hayatım boyunca kısıtlanmak istemiyorum

bi an önce bulunduğunuz şehirden farklı yerde bir üniverste kazanın
şimdi yapacagınız mücadelenin bir farydası olmaz zaten küçüksünüz
bence oturup gece gündüz ders calışın

işte ona engel olamazlar .büyük konusmak istemiyorum ama onlarla kalmaya hiç niyetim yok.! kusura da bakmasınlar zaten ben onların istedigi gibi olmazsam babam beni istemicek biliyorum .
sinir oluyorum herseylerini annem bir is soylediginde yapmak istemiyorum
ama yengem var cok sevdigim bir insandır .o ne soylese anında yaparım hatta o soylemeden gider yardım ederim
annem anlatır yengeme bu kız bana hic yardım etmiyo tembelin teki diye yengemde ok canım bana hep yardım ediyor sagolsun der.

gece gunde evde bacaklarıma bakıyorum kendi kendime konusuyorum bacaklarım çarpık mı benim acaba diye annemde alaycı bi sekilde sanki mini etek giyceksin dedi
EVET GıYıCEM varmı?? diyesim geldi ama diyemedim ama evet giyicemm!

Ben bu ailelere çok kızıyorum işte.

Çocukları eve kapatırlar,bir yere göndermezler,üstüne üstlük yaptıkça baskı yaparlar.Çocuk evdev kaçtı mı aman benim oğlum/kızım neden evden kaçtı diye zırlayıp dururlar.

Bu yüzden işte.! Siz anne baba olmayı becerebiliyormusunuz önce bunu sorun bakalım kendinize.

Çocuğa şiddet uygulayarak mı yaptırmaya çalışıyorsunuz emirlerinizi.?

Ben böyle anne babaları gördükçe kendi payıma düşen dersi çok iyi alıyorum.

Bunlar kötü örnek konu sahibi arkadaşım.Sakın ola sakın onları örnek alma sen sen ol evladına şiddet uygulama,kapanması için baskı yapma,karekterini böcek ezer gibi ezme !

Konu sahibi arkadaşım önüne gelen herkes anne baba oluyor işte görüyorsun.Onlara anlatamazsın kendini hiç boşa çabalama.İnatlaşma ki daha fazla şiddete maruz kalmayasın.

Sabredeceksin başka çaren yok....Kendini odana kapat derslerine odaklan.

Yengenle iyi anlaşıyorsun madem sıkıldığın zaman yengenle paylaş dertlerini.Onunla dışarıya felan çıkarsınız.Ona da izin vermemezlik yapmazlar heralde.

Üniversiteyi ilk girişte kazanırsın inşallah da bu çilelerden kurtulursun.

yengemle paylaşıyorum zaten .cok anlayıslı bir insan . o da kapalı dinini önemser fakat ailem gibi degildir .mesela bir sevgilim oldugunu ona acabilmistim .aa cok ayıp günah falan demedi hiç arkadasım gibidir ama ne yazık ki aynı sehirde yasamıyoruz .yazın yanına gidebiliyorum .allahtan bir o var yanımda

ya arkadasim kusura bakma ama senin derdin birden acik saciklik gibi geldi bana.sanki ozgur olmayi sadece acik giysiler giymek icin istiyorsun gibi.yanlis anlama sadece bana oyle geldi

Güzel kardesim ben. Cok yanlis dusunceler icindesin. Tam ergenlik dönemin ortasindasin. Su kizi tasdikleyip ona destek cikanlar ayip diyorum. Sonucta hangi anne baba evladinin kotulugunu isterki. Onlarda o sekilde buyumusler buyutulmusler. Tabii siddete karsiyim. Siddet cok ayip tutulacak birsey ama onun disinda sana karismalari, seni takip etmeleri arkadaslarina karismalari birnevide yanlis degil. Tamam karekterin ve kisiligin oturacak ama ailen bu yolda sana destekcidir. Köstek degiller. ¨Bende gectim ergenlik doneminden, seni yasadiklarinin aynisini yasadim daha fazlasinida. 18 yasina gelince baktim anlamiyorlar hep negatif dusunuyorlar evden uzaklastim. Bulamadilar beni. Ama evde olmadigim o zaman icerisinde meslegimi aldim, ehliyetimi aldim ve iki is bulup calisiyordum. Erkeklere gelince arkadasin olur ama su erkeklerin ne oldugunu bilmezsin. HErseye toz pembe bakiyorsun sen simdi. Ama yasin ilerledikce anlayacaksinki hersey zannettigin gibi degilmis, dusundugun gibi degilmis. Mini etek giydinde ne oldu. Kapanda demiyorum ama fazla acilmayada hevesli olma bence. Annem ve babam hala ugrasilar benimle ama onlarin emirlerinin disina cikmadim sadece onlara her zaman mucadelemde iyi yolda oldugumu ve saglikli kararli alabilecigimi gosterdim. Buda 18 yasinda sonra gerceklesti. Sevdim birini evlenmek icin ama ailem istemeyince bende direnmedim. SOnucta Allahin ve onlarin rizasini kazanmak istedim. Bak butun fedakarliklarimin sonucunda evlendim, bes senedir evliyim. Bilmem esim degisirmi ama dunya tatlisi ve bana hiiiiccc baski uygulamayan bir esim var. Hic hesap sormaz, ve bana guvenir bende ona. IKi tanede cocugumuz var ve meslegim ehliyetim var. Evimizide aldik. Hep mucadele ettim ama aileme karsi gelerek degil, onlara gostererek. Su giysi miysi takintilarini birakta okumaya ve guclu olmaya bak. Onlar eminimki seni korumak icin yapiyorlar. Zaman gectikten sonra bunu anlayacaksin ve takdir edeceksin. Tabii asirirya giden huylarini degil. Bu kadar bence canini sikma olanlara. Birazda vurdum duymaz ol. Arkadaslarina gondermiyorlarsa sende inat edecegine arkadasini sizin eve cagir. Her zaman bir ortak nokta bul. Zamanla hersey duzelecektir insaallah. HEr zaman dogru kararlar alman dilegiyle kendine iyi bak. Ilk basta Allah sonrada kendine guven. Ailenin kararlarinada saygi goster ve guven. Cunku onlar eminimki sadece senin iyiligini istiyorlar. Neler gordum kardesim neler ........... Sende zamanla gorup ogreneceksin.

lafınız banaysa,ki ben destekledim arkadaşı,açıklama gereği duydum

şiddet tabiki kötü bişey ama...diye cümle kurmuşsunuz,ve bu cümlede şiddeti çokk yüzeysel kullanmışsınız,hayır tripten kızmadan bahsetmiyoruz ki bu kadar geçiştirmişsiniz,bence siz arkadaşı anlamaya çalışmamışsınız,ailesi kızın kafasında odun kırıyor olsa baskılardan,yine ''şiddet kötü AMA...seni takip etmeleri bir nevi yanlış değil'' diyebilecekmiydiniz?

ailesi onun iyiliğini istiyormuş...

o zaman sokaktan dışarı adımını atmasın bu kız,okula anne babasıyla gitsin başına bişey gelir,tamamen çarşaf giydirelim kıza bi yeri görünmez erkeklerde tecavüz etmez hem,telefon bilgisayar kullandırmayalım olurda yanlış yönlere kayar diye,bakın bu maddeleri uygulayan aileler kızını bilimum bütün kötülüklerden koruyor,kızın iyiliğini düşünüyor.ama aradan 10 yıl geçicek,erkekleri tanımadığı için kocası aldatsa ruhu duymayacak,teknoloji özürlü olacak,sosyalleşmede zorlanacak yanlızlığa mahkum olcak,e ben napıyım o zaman böyle iyiliği...

giysi mevzusuna gelince,kız tanga giycem dememiş abartmayın isterseniz,bir insana bir konuda ne kadar baskı yaparsanız,o kişi o konuda daha çok dolar,hırslanır o şeyi yapmaya,arkadaşın da durumu bu,ama başta dediğim gibi,empati yapmamışsınız.yani kıza etek giyme değilde saçını tarama diye baskı yapsalar,o da saçını taramaya hevesli olurdu bu konuda isyan ederdi.eteklik bir durum yok.

bu KKda ergenlerin derdini es geçip onu bunu boşver okumaya bak diyenlere zaten başından beri tepkiliyim,bence saygısızca bir yorum,büyük kadınlar konu açınca ''onu bunu boşver,kocana çocuğuna iyi bak iyi geçin'' tarzı konuşulmuyoda ergenlere niye derslerine bak deniliyor?bende burda 16 yaşımdan beri konu açıyorum,bir ton derdim oldu,buna benzer bir tonda yorum aldım,halbuki şimdi çok iyi bir üniversitede geleceğin mesleğini okuyorum ben.neyse bu lafım size değil yeri gelmişken tepkimi belirttim.

bunun dışında son sözlerinize bende katılıyorum

Beni cok yanlis anlamissiniz, ki ben sadece bu kizin direnip fazla kendini yormamasi icin soyledim. Sonucta karsisindaki AILESI. Henuz yasi kucuk, biraz zamana birakip dogru kararlari almaya baksin. Kapanip deli haline girsin demiyorum. Tepkiniz biraz abartici bence. Kendimden bahsetmistim okumamissiniz heralde. Ailene boyun ey bosver ezil demiyorum. Lutfen bu kadar yanlis yonlendirmeyin. Benim ailemde ayniydi diyorum, ne yaptim onlari dinledim ama 18 yasina gelince evden ayrildim. Ayrilmamin sebebide okumak, bir yerlere gelip hakkimi aramak icindi. Cunku kadin diye ezilip gitmek istemedim. Bugun bir kadin olarak sozum geciyor, cocuklarimin karsisinda cahil bir anne degilde evlatlarini yonlendirmede payi olan bir anne isem bunu hem kendime, hemde ailemede borcluyum. Babasi carsaf giyin dememis, ortun kapan disariya camdan bakmada dememis. Belki bu kiz biraz herseyin asirisina gidiyordur ki biz bunu bilemeyiz. O yuzden fazla yorum yapmicam sadece su 16 yasinda olan ve henuz tam saglikli kararlar alicak yasta olmayan bu kiza biraz teselli verdim o kadar. Unutmayin Bosver dinleme sen karar verirsin senin bildigin dogrudur dersem, ve eger bu kizcaz ters yollara duserse bunun sorumlusu ben yada sen oluruz. En iyisi ben noktayi burda koyim. Haydi bana eyvallah.

arkadaşlar boşverin saçma bisey gelebilir size ama siz boyle yasasaydınız eminim simdiki gibi düsünmeyecektiniz .benim derdim acıklık sacıklık demedim ki kısıtlanmak .bana bu yanlış bu dogru diye ogretebilirlerdi ve bu yasımda 16 da yani kararı ben verebilirdim .
ayırca babama kalsa ben imamhatipe gidip evden dısarı cıkmayacagım EVET.
yorumlarınız icin cok tesekkürler herkese

sanirim herkesin senin derdinin aciklik oldugunu dusunmesi normal cunki butun yorumlarinda mini etek giyemiyorum falan demissin.bende seninkine benzer bir konu actim ama bende hic bu aciklik konusu konusulmadi. biraz da sen bu konuda yalnis kelimeler kullandin bence.yanlis anlasildin bu yuzden de arkadasim:)

daha 16 yaşındasın, kendini çok büyük görme.

daha 16 yaşında evlenmek aklından geçiyor ve sevgilin var. bunu kim tasvip edebilir bilmiorum. daha ne istediğini bilmeden çevreden özenti ile sevgili edinmek....kafamçokkarıştı

ailenden yana yaşadıkların hoş değil. genç bir kıza nasıl yaklaşmaları konusunda yeterince bilgi sahibi değiller,büyüklerinden ne gördülerse o şekilde iletişim kurmaya çalışıyorlar sizinle.

bu durumdan kurtulmanın yolu başka bir şehirde üniversite de kazanmak orda yaşamaya başlamak değil. bu sadece geçici br çözüm.
üniversite kazanıp gidicem orda iş bulur çalışırım... şeklinde konuşmuşsun . hemen kim sana iş veriyor , ayrı bir yerde ayrı bir hayat yaşayabilmek için gerekli maddi gücünü normal yollardan karşılaman imkansız.

senin gibi aile baskısı yüzünden üniversiteyi kurtuluş gören kızlar, ailelerinden yardım almamak için aklının hayalinin belki alabileceği işler karıştırıyorlar. tüccarlarla günübirlik arkadaşlık (!)gibi...

ailenin sana daha az hükmetmesi için yapacağın en iyi şey, iyi bir meslek edinmek.

18 yaşına geldim reşit oldum artık sizi dinlemiyorum diyemezsin. onlarda kendilerince doğru olanı yapmaya çalışıyorlar.

onlarla yaşamayı öğren aile bu. ne kadar kötü olsalarda ömrünün sonuna kadar erkek arkadaşından önce onlar senin yanında olacak.

çok uzattım. lovinya güzel özetlemiş demek istediklerimi...

ne evlilik ne de üniversitede uyduruk bir bölüm seni bu çıkmazdan çıkarmaz. güzel bir meslekle kendi geleceğini kendin kurman için 2-3 senen var... sonrasında eyvah dememek için şimdiden ipleri sıkı tut

sen sen ol.. ailenin sana söylemek istedikleri ama söyleyemediklerini aklından çıkarma.

kaydirigubbakcemile5

sevgilim yok benim sadeec benim sevdigim biri var dedim . o da beni sevmiyor zaten gidicek yani onunla evlenmicem .o yüzden oyle soyledım
aslında haklınız bazı seylerı fazla uzattım galıba ama bu sekılde yasamak benı sıkıyor
yourumunuz icin tesekkurler

tatlım

senin yaşlarda herkes senin yaşadığın şeyleri yaşar

aynı duyguları herkes yaşarkaydirigubbakcemile5

etrafındaki arkadaşları nasıl giyiniyorlarsa aynı şekilde giymek ister. onlar gibi olmak ister. çünkü farklı olursa diğerleri tarafından yadırganır:umursamaz:
2 yıl içinde kendi doğrularını oluşturacaksın. başkaları gibi olmak seni sıkacak. kendi hayat tarzını şekillendiriyorsun hem kafa yapın olarak hem mesleğin olarak. iyi değerlendir bu yılları:jeyyar:

sen şimdi onların suyuna gideceksin. istemiyorsan kapanmayı kapanma. ama dayak vs. ile karşılaşmamak içinde onların dediklerine uy biraz.sempatiksalakcinni

şöyle bir şey de var. sen şimdi onların dediklerine zıt tavır takınırsan üniversite hayatına da mani olabilirler.

bende kapalı değilim ama onların istediklerinde bir art niyet olduğunu da düşünmüyorum.

dediğim gibi sadece bir genç kıza nasıl davranacaklarını bilmiyorlar.a.s

:)
üniversite hayatıma mani olmazlar heralde
ama babam anneme bu kızı 3 ay bana ver adam ederim ben onu diyip duruyor .
yani burdaki adam etme olayı dayakla saglanıcak anladıgınız üzere
oof kapanmam icin

benım babamda karısırdı bana gıcık olurdum ifrit olurdum
bigün bana etek giy dedi tamam dedim
arazı arabası vardı ozamanlar renger yüksekti benı bıyere götürmesi gerekıyordu arabaya bınmek için eteği yukarı çektim bacaklarım açıldı babam bi daha etek giyme sen ddi:)
o olmustur..
benımde öyle çok abartı açıklığa meylim yoktu ama uyuz olurdum baskısına..
ama şimdi iyiki yapmış diyorum iyiki söylemiş..
şimdi mahremi biliyorsam babam sayesindedir..
babanızın hayatında başka birileri olduğunu söylemişsiniz..
bu tercihı yapan babanızın size karısamayacağı anlamına gelmez belkı gerçekten iyiliğinizi istıyordur ki öyle olduğundan şüphem yok yaşın daha çok küçük şiddetin her türlüsüne karşıyım..
kendını ezdirmeden hem onların hem kendının isteğini yapabilirsin..
genç modası çokda acık değil..
emınım kendıne göre bı trend bulursun
canını sıkma 1 2 kısa yıl sonra herşey düzelecek:)

Bnde aynı durumdayım hiç bir şeye izin vermıyolar tsorte bıle izin vermıolar evın butun işini bn yapıyorum annem ise gezıyor ve bn adet oldumu anneme solemedım solemıcemde yoksa bnı zorla kapatır ve kapanmak istemiyorum 7. Sınafa gectım her neyse konu bn degılım ama gercekten bıktım artık sabah 9 da uyamdıro okula öğlen gitmeme rağmen 9 da bnı uyandırıo kendıme yemk koyuyorum yıyorum annem butun evın işini bana bırakıp komsuya fln gıdıo o gelene kdr işleri bitirmezsem kızıyo bagırıo fln fılan ve üstelik abım sureklı telımı karıstırıo hiç bir yere cıkmama izin vermıolar butun gun evde oturuorum 7 yasından berı hiç sort giymiyorum bu kdrarıda cok fazla ve Üniversiteye daha cok var bnce snde ailene soğuk davrn bn ole yapıyorum.

Canım sakin ol ve ailene kizdigin icin bir erkege baglanma. Erkekler bu yasta akli baska seylere calisan karaktersizler oluyor genelde. Kapanmak istemiyorsan da kapanma. Icinde kalmasin hic bir sey giymek istedigin seyleri ozel yerlerde yine giyersin. Ornegin askili tshirt giydin ustune hirka şal takip disarida yine istedigini giyersin ailen bunu idrak edemiyor sanirim

Seni çok iyi anlıyorum herseyden kısıtlanmış birisi olarak bekarken baba evince öyleydim evlendim koca evindede aynı durumdayım sana söyleyebileceğim tek şey oku hayatını kurtar

Seni çok iyi anlıyorum herseyden kısıtlanmış birisi olarak bekarken baba evince öyleydim evlendim koca evindede aynı durumdayım sana söyleyebileceğim tek şey oku hayatını kurtar
Aradan kaç yıl geçmiş kurtarmıştır sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…