Herkes zaman zaman boyle dusunur.dipsiz bir kuyuya dusmus gibi hisseder.
Sana sunu soylemek istiyorum once,bu hayatta hic kimse (belki annen ,belki seni cok seven kardesin vb.haric) senin cok mutlu olman cok huzurlu olman icin ugrasmayacak.
Huzurlu,musmutlu bir hayat yok!kimse cok mutlu degil. Ama herkesin bir hayati var, ve bu hayatta akilli davranip, mutlu olabilmeyi becerebilen insanlar mutlu oluyor.huzurlu olmak,etrafindaki guzellikleri gorebilmek, sevdiklerini mutlu edebilmek,sevgiye sevgiyle karsilik vermek, affetmek vb..yani,yorucu ve inis cikislarla dolu hayatimizda mutlu ve huzurlu oabilmek icin caba harcayanlar mutlu olur. Kimisi kanser hastasidir,ama yuzu saglikli birinden daha cok guler inadina yasamak ister ve yasar da! Kimi herseye sahiptir,ama bir evladi yoktur yada cok sevdigi birini kaybetmistir..kimi cok mukemmel bir ese sahiptir ama maddi skntilar icindedir ..kiminin mukemmel bir ailesi vardir ama isleri yolunda gitmez vs..ama herseye ragmen bu insanlar sahip olduklarinin degerini bilip sukrederler,problem varsa cozum odakli olurlar.
Sen altin,pembe bir tepsiyle sana mutlu bir hayat sunulsun istiyorsun.Yada cevrende mutlu olan insanlara bu sekilde sunuldugunu dusunup kendini sanssiz hissediyorsun.
Halbuki kendinin farkinda degilsin.belki sen etrafindaki cogu kadindan guzelsin sadece belki bir ayrilik yasadin yada baska bir sebep,bunun farkinda degilsin.belki sen cok guzel sarki soyluuorsun ama hic cesaretle saeki soylemek istememissin bunun farkinda degilsin..ornekleri cogaltabiliriz belki senin cok farkli cok ozel becerilerin vae ama farkinda degilsin.cunku sen baskalarinin hayatina odaklisin, kendin biraz mutsuz olunca,etrafindakiler mutlu olunca bunun devamli boyle olacagini,herkes gunden gune daha mutlu olurken senin hayatinda hayatinda bieseyin degismeyecegini saniyosun.
Yarini bilmiyoruz ki? Yarin kiminle tanisacagini biliyor musun? Belki sen unlu biri olacaksin..:) televizyonda izledigimiz insanlae nasil tesadufen unlu olmuslar biliyor musun?:) Yani demek istedigim hayat surprizlerle dolu.cok mutlu sandigimiz insanlarin da acilari dertleri var.ama bunlara ragmen mutlular cunku yasamayi seviyorlar.
Lutfen once kendini sev.aynaya bak.ne kadar guzel ve ozel oldugunu dusun.,sonra sor kendine,en cok ne yapmak isterdin neyi hayal ederdin? Tiyatro yapmak mi? Oyleyse yarin bir tiyatro kursuna git.mesela ben keman calmayi cok istiyordum ve keman kurusna gidiyorum kendimi ielrde sahnede hayal ediyorum

belki bu sadece bir hayal olarak kalacak ama dusunmek bile beni mutlu ediyor.
Sen de seni mutlu edecek neler var,neleri hayal ediyorsun bunlari dusun ve bunlari gerceklestirmek icin ugras.
Kendindeki degisimi goreceksin. Cok uzun yazarak belki okurken yordum ,ama sunu da aklimizda bulunduralim.bizim etrafimizdaki insanlara dair fikirlerimiz ve tahminlerimiz yuzde yuz dogru olmayabilir "x kisisinin ne guzel bir hayati var ,keske benim de oyle olsa "desek bile onun evinin icindeki huzuru biz olcemeyiz bilemeyiz
kimin daha huzurlu ve mutlu olacagini yalniz Allah bilir