Hayata odaklanamamak

123gulcin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2023
1.954
841
43
36
Merhaba arkadaşlar daha önce konu açmıştım size ben yavaş yavaş şunu da fark ettim. Ben bana laf sokuldu mu eleştiri veya kıyas oldu mu aman boşver derse desin deyip kendi hayatıma odaklanamıyorum. Evlendim geldim neden evlendim neden o şehire geldim. Araya birileri girdi mi ne yaptığımın nerde olduğumun neden evlendiğimi bile sorgular oldum. Galiba kafası karışık biriyim. Biri bişi dedi mi etkileniyorum. Kendime eşime hayatıma odaklanamıyorum daha önce konu başlığı açmıştım. Lafa nasıl cevap verilir evlilik aile farklılıkları gibi bir sürü şey.
Bekarken rahattım.... Hala aşırı zorlanıyorum bu yüzden içime kapandım. Psikolog gittim destek aldım. Ama yani hayatım bir sorun bir laf söz bir eleştiri oldu mu odak noktam şaşıyor takılıp kalıyorum. Laf da soksam sessiz de kalsam bağırıp çağırsam da fark etmez. Hayatım da sorunlu insan hiç istemiyorum bunu kaldıracak psikolojim sağlam değil bunu fark ettim. Acaba psikaytr la mı danışsam bir de ilaçsız konuşuyordum ama olmuyor...

Eşimin ailesi hayatımın en büyük pişmanlığı ama eşim en büyük şansım.

Eşimin ailesi hayatımın en büyük pişmanlığı ama eşim en büyük şansım.
Eşin nasıl en büyük şansın oluyor?.
Evde hiç iletişimimiz, paylaşımınız yok diyen sen değil miydin?
Ailesi o kadar laf ediyor çıkıp tek kelime söylemiyor, nasıl bir şans oluyor böyle bir eş?
Ciddi bir yardım almadan içinde bulunduğun durumdan kurtulman mümkün değil bence. Gerçeklik algını da kaybetmiş gibisin.
Çok yorum yapıldı sana, yine yapılır ama buradakiler yorumlar seni değiştirmeyecek destek alman lazım.

Son düzenleme:
Neden en büyük pişmanlığınız ne yapıyorlar
Laf sokarak eleştirecek kendimi değersiz ve yetersiz hissettirdi ler. Sonra anladım ki halbuki sorun bende değil sadece sorun sınır çizmeyi hayır demeyi bile emekte sorun saf ve temiz olmam da...

Haklısınız galiba eşim sınır çizmeyi bilmiyor değil çizse de aile ondan çekinmiyor... Hala aynı o da ne yapacağını şaşırdı artık...

Haklısınız galiba eşim sınır çizmeyi bilmiyor değil çizse de aile ondan çekinmiyor... Hala aynı o da ne yapacağını şaşırdı artık...
Mesele sadece ailesi de değil ki esinle aranızda güçlü bir bağ, iletişim yok.
Sen evliliğinde,iç dünyanda mutlu olsan, tatmin olsan, ailesi de bu kadar rahatsız etmez, görüşmezsin olur biter, ciddi eleştiri yapıyorlarmış hatta eleştiri değil bana kalırsa hadsizlik.
Toptan evliliğinle ile ilgili sıkıntıların var.
Ailesine takılıp kalmışsın.
Tek başına da işin içinden çıkamayacak gibisin.

Oh be sonunda biri gerçekten yaşadıklarımı hadsizlik yapıldığını anladı. Eşime anlatıyorum huyu böyle boşver.
Aileme anlatıyorum aman boşver sen çok ses cıkarma sorun çıkmasın idare et.
Birileri beni küçümseyecek ve bana denen şey sen idare et. Temizliğini beğenmiyorlar sa güzel yap. Yemeğine laf ediyorlar sa onların istediği gibi yap yani Hadsizlere kul köle olayım yok yaaa...
Bayramda 1 saat geç kaldık diye bir ton laf ediyorlar eşim ağzını açmıyor. Annemler hala idare et diyor. Birisi de sen ne biçim kızsın dik dur öz güven eksik ver cevabını gitsin demiyor. Bana kaldığında ben direk bağırıp çağırıp her yeri yakarım... Sonunda şükür buradakiler yapılanın hadsizlik ve psikolojik baskı olduğunu söyledi şükür

O kadar çok ailem manüpüle ediyor ki beni susturmak için gerçekleri görmemi engel oluyorlar zaten psikolog da senin bu kadar sitemkar olman önce ailen sonr eşibden kaynaklı...

Eşinizin ailesiyle ne gibi sorunlar yaşadınız.?
Size laf sokarken ne diyorlar ki .?
Sizi bu derece üzen tam olarak ney.?

kendinden yaptıklarından yaşadığın hayattan emin olsan güvensen bu sorunları yaşamazsın ve diğer insanların dediklerini umursamazsın. sen aslında hayatına odaklanamıyor değilsin bence kendi hayatına güvenmiyorsun kendi hayatından emin değilsin. belki de kendini kandırarak istemediğin bi hayatı yaşıyosun. diğer insanların dediklerini bi kenara koyup kendi hislerine düşüncelerine biraz yoğunlaş. istersen de bi kenara yaz yazarak daha derli toplu düşünüyo insan

Galiba en doğru yorum bu ben kendimden emin değilim yaptıklarının arkasında değilim başkalarının lafına göre hareket edincede onları suçluyorum...
Bu durum evlenene kadar yoktu evlendim başladı.... Her şey planlıydı üniyi btiridim kpss çalıştım özelden iş baktım buldum neyse sonra orada iş arkadaşı bana yok sen üni mezunusun ben lise mezuyum ben senden daha iyiyim işte burayı yapmamışsın falan gibi psikolojik baskı bende çenesine dayanamadım çıktım evlendim... Bu durumu yaşamamak için işten cıktım baktım eşim anlayışlı hoş görülü biri evlendim iş yerinde yaşadığımın 10 katını yaşadım resmen. En sonunda intihar etmeyi bile düşündüm...
Hayatıma odaklanamıyorum bir türlü ama galiba dediğiniz gibi

Dediğiniz gibi güzel bir defter alıp o şekilde daha ne istediimi bilerek yaşayayım...

7 yıldır çıkamadım arkadaşlarım çocuk sahibi olurken benim cpcupum da olmadı.

En güzel yıllarım mutsuz geçti. Halbuki bu hayatta bir tane benden var... Bir gün bile mutsuz olmaya gerek yok ne gerek var bir tane hayatım var zaten...

Biz söyleyince bir şey değişmiyor işte.
Siz yine aynı şeyleri yaşayacaksınız.
İstediğiniz kadar yakın tekin kafanızda sürekli bunları düşünmekten kurtulamayacaksiniz bir adım atmazsanız.

Siz kendinizle barışık ve mutlu değilsiniz.
Bu yüzdende herhangi birşey sizi aşırı fazla etkiliyor.
Hayatının merkezine kendini koy. Sağlam bas yere.
Maddi özgürlüğünü eline al, kurslara git kendini geliştir, spor yap hareket et, kendine adım adım birşeyler kat.

Etrafındaki herşey değişebilir, herkes gidebilir yada seni üzebilir. Ama sen sağlam bastığında sadece seni sarsar böyle yıkmaz.

Waowww Haklısınız etrafında her şey değişebilir herkes bir gün yok olabilir ama ben en ufacık sorunda yaprak gibi savrulmak istemiyorum. En doğrusu benim ayaklar sağlam basmıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…