• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım maddi anlamda çok değişti diyen var mı?

Peki ne is yapiyorsunuz? 4000 az degil ama bu kadar dertliyseniz neden farkli seyler denemediniz veya denemiyorsunuz? Biz esimle ise basladik asgari ucretle. Bu sekilde evlendik. Simdi esim 4000 tl aliyor. Ben bebegim oldugu icin isten cikacaktim 1 2 sene calismayayim dedim. Isyerim off gunleri dondurmek icin kal dedi. Haftada sadece 10 saat calisiyorum 1000 tl aliyorum.
Maaslarimizi niye yazdim? Cunku kalifiye meslek sahibi okumus insanlar olarak veya bir yetenekle girmedik bu islere. Benim diplomam turkiyede gecerli degil aslinda diyetisyenim. Kalktim zincir bir markada ise basladim alelade bir calisan olarak. Toplam 14 ayda 3 kere terfi aldim. Zeki veya cok becerikli oldugum icin degil. Esim de aynen... sadece ben okudum bu isi yapamam diye kibirle yaklasmadan tuvalet de temizledigim icin.
Konunuzu isgal ettim kusura bakmayin. Ama etrafimda o kadar cok issizim calisiyorum ama maas az gibi yakinan var ki... belki birine ilham olur diye yazdim. Zamaninda bizi kucumseyen ben o oste calisamam diyen kuzen ve arkadaslarimiz hala issiz mesela. Kucuk gorunen seyler belki de buyuk firsatlar olabilir diye...

Çevremdede gözlemlediğim kim yok yok derse paranın okadar bereketi olmuyor sanki, günümüz şartlarında 4000 üst standartlarda bir yaşam sağlamaz belki ama bu kadar ağlayacak bir gelir değil..

Eltim kayınvalidemle oturuyor. Çalışıyor. Kayınvalidemin iki emekli maaşı eltimin maaşı kaynımın maaşı dört maaş giriyor eve. Tek çocuk var. Ev kira değil.
Geçen eşimle konuşuyor telde.
Para yok bitti diye mıklıyormuş eltim. Eşimde biz ölelim o zaman dedi çok şaşırıyor. Kv üstünde hep mutfak fatura bide.
Bi gariplik var hakikatten

Hem hiçbir şeyden eksik kalmayayim hemde param dursun olmuyo öyle. Yaşam standartını hayallerine göre değil bütçe ne göre olusturacaksin. Milletin yaşadığıni kendine ornek almayacaksin. Ayağını yorganına göre uzatacaksin sefillige kalmamak için.

Bir kac gündür buna benzer konular var hep. Kişilerin açmış oldugu konulara bakiyorum tuhaf... hem param yok hem her seyim tam olsun kafası.

bencede 4000 lira az para degil.. valla yarisiyla gecinen insanlar varsa bilemiycem..cocugunuz yok galiba..o zaman nereye gidiyor bu para? illa bi yerde bi acik vardir bana kalirsa..buarada illa kiyafet deyince pahali seyler almak gerekmiyor..yakistirdiktan sonra ucuzada cok guzel seyler alabilirsin.

ne kadar gelirse o kadar gidiyor bence

Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.

Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..

Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
bu zamanda geçinmek çok zor gerçekten iki kişi iyi bir maaş alırsa ancak istediklerini yapabiliyor.sizde orta düzeydesiniz bence.benim hayatım maddi anlamda değişicek fakat mirastan dolayı yoksa allaha şükür yine normal şartlada para biktiremeden yaşardık.

Tam benlik konu :-)
Valla 4 bin tl de hiç fena bşr para değil.
Nasıl yetmiyor anlamıyorum.
Biyerde yanlış yapıyorsunuz dur.

Bizmde eşimle yaklaşık 4500 gelirimiz var.evimizi aldık borç bitmek üzere.
Bankayı kapattık çok şükür.
Şimdi kredi taksidi elimize kalıyor.
1 çocugum var okula gidiyor.
Yüzme vb kurslara yazdırmayı düşünüyorum.
Vallaha rahat geçiniyor uz be canım. Çık Çok şükür demek lazım.

zaten marka giyinerek lüks bir hayat yaşıyorsunuz.farkında değilsiniz. kazandklarnzla değil biriktrdklerinzle zengin olrsnz.

af buyurun ciddi anlamda soruyorum aylık 50 bin lira kazandıran eşinizin işi nedir ?
özelden de yazabılırsınız:KK57:

ticaret yapıyordur kendi işidir, o kadar şaşırılacak bi rakam değil, ayda ne paralar kazanan insanlar var. bizim gibi maaşa talimler için çok para tabii ama ticaretle uğraşan insanlar çin gayet normal.

Ailemin maddi durumu gayet iyiyken ben üniversitedeyken babamın vefat etmesi ve üzerine bir sürü şeyin ters gitmesiyle birlikte dibe vurduk. Okulun yanında çalışmaya başlayıp aldığım yetim maaşıyla ve haftada 10 saatlik işimden elde ettiğim ufak gelirle geçinmeye başladım. Babamın acısını yaşamanın ağırlığı dışında çok güzel üniversite yılları geçirdim. Gezip tozmadan da geri kalmadım, eğlenceden de, giyimden kuşamdan da. Ama her şeyi bir arada değil, sırayla, bütçeme göre yaptım. Mezun olup işe girdikten sonra gelirim zamanla arttı, evlenip eşimle güçleri birleştirince daha da rahatladık. Ama şimdi de işi gücü bırakıp yurtdışına yerleşme kararı aldık. Bizi nelerin beklediğini, hemen iş bulup bulamayacağımızı bilmiyoruz ama her halükarda maddi zorlukların beni yıkamayacağını, mutsuz bir insan yapmaya yetmeyeceğini biliyorum. Bence her şeyden önce parayla ilişkinizi ve maddiyata bakışınızı değiştirmelisiniz. Ancak öyle tatmin olabilirsiniz.

ben henüz çalışmıyorum eve 7000 civarı para giriyor.
her ay eksiye düşüyoruz ama biraz aksi durumlardan oturu.
temelden eve girdik bitti ama belki tayin oluruz zırt bırt taşınmayalım diye kirada duruyoruz.
burda kira yakıt öderken aynı zamanda kendi evimizinde yakıtını ödüyoruz ki geçen ay apt. görevlisi şaşırmış ve çok yakmış 420 tl odedik...
bi yandan aylık 2000 bi borcumuzu 3000 bi borcumuzu ödüyoruz.
insallah 3 aya hepsi bitecek.tabi bu sefer araba değiştirmek için borca gireceğiz.
yani demem o ki sefil bir hayat yaşamıyorum evet maddi olarak bizde sıkışıyoruz ama bu bizim tercihimiz.
önceliği yatırıma verenlerdeniz.bu yüzden geçinemiyoruz demem büyük şükürsüzlük olur.
Allaha şükür sıkışsak da standrtlarımızı koruyoruz bi şekilde.
bunun dışında maddı anlamda çok çok büyük değişiklik yaşamadım şöyle ki,
evlendiğimizde evimizde arabamızda yoktu.şimdi ikiside var.ki bu zaten hemen hemen bu gelire sahip her çiftte aynıdır.
tek avantajımız ne evi ne arabayı krediyle aldık.
çok şükür hiç kredi vs bulaşmadan elde ettik.
bunun dışında levıl atladık diyemem tabi.

Bence öncelikle şükretmek lazım. Çünkü şükrettikçe bereketin arttığına inanırım. Söylediğiniz rakam hiç az bir miktar değil. Millet asgari ücretle kaç nufus geçindiriyor. Bence her ay düzenli bir miktarı maaşı aldığınız anda bankaya yatırın. Kalan miktarla geçinmeye çalışın. Bi kaç ay böyle yapınca kendi standartlarınızı da oturtuyosunuz.

ödemeleriniz neler kira, kredi, kredi kartı

bizim eve de ayda 5000 e yakın maaş giriyor ama
konut kredisi
bakıcı parası
ben doğum iznine çıktım falan para yetmedi kredi çekildi onun parası
vs vs bide zor geçiniyoruz
bazen çok daralıyorum bende ama bin şükür diyorum
konut kredimizin biteceği günü bekliyorum çok şükür son 11 ay

5500 de bizim eve girio maaş ama bizde ayın sonunu zor getiriorz tamamen plansizliktan. Her ay 800 lira sırf kişisel harciorm ablam da aynı seklde evin tüm eşyalarını yeniledik taksit oduyrz azcik ta ihtiyc kredi ev kirası. Mutfak alışverişi zaten kafadan 1000 lira faturalar her ay 600 700 böyle yazınca iyi bile geciniomsz onu farkettm:)))

Haklısın tabiki para çok önemli parasız hiç bişey olmuyo sonuçta.ama eğer kredi ödemeniz falan yoksa 4 bin tl ile gecinilebilir harcamalarını gözden geçirin ne bileyim kendinize bi harcama programı falan çıkarın

Bizim de 4bin gelir kira 1000 fatura kışın 480- 450 sadece doğalgaz yani 800 faturalara okul servis ve aidatı 400₺ 500 mutfak ve genel ihtiyaç ayda 1000 ₺ bankaya veya tam altına veriyoruz yatırım için. Bizdeki dağılım bu iki çocukla normal bi şekilde geçiniyoruz. Bence sizin harcamalarda bi sıkıntı var. He hastalık veya acil bi durumda kenara attığımız paradan harcarız tabi ama her ay artıyor çok şükür

Back
X