Hayata karşı nasıl güçlü dim dik durulur?

selinnn2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2020
366
144
53
32
Çok zayıf karaktere sahibim, bunu bilen herkes de ona gore davranıyor bana saygıları fıkırlerımi dıkkate aldıklarını düşünmüyorum. Kendimi çok degersiz görüyorum iradelı bırı degılım aynı hataları defalarca yapabılıyorum sadece anı kurtarmak ıcın kımse laf etmesın dıye cogu zaman yanlısa dusuyorum. Insanlara hayır dıyemedıgım için cogu zaman zor durumda kalan ben oluyorum.Zor bı olayda durumda guclu mantıklı bı sekılde olayın cozumu ıcın mantık yurutemıyorum herseyı salıyorum psıkolojık olarak cokuyorum. Nasıl kendıme deger verıp sonra da baskalarından saygı bekleyebılırım. Hep karsı cınsten ılgı beklıyorum bırı olmadı mı yanlız gucsuz hıcbırseyı halledemem hıcbırseyı hak etmıyo gıbı düşünüyorum.Var mı benım gıbı olup bu durumu aşabilen

Ben de oyleyim. Insanlara surekli para veriyorum sacma sapan angarya islerini yapiyorum sirf hayir diyemedigim icin. En ufak zorlukta cokuyorum ben de uyku duzenim alt ust oluyor. Ama bunlari epeyce astim. Ben psikiyatrist ile terapiye devam ettim. Hala da devam ediyorum.
Ne gıbı tavsıyeleri oldu ne sekılde bır tedavı surecınız oluyor bende baslamıstm ama devam edemedım

Çevrenizde kimse olmasada tek başınıza herşeyi yapabileceğinize olan inancınızın yüksek olması gerekir bence birşeylerin altından tek başına kalkmak ve kimseye tamah etmemek bence insanı çok güçlü hale getiriyor.Ben varım ve değerliyim her zorluğun altından kalkabilirim diyorum ben kendime bu yüzden de genellikle çevremde çok güçlü bi İnsan olduğumu söylüyor insanlar .ve şunu bilin kimse sizden değerli değil yazdığınızdan anladığım kadarıyla kendinizi değersiz hissediyorsunuz çevrenizdeki insanlara değer vermeyi seviyorsunuz ama sizin değerinizi kimse belirleyemez siz belirlersiniz ben güçlüyüm değerliyim dedikçe kendi kedinize İnanın etrafınızdaki insanlarda daha çok önemseyip değer verecek size 😊

Tek cevabı var çalışmak, paranızı kazanmak, hayatınızın dümenini elinize almak. Çok klasik gibi görünen ama kişiye müthiş özgüven ve konfor alanı sağlayan bir durum bu. Eşinizin maddi gücüne, babanızdan kalacak mirasa güvenmeden hayatınızı sürdürmek.

Pandemi yüzünden işsiz kaldığım günlerde bunun önemini bir kez daha anlıyorum. Paranız varsa her şeyiniz değil belki ama pek çok şeyiniz var demektir.

Çocukluk ergenlikten kalma yerleşik bir durum ise gerçekleştirmek cok zor. Ben de hassas, duygusal, her şeyi aşırı dramatize yaşayan, herkes beni sevsin kafasındayım çoğu zaman. Bunu biraz aşmanın yolu tek başına kalmak, mücadele vermek. Yani ayrı eve çıkmak, kendi paranı kendin kazanıp harcamak, ne bileyim bişeyler ögrenmek korktuğun kaçtığın durumların içine sokmak kendini. Yaş kaç bilmiyorum ama özellikle ergenlik vs bttiyse insanın biraz da tabiatı oluyor sonradan çok değişmiyor.

Kendine değer vermeyen birine kimse değer vermez. Ve bu değer yapmacık olamaz. Rol yaparak olmaz, hissetmeniz lazım.

Benim özgüvenimi ne artırdı? Lisede çok güzel bir arkadaş çevrem vardı. Sosyal açıdan popüler olmak bana iyi hissettirdi.

Sonra meslek sahibi olmak bir özgüven sebebidir. Kendi paranı kazanmak.

Tek başıma toplam dört farklı şehirde hayata sıfırdan başladım. Hepsi de alakasız şehirler. Bambaşka. Ve tek başımaydım. Hepsinde de mutlu oldum, sosyal çevre yaptım, sevgilim oldu. Bir çanta alıp gidip hayata başladım. Ülkenin kalan 77 ilinde de bunu yapabilirim. O özgüven var bende.

Yani başardıkça özgüven artıyor.
Meslek olunca artıyor.
Sıfırdan başladığım her şehirde, beni hiçbir şey yıkamaz dedim.

Kimse arkadaş olmazsa olmasın sizinle. Cehennemin dibine kadar yolu var beğenmeyenin. Nazik olun, bencil olmayın, ama sınırlarınız olsun. Kendinize kıymet verin, kendinizi şımartın.

Sanırım anlatılabilecek bir şey değil bu. Yaşayarak oluşan bir duygu

Tek cevabı var çalışmak, paranızı kazanmak, hayatınızın dümenini elinize almak. Çok klasik gibi görünen ama kişiye müthiş özgüven ve konfor alanı sağlayan bir durum bu. Eşinizin maddi gücüne, babanızdan kalacak mirasa güvenmeden hayatınızı sürdürmek.

Pandemi yüzünden işsiz kaldığım günlerde bunun önemini bir kez daha anlıyorum. Paranız varsa her şeyiniz değil belki ama pek çok şeyiniz var demektir.
Çok zor bı sınavı kazandım suanda çalışıyorum maddı acıdan rahatım ıstedıgımı alabılıyorum ama hala geçmişten çocukluktan kalma degersızlık duygusunu atamıyorum

Günümüzün "normal" bir insani nasıl düşünüyor?
Bunun kendine faydası yok ki, bana mi fikir verecek, teeeh.
Bu kendisi daha kendi isteklerini talep edemiyor ki, bana mi öğretecek dogruyu yanlısı.

Insanlar ne zaman böyle düşünmez ve saygı duyar?
Fikirlerinizin saçma da olsa, arkasında durun.
Hayatiniz da nasıl mutlusunuz? Öyle yaşayın.
Prensip, kurallarınız, hayat görüsünüz, mentaliteniz saglam olsun, herkese karşı savunacak kadar.
Kendinizi sevin, sayın ki, başkaları da yapsın bunu.
Ve en önemlisi, milleti sallamayın, herkes her seye bir kulp takar.

Çok zor bı sınavı kazandım suanda çalışıyorum maddı acıdan rahatım ıstedıgımı alabılıyorum ama hala geçmişten çocukluktan kalma degersızlık duygusunu atamıyorum
Ne güzel para kazanıyor olmanız.
Kökleri çocukluğa dayanıyor belli ki. Psikoterapi yardımcı olabilir

Herkese evet diyerek kimseye yaranmiyorsunuz.
Insanlara on iyilik yaparsiniz, bir defa yardimci olamazsiniz, sizin o 10 iyiliginizi degil sadece yardim etmediginiz ani hatirlar.
Sosyal cevreniz olsun istiyorsaniz sadece muhabetinizin iyi olmasi gerekiyor.

Back
X