hayatım boyunca kısıtlanmak istemiyorum

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
merhaba arkadaşlar
bnm sorunum ailemin cok tutucu olmaı
16 yasındayım ama hic birseye izin vermiyorlar
arkadaslarımla hicbiyere gidemiyorum
okul gezileri dahil cunku o geziler karma oluyo ve erkeklerde bulunuyo dogal olarak
istedgim seyleri giyemiyorum kısa kolu bile
babam basımı kapatmam icin baskı yapıyo
cok sinir bi insandır istedigi sey omayınca kaba kuvvete bas vurur
annemle cok kavga ederler her gün
zaten ogrendim baska kadınlarla gorusuyor bu kadar dindar insan bunu nasıl yapar dimi
zaten bunu ogrendigimde sogumaya basladım babamdan
bide bu kapalılık mevzuu
sinir oluyorum artık
babamın yaptıgı soyledigi hicbirseyi yapmak istemiyorum
durumumu tam olarak anlatamamıs olabilirm ama gercekten cok kotu
bu beni cok mutsuz ediyor
hep kısıtlanmak onu giyme bunu giyme oraya gidemezsn vb.
kırmızı bi tisörtm vardı onu biraz acıktı kolları kısaydı babamın cok sinirlencegini biliyodm o yüzden hırka gydm önü de acıktı sal doladım boynuma hic biyerim gozukmuyodu bbm o kadar cok bagırdıki anlatamam eger istedigi gibi olmazsam sakat bırakırmıs vs. vs.
dar paca pantolunun ustune illa uzun birseyler giymem gerek
annem de hep kızar zaten
artık nefret ed,yorum basit bir sorun gibi gelebilir ama ben cok mutsuzum
babam her zaman laf sokar zaten bi acıgımı buldugunda.
erkeklerle arkadaslık yapamazmısım
zaten ben oyle butun erkeklerin boynuna atlaan tiplerden degilim
ama bazen boynuna atlanması gerekn ozel insanlar vardır sevgili gibi
oyle bir durumda bir durumdae de eminim beni oldurecegne eminim
bir elbise icin sakat bırakılırsa bunun icin oldurulur heralde
onlar benim iyiigi istiyor olabilirleni
ama istemiyorlar bence
babamın arkadaları ben
gorunce aa ne ayıp ne kadar acık gymis diceklerer
o da kızıcak arkadasları cok onemlidir
ve ben boyle yapınc onlarda gunaha giriyorlarms
ben ergenlik donemndeym artık
gunahlarım benim boynuma
uzun yazdıgım icin kusura bakmayın ama anlatabilecegm tek yer burası
teşekkkürler

canım 16 yaşında olduğun için ne yazıkki ailene bağımlısın. ailenin yaşam tarzı/görüşleri sana uygun değil, ve çok ilkel. çok çalış, iyi bi üniversiteye kapak at, iyi bi meslek edin. ayaklarının üstünde durmaya başlayınca ağızlarını açıp tek kelime söyleyemezler. istersen görüşmezsin.

giydiklerin yüzünden şiddet uygularsa hemen polise git, baban bile olsa kimsenin seni ezmesine izin verme.

polise gidemem ki sonucta o benim babam gittikten sonra daha kotu olur hem.
zaten annemde beni o kadar hırpalamasına izin vermez heralde. yada bizzat kendi isini halledebilir bilmiyorum.
benim de ümidim unverste
ama o zmn da bana karısabilirler niye karısamasınlar sonucta kızlarıyım
başka bi ilde akrabalarımz var gel burda oku diyorlar ama burda hem arkadas cevresi falan
ve de oraya cok sık gidiyoruz
yani orda da gozetimleri altında olucam
onların yasama tarzı kendilerine gore guzel olabilir dinlerine baglı olmaları tamam guzel ama bunun icin baskalarını zorluyorlar iste bu ilkellik bana göre
beni dinden soguttular resmen
okul etegini bile giyemiyorum etek dizimde ve kısa diye babam kıymeti koparıyo ...
cok mutsuzum hic bisey yapmak istemiyorum..

yazdıngn icin tesekkür ederim
....

canım senin için demiyorum ama
aileler böle yaparlar yaparlar sonrada dövünürler
vay bizim kızımız niye böle oldu vay bizim kızımız niye kötü yola düştü biz onu erkek sinekten bile kıskandık..falan filan
yazık ya bu kıs baba evinde istedigini yapamassa nerde yapacak herşeye özenti bir şekilde içindeki bastırılmış duygularlamı yaşıyacak
canım ergeç ailende hatalarının farkına varacaktır umarım ilerde ne giydigine nere gittine karışamyan bir eşin olurda bunların hepsini unutursun
bak been unuttum bile

sana da mı boyle birsey oldu??

umarım iyi birisiyle evlenirim .su an cok ama cook sevdigim biri var ilk kez asık oldum galiba tabi o son sınıf bu sene gitcek ve daha konusmadık hic bide buna uzuluyorum ...

ileriki zamanlarda ben artık buyyudum ne yapıcagıma karar verebilirm diye kestirip atmayı dusunuyorum ve onlardan coook uzak bi sehirde okumak istiyorum .babam beni uzak sehirlerden de kollayabilirms ama . ooff

benimde en nefret ettiğim durumlardan biridir,istemediği halde ailenin çocuğu kendi dilediği gibi yönlendirmesi.evet günahı senin boynuna,hadi gider olmayacak şeyler yaparsın olmayacak saatlerde eve gelirsin,olmayacak şeyler giyersin,onda ''onun hayatı'' diyip oturulmaz ama dar paça giymenin gezilere gitmenin erkek arkadaş edinmenin nesi yanlış allah aşkına?

bir kere evleneceğin insanı iyi tanımanın en iyi yollarından biri,erkek arkadaş edinmek,sevgili edinmektir.bişeyler yaşandıkça karşındaki kişinin niyetini daha iyi anlarsın.

benim ailemde bazen benim bişeylerime izin vermez,söylerim onlara hep,''konsere 19 yaşımda değilde 30 yaşımda mı gidicem?19 yaşımda değilde 30 yaşımda mı sevgili edincem?bunlar benim en güzel yıllarım,bu yıllarda şunu şunu yapmazsam,yarın öbür gün 30 yaşıma geldiğimde pişman olmazmıyım?'' diye.

ama sanırım ailenle böyle konuşamazsın,önce anneni sindir bence,onun aklına gir,bunun dışında aynen babanın istediği gibi davran bir olay çıkmaması için,ama bu davranışlarından dolayı onlardan nasıl soğuduğunu belli et ve üni. kazanıp onlardan uzak kalmaya bak

evet canım arkadaşların dediği gibi en iyi yapabileceğin şey ünv okuyup mesleğini eline almak. sonuçt ondan sonra sana karışamazlar. şimdi söylediklerini, takmamaya çalış.

ünv okuyup bitirene kadar he de geç. bitirip meslek edinirsen bak keyfine

18 yaşıma kadar yani dediginiz gibi en güzel yıllarımda boyle olmak istemiyorum ben ya .yurda gitmek istyorum ama biliyorum annem onada izin vermez .yada boyle cok tutucu yurtlar var onlardan birini gonderir babam beni .
beni seviyor olabilirler ama boyle yapınca ben onları sevmiyorum
evet sogudugumu belli ediyrum ama anlıyolarmı bilmem babamla zaten o baska kadınlarla gorustugunden beri sogugum
babam bisey diyince bende karsılık veriyorum artık tutamıyorum kendimi sonra olay da buyuyor
eger babam kızmasın diye huyuna gidersem kız yola geldi diye dusunur kapanmak icin daha cok zorlar biraz asi olursam onu yaptıramaz diye dusunuyorum ..

canım allah sabır versin.
seni öyle anlıyorum ki ben
böyle bi ergenlik geçirdim hep kavga patırdı
hiç bi yere gidemedim hep kısıtlandım
okudum işimi elime aldım bişey değişmedi baskılar biraz aşılmıştı ama
bu sefer kazandığımı onlara veriyodum
çalıştığımdan da bişey anlamadım yani.
herşeyi çırpınarak elde ettim direnerek
okumak için çalışmak için hatta en son evlenmek için.
annemle babamla hiç anlaşamadım
hep onların dediği olsun istediler çoğu zamanda oldu yoruluyodum artık direnmekten bazen
bi evlat olarak maddi manevi hep yanlarında oldum hep ama içim rahat
nişanlımla evlenmeme karşı geldiler ailevi sebeplerden dolayı
nikahıma 10 gün kala ailemin zoruyla attım nişanı
hayatımda ilk kez kendim için bişey yaptım
eşime kaçtım evlendik..
en mutlu günümde yalnız bıraktılar..
sonra da affettik dediler..
kime neye göre af tartışılır.
şimdi annemde babamda ağzımın gözünün içine bakıyolar
yine maddi manevi yanlarındayım ama eksik bişeyler ben de
eş dost da gördü anladı sonunda benim yaşadıklarımı bi çok akrabam komşum ben kaçtıktan sonra
görüşmeyi kesti ailemle hala da görüşmezler en yakın kardeşleri bile
çünkü ben bunu hakedecek bi evlat değildim
şimdi anlıyorum bana öyle iyi davranıyolar ki telafi etmye çalışıyolar ama neye yarar ben hevesleri kursağında kalmışken
o kadar hastalıklar sıkıntılar yaşadım üzüntümden ve biliyolardı sebebin onlar olduğunu
söyledim gün yüzü göstermediniz bana ne çocukluk ne ergenlik ne gelinlik
heveslerimi tıktınız canıma diye
desen ne fayda benden bişeyler gittikten sonra...

cok uzuldum sana da yaa niye boyle yaparlar ki..
evlatlarını sıkıp hayatlarından bezdiriyorlar
elaleme rezil olmayalım yok ayıptır gunahtır diye
ben onlara baktıkca ileride bir kızım olursa ona nasıl davranmamam geretigini ogreniyorum

hayatın boyunca çekmek istemiyorsan şimdiki kurallara boyun eğip okuyup mesleğini eline alıp kendi ayakların üstünde duracaksın...
başka türlü kurtulma şansın yok...
sakın evliliği de bi kurtuluş gibi görme;
baba baskısından çıkıp koca baskısına girersin sadece...
o yüzden bir meslek sahibi olmak için elinden ne geliyorsa yapmalısın...
hayatının geri kalanında başkalarının istediği gibi hayat yaşamamak için...

inanmiyorum yaa.benim babam seninkinin yaninda çook iyi bir adammis.en azindan sadece yalniz cikmama ve fazla acik giyinmeme izin vermiyor.uzun etekden falan nefret eder ayrica kisa giydirmedigi gibi uzun da giydirmiyor.dindar adam diyorsun o yuzden boyle yapiyor bence.birde sakat ederim falan demesi çok kotu ya.Allah yardimcin olsun(ayni zamanda benimde)

sadece bunlar degil canım benim canımı sıkan
babam karakteristik ozellikler bakımından da kotu
yani sadece acık giydirmiyor diye babamı kotu yapmadım
baskı uyguluyor siddete kadar giden bir yol var
sanki kendimin degil onların hayatını yasıyor gibiyim.... :/

canım çok iyi ve evine uzak bir üniversite kazan. devlet yurduna da başvur. kendini bil ve ölçülü hareket et tabi...

simdi ben unvrtseye gecince masrafları falan onlar ustlencek dogal olarak bi is bulabilirsem o zaman kendim ustlenirimde bulamazsam diye korkuyorum
sonra bana dicekler ki biz seni buyuttuk sen bize boyle mi yapıcaksın hep asi mi olcaksın
herseyimle bagımsız olmak istiyorum onlardan
bugün okul formamın en üst dğgmesi acık diye bir sürü azar yedim
zaten hic biyerim gozukmuyodu
annem bunu edepsizlik olaeak degerlendiriyor
bagırdı zaten sorumsuzsun
falan filan angut falan da dedi
icimden dedimki kesinlikle ayrılıcam bu evden
yasım gelince bi an bile durmıcam
gel yanımızda kal derlersede zatn beni istemiyosunuz diyip agızlarını kapatcam ...

benm babam da öyle-ymiş senin gibi düşününce. gerçi ben ona iyi bile diyemiyorm :1no2: Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsn kaydirigubbakcemile5

benm babam da öyle-ymiş senin gibi düşününce. gerçi ben ona iyi bile diyemiyorm :1no2: Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsn kaydirigubbakcemile5

valla cok daha kotulerinin oldugunu gordugumde ''buna da sukur''diyorum bazen canim.siddet hic bir zaman olmadi bizde.umarim bundan sonra da olmaz.bu arada son cumlene de AMIN canim

Son düzenleme:
boleranın kullarını kıvırmıstım sıack diye
acabildigin kadar ac heryerini diyo
:/ puff
3 sene boyle devam etcek ..

herkes anne baba olamıyor burdanda anlasılıyor sadece kendi hayat gorusune uydurmaya calısıyorlar karsı tarafın ne istedigi umrunda degil..zorla kapatınca ne olucak dahamı musluman olacak baban cok cahilce..sen en iyisi unv okuyup bulundugun ortamdan ayrıl tabi bunada engel olmazlarsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…