hayata yaşama adapte olamamak

Ahben1234

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2017
263
409
23
49
evet kızlar yine ben uzun bi aradan sonra inşallah iyisinizdir ben hiç iyi değilim.Biliyorsunuz boşandım yanlız yaşıyorum yüklü bi tazminatla bitti.Ama ben mutlu değilim geçmişimi düşündükçe 20 yılı düşündükçe neden diyorum neden ben bunu hakedecek ne yaptım bilmiyorum.Pisikolojik tedavi görüyorum haplarda ruh gibi yapıyor beni kullanmazsan uyuyamıyorum.İşe başlamıştım yapamadım ağırmı geldi bilmiyom kırıp dökmeye başladım bardakları olmadı kendimi dinlenmeye çektim böyle ruh gibiyim.Sadece bi arkadaşım var dert ortağım bi onunla oturur konuşuyorum bir kedim ve kuşum var onlar için çıkıyorum yataktan yemlerini vermek için eskiden böyle değildim hareketliydim ilaçlarımı düzenli kullanıyorum doktorum pisikoloğada yönlendirdi konuşuyoruzda işte böyle olmuyo elim kolum kalkmıyo.Benden size tavsiye hayatta kimseye olduğundan çok değer vermeyin taviz vermeyin çok çok sevmeyin sonra benim gibi aldatılır ve tek başınıza kalırsınız.Eski eş kişisi arıyor kapıma çok geldi polis çağırdım alıp gittiler uzaklaştırma kararına rağmen illa bişekilde irtibata geçmeye çalışıyor ağlıyor yalvarıyor ama yok bitti .Ben nasıl kabul ederimki aldatılmayı başkasından çocuk yapmasını bukadar gurursuz onursuz olamam dua ediyorum kendime toparlanmak kalkmak istiyorum nolur dua edin bana eski neşemi bulayım hayata bağlanayım eski neşemi bulayım kendim için kalkayım yine ayağa hakınızı helal edin allaha emanet ediyorum hepinizi birazda dua istiyorum sizden hayırlı geceler kızlar

Bir sabah uyandığınızda bir mucize olup tüm dertlerinizi unutup hayata dört elle yeniden sarılamayacaksınız belki ama, emin olun geçecek. Kendinize zaman tanıyın, yaşadıklarınızla yüzleşin, acınızla savaşmayın.
Kadınız, yeniden doğup dirilebiliriz...

Psikologa gitmeyi ihmal etmeyin, haplarınız için de doktorunuzla görüşün, belki değişmesi gerekiyordur.

Kediyi ve kuşu da benim yerime sevin lütfen.

sağolun inşallah geçicek

Senin yaşadıklarının bazı noktalarına benzer bir süreçten geçtim on yıl önce..
Bir kadının aldatıldığını öğrenmesi, kanser olduğunu öğrenmesinden kuvvetli bir etki yaparmış. Gerçekten de doğru..

Ne kadar zaman oldu boşanalı ve şu anda kaç yaşındasın merak ettim.
Evde iyi ki kedin var, kuşun var yoksa o yataktan hiç çıkamazdın..
Bardakları kırıyordum, çalışmayı bıraktım demişsin. Ne iş yapıyordun?

Sana söyleyebileceğim çok şey olabilir.
Ama en önemlileri nedir dersen:

1) Aldatan bir şerefsizin bunu sana nasıl yapabildiğine üzülüyorsun ya aslında buna üzüldüğün için üzülmelisin ve bu hissiyattan çıkmalısın. Ancak bu ne kadar zaman alacak? İşte bu sana ve maalesef çevrene bağlı bir durum..

2) yapabildiğim zamanlarda ki böyle bir durumda bunu yapabilmek çok çok güç biliyorum bunu ben ama bir süreliğine bile olsa kendimi mutlu hissettiğim iki aktivite oldu. Birincisi yürümekti.. Ikincisi canım bir arkadaşımla , birlikte ağladığımız ama birlikte gülebildiğim de bir arkadaşımla çokça vakit geçirmek..

Son olarak üzerinde düşünmeni önereceğim bir görüş var.
Bir evlilik veya bir ilişki bitti ise bu, çoğunlukla giden gittiği için bitmiyor.
Aslında kalan bitirdiği için diğeri gidiyor.

Senin hayatındaki rolü de bitiyor..
Affetmeye dair okumanı isterdim.
Affedersen Sen rahatlayacaksın, yüreğin rahatlayacak, bu üzüntü Senden gidecek.
Bir kuş gibi özgürleşeceksin, zihinsel ve duygusal olarak..

Şu anda bu yazdıklarımın hiçbiri yapabileceğin kolaylıkta gözükmüyor sana , biliyorum.
Ama lütfen Senden rica ediyorum.
Hergün düzenli yürüyüşle başlamaya söz ver Kendine..

Sevgilerimle..

6 .7 ay oldu tamamen biteli bir bankanın çay ve temizlik işlerini yapıyordum olmadı inşallah iyi olucam sağolun 42 yaşındayım bu yaştan sonra ne olur bilmiyorum iyi olur insallah

6 .7 ay oldu tamamen biteli bir bankanın çay ve temizlik işlerini yapıyordum olmadı inşallah iyi olucam sağolun 42 yaşındayım bu yaştan sonra ne olur bilmiyorum iyi olur insallah

Ayrılalı henüz çok kısa bir süre olmuş. Ellerinin titremesi b12 eksikliğinden kaynaklanabilir. Bir kan sayımı ve doktorun şikayetlerini aktardığında vereceği uygun kombinasyon miktarında b vitamini ile bu sorun çözülür, b vitamini ve ayrıca d vitamini ayrıca sinirsel durumun için de elzem ve hızlıca tekrar çalışmaya dönebilirsin. Bu aslında senin için terapi olacak. Hergün evden erken çıkacaksın, çalışıp yorulacak ve akşamları uyuyabileceksin.. Uyku sorununun düzene girmesi de çok önemli..

Ve bu Arada yaşının kıymetini bil lütfen. Çok Gençsin..
Kendine, bakımına dikkat et. Zorla da olsa bunu yap. Moralini yüksek tutacak bu. Evde yalnızken bile bakımlı ol, makyaj yap..

Yalnız yaşamak çok güç biliyorum ana sen de biliyorsun ki aslında birçok evliliklerde de yalnız kalınıyor..
Sen ruhunu, kalbini, vücudunu tedavi etmeye odaklan.
Dedim ya yaşın çok genç,, ne güzellikler bekler seni hayal bile edemezsin.
Ama yıpranmış, çökmüş, hayattan bıkmış şekilde davranmaya devam eden bir bir Ahben olarak kalırsan, değil..
Ayağa kalkmış, özgüveni geri gelmiş, bakımlı, sağlıklı ve gülmeye başlamış bir Ahben yaratacaksın kendinden.

Sana inanıyorum..çünkü satırlarından aslında ne kadar kuvvetli olduğunu hissettim ben..

sağolun inşallah herşey güzel olucak cumartesi kendime koşu bandı aldım sabah birbuçuk saat akşam birbuçuk sat tenpolu yürüyorum kuaförede gittim biraz daha iyiyim sanki ilaçlardanda kurtulcam inşallah

Şu dğnyada en önemli nimet sağlık, başka hayatınız olmıcak siz olmasanız da insanlar hayatlarına devam edicekler.
Bu nedenle sadece kendiniz için yaşayın başka bir yaşamınız olmadığını hatırlayın, yiyin için gezin bunların hepsini tek başınıza yapın korkmayın hiçbirşeyden çünkü en zoru tek başınıza atlatmışsınız.
Değerli olan sizsiniz dünyada geri kalan kısmı hikayenin arka planı boşverin onları :)

Cok taze Hersey. Bu sürecte gececek. Dibi görmeliydinizki toparlanma aşamasına geçebilmek için. Sabah kalkmak anlamsız dı gün ortasında bile toparlanmam zordu. Sabah erken kalkmak için sabah namazını keşfettim. Bildiğim birşeydi ama ozaman gerçekten Yaradana kavuşmanın yalvarmanın ve mutlu güne başlamanın yolunu sabah namazında keşfettim. Ve diğer namazlar. Yürüyüşler. Yavaş yavaş geldi herşey. Sonra kendimle mutlu oldum daha sonra evim sonra çevrem sonra herşey yoluna girdi. Dualarım sizinle. Hayırlı geceler dilerim.

evet boşvermek lazım ama işte insanız aciz kalıyoruz bazen duygularımıza

çok haklısınız namaz ve dua çok önemli

Arkadaşlar çok güzel şeyler yazmışlar, lütfen bunları uygulayın , kendinize değer verin. Zamanla insanlar evlat acılarını bile unutuyorlar , sizde unutursunuz... unutmayın bu sadece sizin başınıza gelmedi.

Allah kolaylik versin.

Basit bir is bulun bence ya da hayaliniz olan icinizde kendiniz icin ukde kalan seyler varsa bunlari yapin.
Siz deger verdiniz ve kendi payiniza bu aska degerini verdiniz. Icinizde ah alma korkusu da yok, vicdaniniz rahat.
20 yiliniz cope gitmedi siz vardiniz o yirmi yilda emeginiz var. Inanin cektiklerinizin mukafati olacaktir.
Her darligin bi genisligi var sukur.
Aci hemen gecmiyor ama zamanla gececek sozu gercekten dogru. Mutlu olmak sizin elinizde, kendinize bakim yapin. Arkadasinizla gorusun bol bol. Belki bi kurs ya da yeni bi hobi edinebilirsiniz.
Cocuk yuvalari ( sizi daha cok uzmezse ) cocuklar sevgiye ac, sizi de cok seveceklerdir.

haklısınız düzelicem inşallah

Çok güzel konuya değinmişsiniz. Son günlerde kafamı meşgul eden konular. Yaşlılar yurdu çocuk yurtları nekadar hayatımdan uzak. Ziyaretlerine gitmeliyim gibi bir düşünce içindeyken mesajınızı okudum. Çok çok haklısınız.

buda benim imtihanımmış ne diyeyim.Çocuk yuvalarına gittim iki kez ama yüreğim kaldırmıyor üzülüyorum ben istedim çok bebeğim olsun olmadı nasip bide olupta sokaklara atanlar varyaa allahh onları neyse beddua etmiyim orda bir bakıcı anne hemşire vardı verdi bana bi bebek daha 1 aylık erkek bebiş yavrum bide güzel kara gözlüm tutamadım baştan dur dedim ellerimi yıkayım kıyamadım korktum incitirim diye öyle heycanlandımki hemşire ağladı halime beraber ağlaştık dediki bana ietersin olmaz istemeyenler bi çöp gibi sokağa atar baya konuştuk dertleştik.hep dedim rabbimin bir bildiği var.almak çok isterim bir bebekama evli olmak şartı var birsürü şartt onlarda haklı güvenemezlerki ben iyinede ümidimi kaybetmicem ve ordaki masum yavrulara rabbim korusun diye hep dua edicem

yüreğiniz kaldırıyorsa gidin ben çok üzülüyorum .tabiki onlarında sevgiye ihtiyaçları var

Rabbim bizede evlat nasip etmedi şimdiye kadar. Tibben oluruda yok. Yinede Allah bilir tabii ki. Okadar hassas bakmayın Benim yok içim parçalanıyor diye. Çok kendinize çekip konuları kendinize acımayı bırakın. Ben evlatlık almak isterim ama şuan o gücü kendimde göremiyorum. Yinede hayır yapmak sevgimi yurttaki çocuklara vermek isterim. Sizde farklı pencereden bakın. Benim olmadı olsaydı diye değilde. Bu çocuğun anne sevgisine ihtiyacı var. Ona bir nebzede olsa sevgi aşılayıp güzel bir iz bırakabilirmiyim. Veya sevindirmek güldürmek hem kendinizi hem çocukları mesela.

yüreğiniz kaldırıyorsa gidin ben çok üzülüyorum .tabiki onlarında sevgiye ihtiyaçları var
Tek bu konuda değil. Siz kendinize üzülmeyi bırakmadan kurtulamazsınız. 20 Senem Demeyin. Kaldıramıyorsanız gitmeyin. Ben hiç duygusal film izlemem mesela. Benim izlediğim okuduğum kitaplarım dram olmaz asla. Kaldıramam. Mutluluk veren şeylerle meşgul olmaya çalışırım. Yapı gereği duygusal ve çok inçe düşünceliyim. Bir konu beni etkilerse hemen çıkamam içinden o yüzden önüme bakmaya çalışırım. Sizde lütfen kendinize üzülmeyi bırakın.

haklısınız.biraz zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…