Aklıma yatıyor açıkçası gönlümde var ama gerçekten her zaman iş bulabilir miyim mesela 10 yıl ara vermiş 40 küsür yaşında bir kadını kim işe alır? Kafam bu yüzden karışık.Eğer kuracağınız iş sizin aklınıza yatan,gelecek gördüğünüz bir şeyse kesinlikle eşinizle o işi kurun.Sonuçta başarısız olsanız bile her zaman iş bulabileceğiniz bir mesleğiniz var.Deneyin derim!
Eczane açamam yani artık eczane işinde farzla para yok herkes kiraya çalışıyor birkaç yer dışında hemde çok maliyetli olsa olsa arge kısmında maaşlı çalışırım. O da alırlarsa.Diyelim ki işinizde başarılı oldunuz eşiniz bu işi büyütüp yeni elemanlar alabilir size ihtiyacı kalmaya da bilir o zaman kendi eczanenizi açabilirsiniz.Yani bence her açıdan avantajlısınız.
Her şeyi çok açık ettim kuracağımız işte çok spesifik onuda yazsam çok açığa çıkacağım gibi geldi ama genel olarak sanatla bağlantılı bir şey.Herseyi yazmissiniz ama isin ne olacagi yazmiyor.
İsin ne olacagini yazilsaydi fikirler ona gore olurdu.
Bende aynı şeyleri düşünüyorum. Sonuçta okuduklarımın bana kattığı vizyonla işe gireceğim ama bunu herkesin anlaması zor. Annemi baya hayal kırıklığına uğratacağım mesela:)Tabi iş tutar mı tutmaz mı, ekonominin durumu falan o konularda yorum yapamayız ama bence insanın kariyer değiştirmesi saçma değil. Öyle gibi geliyor tamam okumuşsun falan ama o okudukların yok sayılmayacak ki kariyer değiştrince. Üniversite okumak, yl, doktora yapmak insana bambaşka şeyler katıyor. Sadece spesifik konularda bilgi sahibi olmuyorsunuz sonuçta. Araştırma yapmayı, bıkmadan yüzlerce sayfa yazı yazmayı, yüzlerce kaynak inceleyebilmeyi katıyor mesela en basitinden. Üniversite okumanınsa sosyal açıdan kattıkları neredeyse aldığınız eğitimden fazladır. Bunları düşününce sıfırdan başlamış gibi olmuyorsunuz aslında.
Ben de doktora yapıyorum ve akademisyenim şu anda. Ama bir ara yazar olmanın hayalini çok kurdum. Hatta yazdım bir şeyler. İngilizce romantik romanlar yazacaktım ve e kitap olarak yayınlayacaktım. Çok daha az masrafla... Hiç okuduğum alanla alakası yok. Ama yapamadım, çünkü okulda çok yoğun bir dönemime girdim, yurtdışından para alışveriş işi bozuldu aşırı masraflı hale geldi, bu yüzden kazandığım parayı alamayabilecektim vs. vs. bir sürü şey. Ama çok istedim yani. Şu anki mesleğimde çocukluk hayalimdi benim ama hayal ettiğim de öyleydi.
Ailelerin ne düşüneceği zaten önemli değil.
Risk bakımından dediğim gibi tutar mı tutmaz mı bilemeyiz ama ikinizin mesleği de geri dönülebilecek mesleklere benziyor tam şu anki halinize direk dönemeseniz bile.
Erkeğin patron olması işini halletmeniz lazım ama. O şekilde ben işe girmem. Yüzde elli ortak olursunuz. Belli kısmıyla siz ilgilenirsiniz belli kısmıyla o. Kararları ortak alırsınız. Boşanma falan derseniz de ortaklık olduğundan kurduğunuz şeyi satarsınız tamamen ya da biriniz diğerinin payını satın alır biter gider. Her şeyin çaresi var.
Daha cok esinin meslegiyle ilgili bir is galiba.Her şeyi çok açık ettim kuracağımız işte çok spesifik onuda yazsam çok açığa çıkacağım gibi geldi ama genel olarak sanatla bağlantılı bir şey.
İş tutar mı tutmaz mı şimdiden bilinmez araştırmaları iyi yapmak gerek.Açılan çevre çok önemli mesela,ben de esnaf kızıyım babam esnaf yılların esnafı eskiden olsa belki anında aç tutar derlerdi ama şimdi öyle değil tanıma süreciniz var belki 6 ay belki 1 sene hiç para kazanamayacaksınız içeriden yemek zorunda kalacaksın en az 6 aylık yeri geldimi 1 senelik kiranı ayırman gerek,tatilin olmayacak doğru düzgün şimdi maaşlı çalışırken nereden baksan 20 gün tatilin vardır iş yeri açınca 20 gün iş yerini kapatayım tatile gideyim gibi bir düşünce olamıyor,bunun yanı sıra bir sürü masraf çıkıyor belediye kayıt+ruhsat iş yerine alınacak bir sürü malzeme+tadilat+ödemen gereken vergiler,muhasebe ücreti o yüzden iyi araştırma yapmak gerek.Her şeyi çok açık ettim kuracağımız işte çok spesifik onuda yazsam çok açığa çıkacağım gibi geldi ama genel olarak sanatla bağlantılı bir şey.
Bende başta bunu dedim ama işin işletme kısmında sana ihtiyacım var ben anlamam senin düzenlemen lazım falan dedi. Yani benim desteğime hayatı boyunca çok alıştı. Şimdi bu kadar büyük sermayeyle tek başına olmaya korkuyor. Bir destek arıyor yanında. Açıkçası bende tek başına yürütebileceğini düşünmüyorum. O olaylara romantik bakar analitik yaklaşmaz. Bense her olaya analitik bakar olası çözümler getiririm. O yüzden birlikte olmak istiyor.O işi eşine kursanız senin işin dursa olmuyor mu
Sonra tutarsa bakarsınız
Bende başta bunu dedim ama işin işletme kısmında sana ihtiyacım var ben anlamam senin düzenlemen lazım falan dedi. Yani benim desteğime hayatı boyunca çok alıştı. Şimdi bu kadar büyük sermayeyle tek başına olmaya korkuyor. Bir destek arıyor yanında. Açıkçası bende tek başına yürütebileceğini düşünmüyorum. O olaylara romantik bakar analitik yaklaşmaz. Bense her olaya analitik bakar olası çözümler getiririm. O yüzden birlikte olmak istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?