• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım mahvoldu, lütfen yardım edin

7 aydır nişanlıydım. Anne ve babası maddi manevi hiçbir şey yapmazken üzerine hep sorun çıkardılar. Nişanlım ağlardı, dert anlatırdı, geçen ay ben annemi hiç tanıyamamışım dedi. Benim Ailem maddi yönden her şeyi üstlendi, hiç o aile ile tatışmaya girmedi, benim mutlu olmam için dişini sıktı. Esasında annem, babam, erkek kardeşimin gönülden istemedikleri bir durumdu. Memleketler uzak olduğu için bu hafta sonu bizim burda kına, düğün yapıldı, diğer haftasonu orada yapılacaktı. Aile bana çok soğuk olduğu için nişanlımla anlaştık, ben evimde kalıcaktım o beş günde. Düğün günü beni evimde bırakıp gitti, bir gün kal dememe rağmen, ortalık çok karışır yarın gelicem deyip gitti. Ertesi gün süper muhabbet ettik. Uyudu uyandı yine güzel mesajlaştık. Bizim ev kalabalık yemek yiyip hemen arıycam aşkım dedi, bir saat sonra dayanamadığını, kimsenin beni istemediğini ve aramızdaki imam nikahını da bitiren bi mesaj geldi. Arama gereği duymadan bitirdi. Aradım deli gibi ağlıyo, ağladık, beni sevdiğini söyledi durdu, sakince dil döktüm yalvardım, iyi değişim deyip kapattı. Ben tabi hâlâ ümitliyim. On dakika sonra aradığımda saydırdı bana, aylardır verdiğim emeği çabayı çöpe attı. Arama zorlaştırma dedi kapattı.

Annesi Allah tan korkmayan, yalanı sık söyleyen, bana ve oğluna defalarca iftira atmış, paragöz bir kadın. Eltime iki yıldır ve nişanlılığında yapmadığını bırakmamış. Kısacası annesi komple kötülüğe bulaşmış hem de ne tezatsa çarşaflı bir kadın.

Ne ailem ne akrabalarım ne de arkadaşlarım istememişti hiç. Sen bu aileyle yapamazsın dediler. Ailemin maddi durumu onlara göre iyi, ailem olsun kızımız için yaparız her şeyi dediler. Aslında annem babam haklarını savunur ama kızımız için susarız dediler. Görsel olarak da kimse beni onun yanına yakıştıramamıştı, karakter olarak da. Ama ben hayatımda ilk kez biriyle bi yola girdim, candan sevdim, hâlâ gözüme her şeyi güzel gözüküyor.

Beni elimin kınasıyla, sandığımda, gelinliğimle düğün ertesi terk eden bu adam affedilir mi? Aracı olan bir teyze ailesi çok kötü çok yükleniler aylardır, öfkeyle yapmış, deliler gibi pişman, annemden nefret ediyorum diye diye sokaklarda ağlıyo, al oğlunu görme yüzünü dedi. Bi insan çok daralıp bu hale gelmiş olabilir mi? Yoksa bu adam bana bu hâli, sahip çıkmamayı bir ömür yaşatır mı? Çok zor durumdayım.

Annesi kötü karakterli, iftiracı, yalancıysa.. Senin eski nişanlın da karaktersizin, korkağın, eziğin teki.
O kadar sokak sokak gezip berduş gibi ağlayıp elin dış kapı mandalına seni aratıp yalvartacağına; ya o anasına babasına "hadi len siz kimsiniz" diyecekti, ya da ayrılacaksa bile kapına gelip "ben yapamıyorum sebeplerim bunlar" diye efendi efendi bitirecekti. Terk etmenin de bi adabı var adam onu bile bilmiyor.
İyi ki bitmiş arkadaşım. İyi ki. Böyle adamla evlenirsin anası gelir ortalığı karıştırır malzeme eder seni yine. Olan gene sana olur. Eşyalar daha kurulmamış, daha herhalde çok çeyiz filan da alınmamış. Tamam daha iyi. Gelinliğini filan sat ye parasını zaten kendin yapmışsın her şeyi. Hayatın kurtulmuş; sana yemin ediyorum en fazla 1 ay geçecek "ne iyi olmuş be oh" diyeceksin.

Muhtemelen daha çok ağlar o berduş berduş ama kanma sakın. Basiretsiz şey.

Ben ailenin yerinde olsam seni kalorifer borusuna zincirler yinede vermezdim.
Hep diyorum bu tarz olaylarda,bu erkeklere böyle maddi manevi kendinizi ne olur al beni der gibi sunmayın.
Evet benimde evladım olsa en güzelini yapmak isterim ama karşı taraf hiç bişey yapmıyorsa bende yapmam. Kıymetin olmadığı gibi bide böyle rezil edip bırakıyorlar.
Ne oldu sevdinde herşeyi yaptında.
Bu olaylar olmasaydıda annesine hiç tahammül edemeyen erkekler nikah kıyılınca ana kuzusu olup yine hayatını zehir ediyor zaten.

Kusura bakmayın da ben aileyi suçlamıyorum. Herif resmen bebek ya. Adam değil ki. Erkek adam böyle olmaz. Madem ailesiyle anlaşamıyor seni çok seviyor aşık bu ailesini karşısına alıp seni istediğini dile getirebilirdi. Erkek adam bunu yapar ayaklarının üstünde duran yapar bunu. Sen çocuğa denk gelmişsin anacım.
Neyin üzülmesi bu ? Çok merak ediyorum Annen, Baban olmasaydı ne yapacaktın bu acılar içinde ? Onların varlığına şükret. Görgülü bir aileye sahipsin adamlar seni el bebek gül bebek kıymetli büyütsünler. Sen çık sütü bozuk, kanı bozuklara gelin ol.
Şaka mısınız ya ? Şöyle saf, ezik adamlarla uğraşmayın. Böyle insanlar kimsenin kalbinde duygusallık bırakmaz.
Ailesinin aklıyla hareket eden, parasını ailesine yediren bir çocuk. Bakın adam demiyorum ÇOCUK.

Verilmiş sadakan varmış.

Zor geliyo hâlâ çok zor geliyo
Çok dua bekliyorum lütfen

o adama aklı başında biri olsaydı, kendini çekip çıkarır, senin arkanda dururdu. bazı şeyler değişmez. ilerde evli olsan da bu tavrını sergiler.

rabbim seni feraha çıkarsın en kısa zamanda

Back
X