• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayati Bir Karar

Aman yarabbi. Allah yardımcısı olsun. Korkunç bir ihtimal ama bir ihtimal tabiki. İnsanoğlu her şeyi yapabilir. Eşim değil kimse için yapmaz diyemem.
Yukarıda ki arkadaşın yazdığının bir değişi benim de bir tanıdığım kadının başına geldi eşi ile iş yeri açtılar ama bütün herşey kadının üzeri idi ama iş yeri iflas etti ve bütün borçlar kadının adına geliyordu yıllar sonra anca toparlanabildiler sizin zaten kendi işiniz varmış o yüzden hiç riske atmayın derim.

Bence değil. Ayrılık ihtimali her evlilikte var. O zaman kimse çocuk doğurmamalı. Ben hiç ayrılmıycam diye garanti verebilen var mı? Yarının bile garantisi yokken
Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok,ama insanda güven duygusu vardır,güveniyorsanız iş de kurarsınız,çocuk da yaparsanız.Siz sanki tam anlamıyla güvenmiyorsunuz eşinize gibi geldi bana.

Bu arada iş kurmak için riskli bir zaman olduğunu düşünüyorum..

Aklıma yatan,ben bu işi yaparım dediğim her işte başarılı oldum.
Eğitim bunun içindir aslında,yapabileceklerinin,yeteneklerinin farkına varmak.İlla eğitim aldığın bölümde iş yapmak zorunda değilsin,kaldı ki öğretmenlerin çoğu atanamayınca farklı dallarda çalışıp daha çok para ,başarı vs kazanabiliyor.
Kafası rahat insanlar her şeyi başarabiliyor zaten.Burada, strese girmeyince yıllardır bekleyen kadınların çocuk sahibi olabildiklerini okuyoruz, öyle düşün.
Senin de içine sinmiş,çok daha başarılı olabileceğini düşünüyorum,iş eşinde bitiyor.Eşin çalışmayı seven biriyse gir işe.
Allah içine sindirsin.

Merhaba hepinize,

Bu sefer büyük bir yol ayrımındayım. Kafam baya karışık. Fikirlerinize ve bu konuda tecrübesi olabların tecrübelerine ihtiyacım var.

Ben eczacıyım doktora yaptım bir işim var ama çok büyük değil çokta küçük değil iyi kazanıyorum diyebilirim. Eşim farklı şirketlere çalışıyor yazardır. Metin yazarlığı reklam senaryosu bazen dizi- kısa film senaryosu yazıyor. Birkaç kitabıda var ama çok satmadı. Kısacası bazen iyi kazanır ama bazende açtır. Devamlı bir geliri yok onun kazancına güvenerek yaşayamayız.

Bunları anlattım çünkü eşimin bana bir teklifi var ve benim şartlarımda benim yerimde olsanız ne yapardınız onu merak ediyorum. Eşim benimle birlikte bir iş kurmak istiyor. Sağlam bir sermaye koyacağız ortaya. Açıkçası iş aklıma yatıyor tutar gibi hevesliyimde ama sıkıntı şu ki bugibe kadar aldığım eğitimle yada verdiğim emeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir şey. Yani her şeyi bırakıpta tamam dersem bugüne kadar yaptıklarım boşa mı gitmiş olacak? Yoksa insanların kariyer değiştirmesi aptalca bir şey mi?

İşin açığı yeni yapacağımız şey benim çocukluk hayalim gibi bir şey. Ama bir taraftanda dünyanın bin türlü hali var yarın bir terslik olur ayrılırsak ne yapacağım? Maaşlı işe mi gireceğim? O yaştan sonra beni kim alır kaç para verir? Ama bir taraftanda şu an gecem gündüzüm stres iş güç birlilte bir iş yaptığımızda hem zevk alacağım hem iş yüküm hafifleyecek kendimi bir nevi rölantiye alacağım.

Bir taraftanda ailesel boyutu var işin. Her ne kadar yetişkin bir insana karışamasalarda içlerinden de olsa acaba " kızım sen salak mısın? Bunca sene boşa mı emek verdin? Biz seni okutmak için boşa mı emek verdik?" Derler mi diyorum. Bu anlamda onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.

İşin bir başka boyutu ise eşimle ortak bir şey yaparken uyumluyuzdur. Fikirlerime saygı duyar ve genelde uygular. Ama işin içine girince mecbur bir patron olacak. Ataerkil toplum yapısında istediğin kadar oku modern ol vs o patron erkek olacak. Her ne kadar bana danışacak dediğimi yapacak olsada kağıt üstünde onun yetkisi olacak ters düşünce onun sözü geçecek. Ben buna ne kadar dayanırım veya ne kadar kavga ederiz bu kısmı soru işareti.

Ama yeni iş çocuğuna vajit ayırmamı sağlayacak belki ikinci çocuğu düşşnebilmeme imkan kılacak. Ama terse dönerse kendimi nasıl garantiye alırım bilmiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız? Hayati bir kararın arifesinde tarafsız dışardan bakan yorumlara yani sizlere ihtiyacım var. Teşekkürler....
hangi sektörde iş yapacağınız çok önemli.
bir de eşinin bu alanda bilgisi donanımı var mı?
yeteri derecede hazırlıklımısınız bu iş için?
gerekli hertürlü ön araştırmayı yaptınız mı?
sermaye ne kadar lazım ve hazır var mı elinizde?
tüm bunlar çok önemli.
sonuçta bir risk her zaman mevcut ve denemeden bilemeyeceksiniz.
ancak yukarıdaki kriterlere göre alacağınız risk de azalabilecektir.

Ben bu konularda aşiri garanticiyim.
Asla ipleri elimden birakamam. Kimseye hayatimi veya gelecegimi emanet edemem.

Dünyada ölüm var kalim var. Ne olursa olsun başkasinin ipinle kuyuya inmem. Bu insan en güvendigim kişi olsa bile.

Bence işi eşiniz kursun. Hem kendini kurtarir hemde hayatda bir garantiniz olur

Benim hoşuma gitmedi.
Eşinize iş kuracaksınız diye kendi mesleğinizi pat diye bırakacaksınız ve bu işte sizin için tek teselli çocuklukta bunun hayalini kurmuş olmanız.
Eşiniz işin altından tek kalkamaz diye meslek mi bırakılır, bana çok mantıklı gelmedi.
Eşinizde de birazcık alışmışlık var sanki, en büyük riski siz alıyorsunuz.
Patron o olacak diyorsunuz bir de, olmaz!

Isi ve piyasadaki konumunu vs bilmedigim icin orayi es gecerek duygusal acidan bakacagim.

Siz baskın bir karaktersiniz yuksek ihtimal.
Esinize gore is tecrubeniz de fazla ya da en azindan siz boyle dusunuyorsunuz.
Esinizin de boyle dusundugunu gormeyi isteyeceksiniz.
Eger bunu hissedemezseniz ya da esiniz biraz bagimsizligi secerse sizde esimin altinda calisiyorum kompleksi olusacakmis gibi geldi bana.
Ozel hayatinizi da ipoteklemis olur ortak is fikri.
Nereden baksak zor.

Hayirlisi.

Eşin kendini garantiye almak için senin hayalini öne sürüp kafanı karıştırıyor bence

kendi işinin patronu olmak en iiyisi. imza yetkisini de paylaşırsınız patron eşiniz olmaz sadece. yanlız ülkemiin durumu şu aralar karışık. yarın bir kriz olur, siz de dövizle çalışıyorsunuzdur eksi bin beş yüz olur kalırsınız ortada. biraz ortalık durulsa diye beklerdim ben olsam.

Sanırım çok iyimserim ,daha önceki konularınızı bildiğim için bana hayatınıza katacağınız güzel bir renk, değişik bir heyecan gibi geldi.Risk hayatın her alanında var ve bence bazen değer!

Sanırım çok iyimserim ,daha önceki konularınızı bildiğim için bana hayatınıza katacağınız güzel bir renk, değişik bir heyecan gibi geldi.Risk hayatın her alanında var ve bence bazen değer!
İştr birazda içimde macera heyecanı var ama artık çocuk değiliz her yaşta her risk alınamıyor yada alınmamalı galiba. Böyle bri değişim riski heyecan veriyor heves veriyor yalan değil:)

Merhaba hepinize,

Bu sefer büyük bir yol ayrımındayım. Kafam baya karışık. Fikirlerinize ve bu konuda tecrübesi olabların tecrübelerine ihtiyacım var.

Ben eczacıyım doktora yaptım bir işim var ama çok büyük değil çokta küçük değil iyi kazanıyorum diyebilirim. Eşim farklı şirketlere çalışıyor yazardır. Metin yazarlığı reklam senaryosu bazen dizi- kısa film senaryosu yazıyor. Birkaç kitabıda var ama çok satmadı. Kısacası bazen iyi kazanır ama bazende açtır. Devamlı bir geliri yok onun kazancına güvenerek yaşayamayız.

Bunları anlattım çünkü eşimin bana bir teklifi var ve benim şartlarımda benim yerimde olsanız ne yapardınız onu merak ediyorum. Eşim benimle birlikte bir iş kurmak istiyor. Sağlam bir sermaye koyacağız ortaya. Açıkçası iş aklıma yatıyor tutar gibi hevesliyimde ama sıkıntı şu ki bugibe kadar aldığım eğitimle yada verdiğim emeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir şey. Yani her şeyi bırakıpta tamam dersem bugüne kadar yaptıklarım boşa mı gitmiş olacak? Yoksa insanların kariyer değiştirmesi aptalca bir şey mi?

İşin açığı yeni yapacağımız şey benim çocukluk hayalim gibi bir şey. Ama bir taraftanda dünyanın bin türlü hali var yarın bir terslik olur ayrılırsak ne yapacağım? Maaşlı işe mi gireceğim? O yaştan sonra beni kim alır kaç para verir? Ama bir taraftanda şu an gecem gündüzüm stres iş güç birlilte bir iş yaptığımızda hem zevk alacağım hem iş yüküm hafifleyecek kendimi bir nevi rölantiye alacağım.

Bir taraftanda ailesel boyutu var işin. Her ne kadar yetişkin bir insana karışamasalarda içlerinden de olsa acaba " kızım sen salak mısın? Bunca sene boşa mı emek verdin? Biz seni okutmak için boşa mı emek verdik?" Derler mi diyorum. Bu anlamda onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.

İşin bir başka boyutu ise eşimle ortak bir şey yaparken uyumluyuzdur. Fikirlerime saygı duyar ve genelde uygular. Ama işin içine girince mecbur bir patron olacak. Ataerkil toplum yapısında istediğin kadar oku modern ol vs o patron erkek olacak. Her ne kadar bana danışacak dediğimi yapacak olsada kağıt üstünde onun yetkisi olacak ters düşünce onun sözü geçecek. Ben buna ne kadar dayanırım veya ne kadar kavga ederiz bu kısmı soru işareti.

Ama yeni iş çocuğuna vajit ayırmamı sağlayacak belki ikinci çocuğu düşşnebilmeme imkan kılacak. Ama terse dönerse kendimi nasıl garantiye alırım bilmiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız? Hayati bir kararın arifesinde tarafsız dışardan bakan yorumlara yani sizlere ihtiyacım var. Teşekkürler....

Bir sure tutup tutmayacagini anlamak icin iki isi bir arada yurutme sansiniz var mi?

İş kafanıza yattıysa imza yetkisi banka hesabı ortak imza kullanın herşeyi birlikte takip edin . Şirketi sadece eşinizin üstüne açmayın . Tabi siz eşinize güvenmiyorsanïz hiç bulaşmayın .
Şu anda sizinle aynı durumdayım diyebilirim , Eşim ticaretle uğraşıyor zaten hala hazırda olan iş yeri eşimin üstünde . ikinci şube ve daha büyük bir şube 4 ay sonra kısmetse hizmete girecek ve ikinci şube benim üstüme açılacak . Ayrı olmasının sebebi var tabi , ama bu sizinki gibi güvensizlik degil .

Evdekiler ne der bilmem de. Kızım sen mantakmısım kurulu eczanenn varken ne başka işi - dedim içimden.

İşin diğer tarafı yeni işi tam yazmamışsınız ona göre yorum yapmak lazım.

Bana siz ne olur diye sorarsanız. İşe iyi bir kalfa alırım. Kocanda senin işinde sana yardımcı olsun. Hastane yakında yeni yer bakın derim. Yada maddi imkanınız varsa yeni mezun bir eczacıyla ortak yer açın. Hem size hem ona faydası olur.

Merhaba hepinize,

Gerekli desteği kendi işimi bırakmadan sağlamaya çalışırdım. Erkeklere çok güvenmem kocam-babam dahi olsa. Araştırır başka bir alternatif sunardım. Emeğimden mesleğimden vazgeçmem. Toplumdaki etiketim o benim.(Ayrıca size güvenerek kalkıştığı iş için de her şey ortak olmalı. Hesaplar imzalar yetkiler. Mantıklı ve akıllısınız ataerkilliği sezmişsiniz.)

Son düzenleme:
İşi kurduğunuzda ancak zarar ettğinizde gözden çıkartacak paranız var mı ? Yoksa, işler iyi gitmediğinde evliliğinize de yansıyacak iş sıkıntısı. Bu işin kendi hayalinizinde olduğunu belirtmişşisiniz gözden çıkartacağınız paranız varsa çok istekliyseniz ve iş gereği piyasada tutunabilecek bir işse deneyebilirsiniz. Şu aralar iş kurmak için pek iyi bir zamanlama olmaz sanırım. Çok iyi düşünmek gerek.

Back
X