Hayatım boyunca hiç mutlu olamayacakmışım gibi hissediyorum?

Tiny-Miny

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2018
288
140
18
40
Ben çok karamsar, sürekli etrafına negatij enerji yayan, mutsuz, kronik depresyonu olan biriyim. Bir olay oldu mu hemen en kötüsünü düşünürüm. Ama yanılmam da. Hep düşündüğüm şey olur. Çok mutusuzum, yalnızım. Şu an evimde yalnız başıma forumları kurcalıyorum. Psikolojik olarak hasta olduğumu biliyorum. Ama iyileşmek istiyorum. Yani herşeyden vazgeçmiş değilim. Psikiyatriye gitti . Sen hasta değilsin, sorunların var, bana değil psikoloğa gitmen gerekir dedi. Ona da gidicem. Ama bu kadar karamsar, dipteyken hala umut var mıdır? İyileşebilir miyim? Hayatımın sonuna kadar mutsuz olacağımı hissediyorum ve böyle olmasından korkuyorum. Mutlu olmak istiyorum. İyi ki varım, bu dünyayı ve herkesi çok seviyorum demek istiyorum. Sizce bu mümkün mü?

Ben de mümkün olmadığını düşünürdüm. Her şeyin kötü senaryosunu yazıyorum kafamdan ve aylarca onun öyle olacağını düşünüp, mutsuzluktan ölüyor, etrafımdaki insanları da mahvediyorum. İlaç kullandığım dönem beynim hep güzel şeylere odaklandı, çok çok iyiydim. İlacı bıraktım yine eskiye döndüm. Ancak terapi yani psikolog çok iyi geliyor. Olumsuz düşünce sistemini değiştiriyorlar. Maddiyattan dolayı bu sıra gidemedim. İnan bana hayat çok güzel diyorsun. Bunların hepsi sağlıksız oluşturduğumuz düşünce yapımızdan kaynaklanıyor. İmkanın varsa düzenli! olarak iyi bir psikoğa gitmelisin. Kendindeki değişimi ve normal insanların nasıl mutlu olduğunu göreceksin.

Bencemevcut durumunuzla bir şeyler yapın kendinize faydali şeyler kendinizi geliştirin kitaplar okuyun yürüyüş yapın mutfağa girin hep bir uğraşı bulun. Yani şükür de önemli mutsuz olacak ne var bu kadar beb de yalnızım tek başıma bir şehre geldim şu an ama iyiyim

Negatif olmaya devam ederseniz elbette negatif şeyler sizi bulacak. Sonra da : ben demiştim,ben hissetmiştim deyip duracaksiniz.
Bunun psikolojideki adı kendini gerçekleştiren kehanet ...
Ne güzel düzeltmek için bir adım atıp psikiyatre gitmişsiniz. Bir adım daha atıp psikologa neden gorunmuyorsunuz?
Bu arada ben de tam tersi gereksiz derecede pozitifimdir. Her olaya güzel tarafından bakarım. En basitinden eski sevgilim terkedilince kendinden beklenmeyecek hayvanlıklar yapıp ailemle adamı bozmuştu. Onda bile 'amaan evlenebilirdim de, zararın neresinden donsen kardir' dedim tatile çıktım. Ne intikam ne birşey, Allah belasını veririm umarım :)))

Aklınıza gelen başınıza gelmiyordur siz kötüyü düşündüğünüz için hep kötü şeylerin farkına varıyorsunuzdur.kötüyü çekmeyin.hayatta güzel şeyler de oluyor iyi yanından bakmak lazım.tedavi olun bir an önce.insanın başına kötü şeyler gelse de hayat yaşamaya değer,mutluluk sizi de bulur bir gün

Benzer şeyler yaşıyorum, konunuzu takipteyim.

Ben çok karamsar, sürekli etrafına negatij enerji yayan, mutsuz, kronik depresyonu olan biriyim. Bir olay oldu mu hemen en kötüsünü düşünürüm. Ama yanılmam da. Hep düşündüğüm şey olur. Çok mutusuzum, yalnızım. Şu an evimde yalnız başıma forumları kurcalıyorum. Psikolojik olarak hasta olduğumu biliyorum. Ama iyileşmek istiyorum. Yani herşeyden vazgeçmiş değilim. Psikiyatriye gitti . Sen hasta değilsin, sorunların var, bana değil psikoloğa gitmen gerekir dedi. Ona da gidicem. Ama bu kadar karamsar, dipteyken hala umut var mıdır? İyileşebilir miyim? Hayatımın sonuna kadar mutsuz olacağımı hissediyorum ve böyle olmasından korkuyorum. Mutlu olmak istiyorum. İyi ki varım, bu dünyayı ve herkesi çok seviyorum demek istiyorum. Sizce bu mümkün mü?
agir depresyon olabilri seninki niye ya lizsin kimse yokmu hayatinda. seni kolundan tutup hadi cikiyoruz diyen
gozune bakip seni seviyorum diyen
nerelerdesin kizim seni cok merak ediyorum diyen
dostun arkadasin sevgioin kardesin esin kimse yokmu

agir depresyon olabilri seninki niye ya lizsin kimse yokmu hayatinda. seni kolundan tutup hadi cikiyoruz diyen
gozune bakip seni seviyorum diyen
nerelerdesin kizim seni cok merak ediyorum diyen
dostun arkadasin sevgioin kardesin esin kimse yokmu
Maalesef öyle biri yok. Geçen yıl 6 yıllık ilişkimi bitirdim. Tüm değer yargılarım değişti. Sevgiye inancım kalmadı. Kimseye güvenemez oldum. Yalnızım. Hiçbir amacım da kalmadı.

Kronik depresyon için tedavi oluyormusunuz ya da oldunuz mu fayda etmedi mi ilaçlar ?
Psikiyatriye gittim. Sen hasta değilsin benim sana yapabileceğim bir şey yok dedi. Sorunların var ondan dolayı psikoloğa gitmen lazım dedi. Gerçi benden önceki hasta bir bacağını kaybetmiş biriydi. Sanırım onun sorunlarından sonra benimkiler ona basit gelmiş olabilir.

Aklınıza gelen başınıza gelmiyordur siz kötüyü düşündüğünüz için hep kötü şeylerin farkına varıyorsunuzdur.kötüyü çekmeyin.hayatta güzel şeyler de oluyor iyi yanından bakmak lazım.tedavi olun bir an önce.insanın başına kötü şeyler gelse de hayat yaşamaya değer,mutluluk sizi de bulur bir gün
Bir işim var. Ailem çok iyi. Ama yaşım geçmiş gibi geliyor. Yaşadığım travmadan sonra bir daha sevemeyecekmişim gibi geliyor. Bir daha sevemeyeceğim, aile kuramayacağım. Anne olamayacağım. Yalnız başıma ölecekmişim gibi hissetmeye başladım.

Yaşadıklarınız ağır gelmiş. O Yüzden böyle düşünüyorsunuz.
Psikoloğa gitmelisiniz.

Bir işim var. Ailem çok iyi. Ama yaşım geçmiş gibi geliyor. Yaşadığım travmadan sonra bir daha sevemeyecekmişim gibi geliyor. Bir daha sevemeyeceğim, aile kuramayacağım. Anne olamayacağım. Yalnız başıma ölecekmişim gibi hissetmeye başladım.
Mutluluğun insanı bulması yaşla ilgili değil.siz kendinizi kısıtlarsanız böyle nasıl farkına varacaksiniz.hiç kimse tam anlamı ole istediği şeye sahip değil,mutlaka bir eksiklik var.mesela ben.evliyim huzurluyum ama is yok çocuk yok.bazen zayıf zamanlarım oluyor artık isyan etme derecesine geliyorum sonra diyorum geçecek bu gunler hep böyle devam etmez,sabret.yani hersey sizde bitiyor bir silkelenin,kendinize gelin.

Hayatı boyunca hep mutlu olan insan var mı ki? Bir de bu açıdan düşün. Her şeyin bir sonu var. Hiç bir şey sürekli daimi değil bu dünyada. Mutluluk ve mutsuzluk da buna dahil. Şimdi bu mutsuz olduğun günler geçecek ama gelen mutluluk da hep sende kalmayacak.

Maalesef öyle biri yok. Geçen yıl 6 yıllık ilişkimi bitirdim. Tüm değer yargılarım değişti. Sevgiye inancım kalmadı. Kimseye güvenemez oldum. Yalnızım. Hiçbir amacım da kalmadı.
sen askini degil aliskanligini birakmissin bence.. hayatinin merkezine onu koynussun. ortadan kalkincs merkezin sasmis ve dedigi durum olusmus yebi insaarla tanismalisinm seni hayata baglayacak birisi veya ir amaca yeni cevreyle ortamlarla ulasabilirsin

Negatif düşündükçe negatif olaylar ve kişilerle dolar etrafın. İçinden inanmasan da ben çok şanslıyım, mutluyum, kısmetliyim diyeceksin. Bunu da her aklına geldiğinde söyleyeceksin. Unutma, inanman gerekmiyor. Bir dene ve gör ;)

Herkes zaman zaman boyle dusunur.dipsiz bir kuyuya dusmus gibi hisseder.
Sana sunu soylemek istiyorum once,bu hayatta hic kimse (belki annen ,belki seni cok seven kardesin vb.haric) senin cok mutlu olman cok huzurlu olman icin ugrasmayacak.
Huzurlu,musmutlu bir hayat yok!kimse cok mutlu degil. Ama herkesin bir hayati var, ve bu hayatta akilli davranip, mutlu olabilmeyi becerebilen insanlar mutlu oluyor.huzurlu olmak,etrafindaki guzellikleri gorebilmek, sevdiklerini mutlu edebilmek,sevgiye sevgiyle karsilik vermek, affetmek vb..yani,yorucu ve inis cikislarla dolu hayatimizda mutlu ve huzurlu oabilmek icin caba harcayanlar mutlu olur. Kimisi kanser hastasidir,ama yuzu saglikli birinden daha cok guler inadina yasamak ister ve yasar da! Kimi herseye sahiptir,ama bir evladi yoktur yada cok sevdigi birini kaybetmistir..kimi cok mukemmel bir ese sahiptir ama maddi skntilar icindedir ..kiminin mukemmel bir ailesi vardir ama isleri yolunda gitmez vs..ama herseye ragmen bu insanlar sahip olduklarinin degerini bilip sukrederler,problem varsa cozum odakli olurlar.
Sen altin,pembe bir tepsiyle sana mutlu bir hayat sunulsun istiyorsun.Yada cevrende mutlu olan insanlara bu sekilde sunuldugunu dusunup kendini sanssiz hissediyorsun.
Halbuki kendinin farkinda degilsin.belki sen etrafindaki cogu kadindan guzelsin sadece belki bir ayrilik yasadin yada baska bir sebep,bunun farkinda degilsin.belki sen cok guzel sarki soyluuorsun ama hic cesaretle saeki soylemek istememissin bunun farkinda degilsin..ornekleri cogaltabiliriz belki senin cok farkli cok ozel becerilerin vae ama farkinda degilsin.cunku sen baskalarinin hayatina odaklisin, kendin biraz mutsuz olunca,etrafindakiler mutlu olunca bunun devamli boyle olacagini,herkes gunden gune daha mutlu olurken senin hayatinda hayatinda bieseyin degismeyecegini saniyosun.
Yarini bilmiyoruz ki? Yarin kiminle tanisacagini biliyor musun? Belki sen unlu biri olacaksin..:) televizyonda izledigimiz insanlae nasil tesadufen unlu olmuslar biliyor musun?:) Yani demek istedigim hayat surprizlerle dolu.cok mutlu sandigimiz insanlarin da acilari dertleri var.ama bunlara ragmen mutlular cunku yasamayi seviyorlar.
Lutfen once kendini sev.aynaya bak.ne kadar guzel ve ozel oldugunu dusun.,sonra sor kendine,en cok ne yapmak isterdin neyi hayal ederdin? Tiyatro yapmak mi? Oyleyse yarin bir tiyatro kursuna git.mesela ben keman calmayi cok istiyordum ve keman kurusna gidiyorum kendimi ielrde sahnede hayal ediyorum:KK28:belki bu sadece bir hayal olarak kalacak ama dusunmek bile beni mutlu ediyor.
Sen de seni mutlu edecek neler var,neleri hayal ediyorsun bunlari dusun ve bunlari gerceklestirmek icin ugras.
Kendindeki degisimi goreceksin. Cok uzun yazarak belki okurken yordum ,ama sunu da aklimizda bulunduralim.bizim etrafimizdaki insanlara dair fikirlerimiz ve tahminlerimiz yuzde yuz dogru olmayabilir "x kisisinin ne guzel bir hayati var ,keske benim de oyle olsa "desek bile onun evinin icindeki huzuru biz olcemeyiz bilemeyiz
kimin daha huzurlu ve mutlu olacagini yalniz Allah bilir

Son düzenleme:
Canım benim niye böyle düşüncelere kapıldın hayatımız boyunca hep mutlu yada hep mutsuz olmayacağız herşeyin bir sırası zamanı var yaşın gayette genç benim tanıdığım biri 34 yasında evlendi ve hamile öyle de mutlu ki sen dua et sabret şükret işin varmış çok şükür ailen var bu dünyaya imtihan için geldik sonuçta değil mi :)

Back
X