• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata geç kalmışlık hissi

kubranursarac

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
91
Puanlar
18
Kızlar merhaba, ben 20 yaşındayım. İstemediğim bir bölüme gidip pişman oldum ve okulu bıraktım. Şu an Yazılım Mühendisliği için sınava tekrar hazırlanıyorum. Ancak yaşıtlarımın bazılarının mesleğe bile başlamış olması, 20 yaşında evde oturup ders çalışarak geç mi kalıyorum? hissini doğuruyor. Neye geç kaldığımı ben de bilmiyorum ama bu duyguyla baş etmeye çalışıyorum.

20 yasin gec kalmışlıkla uzaktan yakından alakası yok, çok da iyi yapmışsın sevmediğin istemediğin bir bölümü bırakarak. Benim eşim bir sene mezuna kalmış, bir sene hazırlık okumuş, bir dönem de erasmusla gezip tozarak yemiş o dönemi. Baktiginda neredeyse 25 yasinda is hayatına başladı. 9 senesi bitecek is hayatında, iyi ki ilk tercihime gitmemişim de mezuna kalmışım der hep :)

Bu konular psikolojimi bozmaya başladı artık. 20 yaşında daha gençliğin baharında... Sitede sürekli yaşlılık ve güzellik takıntısı olmuş bu nedir ya. Hiçbir şey için geç kalmadın. Hayatının akışındasın. Kendini hiçkimse ile kıyaslama lütfen.

Bu konular psikolojimi bozmaya başladı artık. 20 yaşında daha gençliğin baharında... Sitede sürekli yaşlılık ve güzellik takıntısı olmuş bu nedir ya. Hiçbir şey için geç kalmadın. Hayatının akışındasın. Kendini hiçkimse ile kıyaslama lütfen.
Böyle basliklari görünce ben de üzülüyorum inan hope🤷🏽‍♀️ ama işte herkes de kendi çevresine filan göre şekilleniyor biraz, öyle olunca da başka başka konularda geç kalmış hissediyoruz istemsizce bence😞

Böyle basliklari görünce ben de üzülüyorum inan hope🤷🏽‍♀️ ama işte herkes de kendi çevresine filan göre şekilleniyor biraz, öyle olunca da başka başka konularda geç kalmış hissediyoruz istemsizce bence😞
Cidden hem şok oluyorum hem de üzülüyorum bu konuları görünce. Gençler sosyal medyanın sahte dünyasına kaptırmış kendini. Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil. Herkesin aile yapısı,kişilik yapısı, ekonomik durumu, kendini geliştirme düzeyi, psikolojisi, çevresi vs. aynı değil. Başımıza ne geliyorsa hep kendini başkasıyla kıyaslamaktan geliyor bence. Ayşe teyzenin kızı Derya şu okulda okumuş mezun olup güzel bir işte çalışmış,araba almış, ev almış şunu bunu yapmış, estetik yaptırmış burnu, göğsü, kalçası güzel olmuş diye diye tükettiler bizi de.

Kızlar merhaba, ben 20 yaşındayım. İstemediğim bir bölüme gidip pişman oldum ve okulu bıraktım. Şu an Yazılım Mühendisliği için sınava tekrar hazırlanıyorum. Ancak yaşıtlarımın bazılarının mesleğe bile başlamış olması, 20 yaşında evde oturup ders çalışarak geç mi kalıyorum? hissini doğuruyor. Neye geç kaldığımı ben de bilmiyorum ama bu duyguyla baş etmeye çalışıyorum.
20 yaş daha bebek diyesim geldi

Ben tıp okudum 23’te mezun oldum. Hazırlık okuyanı vardı, 1-2 yıl uzatanı vardı, 25-26’da mezun oldular. Hiçbiri de geç kalmadı. Sen daha çok küçüksün. Umarım istediğin bölümü kazanırsın 🙏🏻

20 yaşındasın ya el insaf!!! Zaten çoğu öğrenci mezuna kalıyor,neyin kafası bu

Cidden hem şok oluyorum hem de üzülüyorum bu konuları görünce. Gençler sosyal medyanın sahte dünyasına kaptırmış kendini. Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil. Herkesin aile yapısı,kişilik yapısı, ekonomik durumu, kendini geliştirme düzeyi, psikolojisi, çevresi vs. aynı değil. Başımıza ne geliyorsa hep kendini başkasıyla kıyaslamaktan geliyor bence. Ayşe teyzenin kızı Derya şu okulda okumuş mezun olup güzel bir işte çalışmış,araba almış, ev almış şunu bunu yapmış, estetik yaptırmış burnu, göğsü, kalçası güzel olmuş diye diye tükettiler bizi de.
Çok haklısınız ben çok fazla takılmıyorum istediğimi yapıyorum, fakat arada bir yokluyor bu düşünce.

Hayır güzel de olmuyor ki.

20 yaşında kim mesleğe başlamış ya ben 24 yaşındayım çevremde herkes yeni yeni iş hayatına geçiyor

Çok haklısınız ben çok fazla takılmıyorum istediğimi yapıyorum, fakat arada bir yokluyor bu düşünce.
Hepimizin zamanında yaşadığı şeyler.o yaşlar çok stresli geçiyor gerçekten.25 yaşına kadar çok zor.ne iş yapacağım, iş bulabilecek miyim? Âşik olabilecek miyim? Doğru dürüst bir ilişkim olacak mı? Anne olabilecek miyim? Para kazanabilecek miyim? Ohoo dünya kadar şey.bir de geriye dönüp baktığında pişman olmamam lâzim baskısı.nasıl yaşasam kiminle ilişki kursam, hayallerimi gerçekleştirebilecek miyim? Yani bunlarla başa çıkıp yapmak istediğiniz ve en doğru gelen planı uygulamalısınız.eee biraz da kader planına güvenmek gerekiyor sanırım.hani hiç beklemediğin zaman muhabbeti falan var ya.er geç yerli yerine oturuyor taşlar.başka da yapacak birşey yok.

20 yaşında kim mesleğe başlıyor ya? 30 yaşındayım, daha rastlamadım. Meslek dediğin işe başlamak mı?

Şuan fark edip hayatın için doğru tercihler yapman ilerde içime sinecek bir yaşantım oldu diyebileceğin zamanı getirir.30 yaşındayım ve bende geç kaldığımı bir sürü şey yapabilecekken hep bir bahaneyle yapmadığımı farkedip üzüldüm.Bugün dedimki bir kere yaşıyoruz evde oturup ölümü beklemek için de hala gencim asla geç değil şimdi kendin için bi yerden başla dedim ve geçmişe üzülmeyi bırakıp geleceğe motive olmaya başladım keşke on sene önce deseydim

Back
X