Civiyi civi söker sozuyle kurtulursun dusunmene vakit bile birakma bir yerden yakaliyorsun hayati
Valla ben oyle yaptim psikiyatri psilolog ilav care olmadi bana.Amannnn deyip hic tarzim olmayan biriyle bile gorustum o donem.Oyle bir sey ki kendimden bikmistim resmen kendimi oyaliyor kandiriyorum derken aaa aa iyi geldi.Sonrasinda hayatima tarzim olani aldim yola devam ettim.Çözüm bu diyorsun yani birde böyle deneyeyim ne kaybedeceğim ki
Ama hayatına aldığı insanı yaralarsa peki?Valla ben oyle yaptim psikiyatri psilolog ilav care olmadi bana.Amannnn deyip hic tarzim olmayan biriyle bile gorustum o donem.Oyle bir sey ki kendimden bikmistim resmen kendimi oyaliyor kandiriyorum derken aaa aa iyi geldi.Sonrasinda hayatima tarzim olani aldim yola devam ettim.
Civi civiyi elbet soker ama onunla cik bundan ayril sununla sevgili ol bununla ayril diye diye kaliteni dusurursun. Bana soracak olursan senjn problemin yasadiklarindan ders cikartmadigin icin bu haldesin. Birak acini yasa yasadigin biten iliskilerinden de ders cikar. Mesela ornek veriyorum daha fazla fedakar davranmayacagim yahut hemen canim cicim.demek yerine mesafeli olacagim.gibi...
Ama hayatına aldığı insanı yaralarsa peki?
Genelde size daha az değer verdiğinizi düşündüğünüz insanlara daha çok bağlanıyorsunuz elinizde olmadan sanırım. Sizin ilginizi daha çok çekiyor sanırım böyle tipler demi?İnsanları üzmek benim tarzım değil gerçekten çapkın biri olursa da baglanirim bu benim için daha kotu bir sonuca yol açar
Evet bu konuda yalan soyleyemiyecegim. İstisnai da oldu bir tane aldattım sonunda. Birde geçmişte böyle yapsaydım şöyle olsaydı tarzı çok kendimi yiyip bitiriyorumGenelde size daha az değer verdiğinizi düşündüğünüz insanlara daha çok bağlanıyorsunuz elinizde olmadan sanırım. Sizin ilginizi daha çok çekiyor sanırım böyle tipler demi?
Kendine karsı taraftan daha çok değer verirsen hersey çözülür.
Aileniz ile iletişiminiz nasıldı bilmiyorum fakat belki de bunun nedeni çocukluktan gelen bir şeydir. Mesela tam kaybedeceğinizi anladığınız anlarda daha çok sevdiğinizi bağlandığınızı hissediyor olabilirsiniz. O çapkın dediğiniz kişiler aslında size o istediğiniz değeri verse onlardan da uzaklaşma isteği duyarsınız. Sizdeki kişiye bağlanmaktan ziyade onun sizi reddetmesini kabullenmek istememek, neden diye sorgulamak ve bunun acısı gibi geldi bana. - bu karşınızdaki kişiden bağımsız bir istek fakat karşıdaki biraz daha çapkın biri olunca bu önem arz ediyor sizin için ama misal karşıdaki sizin gözünüzde sıradan biri olursa onun ilgisi sevgisi bir yerden sonra gözünüze batar. çünkü sizin gözünüzde değerli değil dolayısıyla onun size verdiği değer de sizi değerli hissetirmiyor sizin nazarınızda. Ya da karşıdaki kişiyi kendinize yakıştırmıyorsunuz. Karşıdaki çapkın biri olunca bu bana değer verdiyse benimle oluyorsa demek ki değerliyim gibi bir hisse mi bürünüyorsunuz? Yani sanki o çapkın kişilerin sizi sevmesinden ziyade siz sevilebilecek, değerli biri olduğunuzu kendi içinize kanıtlama ihtiyacı hissediyorsunuz gibi düşündüm. (Çok fazla çapkın vs kelimesini kullandım ama açıklamak maksatlı başka nasıl ifade etsem bilemedim.)Evet bu konuda yalan soyleyemiyecegim. İstisnai da oldu bir tane aldattım sonunda. Birde geçmişte böyle yapsaydım şöyle olsaydı tarzı çok kendimi yiyip bitiriyorum
Aileniz ile iletişiminiz nasıldı bilmiyorum fakat belki de bunun nedeni çocukluktan gelen bir şeydir. Mesela tam kaybedeceğinizi anladığınız anlarda daha çok sevdiğinizi bağlandığınızı hissediyor olabilirsiniz. O çapkın dediğiniz kişiler aslında size o istediğiniz değeri verse onlardan da uzaklaşma isteği duyarsınız. Sizdeki kişiye bağlanmaktan ziyade onun sizi reddetmesini kabullenmek istememek, neden diye sorgulamak ve bunun acısı gibi geldi bana. - bu karşınızdaki kişiden bağımsız bir istek fakat karşıdaki biraz daha çapkın biri olunca bu önem arz ediyor sizin için ama misal karşıdaki sizin gözünüzde sıradan biri olursa onun ilgisi sevgisi bir yerden sonra gözünüze batar. çünkü sizin gözünüzde değerli değil dolayısıyla onun size verdiği değer de sizi değerli hissetirmiyor sizin nazarınızda. Ya da karşıdaki kişiyi kendinize yakıştırmıyorsunuz. Karşıdaki çapkın biri olunca bu bana değer verdiyse benimle oluyorsa demek ki değerliyim gibi bir hisse mi bürünüyorsunuz? Yani sanki o çapkın kişilerin sizi sevmesinden ziyade siz sevilebilecek, değerli biri olduğunuzu kendi içinize kanıtlama ihtiyacı hissediyorsunuz gibi düşündüm. (Çok fazla çapkın vs kelimesini kullandım ama açıklamak maksatlı başka nasıl ifade etsem bilemedim.)
İmkanınız varsa iyi bir psikoloğa gitmek iyi olur. Geçmişle yüzleşip onları kabullenmek ve önünüze bakmak iyi gelir. Kendinize çok yükleniyorsanız kendinizi affedin. Ailenize geçmişinizden dolayı yükleniyorsanız -mesela size yeterli sevgiyi göstermedikleri için, yeterli ilgiyi göstermedikleri için- onları affetmeye çalışın. Ya da kabullenin mesela hatayı kendinizde aramayın. Siz de her insan gibi sevilme duygusuna ihtiyaç duyuyorsunuz ve bunları geçmişteki gibi kabullenme savaşı içinde sevgi görmeye çalışıyorsunuz. Sonra tekrar bir yıkım tekrar toparlanmaya çalışma, sil baştan. En çok siz yıpranırsınız. Çok klişe ama kendinize değer verdiğiniz de kendi kendinizi kabullendiğinizde bence bu sorunlar çözülür. Bunlar biranda olacak şeyler değil. Değişim biranda olmaz ama ufak adımlarla başlayabilirsiniz. Kendinizi, geçmişinizi, ailenizi affetmekle kabullenmekle başlamak iyi olur. Bakış açınızı değiştirmek de iyi bir çözümdür bence.Çocukluktan gelen bir şey ailemle iletişimin minimumdu babamla yaşadığımız zamanlarda. Ergenlikte de baya yara aldım kabullenilmedim kendim olamadım ve kendim gibi çok arkadas çevrem olmadı. Hep belli sınırlar içinde yaşadım. Çok sıkılgan bir tipim.. bunlar için ne yapabilirim. Kendi kabuguma cekildim.
Çivi çiviyi söker mantığı yanlış bana göre. İnsan mutluluğunu, sevincini karşı cinsin ilgisine, merhametine bağlamamalı. Yani sizi kurtaracak yegane imkanın bu olduğuna inanarak yaşayamazsınız bence. Bir sorun için birden çok çözüm yöntemi olabilir. Uzun da sürse bana iyi gelen şey zamandı. Ama farklı şeylerde deneyebilirdim beklemek yerine. Sende deneyebilirsin. Daha çok aktivite daha fazla sosyallik, kendine bir uğraş bulmak seçenekler arasında olabilir.
Aslında belli bir yöntemi yok ben pek bilinçaltıma olumlamalarını da bilmiyorum ama zamanla zaten bencil Olmayı ve kendinize değer vermeyi başarıyorsunuz :)Bilinçaltı olumlamalarina başladım onun için. Bir anda olmadığı için herşey kidim kidim ilerliyorum. Şuan hayatımda kimse yok bu nedenle rahattim ama birini alirsamda artık son olmasını diliyorum çünkü yoruldum. Başka tavsiyeniz varsa dinlemek isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?