• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım maddi anlamda çok değişti diyen var mı?

Maalesef ülkemizde alım gücü çok düştü..ev almak çok zor..benzin pahalı..sağlık bile neredeyse paralı oldu..parana göre muamele görüyorsun bu ülkede..paran yoksa adam değilsin..belli bir kesim parasına para katıyor..insan gibi yaşayayım dersen memursan zor arkadaşım..daha da iyi olacağından umudum yok benim..

bende eşimde çalışıyoruz aylık gelirimiz 3,500 ile 4000 arası değişiyor her ay, 4 tane kredi kartı vardı ikisini kapattık kaldı 1 tane onuda bu ay kapatacağız ,maaşı olduğu gibi yatıracağız.Çünkü ben işten ayrılmak zorundayız .4 ay sonra sadece 2500 tl ile gecinmek zorunda kalcaz.Planlı bir şekilde hareket ediyoruz sizde öyle yapın lüx harcamaları kısın.Bebeğime bir şey alırken bile 40 defa düşünüyorum gerek var mı diye ,sürekli bedava kargo ve indirim olan siteleri takip ediyorum :D

ülke ekonomisi berbat durumda çünkü. eşimle aylık 8 bine yakın kazanıyoruz. ama ucu ucuna geliyor. tabi hayat standartının da etkisi var buna. bir markete gidiyorsun artık3-4 bişey alıyosun 100 lira yahu. gidişat iyi değil nerde patlayacak merak ediyorum.

Benim de hep inişli çıkışlı oldu bu geçim meselelerim. İlk yıllarda hem benim hem eşimin maaşlarımız iyiydi. Bir süre eşimin iş durumları bozuldu. Düzelince ev aldık kredisini ödedik. Ben işe ara verdim. Aylık 2500 TL. ve iki çocukla öyle böyle geçindik. Üst baş almayı bıraktım olanlarla idare ettim. Çocuklarımın ne yediği en önemlisi benim için. Gezmeleri tozmaları çok seyrelttik. Üç gündür çalışıyorum. 3000 TL. aylık kazancım olucak. İnşallah rahat edeceğiz bundan sonra. Allah sağlık sıhhat versin asgari ücretle geçinen insanlar var.

4 bin lira az bir para değil harcamalarınızı iyice gözden geçirin derim,elbette lüks yaşanılmaz ama iyi yaşanılır.İlk evlendiğimizde çok borç ödemiştik çünkü herşeyi kendimizi yaptık,o kadar kötü zamanlar geçirdik ki anlatsam roman olur. Sonra kızıma hamile kaldım,bizim için asla olmayacak bir durum gerçekleşti ve bir yerden yüklü para geldi,kızımızın doğumdan sonra eşim terfi aldı ve şükür Allah'a düze çıktık. Arabamızı aldıktan sonra ev işine girdik, bunlar bizim için hayaldi ama sabır ve dua herşeyin anahtarıdır. Şuanda parayı asla savurmuyoruz,hele ben çocuklarıma bile birşey alırken indirimleri araştırırım,fuzuli harcama yapmam,mantıklı alışveriş yaparım ve sadece bir tane kredi kartı kullanıyoruz.

Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.

Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..

Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
bizde tek maaşa düştük. 4bin lira gelirimiz. 2bini krediye gidiyor elimizde 2 bin kaliyor. cok rahat geciniyoruz cok şükür. bebek icin tedavi görüyoruz bir sürü ilac vs parasi. ama yinede yetiyor paramiz hatta 50-100 nekadar olursa arttirip kenara bile koyuyoruz.
Ama tasarrufa dikkat ederiz. Marka takintimiz yoktur bisey alirken uygun fiyatlisini alırız, elektirik faturasinin cok gelmemesi icin dikkat ederim ( camasir bulasik vs makineleri gece calistirmak, tv yi boşuna calistirmamak, gereksiz ışık yakmamak gibi). Ben bi yere giderken toplu taşıma araclarini kullanirim. Birşey alirken ihtiyacim varmi diye düşünürüm (kabinde bi kiyafeti deneyip sonra buna ibtiyacim yokki deyip birakmisligim coktur). Marketlerde indirimleri takip ederim :) Meyve, sebze yikadigim suyla ciceklerimi sularim. Bayat ekmekleri filan hep degerlendiririm. Bunlar küçük tasarruflar ama damlaya damlaya göl olur. Eminim siz de bunlara dikkat ediyorsunuzdur ama atladiginiz bisey varsa hatirlatayim dedim ;)

aslında hep merak ettiğim konudur bu kimileri yemişim evi arabayı kötü günleri yarına çıkacağım belli değil diyip doya doya gezen tatilsiz yaz geçirmeyen kaliteli giyinen kimiside ev alım araba alım aman hastalık olur kimseye muhtaç olmım diye a sosyal yaşayan yediğinden gyiminden kısan ama borçlarını ödemenin rahatlığıyla avunan bilemiyorum hangiisi doğru ama şu yorumları okuduğumda 4000 tl maaş alan konu sahibide yazmış sefil gibi yaşıyorum 8000 tl maaş geliri olanda sefil gibi yaşıyorum birisid yazmış 2400 tl gelirle kenarada koyuyorum gülmeyelimde napalım bu yorumlara kimisi kanaatkar kimisi doyumsuz tatmin olmayan şuan evet havuzlu sitede oturuyorum vayyy diyolar ama eşim 5 liralık kaçak sigara içiyo aman kredimizi aksatmayalım diye evlenmeden ev aldım diyorum vayyy diyolar ama gençliğim a sosyal geçti 20 lira harcamadım kredimi ödicem diye yani herşeyin bi bedeli olmalı tercih senin kimseye muhtaç olmak istemiyosan konforundan ödün vereceksin çalışmayan eşler var ah vah ediyo ben çocuğumu bırakıp çalışıyosam sende çalışcaksın yok diye ağlamıcaksın bu arada para evt çok önemli ama para çokta önemli değil be arkadaşım bereketin olsun

Çok şükür evimizi aldık ve kredi borcu ödüyoruz. Faturalar Vs bizde de oluyo . Bir sene tatile gidiyorsak otele diğer sene ailemin yanina farklı şehire yada karadenizé memlekete giderim. O otel keyfi olmaz ama her yıl çıkıcak gücüm olmuyo . Kaliteli alırım giysilerimi bu yüzden çok sık giysi Vs almayiz . Market alışverişini esimé sodexso ile yaptığımız için haliyle o marketler uygun olmaz. Gezeriz ederiz ve çok şükür derim her istediğimi anında alamazsamda sonra benim oluyorsa durumum iyidir. Ki benim bebeğim var bezi Vs .ama geçinip gidiyoruz.
Sizin evinizede fena para girmiyo aslında. Harcamalarinizâ dikkat eder plan Program yaparsanız rahatlarsiniz.

Kredi kartını hayatımızdan çıkarmakla başladık işe
Doğal olarak ıvır zıvır tuzakları taksitlerden kurtulduk
Sebze meyve marketten değil pazardan alırım. Kızımın beslenmesini evden hazırlıyorum. Göze görünmüyor ama toplayınca kantin alışverişi masraflı oluyor.
Aslında tasarrufu eğlenceli hale getirmenin yolları var.
Hesap yapın olmasada olur dediğiniz harcamanızı çıkarın hayatınızdan
İnanç meselesi inanır mısınız inanmaz mısınız bilmem ama şükürü hayatımızdan çıkarmayız

1500 lira tek maaşla geçiniyoruz

harcamalarınızı gözden geçirin. ne borcunuz var ki? 4000 iyi para bence. 4000le geçinemeyen maaş 10000 olsa da geçinemez. kişinin yaşayışı ile alakalı biraz da.

insanlar kari koca calisip kazandigina gore geciniyorsa daha ne yapabilir ki? Yasamak icin para kazaniyoruz, evet ama elimizdekiyle mutlu olmayacaksak ne yapalim gidip çalip çirpacak halimiz yok ya.

İnsan elinden geleni yapar, firma ne maas veriyorsa eline o gecer, daha da Allaha sukredip yasamini surdurmekten baska ne yapabilir. Bunun toy olmakla vs ile ne alakasi var? Herkes 10.000 lira maas kazanmiyor calissa bile.

Diyecegim o ki genelleyemeyiz. 2000 lira maas alip evinde huzur mutluluk olan insanlar "var". Kimseye hayatin farkinda degil, toy vs diyemeyiz. Hayatta elindekiyle mutlu olabilen, hep dahasini hep dahasini istemeden de mutlu olabilen insanlar "var". Ve onlarin varligina boyle laf soylenmesi hos degil bence.
Beni coook yanlış anlamışsın. Ben her zaman şükreden insanım. Omur geçerken sukretmeyip ahlanip vahlanmak asla bana Gore değil. Benim kasdettigim insanlar, ornegin baba parasiyla gecinip amaan paranın ne önemi var, parasizda olur diyen, geçinmeyi, gecindirmeyi bilmeyen, hayatın sillesini yememis, henüz yaşayıp görmemiş ya da hiç parasız kalmayıp atıp tutan tipler

benım olumlu yonde gelısme oldu. ilk işe gıırdıgımde 600 kusur gibi komık rakamlara calıstım cunku ogrencıydım okulum vardı. sonra parttıme baska işe gırdım bıraz daha yuksek rakam aldım. ve suanda da atama beklıyorum.

atama olunca bır unıversitede akademisyen olarak calısmaya baslıcam ve guzel bır maas alıcagım. bu da hep sabretmemden kaynaklanıyor dıye dusunuyorum. hıc bır zaman dusuk maas alsam bıle o iş kotu gozle bakmadım. cok sukur bana yetıyor ddıye baktım. allah da benı yukseklere cıkarttı cok sukur bın sukur. demek istedıgım 4bın az para degıl sukur etmek lazım allah buyuk daha fazlasını verir size eger hep sukredersek.

Bennnn.Bosandim ve esimin borclarindan kurtuldum suan cok rahatim.

ben varım boşandım çok şükür işim iyi ve eski eşimin trilyonlarca olan borcundan kurtuldum..

pazara gidip ağlaya ağlaya döndüğüm günler geride kaldı..
market gezip alışveriş yapan insanları izlediğim günler geride kaldı..
çocuğuma kış geliyor kime duyursamda ayakkabısını alsa dediğim günler geride kaldı..
konservelik yapacak param olmadığı için kayınvalideme sen alsan ben emek verip yaparım kışın yeriz diyip emeği verip tane tane kavanoz istediğim ve istemeye üzüldüğüm günler geride kaldı..

gaz alamadık diye kayınvalide de kanepe üstünde yattığımız günler geride kaldı..

sgk mız yok diye hastalanıp ilaçsız doktorsuz evde yattığım günler geride kaldı..

ben varım boşandım çok şükür işim iyi ve eski eşimin trilyonlarca olan borcundan kurtuldum..

çocuğuma kış geliyor kime duyursamda ayakkabısını alsa dediğim günler geride kaldı..
konservelik yapacak param olmadığı için kayınvalideme sen alsan ben emek verip yaparım kışın yeriz diyip emeği verip tane tane kavanoz istediğim ve istemeye üzüldüğüm günler geride kaldı..

gaz alamadık diye kayınvalide de kanepe üstünde yattığımız günler geride kaldı..

sgk mız yok diye hastalanıp ilaçsız doktorsuz evde yattığım günler geride kaldı..

çok etkilendim yazdıklarınızdan inşaallah çok mutlu olursunuz

Beni coook yanlış anlamışsın. Ben her zaman şükreden insanım. Omur geçerken sukretmeyip ahlanip vahlanmak asla bana Gore değil. Benim kasdettigim insanlar, ornegin baba parasiyla gecinip amaan paranın ne önemi var, parasizda olur diyen, geçinmeyi, gecindirmeyi bilmeyen, hayatın sillesini yememis, henüz yaşayıp görmemiş ya da hiç parasız kalmayıp atıp tutan tipler
aa yazi dili işte, kusura bakma. Haklisin tabi ki. Ben de şu kadar parayla gecinilmez vs diyenlere mukabil yazmistim.

Gerçekten ne zor şeyler yaşamışsınız..inşallah şimdi iyide durumunuz..hep derler ya Allah kimseye muhtaç etmesin ne kadar da doğru bir söz..

Tek maaşla geçiniyoruz, çok şükür baya da iyi gelirimiz.
Ama gelir ne kadar çoksa o kadar gider oluyor, bundan eminim artık.

Evlendiğimizde biraz zorlandık, çünkü düğün borçları eşya taksitleri herşey bize bakıyordu.
Ödemelerle önce kredi kartlarını teke düşürdük, 1 tane kaldı.
Bütün evlilik, eşya borçları bitti, rahatladık.

Ama çoluk çocuk oldu sonra , yine gider arttı.
Şimdi çocuklarımız çok küçükken bir ev alma derdine düştük. Gelirimiz iyi iken para tutamaz bir ev alamazsak yazık edecez. Ama tutamıyoruz işte. Nasıl olsa para var diye al al al ne zamana kadar.
Eşim babasından pek birşey görmemiş, o yüzden pek heveslidir birşeyler almaya.
Bense bir an evvel borca girelim, biraz da biz zahmet çekelim istiyorum.
En azından evimiz olur.

Kısaca iyi geçinen de geçinemeyen de yeri geliyor sıkıntıya düşüyor.
Tamamen yaşam tarzı ile alakalı.
Giderle alakalı.

Back
X