Hayatım boyunca hiç mutlu olamayacakmışım gibi hissediyorum?

Bende negatif bi insanim, hasta oldugumu hic dusunmedim bugune kadar. Tarz meselesi koruma kalkani gibi birsey bu

Ben de hic bir zaman mutlu olamayacagimi dusunurdum ama suan cok mutluyum cok sukur
Elbet sizin de mutlu olacaginiz zamanlar gelecek.
Sakın uzulmeyin ...

İyi ki varım, bu dünyayı ve herkesi çok seviyorum demek istiyorum. Sizce bu mümkün mü?

Evet bu mümkün demeye geldim. Nasılını düşünmeden terapilerinize başlayın ve sabırlı olun. Gideceğiniz terapisti iyice araştırın, hangi eğitimleri almış mutlaka bakın gitmeden. Depresyon ve anksiyete için günümüzde bilişsel -davranışçı terapilerden çok iyi sonuçlar elde ediliyor ama tam sorununuzu bilmediğim için eklektik çalışan bir terapist de iyi olabilir. Kendinden umudu kesmemiş birinin iyi bir terapiste denk gelmesini dilerim..

Iyilesmek istiyorum demissin. Hersey istemekle baslar. Ilk adimi atmissin. Merak etme gerisi gelecektir.
Bu arada hicbirimizin hayati gulluk gulustanlik degil. Fotograflardaki mutluluk pozlarina bakma sen. Hepimiz takildik gidiyoruz iste. Herbirimizin farkli hikayeleri var. Herkesin bir acisi var. Herkesin acisi kendine gore ağır. Gecmisini hatirla. O zaman da mutlu degilmissin ama seni mutsuz eden seyler simdi var mi? Simdi mutsuz eden seyler de bitecek. Bu hep boyledir. Biri baslar, biri biter. Bitecek diye beklersen cok gec kalirsin hayati yasamak icin. O seni uzen seylere odaklanmak yerine, diger guzellikleri gordugunde hayatinin rengi degisiyor. Gul dikensiz degildir. Ama dikene bakarsan o dikenler seni hep rahatsiz eder, sen hep gule bak. Sevgiyle kal...

Bu kadar karamsar depresif olmayayım diyorum ama haksız mıyım şimdi yani. Bugün bir olay oldu. Olayın benimle hiçbir alakası olmamasına rağmen yine bana patladı. Sonra da diyorlar ki hep kötü düşünüyorsun. O kadar adam içinde olay bana patladı, ben suçlandım. Ama yani olayın bana patlaması için de sanki herşey oldu. Hayat bana karşı, isyan etmek istemiyorum ama Allah bana karşı gibi hissediyorum.

Ben de aynen sizin gibiyim. Her şeyin en kötüsünü düşünürüm hep, ki kötüsü olursa hazırlıklı olayım iyisi olursa da sürpriz olsun gibi saçma sapan bi düşünce içine giriyorum nedense. Bugün çok büyük sıkıntı ile uyandım. Eşim yurtdışında, 3 gün sonra dönecekti. Bugün öğrendim ki dönüşü 1 hafta uzamış, 10 gün sonra dönecek. İsyan etmek istemiyorum ben de ama çok üzgünüm, 1 buçuk ay oldu gideli ve bugünler hiç geçmeyecek gibi geliyor artık :(

Back
X