- 27 Eylül 2023
- 1.103
- -42
- 38
- Konu Sahibi falwlessone1
-
Bir hayalim ve hedefim yok universiteye gitmek gibi ya da bir işe gidip çalışmak gibi ya da evlenmek gibi.
Sizce neden böyle?
İstesem günde 6 saat ders çalışırım ama isteyemiyorum.
Hicbir şeyi harekete gececek kadar fazla isteyemiyorum.
Doktora gideceğim 5 şubatta ama burdan da bir fikir almak istedim
Ailemle aram iyi,reddedilme olayı sayılır mı?Hayatın diğer anlamda nasıl gidiyor?
Ailenle aran nasıl? Travmaların varmı?
Tek sorunum ders calisamammam yeterince isteksilzikten dolayı.Ailemle aram iyi,reddedilme olayı sayılır mı?
Diğer anlamda fena değil ama ismevselligim yok pekm
Aynı sorun bende de var.işten eve geliyorum bomboş oturmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum.öyle günlerce oturabilirim.anca telefonda oyun oynuyorum.üstelik antidepresan da kullanıyorum.bir de kullanmasa ne olacak bilmem.boşluk hissi var ne yaparsam yapayım geçmiyor.hiçbir şey mutlu etmiyor.üzmüyor da.nasıl garip bir ruh hali anlayamıyorum.senden farkım okul, iş serüvenini atlatmak.allahtan o kadarına gücüm yetmiş.tavsiyem yok ama dertleşmek istedim.bu yaşta böyleyse ileride nasıl olur onu hiç bilmiyorum.Bir hayalim ve hedefim yok universiteye gitmek gibi ya da bir işe gidip çalışmak gibi ya da evlenmek gibi.
Sizce neden böyle?
Benim bu isteksizlik sanırım bipolarimdan kaynaklı.Bi aktiviteye katıl bence, yoga pilates vs. Bi sinemaya tiyatroya git. Arkadaşlarınla yeni mekanlara git. Yeni bir elbise al ne bileyim yani.
Canım ders çalışmak istemiyorr deme lüksün olduğunu sanmuyorum bu dönemde.
Ben olsam ders ve aktiviteler diye günlük ve haftalık plan yapıp kendimi motive ederdim.
Vitamin ksikliği vs. yorgunluk yapıyor olabilir, ona da ayrıca baktırırsın.
Hava kapalı ya depresyonu tetikliyor.Ben de bugünlerde aynı durumdayım. Evde ders çalışmaktan o kadar sıkıldım ki. Şu KPSS sürecini atlatıp mesleğimi elime almak istiyorum. Kışın insanın canı daha çok sıkılıyor bence.
Evet yapacak bir şeyler bulmak lazım. Yazin dışarı çıkar yürüyüş yapardım. Şimdi havalar soğuk diye çıkamıyorum.Hava kapalı ya depresyonu tetikliyor.
anladım mümkün tabii ki. ama bazen işe gelince benim de canım çalışmak istemiyor, hava griyse özellikle.Benim bu isteksizlik sanırım bipolarimdan kaynaklı.
3 çeşit ilaç da yetmiyor
Anladim bende bipolara şartlanmış durumu var.anladım mümkün tabii ki. ama bazen işe gelince benim de canım çalışmak istemiyor, hava griyse özellikle.
masamda mum var mesela, onu yakıyorum sevdiğim bir müzik açıyorum, bir de sıcak içecek alıyorum bir şekilde çalışılıyor.
bir de yapmadıkça inan daha da mutsuz oluyorsun.
Hayat şartları böyle hissettiren, ülkede her şey çok zor. Bu zorluk karşısında hasta mıyım acaba diye düşünüyoruz hepimiz ama değiliz. Alanımız kısıtlı , maddi imkanlar kısıtlı, toplum cinnet halindeyken bireysel mutluluk pek mümkün değilBir hayalim ve hedefim yok universiteye gitmek gibi ya da bir işe gidip çalışmak gibi ya da evlenmek gibi.
Sizce neden böyle?
Sevdiğimiz kişilerin yanında olamayacaksın çalışalım benceEvet yapacak bir şeyler bulmak lazım. Yazin dışarı çıkar yürüyüş yapardım. Şimdi havalar soğuk diye çıkamıyorum.
Olmaya*,mutlaka bize iyi gelen kişiler vardirSevdiğimiz kişilerin yanında olamayacaksın çalışalım bence
Çok haklısınız günde 14 saat uyaniksam en az 8-9 saati telefonda geçiyor belki de.Bende de aynı durum var. Ne mutluydum ne mutsuzdum, hiçbir şey yapmak istemiyordum çünkü anlamsız geliyordu. Açıkçası kendime bile az bakıyordum. Bugün kaşlarımı aldım sonunda10 dakikalık bir yoga yaptım biraz düzeldim gibi. Bence bunu atlamak için yapabilecekleriniz özbakımı boşvermemek, kendinize önem vermek, sizi ders çalışmaya itecek uygulamalardan yararlanıp bunu bir oyun haline döndürmek olabilir. Açıkçası harekete geçmek zor geliyor ama bir ucundan tutunca devamı geliyor.
Bir de kesinlikle sosyal medyayı azaltmak şart. Yeni uygulamalar çok hızlı. Sıfır eforla dopamin üretmekten hepimiz aptallaşmaya başladık. Eskiden insan sıkılırdı artık o da yok telefonu alıyorum. Hiç farkına varmadan 4 saat takılıyorum.canım da sıkılmıyor sonra telefonu bırakınca hem kafam yorulmuş oluyor hem de gerçek hayat telefonun gösterdiklerinden daha az cazip geliyor. Sonuçta mutsuz oluyoruz. Beni telefon çok etkiliyormuş onu fark ettim. Özellikle o tik tok uygulaması mallaştırdı beni hiçbir şeye odaklanamıyorum artık. Eskiden annem derdi hep o telefondan diye dalga geçerdim ama şimdi anlamaya başladım. Özellikle yeni uygulamalar çok korkutucu. Böyle bir bağımlılığınız varsa bırakmayı deneyin. Dopamin detoksu yapın
Tuşlu telefon mu alsam?Çok haklısınız günde 14 saat uyaniksam en az 8-9 saati telefonda geçiyor belki de.
Aynısı inşallah hepimiz kurtuluruz bu bağımlılıktan. Eski hayatla iç içe olduğum, yazın yatağımda bütün gün yatıp sıkıldığım zamanları bile özlüyorum.Çok haklısınız günde 14 saat uyaniksam en az 8-9 saati telefonda geçiyor belki de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?