hayatı kendine zehir etmek :(

Cardialgia

Bal oğlum...
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
8.535
2.395
398
kızlar merhaba :(

ben hiç iyi değilim. sorun şu ki;

sürekli herşeyi kafama takıyorum, en mutlu anım zehir oluyor.
örnek vereyim.

biriyle birşey konuştum; ' ya anlamışmıdır ne demek istediğimi ? ya yanlış anlamışsa, yine anlatsammı derdimi?'

ve sürekli şüphe insanlara karşı, güvensizlik.

hayatı kendime ve sevdiklerime zehir ediyorum. bıktım bu durumdan :14:

tavsiyeleriniz var mı, psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum ama belki ufak fikirleriniz olur. :50:

Son düzenleme:
Doğru yoldasin düşündüğünü yap...

Bırak insanlar seni yanlış anlasın ne olacak? Zaten seni samimi buluyorlarsa onlar neden bana şu konuda şöyle dedin falan diye geri dönerler merak etme.. Bence abartılacak bir durum yok.. Çok ince düşünüyorsun.. Bu kadar hassas olma..
Arkadaşların ile Konuştuğun konular çok bilimsel konular mı da seni anlamadıklarını düşünüyorsun??
Biraz relax olman taraftarıyım.. Bu kadar kafana takıp takıntı yaparsan psikolojik olarak hakkaten rahatsızlığa dönüşebilir....
Aman dikkat :42:

Son düzenleme:
tatlım niye kendini yıpratıyorsun sonuçta sen içinden geldiği gibi davran istediğini söyle seni kabul edenler iyi veya kötü olduğun gibi kabul etsinler, kimseye kendini ispat etmek onaylatmak zorunda değilsin ki seni sen olduğun için sevsinler, içinde bulunduğun her anı hissederek yaşa. mutluluklarını da mutsuzluklarla gölgeleme önemli olan değerli olan sensin. emin ol senin yanında olmak isteyen insanlar zaten yanında olur, güven konusunda da illaki güvendiğin insanlar vardır güvenmediklerin gibi herkese herşeyini anlatmak duvarlarını kaldırmak zorunda değilsin tabiri caizse merhaba der geçersin bu hayat böyle...

Bırak insanlar seni yanlış anlasın ne olacak? Zaten seni samimi buluyorlarsa onlar neden bana şu konuda şöyle dedin falan diye geri dönerler merak etme.. Bence abartılacak bir durum yok.. Çok ince düşünüyorsun.. Bu kadar hassas olma..
Arkadaşların ile Konuştuğun konular çok bilimsel konular mı da seni anlamadıklarını düşünüyorsun??
Biraz relax olman taraftarıyım.. Bu kadar kafana takıp takıntı yaparsan psikolojik olarak hakkaten rahatsızlığa dönüşebilir....
Aman dikkat :42:

haklısın bende farkındayım kendime çok kızıyorum :( yok bilimsel değil genelde günlük yada herhangi bir derdimi anlatmaya veya kendimi ifade etmeye çalışırken yaşıyorum bunu :(

tatlım niye kendini yıpratıyorsun sonuçta sen içinden geldiği gibi davran istediğini söyle seni kabul edenler iyi veya kötü olduğun gibi kabul etsinler, kimseye kendini ispat etmek onaylatmak zorunda değilsin ki seni sen olduğun için sevsinler, içinde bulunduğun her anı hissederek yaşa. mutluluklarını da mutsuzluklarla gölgeleme önemli olan değerli olan sensin. emin ol senin yanında olmak isteyen insanlar zaten yanında olur, güven konusunda da illaki güvendiğin insanlar vardır güvenmediklerin gibi herkese herşeyini anlatmak duvarlarını kaldırmak zorunda değilsin tabiri caizse merhaba der geçersin bu hayat böyle...

evet öyle yapayım diyorum hopp 2 gün sonra herşeyi dikdik ediyorum. kendimden çok sıkıldım. dişlerimi çok sıkıyorum o yüzden sürekli dişlerim ağrıyor.
belkide kendime olan güvenimi kaybettim :14: teşekkür ederim yorumun için

Arkadaşlarım var da.. Onlar bir konu anlatacağı zaman en ince ayrıntısına girip ıncık cıncık anlatırlardı karşısındakinin anlamadığını düşünüp... Acaba dedim meslek hastalığımı :9:O yüzden sordum :9:

Arkadaşlarım var da.. Onlar bir konu anlatacağı zaman en ince ayrıntısına girip ıncık cıncık anlatırlardı karşısındakinin anlamadığını düşünüp... Acaba dedim meslek hastalığımı :9:O yüzden sordum :9:

off off bende öyleyim. bugün arkadaşımla konuşurken geçen konuştuğumuz konuyu açıklıyorum yine.

'bak yanlış anlama sen şunu sormuştun bende böyle demiştim bak anlamadıysan böyle böyle bende öyle biliyordum ' dedi

kız ne düşünüyor hakkım da ki, delircem :50:

Son düzenleme:
Eğer arkadaşların seni seviyor ve sana değer veriyorlarsa, seni her halinle kabul edeceklerdir.. İster seni yanlış anlasınlar, ister doğru anlasınlar.. Mesela bir arladaşım var benim. Dilinin kemiği yok.. Ağzına geleni pat diye söylüyor.. Kızacakmışız darılacakmışz hiç düşünmüyor :9: Ama ben ve diğer arkadaşlarım onu öyle kabul ettik. Kızın mizacı o :23:
O yuzden anlayan seni anlar, anlamayan da sana soru sormadıkça çok açıklama olayına girme sıkıntı yapma.. Psikolog tan önce seni iyi tanıyan ya da kendine yakın hissettiğin bir arkadaşın(dürüst bir arkadaşın) varsa bu konuyu onunla paylaşabilirsin.. Ya da eşinle, annen babanla vs... İnşallah tezzzzz zamanda bu ince düşüncelerinden kurtulursun arkadaşımm..
:34:

Eğer arkadaşların seni seviyor ve sana değer veriyorlarsa, seni her halinle kabul edeceklerdir.. İster seni yanlış anlasınlar, ister doğru anlasınlar.. Mesela bir arladaşım var benim. Dilinin kemiği yok.. Ağzına geleni pat diye söylüyor.. Kızacakmışız darılacakmışz hiç düşünmüyor :9: Ama ben ve diğer arkadaşlarım onu öyle kabul ettik. Kızın mizacı o :23:
O yuzden anlayan seni anlar, anlamayan da sana soru sormadıkça çok açıklama olayına girme sıkıntı yapma.. Psikolog tan önce seni iyi tanıyan ya da kendine yakın hissettiğin bir arkadaşın(dürüst bir arkadaşın) varsa bu konuyu onunla paylaşabilirsin.. Ya da eşinle, annen babanla vs... İnşallah tezzzzz zamanda bu ince düşüncelerinden kurtulursun arkadaşımm..
:34:

ay güldürdün beni sağol. haklısın biriyle paylaşsam iyi olacak yoksa iyi olamayacak. bir olayı anlatırken insanlara detaylara çok takılıyorum onlarda şaşkınlıkla yüzüme bakıyor sonu ne zaman gelecek diye :52:

eşim deli oluyor' eeee sonuç diyor anladım 10 kez anlattın diyor ' :5:

zahmet edip yazdın çok teşekkür ederim anladığın için :)

Sende sıkıntı yok aslında ya :)) gayette iyi anlatıyorsun düşüncelerini :46:

Güven konusuna gelince de, günümüzde hakkaten güvenilecek arkadaş bulmak zor.Hele hele en yakınlarından darbe yediysen tamamdır... Herkese güvenini yitiriyorsun. Bunu da takıntı yapma istersen. Herkeste hemen hemen vardır bu sorun.. Yaşayarak, görerek, belki de darbeler yiyerek öğreneceğiz hayatı :31:
Aman sağlığımız yerinde olsunda, canımız saolsun :34:

Son düzenleme:
Sende sıkıntı yok aslında ya :)) gayette iyi anlatıyorsun düşüncelerini :46:

Güven konusuna gelince de, günümüzde hakkaten güvenilecek arkadaş bulmak zor.Hele hele en yakınlarından darbe yediysen tamamdır... Herkese güvenini yitiriyorsun. Bunu da takıntı yapma istersen. Herkeste hemen hemen vardır bu sorun.. Yaşayarak, görerek, belki de darbeler yiyerek öğreneceğiz hayatı :31:
Aman sağlığımız yerinde olsunda, canmız saolsun :34:

tebessüm ettim yazını okuyunca ne kadar güzel şeyler yazmışsın. Allah razı olsun senden, haklısın kendimi toparlayacağım. ağzına,eline sağlık :16:

bak canım sana tek cümle' yaşanan hiç bir günün tekrarı yok' içinden geldiği gibi yaşa bu hayatta kimseyi zaten memnun edemezsin önce kendi mutluluklarının tadını çıkar... :)

Back
X