• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata son verme

Miyav68

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
522
1.695
28
33
Uzun başlıkları çok sevmiyorum lakin biraz uzun olabilir hepinizden özür diliyorum.

Bir kaç sene önce intihar edebilme kapasitesi en riskli bolumde olan biriydim . Çok fazla tetikleyici vardı ben depresyondaydım ve bir çok şey .. şimdi o günler geçti . Ama tetikleyiciler hala hayatımda, bazen eski yoğunluğuna geliyor ama daha kısa süreli ...

Ama konu ben değilim . Bu öğlen bir arkadaşımın intihar haberini aldim ..
Eski sevgilim diyebiliriz . 3 sene önce bir dönem her gün saatlerce konuşurdum hayatındaki çoğu şeyi bilirdim . Hatta ilk optugu kadin bendim ama olmadı sürdüremedik .
Çok hassas biriydi ; bi seferinde farelerin üzerinde yapılan deneylere katlanamıyorum diyip dersten çıkmıştı. Insanların görmediği acilari fazlasıyla hissederdi. Ama ilişki kurabilme yeteneği mi zayıftı/ bencil miydi biz mi anlayamadık onu bilmiyorum .
Yalnız olduğunu düşünüyorum. Daha önce 2 kere daha teşebbüs etmişti . Ve çokça yardim da aldı hastanede de yattı . Ama olmadi . Dün gece bir otel odasında hayatına son vermiş .
Buraya yazıyorum hem bu yoldan geçenler için hem de onun anısı için .

Yoğun intihar psikolojisi öyle bir şey ko yaşanmadan asla anlaşılmıyor . Yoğun ataklarda zaten kimse ölümümü umursamaz diye düşünüyorsun, kardeşim bile unutur .
Ama gerçek bu degil bunu bugün öylesine net anladım ki;
"Intihar çektiğin acıları geride kalanlara dağıtmaktır " diye bir söz var . Keisnlikle doğru ...
Eğer o arkadaşım onu tanıyan herkesin şuan dağıttığı aciyi taşıyacağını öngörebilseydi bunu yapmazdi belki .
Ama eminimki oda kimsenin umursamayacaguni sandı . Beyin yoğun depresif ataklarda bütün norotransmiitterlerini geri çekiyor; yani böyle düşünmesi bile fizyolojik .
Yani dogal ama gerçek degil .
Ben dağıttığı ve bana düşen aciyi bir hayat boyu kalbimde taşıyacağım .

insan psikolojisi öyle derin ki.. üzüldüm arkadaşınıza bu raddeye gelene kadar içinde ne sıkıntılar çekti kim bilir. beni böyle hikayeler çok etkiler. Allah rahmet eylesin kimseyi de ölümü göze alabilecek duruma getirmesin umuyorum. sizin için de aslında binevi fragman olmuş kurtulun aklınızdaki düşüncelerden lütfen :( ölse bile yokluğu hissedilmeyecek kimse yoktur şu hayatta öyle ki hepimizin birer ebeveynleri var ve bu çok kutsal bir mertebe

Allah kimseyi o raddeye getirmesin. Canlıların en temel güdüsü hayatta kalmaktir. Bunun ötesi yoktur. Üreme bile hayatta kalmayla alakalı bir güdü ve insan bütün programına karşı geliyor resmen çok ağır bir ruh hali olmalı. Allah ailesine sabır versin. Doğal ya da kazara olan ölümden çok başka bir şey olmalı tanidiklar için. Sevdiğin kişi canına kast edecek hale geliyor ve sen hiçbir şey yapamıyorsun. Oğuz Atay Tutunamayanlar'da bu psikolojiyi iyi yansıtıyor. Bilemiyorum siz geçmişteki bu durumunuz için destek aldınız mı?

Allah rahmet eylesin. Tedavi yeterli olmamış demek ki. Zor bir durum.
Psikiyatride bu sonuçlara doga deniyor .
Bazı insanların doğası depresiflihe çok meyilli bunu aşamıyorlar .
Çok iyi doktorlarla tedavi aldığını biliyorum hepsi benim hocam çünkü.
Ama bu kadar oldu

Allah kimseyi o raddeye getirmesin. Canlıların en temel güdüsü hayatta kalmaktir. Bunun ötesi yoktur. Üreme bile hayatta kalmayla alakalı bir güdü ve insan bütün programına karşı geliyor resmen çok ağır bir ruh hali olmalı. Allah ailesine sabır versin. Doğal ya da kazara olan ölümden çok başka bir şey olmalı tanidiklar için. Sevdiğin kişi canına kast edecek hale geliyor ve sen hiçbir şey yapamıyorsun. Oğuz Atay Tutunamayanlar'da bu psikolojiyi iyi yansıtıyor. Bilemiyorum siz geçmişteki bu durumunuz için destek aldınız mı?

Evet çok iyi ve yoğun bir destek aldim . Zaten işimiz bu yerlerde .
O dönemki halimden eser yok .

çok bıçak sırtı bir konu.. keşke daha iyi tedavi olsaymış, keşke onu daha iyi dinleyen bir çevresi olsaymış, ya da bir tik daha duyarsız olsaymış.. hayatta çok acı var, ama bir insanın ölümü ardında kalanlara acı vermekten başka bir halta da yaramıyor.. o yüzden intihar çok bencilce geliyor bana, her ne kadar duyarlı deseniz de değilmiş demek ki.. yazık olmuş.

İntihar korkaklık mi, cesaret mi emin değilim. Belki sonrasını bilseydim bu sorunun cevabını verebilirdim. Karmaşık bir süreç fakat biliyor musunuz ilginç bir şekilde yoğun mutsuzluk sonucudur diyemiyorum. Sadece tercihe saygı duyanlardanım diyeyim.

Okuduğunuz bölümü merak ettim.

Psikolojik açıdan kaldıramayan insanların bu konu da diretmesi ne kadar mantıklı? Arkadaşınız bu konu da oldukça hassasmış keşke diretmeyip devam etmeseydi bıraksaydı o bölümü belki bu olanlar yasanmazdi.

Size sabırlar diliyorum.

Başınız sağ olsun.
Yakınımın böyle bir şey yapma düşüncesi korkunç geliyor Tanrı korusun.
Ama bence intihar edenlerin çoğu yakınlarının çekecekleri acıyı bilmelerine rağmen yaşamaya dayanamıyorlar. Mehmet Pişkin'i bilirsiniz kız kardeşinin doğum yapmasını falan beklemiş, yani yapacağı şeye karar vermiş arkasından çekilecek acıları biliyor sadece hassas zamanın geçmesini beklemiş. Bir yanım intihar edene kızmak bencillik diyor bir yanım yakınım olsa dayanamam diyor. Çok zor.
Hani Babam ve Oğlum' da diyor ya "Gidecem diyen adamın önünde dağ olsa durmaz."diye. Bazen gerçekten öyle. Kişi bunu kafasına koyunca kendi içinde bitirince geri dönüşü olmuyor ve ona göre kendisi için doğru olanın bu olduğuna inanıyor. Dicle Koğacıoğlu'nun intihar notu "Çok acı var dayanamıyorum." olmuştu. İntihar bazıları için kaçış oluyor bazıları için direniş.
Tepki gösteren olacaksa da umrumda değil ben bütün içtenliğimle mekanı cennet olsun diyorum...

Evet çok iyi ve yoğun bir destek aldim . Zaten işimiz bu yerlerde .
O dönemki halimden eser yok .
En azından bu iyi. Doğru desteği almak çok önemli demek ki. Ama sanırım içten bir istek de olmalı.

Çok yakın iş arkadaşım intihar etti
Uzun yıllar tedavi gördüğünü öldükten sonra öğrendik
Şen şakrak bir abimizdi
İçinde neler yaşadığını hiç belli etmedi
Birgün önce psikiyatri kliniğine gidip "ben iyi değilim kendime birşey yapıcam"dediğinde keşke hemşireler ciddiye alsaydı onu
Ani ölüm her zaman zordur
Başınız sağolsun

çok bıçak sırtı bir konu.. keşke daha iyi tedavi olsaymış, keşke onu daha iyi dinleyen bir çevresi olsaymış, ya da bir tik daha duyarsız olsaymış.. hayatta çok acı var, ama bir insanın ölümü ardında kalanlara acı vermekten başka bir halta da yaramıyor.. o yüzden intihar çok bencilce geliyor bana, her ne kadar duyarlı deseniz de değilmiş demek ki.. yazık olmuş.

Belki etik bulunmayacak ama,bence bu çok iki taraflı bir konu.Bir insan sırf başkaları istiyor diye acı içinde de yaşamamalı bana göre,bu da karşı tarafın bencilliği.Keşke insanları bu acıya itmesek,keşke insanlara hayattayken değer versek,sevgimizi göstersek de kendilerini bu dünyadan soyutlamasalar.Bazı insanlar o kişi yaşarken her türlü kötülüğü yapar da arkasından ''niye böyle yaptı ki'' diye ağlar.İkiyüzlü insanoğlu.

Başınız sağolsun konu sahibi.Yaşadığınız şey size de zor,siz de uzman yardımı alın bence.

Back
X