- 16 Eylül 2017
- 7.708
- 13.954
- 248
- 29
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla hepimiz yalnızız aslında. Size özel bir şey değil. Yalnızlık bir yerde huzur da demek. İlişkilerin de yalnızlığın da hem iyi hem kötü tarafları var. Birini tercih etmeyeceğiz, ikisiyle de barışacağız.Iste bunu hıcbır zaman yapamadım benı en cok korkutan yanlız kalma korkusu,tek basıma bıseyler yapmaktan mutlu olmuyorum kendımı tanımıyorum
Iyi bir psikolog isinizi cozer.Kaybetme korkusu yasadiginiz icin kimseye hayir diyemiyorsunuz gibi.Arastirin hangi sehirdeyseniz iyi bir psikolog bulun..Çok zayıf karaktere sahibim, bunu bilen herkes de ona gore davranıyor bana saygıları fıkırlerımi dıkkate aldıklarını düşünmüyorum. Kendimi çok degersiz görüyorum iradelı bırı degılım aynı hataları defalarca yapabılıyorum sadece anı kurtarmak ıcın kımse laf etmesın dıye cogu zaman yanlısa dusuyorum. Insanlara hayır dıyemedıgım için cogu zaman zor durumda kalan ben oluyorum.Zor bı olayda durumda guclu mantıklı bı sekılde olayın cozumu ıcın mantık yurutemıyorum herseyı salıyorum psıkolojık olarak cokuyorum. Nasıl kendıme deger verıp sonra da baskalarından saygı bekleyebılırım. Hep karsı cınsten ılgı beklıyorum bırı olmadı mı yanlız gucsuz hıcbırseyı halledemem hıcbırseyı hak etmıyo gıbı düşünüyorum.Var mı benım gıbı olup bu durumu aşabilen
Ne gıbı tavsıyeleri oldu ne sekılde bır tedavı surecınız oluyor bende baslamıstm ama devam edemedım
Bu öyle ha diyince silinecek birşey değil..zaten hep kararları aileniz almış.dolayısı ile sonuç olumsuz olsa bile siz, bu kötü gidişatın yükü altında ezilmeyerek bir nebze içinizi rahatlatıyorsunuz.nasıl olsa sorumlu siz değilsiniz ama çalıştığınızı belirttiniz.iş hayatında elinizi taşın altına sokmanız lazım..sorumluluktan kaçış yok.belki bir süre psikolojik destek alsanız iyi olurÇok zor bı sınavı kazandım suanda çalışıyorum maddı acıdan rahatım ıstedıgımı alabılıyorum ama hala geçmişten çocukluktan kalma degersızlık duygusunu atamıyorum
Aslında hayır diyemememizin sebebi küçüklükten gelen , ayıp olur öğretisi..bizler böyle büyüdük.yeni nesil biraz daha fazla hayır kelimesini kullanıyor gibiŞu an bir senedir gittiğim doktor hiçbir tavsiye vermiyor aslında, şunu yap bunu yap diye davranış ödevi de vermiyor, ama mesela bazen öyle tespitleri, sözleri oluyor ki bir şeyler kafamda oturuyor, rahatlıyorum. Bazen hiçbir şey demiyor, ben anlatıyorum sadece, ama o konuşmadan sonra davranışlarım değişiyor biraz, duygularım değişmiş oluyor. Nasıl yapıyor bilmiyorum ama.
Geçmişte ödevler veren (bilişsel davranışçı) psikologlara da gitmiştim, onlar da mesela duygu-düşüncelerini yazma,her hafta bir saat kendin için güzel bir şey yapma, spor yapma... vb ödevler veriyorlardı, rol yaptırıyorlardı mesela sanki karşımda X kişisi varmış gibi, ona söylemek istediklerimi söyletiyorlardı.
Davranış ödevleri ve tavsiyeler istiyorsanız Youtube'da Tülay Kök'ün videolarını öneririm çok basit tatlı anlatıyor, güzel anlatıyor. Ben şimdi tek tek özgüvensizlik nasıl aşılır gibi tavsiyeler yazarsam kendimi tam ifade edemeyebilirim...
Bence imkanınız varsa psikologa gitmek için bütçe ayırmayı düşünebilirsiniz. Değilse Youtube'da Tülay Kök ve Beyhan Budak çok popüler... Ben ikisinin de ismini bu forumda duydum ve dinledim, hoşuma gitti. Kitap da okuyabilirsiniz, Nice Girl Syndrome diye bir kitap benim işime çok yaradı, tercümesi var mı bilmiyorum ama.
Hayır diyememek öyle bir şey ki doğal olamıyoruz kendimiz olamıyoruz. Yalnız kalmak da çözüm değil bence, ben 6 senedir yalnızım, bir ara erkekler öcü gibi geliyordu. Veya sırf insanlar beni kullanabilir diye veya ilişkilerden yorulduğum için insanlardan kaçtığım bile oluyor bazen. Ama psikoloji/psikiyatri bence işe yarıyor. Birebir seanslar elbette daha etkili olur... Bende işe yaradı çok değiştirdi beni, duruşumu bile değiştirdi, depresyonumu azalttı. Eskiden asla yapamam dediğim şeyleri yapıyorum. Özgüvensizlik en kolay aşılacak şey bence.
Tesekkur ederım youtube den bakacagım dedıgınız vıdeolara,sızın adınıza sevındım boyle hayat gecıyo ama ıstemedıgım sekılde gecıyor anı yaşayamıyorumŞu an bir senedir gittiğim doktor hiçbir tavsiye vermiyor aslında, şunu yap bunu yap diye davranış ödevi de vermiyor, ama mesela bazen öyle tespitleri, sözleri oluyor ki bir şeyler kafamda oturuyor, rahatlıyorum. Bazen hiçbir şey demiyor, ben anlatıyorum sadece, ama o konuşmadan sonra davranışlarım değişiyor biraz, duygularım değişmiş oluyor. Nasıl yapıyor bilmiyorum ama.
Geçmişte ödevler veren (bilişsel davranışçı) psikologlara da gitmiştim, onlar da mesela duygu-düşüncelerini yazma,her hafta bir saat kendin için güzel bir şey yapma, spor yapma... vb ödevler veriyorlardı, rol yaptırıyorlardı mesela sanki karşımda X kişisi varmış gibi, ona söylemek istediklerimi söyletiyorlardı.
Davranış ödevleri ve tavsiyeler istiyorsanız Youtube'da Tülay Kök'ün videolarını öneririm çok basit tatlı anlatıyor, güzel anlatıyor. Ben şimdi tek tek özgüvensizlik nasıl aşılır gibi tavsiyeler yazarsam kendimi tam ifade edemeyebilirim...
Bence imkanınız varsa psikologa gitmek için bütçe ayırmayı düşünebilirsiniz. Değilse Youtube'da Tülay Kök ve Beyhan Budak çok popüler... Ben ikisinin de ismini bu forumda duydum ve dinledim, hoşuma gitti. Kitap da okuyabilirsiniz, Nice Girl Syndrome diye bir kitap benim işime çok yaradı, tercümesi var mı bilmiyorum ama.
Hayır diyememek öyle bir şey ki doğal olamıyoruz kendimiz olamıyoruz. Yalnız kalmak da çözüm değil bence, ben 6 senedir yalnızım, bir ara erkekler öcü gibi geliyordu. Veya sırf insanlar beni kullanabilir diye veya ilişkilerden yorulduğum için insanlardan kaçtığım bile oluyor bazen. Ama psikoloji/psikiyatri bence işe yarıyor. Birebir seanslar elbette daha etkili olur... Bende işe yaradı çok değiştirdi beni, duruşumu bile değiştirdi, depresyonumu azalttı. Eskiden asla yapamam dediğim şeyleri yapıyorum. Özgüvensizlik en kolay aşılacak şey bence.
Yenı bır ev bakıyorum duZenımı kuracagım yanlızlık en büyük korkum ama asacagım tek basınaSimdiye kadar ibsanlari mutlu ediyim diye kendin mutsuz etmissin. Hayir diyemediginden sadece angaryasi oldugunda insanlarin arayip sordugu kisilerden olmusdun. Artik baskalarini degil kendini mutlu et. Tersini hic yaptin mi? Simdiye kadar yaptiklarin mutlu etmemisse, yapamadiklarini yapmayi dene bir de. Ne kaybedersin ki? Kendini tanirsin, kendini bulirsun. Sorsam sen neyi seviyorsun diye eminim bilmem dersin. Ya da seninle temek yiyelim ne yersin desem sen bilirsin dersin, eminim. Sen neyi seviyorsun? Nelerden hoslanmazsin? Bunlari bilmen icin kendi istedikletini yaomalisin, baskalarinin isteklerini degil. Hata yapmaktan da korkma. Hatalar bizi buyutur. Her hata yaptiginda dunyanin sonu olmadigini bilmelisin. Kalkip yeniden baslamayi da ogrenmelisin. Yalnizliktan da korkma. Ölmezsin yalniz olunca merak etme. Yalnizligin icinde guzellikler de var. Kendini en iyi tanidigin zamanlar yalniz oldugun, kendinle vakit gecirdugin zamanlardir. Azicik da simart kendini. Ben ara ara yapiyorum. Yogun bir gun gecirmissem mesela kahve icip keyif yapiyorum. Ya da sicak bir banyo, sacima fön, makyaj , yuruyus... canim o an ne isterse...
Kimse senden ustun degil. Herkes de senin gibi aslinda. Sen sadece kendini unutmusdun o kadar...
Bu arada imkanin varsa ayri bir eve çık... kendine bir duzen kur tek basina...
Yalniz olmazsin merak etme. Komsun olur, arkadaslarin olur. Ayri duzenin olmasi yalniz kalmak istediginde kendi kabuguna cekilmen icin iyi bir firsat. Tek basina bir suru sey yapabilirsin. Hobin olur, kitap okursun, yuruyus yaparsin.. canin isterse yemek yaparsin, istemezse disaridan birseyler soylersin. Evini istersen temizlersin, istemezsen yapmazsin.Yenı bır ev bakıyorum duZenımı kuracagım yanlızlık en büyük korkum ama asacagım tek basına
Yalnizlik tek basina olmak degil ki. Bir suru insan icinde olup yalniz hissetmek de yalnizlik. Yani aslinda simdi de sen ailenle yasasan da yine yalnizsin.Iste bunu hıcbır zaman yapamadım benı en cok korkutan yanlız kalma korkusu,tek basıma bıseyler yapmaktan mutlu olmuyorum kendımı tanımıyorum
Biraz kişisel gelişim kitabı oku. Ekonomik özgürsün eve de çıkacaksın gelirin iyi ama ozguvenin yok bu bir sorun. Nasıl ki kulağın ağrısı hastaneye gidiyorsun ; senin de ruhunda var bir hastalık aşabilirsin destek alYenı bır ev bakıyorum duZenımı kuracagım yanlızlık en büyük korkum ama asacagım tek basına