hayata geç kalmak ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi kares
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
konun çok güzel arkadaşımm

vallahi uzun zamandır eleştirmeden soru sorup yargılamadan bi konuya yorum yapılmış bu beni dahda mutlu ettii

bana geilnce bende3 tam aksine hayatı hep önceden yaşamış görüyorum kendimi hep önden önden gidiyorum 18 yaşındayken 22 yaşındaki gibi yaşıyodum 28 yaşındayken 35 yaşındaki gibi hep bişeyler erken oldu hani pişmanlığımdan değilde nasıl söylesem tam anlayamadan yaşadım liseyi şehir dışında okudum mesela 14 yaşındayken ailemden ayrılıp başka bi şehregittim hani millet 18 19 yaşında üniversiteye bile korka korka giderken

bazen zaman dursun istiyorum bi nefes alalım

eksikliklere gelince gerçekten seçmediğimiz diğer yol hep bi merak olarak kalıyor içimizde acaba onunlamı evlenseydim acaba bunu değilde şu bölümümü okusaydım vs vs vs

ama hangi yaşta olursan ol geç kalmamış oluyosun arkadaşşım 31 yaşında annesini dr kurtaramadığı için inat edip tıp fakültesine giden biliyorum 50 yaşında anne olanları duydum

tabi baştada anlatmak istediğim gibi herşey zamanında güzel 25 li yaşlarda evlenmek 30 lu yaşların başında anne olmak belki biyolojik zaman açısındna çok doğru ama sanırım birde ruhsal yaşımız var

ben bahsettiğim yaşta evlendim ve anne oldum ama diyorumki beklesemiydim acaba daha yapmadığım yapamadığım çok şey vardı vs vs

yani yapamadıkların hep koca bi soru işareti aklımızı kurcalayan

herseyi mukemmel olan insanlar var ama bence azlar .sahsen benim herseyim mukemmel olsa korkarim ulan arkasindan nasil bir bela gelecek diye .
en azindan tamam biliyosun sikintilarini . inan zaman zaman cogu yok oluyor . kisa bir sure az dertle geziyosun sonra yine ..hayat bu galiba

evet bende çok sık rastlıyorum maalesef kk da bu yargılama ve geyik yapma işine.ama bazılarıda var ki bunada konu mu açılır diyorum hiçbir şey yaşamamışta buna dert diyolar işte diyorum.tabiki ateş düştüğü yakar ve herkes kendi yaşadığı bilir.
hayatı tersten yaşayan arkadaşlarımda var benim.18 inde evlenip 20 sinde çocuk doğurup,29 unda boşanıp üniversite okuyup iş sahibi olanlar.herşey zamanında yaşanınca güzel dediğiniz gibi.
hayat o kadar garipki...yaşadığım anda çok sıkıntı verirken yıllar sonra iyiki olmamış ya da olsaymış bak şimdi şöyle olacakmış dediğim öyle zamanlar varki.ve yine sanırım yaşım gereği seçmediğim ve seçseydim ne olacakmış diye sorduğum soruların çoğunun cevabını aldım.mesela 17 yaşımdayken liseyi henüz bitirmişken biri vardı hayatımda.askere gitti O'nu bekledim gelince hemen evlenelim planları yaptığım biri.O geldi ama nedense ben istemedim sonra.üniversite hayali daha ağır bastı ben evlenemem dedim ki birkaç yıl ara ara yine beni aramıştı.öyle ki Amerika'ya yerleşmişti biz ayrıldıktan sonra.oradayken bile aramıştı beni.ama sonra gördüm ki eğer O'nunla evlenseymişim 28 yaşımda dul kalacakmışım
bazı şeylere hala hazır mıyım diye soruyorum aslında kendime.ama artık seçmediklerimin beni hangi sonuca götüreceğini de öngörebiliyorum.
herşeyin bir vakti olduğuna inanıyorum.yanlış adamla doğru yerde olmaktansa,doğru yerde yalnız olurum diyorum kendime..

basligi atana altina yorum yapanlara coook tesekkurler
butun yorumlar şiir tanında ve dolu doluydu
bende yorumlarınızdan yazıların lezzetınden payıma duşeni aldım.
hepinize allah ıyılıkler guzellıkler sonsuz mutluluklar versin .

cevabınızı biraz tebessümle okudum.2 gün bi bela olmasa bende ulan gene fırtınadan önceki sessizliği mi yaşıyoruz diye hayıflanır sonrada gülerim kendime.bunu yapan tek ben değilmişim ona sevindim şimdi
çoğu zaman sallıyorum bende zaten sorunlarımı.hiçbir şey yokmuş gibi gezip tozup eğlenebiliyorum da.hayatın bana verdiği kadarıyla mutlu olmayıda becerebiliyorum.
çünkü biliyorum ki hayat kıçının üstüne oturup oturup sonra yeniden ayağa kalmak,yine oturmak sonra yine kalkmak .....

ben de hep olayları ciddiye alıp kafasına çok takan bir yapıya sahibimdir ama son zamanlarda ben de akışına bıraktım ve gerçekten daha huzur dolu hissediyorum kendimi...
çünkü bazen ne kadar çabalasak da istesek de olmuyor herşey zamanını bekliyor
o yüzden artık ben de zamanı gelince o beni bulsun diyorum dileklerime

tamda bu düşünceyle nişanlımdan ayrıldıktan sonra hiç krize girip ağlamadım bile.çünkü biliyordum ki biz ne dersek diyelim ne yaparsak yapalım,kader ne olmasını istiyorsa o olacaktı zaten.akışına bıraktım bende o yüzden... nasıl olsa birkaç yıla kadar bunun cevabınıda alıcam.

bence de alacaksın, inşallah
çünkü niyetler gerçekten yürekten olunca bir şekilde gerçekleşiyor yeter ki sabredebilelim
zaman zaman bu zor gelse de herşey olması gerektiği zamanda oluyor biz sadece üzüldüğümüzle kalıyoruz maalesef...

yazınızdan o kadar çok etkilendim ki 28 yaşında üniversite mezunu iyi bir işte çalışan ilişkilerinde dikiş tutturamamış hayatın da hep sol parmağımdaki kelepçesi eksik kalmış birisiyim ama umudum her zaman var çünkü bir saat sonrasının ne getireceğini bilmeden yaşıyoruz ve hayat her şeye rağmen güzel.... eksiksiz bir hayat olsaydı ne umudun ne duanın ne de sabrın tadını öğrenebilirdik yazınız için çok teşekkürler.

hepimizin hayatında bir geç kalmışlık var.
sana bir örnek yazayım:
benden 2-3 yaş büyük bi arkadaşımla telde konuşuyorum, (buarada 2 yıllık evliydim o zaman)
arkadaşım dediki, ne zaman teyze olucaz yokmu bebiş filan?
bende dedimki seni bekliyorum canım, beraber doğuralım!
arkadaşımda: ya beni bekleme daha evlenmedim bile dedi.
gülüştük öyle..
şimdi arkadaşım evlendi 1 yaşında çocuğu var, ben hala çocuksuz duruyorum.
yani ne olacağın belli olmaz, belki sende evlenirsin hemen bebişlerin olur yine benden önce..
anlatmak istediğim şu, hiçbir zaman umutsuz olma, hiç ummadığın beklemediğin anda bi bakmışsın neler nelerr oluyor hayatında..
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım. lğtfen hep dua et. çok önemli bu biliyorsunn

konunu önce görmüştüm hep yazmak istedim ama bi türlü fırsat olmadı..Sen çok güçlü bir kızsın kares ama çok güçlü.Nişanlın demiş ya düğüne 15 gün kala bitirilmeza diye, evet çoğu kişi bunu yapamaz, sen bunu yapabilmişsin ya gücünü gör işte, müthiş bir güce sahipsin..Tamam bunu yaoarken gücünün büyğük kısmını buna harcamışsındır mutalaka ama tamam buraya kadar kalk ve yenidem devam et.Tamda bunun zamanıdır..Hayattaki hedeflerini belirle ve devam et, hiç arkana bakma, tamam bitti de ve geç..
Kimse sorunsuz bir hayata sahip değil, kendimden örnek vereyim gerçekten öğrenim hayatım süper gitti, çokta iyi bir işe ve kariyere sahişbim, ailem mükemmeldir, arabam var, gezerim tozarım, güzelim ama bazı sorunlar nedeniyle bir türlü mutlu olamıyorum yinede takılıp kaldım..Emin ol kimsenin hayatı dışardan göründüğü gibi değil unutma.ayrıca hayatını değiştirmek kendi elinde ve bence sen bunu başarabilirsin sadece nerden başlayacağına karar ver gerisi gelir..

30 yaşımdayım evliyim ce çok iyi yönetici pozisyonunda bir işim var.eşimde çok iyi çok anlayışlı.ama benimde daha başka bir sürü derdim var.3,5 ay öncesine kadar inanırmısın daha çok derdim var.hiç mutlu değildim.hatta dedğin gibi gülen mutlu olan insanlara hayretler içinde bakıyor gıpta ediyordum.hatta deprosyandayım diye doktora gidip ilaç bile kullandım. 3.5 ay önce ölüm acısını yaşadım.hayatımn en değerli varlığını kaybettim.ve anladım ki aslında hiç ama hiç derdim yokmuş.asıl dert buymuş.oturup ağlanacak bir tek bu varmıştedevi olmaya gidilecekse bunun için gidelecekmiş.ama şimdi ne oturup ağlıyorum nede tedaviye gidiyorum.çünkü bu yaşadığım acıya haksılzık olur.önceki sorunlara dayanamayıp psikiyatriye gidebilmişsem ben şimdi bunun için psikiyatriye gitmek ayıp olur.ve hiç bir sorunum kalmadı.kalmadı derken aynı sorunlar var ama benim kafamda sorun teşkil etmiyorlar.yani hani demişsin ya bir sürü sorunum var ama hiç sorunum da yokmuş gibi anlıyan var mı.iş ben çok iyi anlıyorum.ve sana şunu tavsiye edebilirim.bizlerden çok daha fazla acı çeken sorunu olan insan var bak benden bile babamı kaybebtim ama çok şükür annem var kardeşim var eşim var.hiç biri olmayan sakat özürlü bir sürüde insan var.o insanları bul ve onların dertlerini dinle o zman birazcıkda olsa haline şükredip aslında sorune ttğin şeylerin çok fazla olmadığını anlıyorsun.bak ben öyle yapıyorum.ve şu dönemde bu bana psikiyatriye gitmekten daha iyi geliyor.sevgiyle kal kardeş...

serotonin adına yakışan bir yorum olmuş, insanin içini umutla dolduruyor, gerçekten etkileyici.

şu an yaşadığın durum içinden çıkılamayacak gibi duruyor ancak herşeyde bir hayır vardır diyorum ben. bizim şer olarak gördüklerimizde de. bunu anlaman biraz zaman alacak belki ama bir gün bu iletinin altına yazacaksın şu an içinde bulunduğun durumdaki hayırın ne olduğunu. ben inanıyorum sen de inan lütfen.

çok teşekkür ederim öncelikle yorumunuz için...bu gücüme gerçekten kadınlar kulübü üyelerinin katkısı çok fazla oldu...
bu gücü nereden bulduğumu gerçekten bende bilemiyorum ama hayat bazen öyle bir çıkmaza getiriyor ki insanı bu denli devrim niteliğinde kararlar aldırabiliyor. sanırım mutluluk hep sahip olamadıklarımıza endeksli olarak bir adım uzağımızda duracak...ve ona ulaşma çabası da hayatın ta kendisi olacak...

kesinlikle inanıyorum.kendi tecrübelerim ve gördüklerimle.

Öncelikle babana Allah'tan rahmet, sizlere de sabırlar dilerim.
Ateş düştüğü yeri yakarın en iyi örneklerindeniz sanırım şu an.Ama dediğin gibi kesinlikle her halimize şükür ediyorum ve en büyük gücüde buradan alıyorum.Allah sevdiklerinin imtihanını daha ağır yaparmış...

Galiba insan hayatında birseyler istediği gibi gitmeyince geç kalmış hissediyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…