hayattan ne istedğini bilememek işte benim problemim bu hiç bir şey için adım atamıyorum a veya b planım var ama adım atmıyorum az çok ilerisini görüyorum ama ilerisi için ortamı rahat edebileceğim ortamı hazırlamıyorum aslında benim elimde çalışmak para kazanmak birikim yapmak kariyer yapmak ama adım atmıyorum atamıyorum korkuyorum hayattan zordan kaçıyorum bazen psikolojim okdadar bozuluyorrki (çoğu kişinin söylemesiyele gaza gelip vazgeçebiliyorum o işler çok zor hep ayaktasın evlisin kocandan sonra eve gelceksin vs)ama yapmam gereken bu anca o işlerde yükselebilirim ama bir türlü yapamıyorum adım atamıyorum bazen düşününce hakikaten çok pasif görüyorum hayatta kendimi zaten okumadım bu konuda bir hata yaptım şimdi bu genç yaşta evde olduğum için daha bir kötü hissediyorum kendimi mutsuzum ama çalıştığım zaman da problemler olacak evde yolunda gitmeyen o kadar çok şey var ki bir de iş problemleri çıkınca daha bir zor olcak diyorum vaz geçiyorum kolayı seçiyorum ama bir yönden de yaşım geçiyor hep erteliyorum hayatı bom boş ot gb yaşıyorum ama bunu değiştirecek bir şey de yapmıyorum psikoloğa gitmek istiyorum ama özel nedenlerden gidemiyorum kendimi tparlamam lazım ama nasıl..
Aslında tüm mesele o adımı atabilmek...
Benimde lise de hayata karşı o kadar planlarım vardı ki...
Elimde olsa hepsini bir çırpıda gerçekleştirebilirdim.
Ama üniversiteye gitmeme babam 2 yıl engel oldu sonra kendi bilgi birikimimle 2 yıllık bir üniversiteye girdim.
Sonra elimdekilere göre hedef koydum tekrar.
Hayalim öğretmen olabilmekti.
Kpss yi kafama koydum ona çalışıyorum hemde her şeyden çok istiyorum.
Çünkü memur olduğumda eğitim fakültesini okuyup istediğim mesleği yapmak istiyorum.
Öyle ya da böyle ama vazgeçmemek en önemli olanı.
İsterse yıllar sürsün ama bu isteğimi gerçekleştirmek istiyorum.
Sağlıklıyım, akıllıyım de kendini pasifliğe şartlama.
Korkma ve başla.
Lise mezunuysan sende dene kpss yi memur ol kendi maddi manevi özgürlüğünü kazan.
Ne bilim bir sürü ücretsiz meslek edindirme kursları var onlara git.
İşe yerleştiriyorlar.
Bir yerden başlarsın hiç olmazsa.
Tereddütlerini, çekingenliğini kenara bırak.
Hani derler ya sen yemeye bir başla iştah kendiliğinden gelir öyle.
Sana senden başka kimse yardım edemez.
Birşeyler başarmak kendinle gurur duymak istemez misin?
senin problemin ''ATALET'' halinde yaşıyor olman
kendini ateşleyecek, ileri götürecek motivasyonun eksik
sorun bu, sorununu iyi kavra ve çözüm için harekete geç