• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayati Bir Karar

Ben olsam isimi birakmazdim. Boyle bi riske hic girmezdim. Siz az cok arti ve eksilerini yazmissiniz. Yazdiginiz ve olasi olumsuz durumlari goze almayin derim. Eslerin ayni is yerinde Calismasinda her zaman istenilen denge saglanamayabilir.

Stressiz is yok inanin. Agrisiz basiniza dert aramayin

Bende aynı şeyleri düşünüyorum. Sonuçta okuduklarımın bana kattığı vizyonla işe gireceğim ama bunu herkesin anlaması zor. Annemi baya hayal kırıklığına uğratacağım mesela:)
Başkalarının hayal kırıklığı önemli değil bence. İnsanın sevebileceği bir işi olması ve huzur bulması lazım. Yoksa ölene kadar çalışıyoruz karnımızı doyurmak için, ne anlamı var...
Ama bir kenarda uzun süre para kazanamazsanız diye geçinmek için paranızın olması lazım. Her şeyinizi sermaye yaparak başlamayın sakın.
Benim eşim devlette çalışıyordu ve işi çok iyiydi. Ama kağıt üzerinde çünkü müdürleri çok kötüydü. Sürekli mesaiye kalıyordu. Gece yarılarına kadar toplantı yapacağız diye bekletip bekletip sonra sizin departmanın toplantıya katılmasına gerek kalmadı deyip gidiyorlardı. Ciddi ciddi gece yarısına kadar ve devlette yani. Kendi işini yapmak için işten ayrıldı. Bir süre iyi kazandı ama sonra şartlar değişti ve kazanamamaya başladı mesela. Biz o arada hem iyi kazanırken hem devlette çalışırken biriktirdiği paraları kullandık iyi oldu. Şimdi o işi hiç kazandırmamaya başlayınca yeniden devlete girdi, daha rahat bir yere. Bir şey kaybetmemiş olduk. Maddi olarak artıdayız ve o, mesaiyle çalışmaya iki sene ara verip rahatlamış oldu. Hem de kendi işini yapmak içinde kalmadı.
Bazen biraz risk iyi geliyor insana. Ama her zaman kenarda acil durum stoğu olduğu sürece.

Ben sizin eski konunuzu hatırlıyorum sanki maddi anlamda sıkıntı yaşamıştınız bir dönem,iflas vb detaylarda vardı sanki,yanlış mı hatırladım acaba? Siz değilseniz düzeltin lütfen.
Sizin işiniz yolunda,tıkırinda gidiyorsa bence siz devam edin,eşiniz kurabilir işi,tek geliriniz varken halihazırda ikinizinde bilmediğiniz bir sektöre geçmeniz doğru olmaz bence,zira ilk zamanlar kazanamayı,müşteri portföyü oturana kadar cebinizden birçok masraf karşılayacağınızı hesaba katarak hareket etmek gerekiyor. Bugün iş kuracak olsam ilk 6 aylık maaş,kira vb giderleri cebime koymadan asla harekete geçmem şahsen ki piyasanın hali malum. Refenrandum olana kadar doğru olmayacaktır böyle büyük adımlar atmak.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evet benim:) çok şükür çözdük onları. Açıkçası şu an iyi gidiyor ama yapmayı düşümdüğümüz şeyi başarabilirsek ikimizin toplam gelirinden fazla kazanabiliriz. Evet doğru zaten planlarımızın en az 8 ayı var. Benim tasfiye işlerim para bulma diğer detaylar hemen olacak şey değil. Daha proje aşamasındayız ve evet demişim gibi bir hevesle eşim araştırmalara daldı benide bir korku:)

Senin iş sensiz yürümez mi

Yani ona sabah gitsen kendi işini öğlen toparlasan vs vs

Bodoslama dalınmaz ki şimdi
Yok canım o kadar kurumsal bir işim yok birkaç çalışanla büyük ölçüde benim emeğim. O yüzden gecem gündüzüm yok pek. Bende garanticiyimdir hayat konusunda korkularım bu yüzden.

Şu an kriz var, ohal var. Yani hayatımızda yeni ve büyük adımlar atmak yerine var olan durumumuzu korumamız için çaba sarfetmemiz gereken bir zaman. Proje harika bile olsa zamanlama yanlış diye düşünüyorum. Bence erteleyin. Hem bu arada gerçekten isteyip istemediğinizi de tartmış olursunuz.

Ben risk almazdım . Eşin başka biriyle ortak olsun bence . Hiç olmazsa senin kazancın eve giren sabit kazanç olur . Eşinin işi yürümezse .
Ben risk almazdım . Eşin başka biriyle ortak olsun bence . Hiç olmazsa senin kazancın eve giren sabit kazanç olur . Eşinin işi yürümezse .
Başkasıyla ortaklık işine sıcak bakmıyorum. Ortak işler pek yürümüyor benim gözlemlediğim. Yani kazanç tek eve girmeli yoksa içerden yemeker çekişmeler başlıyor.

Başkasıyla ortaklık işine sıcak bakmıyorum. Ortak işler pek yürümüyor benim gözlemlediğim. Yani kazanç tek eve girmeli yoksa içerden yemeker çekişmeler başlıyor.

Bak sana bir örnek anlatayım burda bir tanıdığım birinin sabit geliri varken üstelik eşiyle ortak oldu. Ticaret, çok kazanc olabilecek bir iş. İşler ters gitti çok büyük miktarlarda borcun altında kaldılar . Adam bastı gitti , kadını da terk etti . Bir de her şey kadının üstüneymiş dükkan falan bütün borçda kadının üstüne kaldı . Bu arada adamın sabit işi de vardı. İşindende kovuldu. Ve şuan hala piyasada yok. Kadın intiharın eşiğinde

Çocukluk hayalim diyorsun ama evliliğinde çok sıkıntılar çekmiş ayrılığı düşünmüş bir insanın iş konusunda da eşine ortak olması doğru gelmiyor.

Birincisi kendine ait bağımsız olduğun güzel bir işin var.Yarın ne olursa olsun senin ve çocuğunun maddi garantisi var.

İkincisi eşinle iş konusunda da sürtüşmeler yaşarsınız ve bu evliliğinize daha çok yansır.

Üçünsüsü anlattıklarından sen kendine özgü bağımsızlığı seven bir kadınsın.Eşinin altında çalışamazsın gibi geliyor.

Dördüncüsü onun işi hiçbir zaman garanti olmamış yeri gelmiş aç kalmış aileden birinin en azından ayakları yere sağlam bassın.

Evet benim:) çok şükür çözdük onları. Açıkçası şu an iyi gidiyor ama yapmayı düşümdüğümüz şeyi başarabilirsek ikimizin toplam gelirinden fazla kazanabiliriz. Evet doğru zaten planlarımızın en az 8 ayı var. Benim tasfiye işlerim para bulma diğer detaylar hemen olacak şey değil. Daha proje aşamasındayız ve evet demişim gibi bir hevesle eşim araştırmalara daldı benide bir korku:)
Çok etkilenmiştim konunuzdan,pek nick hatırlamam normalde ama üzülmüştüm size o dönem,aklımda kalmış. Neyse ki toparlamışsınız,sevindim.
Ben yineliyorum,çok iyi olabilir muhakkak ama tam terside olabilir,eşinize pek birşey olmaz iş yürumezse ama inanın siz çok yıpranırsınız. Başlasın eşiniz,iş ne üzerine bilmiyorum ama ilk zamanlarda sizin yerinize kalifiye,güvenilir birini alsın yanına,sizde destek verirsiniz kendi işinizden arta kalan zamanlarınızda,sonra baktınız istediğiniz gibi,beklentileriniz doğrultusunda ilerliyor,sizde geçersiniz yeni işinize. Baktınız olmuyor,zorlanıyorsunuz halihazırda sizin işiniz devam ediyor olduğu için inanın daha az hasarla altından kalkarsınız,daha az yıpranırsınız.
Yinede siz bilirsiniz tabi ama herşeyi düşünmek lazım. Bu işler belli olmuyor. En basitinden bir örnek veriyim arkadaşım Avm'den dükkan aldı,kendi markasıyla bir restorant açtı,kız tam 1 sene kuruş kazanamadı,en son gitti bir markayla anlaştı franchise ,2 senedir takır takır çalışıyor,gayette kazanıyor. Dükkan aynı dükkan,işletmeci aynı,tek değişen marka ve beraberinde dekorasyon. Kızın maddi durumu iyi olmasaydı ikinciye açamazdı,zarar edip kapatacak raddedeydi çünkü. Muhakkak sektör farkli olabilir ama piyasada sağlam rekabet var,küçük işletmeler zorlanıyor,genelde dayanamıyor,büyüklerle yarışta.

Yanlış anladıysam aydınlatın lütfen,hem ilerde anlaşamazsak ne olurum düşüncesi var hem de işimiz rast giderse 2. çocuğu düşünürüm diyorsunuz,kafa karıştırıcı değil mi sizce de ?

İyi de eczacıyım diyorsun

Eczane bir süre sensiz işler

Belki senin kadar düzenli işletmezler ama işler

Benim sadece beyin ile yapılan işim var yardımcım vs yok buna rağmen Zaman yaratabiliyorum

Sen de yeni işin sorumluluğunu eşine verir işte o işletme konusunda senin analitik bakış açına ihtiyaç olan durumlarda da ona el atarsın

Kendi işi olanın her anı dolu olmaz ki bir süre yoğun olur sıkıntılı olur ama eşin de yürütebilmeli bazı şeyleri

Evet iki iş seni yorar ama ikinci de danışman gibi bir konum ayarla kendine hatta maaşlı danışmanım de ve iş tanımın olsun
Hani şu şu konularda sorulmadan karar alınmayacak gibi şirketlerin profesyonel danışmanları şeklinde

Çok etkilenmiştim konunuzdan,pek nick hatırlamam normalde ama üzülmüştüm size o dönem,aklımda kalmış. Neyse ki toparlamışsınız,sevindim.
Ben yineliyorum,çok iyi olabilir muhakkak ama tam terside olabilir,eşinize pek birşey olmaz iş yürumezse ama inanın siz çok yıpranırsınız. Başlasın eşiniz,iş ne üzerine bilmiyorum ama ilk zamanlarda sizin yerinize kalifiye,güvenilir birini alsın yanına,sizde destek verirsiniz kendi işinizden arta kalan zamanlarınızda,sonra baktınız istediğiniz gibi,beklentileriniz doğrultusunda ilerliyor,sizde geçersiniz yeni işinize. Baktınız olmuyor,zorlanıyorsunuz halihazırda sizin işiniz devam ediyor olduğu için inanın daha az hasarla altından kalkarsınız,daha az yıpranırsınız.
Yinede siz bilirsiniz tabi ama herşeyi düşünmek lazım. Bu işler belli olmuyor. En basitinden bir örnek veriyim arkadaşım Avm'den dükkan aldı,kendi markasıyla bir restorant açtı,kız tam 1 sene kuruş kazanamadı,en son gitti bir markayla anlaştı franchise ,2 senedir takır takır çalışıyor,gayette kazanıyor. Dükkan aynı dükkan,işletmeci aynı,tek değişen marka ve beraberinde dekorasyon. Kızın maddi durumu iyi olmasaydı ikinciye açamazdı,zarar edip kapatacak raddedeydi çünkü. Muhakkak sektör farkli olabilir ama piyasada sağlam rekabet var,küçük işletmeler zorlanıyor,genelde dayanamıyor,büyüklerle yarışta.
Teşekkür ederim. Bunlarıda mutlaka düşüneceğim.

Bak sana bir örnek anlatayım burda bir tanıdığım birinin sabit geliri varken üstelik eşiyle ortak oldu. Ticaret, çok kazanc olabilecek bir iş. İşler ters gitti çok büyük miktarlarda borcun altında kaldılar . Adam bastı gitti , kadını da terk etti . Bir de her şey kadının üstüneymiş dükkan falan bütün borçda kadının üstüne kaldı . Bu arada adamın sabit işi de vardı. İşindende kovuldu. Ve şuan hala piyasada yok. Kadın intiharın eşiğinde
Aman yarabbi. Allah yardımcısı olsun. Korkunç bir ihtimal ama bir ihtimal tabiki. İnsanoğlu her şeyi yapabilir. Eşim değil kimse için yapmaz diyemem.

Çocukluk hayalim diyorsun ama evliliğinde çok sıkıntılar çekmiş ayrılığı düşünmüş bir insanın iş konusunda da eşine ortak olması doğru gelmiyor.

Birincisi kendine ait bağımsız olduğun güzel bir işin var.Yarın ne olursa olsun senin ve çocuğunun maddi garantisi var.

İkincisi eşinle iş konusunda da sürtüşmeler yaşarsınız ve bu evliliğinize daha çok yansır.

Üçünsüsü anlattıklarından sen kendine özgü bağımsızlığı seven bir kadınsın.Eşinin altında çalışamazsın gibi geliyor.

Dördüncüsü onun işi hiçbir zaman garanti olmamış yeri gelmiş aç kalmış aileden birinin en azından ayakları yere sağlam bassın.
Malesef bunlar çok doğru ve beni en çok korkutan şeyler. Haklısınız. Nolursa olsun yüzde yüz mutlu harika bir evliliğimiz yok. Yarın her şey olabilir başımıza her şey gelebilir. Bunlarda bende baya ağır basıyor.

Yanlış anladıysam aydınlatın lütfen,hem ilerde anlaşamazsak ne olurum düşüncesi var hem de işimiz rast giderse 2. çocuğu düşünürüm diyorsunuz,kafa karıştırıcı değil mi sizce de ?
Bence değil. Ayrılık ihtimali her evlilikte var. O zaman kimse çocuk doğurmamalı. Ben hiç ayrılmıycam diye garanti verebilen var mı? Yarının bile garantisi yokken

İşin ne işi oldugunu ogrenmeden yorum yapamam kı

Back
X