Hayatım hep bu kadar kötü mü gidecek

abla bu düşünce yapısını nasıl erişebilirim. Hiçbir şeye bu gözle bakamadım hayat boyu ya. Keşke sen olsam. Normalde bu kadar yıpranmazdım ama bu sefer çok yıprandım. Farkındayım 10 yaşında gibi davranıyorum. Ama elimde değil ya. Toplu aile resimleri görüyorum mesela o kadar özeniyorum ki muhtemelen bizim hiç öyle mutlu günlerimiz olmayacak. Babam düzelmez. Öyle ailelere çok özeniyorum ama 100 sıfır geride falan hissediyorum. Çok alınganlaştım bu konuda. Hayatta aile dışı diğer konularda çok şükür her şey olmasını istediğim gibi ama. Aile maalesef beni bitirdi. Ama tamam bu sefer kızma. Bu son konumdu. Zaten bu olay için açmıştım hesabı.
Yok saçmalama bi sürü konu aç eğitim hakkında arkadaşların hakkında sevgilin hakkında ilerde eşin hakkında vs. Ama olmazları oldurmaya çalışıyorsun umutsuzca . Baban değişmez bu yaştan sonra. Annen denemiştir zaten senelerce kaç kere şans vermiştir kimbilir . Asıl bu karmaşa içinde yıpranıyorsun . Aile fotoğrafı olsa ne olmasa ne? Sen kendi aileni kurunca mutlu olursun inşallah. Babandan sorumlu değilsin. Sizi önemseseydi kendine çeki düzen verirdi bunca yıl.

Yok saçmalama bi sürü konu aç eğitim hakkında arkadaşların hakkında sevgilin hakkında ilerde eşin hakkında vs. Ama olmazları oldurmaya çalışıyorsun umutsuzca . Baban değişmez bu yaştan sonra. Annen denemiştir zaten senelerce kaç kere şans vermiştir kimbilir . Asıl bu karmaşa içinde yıpranıyorsun . Aile fotoğrafı olsa ne olmasa ne? Sen kendi aileni kurunca mutlu olursun inşallah. Babandan sorumlu değilsin. Sizi önemseseydi kendine çeki düzen verirdi bunca yıl.
Abla çok haklısın. Gerçekleri bu kadar net söylediğin için teşekkür ederim. Benim cidden buna ihtiyacım vardı. Yarın güne ailemi düşünerek değil de kendimi düşünerek başlıycam. Sanırım artık kendimi seçmem gerek

Abla çok haklısın. Gerçekleri bu kadar net söylediğin için teşekkür ederim. Benim cidden buna ihtiyacım vardı. Yarın güne ailemi düşünerek değil de kendimi düşünerek başlıycam. Sanırım artık kendimi seçmem gerek
Benim de kızım var. Kimse için üzülmesini istemem. Kardeşine de aldırma . Annenin çektiklerini zerre önemsemiyor belli . Kendi düzeni bozulmasın istiyor sadece. E mutsuzlukla annenin hayatı tükeniyor , senin de gençliğinin baharı yaşların kavga , gürültü içinde geçiyor . İlerde değmeyeceğini anlayacaksın . Bahar geldi . Gençliğini yaşayacağın zamanlar da alkolik babanla uğraşıyorsun. O sana acıyor mu yok. Sen de aynını yap kuzum.

Baban içiyor diyede sen üzülme başını sakın önüne eğme .Bu ne senin hatan nede senin tercihin.Olabilir bazı insanlar böyle bagimliliklara esir olmaya daha yatkın.Sen apayrı bir karaktersin.Ne evleneceğin adamdan ne onun ailesinden ne konu komşu ne arkadaş çevresinde sakın ola kendini küçük görme .Çünkü sen bunada kederleniyorsun.Yapma bunu kendine kimsenin seni hor görmeye sana laf etmeye hakkı yok .Baban içiyorsa zarari cebine beynine annene en çok .Seni burdan vurmaya kalkacak anlamayacak insanlara pirim verme .Allah yardımcın olsun senin tüm bagimliliklardan uzak güzel ömrün olsun.

İyi forumlar herkese.Formu günlerdir çok fazla darladığımın farkındayım. Ama resmen boğuluyorum. Kimseye anlatamıyorum o yüzden tek çare buraya yazıyorum. Çok kötü hissediyorum. Konu şu. Ben 23 yaşındayım. Alkolik ailesiyle ilgisiz bir babam var. Annem ise kardeşimin korkusundan ayrılamıyor. Çünkü kardeşim ayrılmalarını hiç istemiyor annemi tehdit ediyor ayrılırsanız intihar ederim vs. Ama tam bir ergen yani bu tehditi başka konularda da kullanıyordu. Ya açıkçası ortada ayrılmayı çok fazla deneyip ayrılamayan ayrılınca rahat olmayacağını düşünen bir annem var. Hayatım hep endişeyle geçiyor bugün nasıllar kavga ettiler mi vs. Böyle hiç barışmazlar dediğim olaylardan sonra bile mecburen konuştular. Neyse annem şu an babamla evde iki ayrı insan gibi yaşamayı seçti. Yemek vs yapmayacak ona hizmet etmeyecek ama en azından kardeşimin başında durucak. Olaylar bu şekilde ama benim konuyu açmaktaki en büyük nedenim şuydu. Şu an çok acı çekiyorum duygusal manada. Kendimi çıkmazda hissediyorum. Hayta hayal kuramıyorum ileriye yönelik. O yüzden iyice battım. Bu aileyle insan içine bile çıkılmaz diyorum. Sevgilim var 1 yıla falan evlenmeyi düşünüyoruz ama her gün kavga olan evde evlilik nasıl olsun ki. Hayata dair Umutlarım bitti. Şunu sormak istiyorum ya hayatında hiç böyle kötü uzun bir süreç yaşayan,düşünmesine rağmen çözümsüz gelen bir sorunu çözüp şu an mutlu olan var mı. Lütfen umuda ihtiyacım var😞😞😞
annen ve babanın evliliğini örnek alma
kötü emsal olamaz
kendi hayatına bak
anne babanızın yaşantısı kendi yaşantısıdır
siz kendi hayatınızı en iyi şekilde inşa etmeye çalışın
başka insanları düşünmeyin, bakmayın

kendini yalnız hissetme senin yaşadıklarını çeken binlerce genç var bu ülkede baba sorunları peynir ekmek gibi gidiyor bu coğrafyada maalesef. aynı şekilde sorunlu bir baba ve ondan kopamayan, kopmayan bir anneye sahibim. eskiden hep kardeşimle beni bahane ederdi sizin için katlanıyorum vs diye ama şimdi hem kardeşim hem ben büyüdük çalışıyoruz evi de biz geçindiriyoruz son 1 senedir de babamı evden gönderdik. kardeşimle ben babamla telefonda bile görüşmüyoruz artık son 1 senedir ama annem hala arada iletişim kuruyor veya bizi yokluyor akıllansa da evine dönse diye hani yüz versek hemen çağıracak. uzun lafın kısası annene acımayı bırak ne kadınlar var ne şartlarda kopuyorlar kocalarından eğer hala o evlilikteyse bitirmeyi yeterince istemiyordur, konfor alanına alışmıştır bir süre sonra bu insanlar kavga etmeye bile bağımlı oluyor ne yazık ki. sana tavsiyem ise kendini olabildiğince izole et işini gücünü eline al, kavgalara dahil olma, taraf tutma. ben kapımı kilitleyip kulaklığımı takıyordum evden gitmeden önceki son zamanlarında mesela duymamak için. aileni seçemiyorsun maalesef ama bununla bir şekilde başa çıkmayı öğreneceksin. senin gibi tereddütlerim vardı hayatıma biri girerse nasıl açıklarım ölse öldü değil boşanmış da değiller ama başımda baba yok diye. sevgilimle tanıştım ve çok sonra bu konular açıldı ve fark ettim ki onun hikayesi de benimkine çok benzer. sandığın kadar nadir değil bu durumlar yani maalesef. herkesin hayatında eksik olan bazı şeyleri var bizimkisi de mutlu aileymiş dedik ve birbirimize aile olmaya karar verdik. zor mu evet çok zor özellikle sağlıklı baba kız ilişkisi olanları, hayatında destek alanları görünce o eksikliği hissetmek ya da annen ve kardeşinin sorumluluğunu hissedip tamamen kendi hayatına odaklanamamak çok zor. böyle hissettiğimde de herkesin sınavı farklı diye mücadele devam diyorum

Konu sahibi tıp okuyor diye biliyorum. bir an önce okulunu bitirip doktor olur da kurtulur bu toksik aileden sonra isterse annesini yanına alır zaten. Üyelik iptali de yapmış umarım artık kendi için mutlu olur.

Back
X