Kizlar, iyi aksamlar diliyorum...
Telefondan girdigim icin yazim hatalarim olabilir, simdiden kusura bakmayin.
Ben 1 yil once eski sevgilimden ayrildim, bununla ilgili detayli konularim da var inceleyebilirsiniz. Yakin zamanda apar topar nisanlandigini ogrendim. Canim cok cok yaniyor...
Bana aile apartmaninda yasayalim, ev kirasi veremem, maasini bana ver diyen insandan ayrildim, dogru karar verdigime inaniyorum ama 4 yillik iliskide ev gecindirmek icin cozumler uretmeyen insanin 6 aylik tanidigi kiza bunlarin hepsini eksiksiz yapmasi beni mahvetti.
Bu surecte dost sandiklarim aramadi bile. Oluyorum, uyuyamiyorum, yemek yiyemiyorum diye defalarca sesli mesaj, normal mesaj attigim halde mesajlarimin hepsi okundu oldu ve kimse nasilsin demedi. Nasil bir imtihandan geciyorum?
Surekli gecmisi dusunup agliyorum, soyle yapsaydim olur muydu, soyle konussaydim fikri degisir miydi diye diye... Bir yil icinde 67 kilodan 45e dustum. Her sabah ezan sesini duyuyorum. Halbuki karsi taraf mutlu ve hayatina devam ediyor. Tum sosyal aktivitelerimi yapiyorum ama yok eve gelince odamda volta atiyor, kafami duvarlara vurmak istiyorum.
Aileme, arkadaslarima, kendime, eski sevgilime, herkese cok kizginim. Nasil atlatacagim?
Güzel arkadaşım,
Kaç yaşındasın bilmiyorum...
Ama bir şey bitecekse, taş olsan da durduramazsın... Yani öyle yapsaydım olur muydu? Böyle olsaydı, devam eder miydik ? sorularının tüm cevapları HAYIR... Ondan bitmeseydi de başka bir nedenden biterdi. Öncelikle 5 tane derin nefes al ; 4 saniyede al, 4 saniye tut, 4 saniye de ver. Bunu duyguların seni iyice sıkıştırdığında yap lütfen...
Gelelim ayrılık meselesine...
Ben de çok derin bir ayrılık acısı yaşamıştım zamanında... O acıdan kurtulmak için çok şeyler yaptım. Terapiler, seanslar, yüzlerce kitap, youtube dan yüzlerce video....
Sonra şunu fark ettim...
Söylemediğim şeyler, hikayenin kapanmasına engel oluyor; aynı şekilde ifade edilmemiş duygularımda...
Dolayısıyla duygu boşaltımı ile ilgili bazı şeyler öğrendim. Nefes seminerine gittim mesela, sonrasında dedim ki bu mucize bir şey ben bunun mutfağını öğrenmeliyim; yaklaşık 1,5 sene süren bir eğitim süreci yaşadım.
Duygularımı ifade etmeyi öğrendiğimde, duygularımı boşaltabildiğimde; ruhuma toplu iğne gibi saplanan acılarımın teker teker düştüğünü gördüm.
Mükemmel miyim, sorunsuz muyum ? Hayır.... Ama önceden beni 6 ay depresyonda tutacak şeye 3 gün sonra bakıp gülüyorum....
Geride bıraktığın erkek arkadaşın değil bence sorun....
Senin onunla kuracağın gelecek hayallerin, kafanda tekrarlanan yüzleşmelerin, bitmeyen duyguların...
Not: maalesef boşaltılmayan duygular bitmiyor da, döngü olarak gelip duruyor...
Bknz.tecrübe
Kırılan kalbinden öpüyorum