• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım maddi anlamda çok değişti diyen var mı?

Aylık 7 -8bin tl gelirimiz var
Biz de sefil gbi yasıyoruz
3 senelik evliyiz evlendiğimizden beri hersey taksiy hersey kredi kartı ile dönüyor
Biz ev aldık ayda 2.700 tl eve ödüyoruz
Giyim kuşamda da kaliteli seyler alırız
İyi otellere tatile gideriz
E arabamız var o da masraflı baya
Yetmıyor yetmiyor yani
Maddi anlamda ilk evlendiğimiz zamana göre sartlarımız cok iyilesti ama ne kadar gelirin olursa o kadar da giderin oluyor
Biz de ha deyip bi yere eğlenmeye vs gidemiyoruz
Şimdi bir dr bebek için tedavi yoluna girdik
Düşün dur:)
Eşim kazanıyoruz ihtiaclarımızı karsılıyoruz cok düşünme diyor ama ben kendim de muhadebeci oldugum için aklımda hep hesap kitap var
Ah tıpkı biz. Tek fark biz daha evlenemedik :işsiz: maddi manevi herşeyi yoluna sokalım öyle diyoruz, al al bitmiyor. Ben de çok düşünmekten rahatsızım normalde bu parayla rahat geçinilir biz yapamıyoruz diye kızıyorum sürekli kendimize .. normal demekki..

Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.

Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz

Bu cümlen çok saçma olmus. Herkes bir değil. Insan illa ki sağlıksız olup çok parasi varsa, saglik önemli demez. Bence her zaman sağlık 1 numara mesela ama şov yapmıyorum gerçekten öyle. Genellemek uygun değil.

Pöff.Bilgiye gereksiz muamelesi yapan klasik cehalet

İngilizce bilenlerden niye yardım istediniz o zaman bu forumda ?
ah cınımmm.
bilginle aydınlat bizi üstad.
öğrencin olalım.

bilmediğini bile bilmeyen, doğru anlamaktan aciz ukala.

Hayir eczaciyim ama matematik yüksek lisansım var.Ayrıca bu muhasebecilerin alanına girmez

Yanlış bilinenleri düzeltme takıntım var
takıntını tedavi ettir eczacı arkadaşım.

ah cınımmm.
bilginle aydınlat bizi üstad.
öğrencin olalım.

bilmediğini bile bilmeyen, doğru anlamaktan aciz ukala.
Belli oluyor kimin bilmediği.Bana kendi bilginle cevap veremeyip nete yazıp kopyalayan UKALÂ

Yok bu gerekli diye düşünüyorum sen de cehaletini tedavi ettir dicem de onu da nete yazarsın diye endişe ediyorum:halay:
hani bir hikaye vardır.
ben sana vali olamazsın demedim, adam olamazsın dedim.
sana da uyarladım şimdi :)

hani bir hikaye vardır.
ben sana vali olamazsın demedim, adam olamazsın dedim.
sana da uyarladım şimdi :)
ADAM ? Bu kelimeyi kullanan bir insan muhattapım olamaz.

Sen hem İNSAN olamamışın hem KARİYER SAHİBİ:halay:

kredı kartı ve taksıt veya kredı odeyen bırının rahat olabılecegını hıc gormedım ben
bız ne zaman tum borcları kapattık tum ıhtıyaclarımızı aldık ozaman rahatladık duzene oturttuk
onun ıcın once arabamızı satmıstık tabı :) sıfıra sıfır kalıp sonra toparladık
bı kırılma noktası oluyor zorluyor zorluyor sonra bı yerde oyle bırsey oluyor bereket gerı bıze dönuyor
dıkkatlı harcayıp azmedıp sabretmek lazım

Birkaç ay harcadığın her parayı yaz ekmek bile alsan yaz ve gereksiz nereye harcadığını bul, 4000 tl çok iyi para, ben aynı paraya iki ev için masrafını karşılayıp birde ev kredisi ödedim ve istediğim gibi de gezdim gerçi oturduğum ev için kira ödemiyordum, mümkün olduğunca kredi kartı taksiti yapma ve ödeyebilecegin kadar harca. Mesela ben deterjan alırken 6 litrelik yumuşatıcı alıp ikiye bölüp yarısını anneme yarısını kendime alıyordum yani birçok ürünü böyle alıp ikiye bölüyorum daha ucuz ve bereketli oluyor bana göre.

Burdayım bende evlenmeden önce çalışıp harcıyordum evlendim ev hanımı oldum 1,5 senede 10 lira harçlığım olmadı :)

Gorusme yapanlar insan kaynaklari uzmanlari. Adi ustunde uzman. Sizin "asgari ucretli islere bile" derken şu "bile" kelimesi aslinda o islere ne gözle baktiginizi ele veriyor.
Mecburen basvurdugunuzu, gocunarak calisacaginizi baska bir is bulunca hemen gideceginizi dusunuyorlar.

Yanlış anlamışsınız,asgari ücretli bile derken çokta gözümüz yok çok mu şey istiyoruzda asgari ücretli iş bile olmuyor manasında dedim
Son görüşmede şefle görüştü uzman falan yoktu
Fabrikadaki insan kaynakları durumumuzu sormuş eşim onu bile anlatmış, eşim hasta falan diye.
Yani ihtiyacımız olduğunu bırakmıcağımızı nasıl hissettirebiliriz bilemedim.
Gocunacak ne var önceki işyerin de 1400 değil 1500 alıyordu zaten hiçbir zaman yüksek rakamlı iş yeri bulamadık.Bende aynı şekilde 10 yıla yakın aynı iş yerindeyim asgari ücretliyim maalesef

Yanlış anlamışsınız,asgari ücretli bile derken çokta gözümüz yok çok mu şey istiyoruzda asgari ücretli iş bile olmuyor manasında dedim
Son görüşmede şefle görüştü uzman falan yoktu
Fabrikadaki insan kaynakları durumumuzu sormuş eşim onu bile anlatmış, eşim hasta falan diye.
Yani ihtiyacımız olduğunu bırakmıcağımızı nasıl hissettirebiliriz bilemedim.
Gocunacak ne var önceki işyerin de 1400 değil 1500 alıyordu zaten hiçbir zaman yüksek rakamlı iş yeri bulamadık.Bende aynı şekilde 10 yıla yakın aynı iş yerindeyim asgari ücretliyim maalesef

Bakin konu cok sey isteyip istememeniz degil. Hala diyorsunuz ki asgari ucretli is bile olmuyor. Belki sizde o kadar oturmus bir kani ki siz farketmiyorsunuz bile. Ama burda kucumseme var. Su mana cikiyor "guzel bi is olmuyor onu gectim asgari ucretli bile olmuyor"

Oyle degil demeyin. Oyle olmasa iki seferdir "bile" kelimesini kullanmazsiniz. Sizi yargilamiyorum yanlis anlamayin. Ama sorunuzun cevabi bu.

Benim eşim para önemli değil der hep der Der nerde ağzı olan soluyor ama parayı sayar hepsiburadan lazım olandan alışveriş yapar. Araba ve bilgisayar parça işte. Para konusu bende ona inanmamaya başladım. Geçen gün çay tabak aldık iyi olsun diye plastik çay tabaklar var onları kullanırız diyerekten burnumdan geçirdi. Ben ozenmisim de almışım zoruma gitti hep bunu yapıyosun dedim ben onun aldığına bişey demiyorum tamam diyorum lazımdır diye o benim aldığına bişey diyo laf soluyor sinir oluyorum artık kaç kere dedim benim dediğime bakma diyor bakma mı kaç kere yapıyon sen bunu dedim işte.

Benim eşim para önemli değil der hep der Der nerde ağzı olan soluyor ama parayı sayar hepsiburadan lazım olandan alışveriş yapar. Araba ve bilgisayar parça işte. Para konusu bende ona inanmamaya başladım. Geçen gün çay tabak aldık iyi olsun diye plastik çay tabaklar var onları kullanırız diyerekten burnumdan geçirdi. Ben ozenmisim de almışım zoruma gitti hep bunu yapıyosun dedim ben onun aldığına bişey demiyorum tamam diyorum lazımdır diye o benim aldığına bişey diyo laf soluyor sinir oluyorum artık kaç kere dedim benim dediğime bakma diyor bakma mı kaç kere yapıyon sen bunu dedim işte.

Bakin konu cok sey isteyip istememeniz degil. Hala diyorsunuz ki asgari ucretli is bile olmuyor. Belki sizde o kadar oturmus bir kani ki siz farketmiyorsunuz bile. Ama burda kucumseme var. Su mana cikiyor "guzel bi is olmuyor onu gectim asgari ucretli bile olmuyor"

Oyle degil demeyin. Oyle olmasa iki seferdir "bile" kelimesini kullanmazsiniz. Sizi yargilamiyorum yanlis anlamayin. Ama sorunuzun cevabi bu.

Neyse boşverin..
Ülkenin gidişatı kötü işsizlik diz boyu yaşayan bilir

Back
X