Hayatima devam edemiyorum

Hic umudum yok ama bir isik bir yol en iyisi icin allaha dua ediyorum. Umarim gelecekte bu gunleri dusununce ne uzulmustum yaa demek istiyorum. Umarim o kiz gibi bir donusum yasarim
Umut olmayacak ne var ki? hepimiz çok sevdiğimiz kişiden ayrıldık, yeni kişilerle oluşunu izledik, hayatına devam edişine baktık... ben de aralıkta ayrıldım, kendime gelmem neredeyse 4 ay aldı. ilk ay yemek yiyemedim, midem bulanıyordu, uyuyamadım, sürekli ağladım, yıllar önce düzelen hastalıklarım geri döndü. hiç geçmeyecek gibiydi, sanki hep orada duracaktı. ama geçiyor işte... nisandan beri tekrar iyiyim. tekrar gülüyorum, tekrar eğleniyorum, mutluyum. bu aralar hayat daha parıldıyor. ayy diyorum kendi kendime, neden o kadar üzüldüm ki? sonuçta bir erkek gider bir erkek gelir. önemli olan kendinizi toparlamanız. ilişkiden çok şey öğrendim gerçekten. yaşamam gerekiyormuş, yaşadım. ama iyi ki bitti.

Kizlar, iyi aksamlar diliyorum...

Telefondan girdigim icin yazim hatalarim olabilir, simdiden kusura bakmayin.

Ben 1 yil once eski sevgilimden ayrildim, bununla ilgili detayli konularim da var inceleyebilirsiniz. Yakin zamanda apar topar nisanlandigini ogrendim. Canim cok cok yaniyor...

Bana aile apartmaninda yasayalim, ev kirasi veremem, maasini bana ver diyen insandan ayrildim, dogru karar verdigime inaniyorum ama 4 yillik iliskide ev gecindirmek icin cozumler uretmeyen insanin 6 aylik tanidigi kiza bunlarin hepsini eksiksiz yapmasi beni mahvetti.

Bu surecte dost sandiklarim aramadi bile. Oluyorum, uyuyamiyorum, yemek yiyemiyorum diye defalarca sesli mesaj, normal mesaj attigim halde mesajlarimin hepsi okundu oldu ve kimse nasilsin demedi. Nasil bir imtihandan geciyorum?

Surekli gecmisi dusunup agliyorum, soyle yapsaydim olur muydu, soyle konussaydim fikri degisir miydi diye diye... Bir yil icinde 67 kilodan 45e dustum. Her sabah ezan sesini duyuyorum. Halbuki karsi taraf mutlu ve hayatina devam ediyor. Tum sosyal aktivitelerimi yapiyorum ama yok eve gelince odamda volta atiyor, kafami duvarlara vurmak istiyorum.

Aileme, arkadaslarima, kendime, eski sevgilime, herkese cok kizginim. Nasil atlatacagim?
Güzel arkadaşım,
Kaç yaşındasın bilmiyorum...
Ama bir şey bitecekse, taş olsan da durduramazsın... Yani öyle yapsaydım olur muydu? Böyle olsaydı, devam eder miydik ? sorularının tüm cevapları HAYIR... Ondan bitmeseydi de başka bir nedenden biterdi. Öncelikle 5 tane derin nefes al ; 4 saniyede al, 4 saniye tut, 4 saniye de ver. Bunu duyguların seni iyice sıkıştırdığında yap lütfen...

Gelelim ayrılık meselesine...
Ben de çok derin bir ayrılık acısı yaşamıştım zamanında... O acıdan kurtulmak için çok şeyler yaptım. Terapiler, seanslar, yüzlerce kitap, youtube dan yüzlerce video....

Sonra şunu fark ettim...
Söylemediğim şeyler, hikayenin kapanmasına engel oluyor; aynı şekilde ifade edilmemiş duygularımda...
Dolayısıyla duygu boşaltımı ile ilgili bazı şeyler öğrendim. Nefes seminerine gittim mesela, sonrasında dedim ki bu mucize bir şey ben bunun mutfağını öğrenmeliyim; yaklaşık 1,5 sene süren bir eğitim süreci yaşadım.

Duygularımı ifade etmeyi öğrendiğimde, duygularımı boşaltabildiğimde; ruhuma toplu iğne gibi saplanan acılarımın teker teker düştüğünü gördüm.
Mükemmel miyim, sorunsuz muyum ? Hayır.... Ama önceden beni 6 ay depresyonda tutacak şeye 3 gün sonra bakıp gülüyorum....

Geride bıraktığın erkek arkadaşın değil bence sorun....
Senin onunla kuracağın gelecek hayallerin, kafanda tekrarlanan yüzleşmelerin, bitmeyen duyguların...
Not: maalesef boşaltılmayan duygular bitmiyor da, döngü olarak gelip duruyor...
Bknz.tecrübe

Kırılan kalbinden öpüyorum

Kizlar, iyi aksamlar diliyorum...

Telefondan girdigim icin yazim hatalarim olabilir, simdiden kusura bakmayin.

Ben 1 yil once eski sevgilimden ayrildim, bununla ilgili detayli konularim da var inceleyebilirsiniz. Yakin zamanda apar topar nisanlandigini ogrendim. Canim cok cok yaniyor...

Bana aile apartmaninda yasayalim, ev kirasi veremem, maasini bana ver diyen insandan ayrildim, dogru karar verdigime inaniyorum ama 4 yillik iliskide ev gecindirmek icin cozumler uretmeyen insanin 6 aylik tanidigi kiza bunlarin hepsini eksiksiz yapmasi beni mahvetti.

Bu surecte dost sandiklarim aramadi bile. Oluyorum, uyuyamiyorum, yemek yiyemiyorum diye defalarca sesli mesaj, normal mesaj attigim halde mesajlarimin hepsi okundu oldu ve kimse nasilsin demedi. Nasil bir imtihandan geciyorum?

Surekli gecmisi dusunup agliyorum, soyle yapsaydim olur muydu, soyle konussaydim fikri degisir miydi diye diye... Bir yil icinde 67 kilodan 45e dustum. Her sabah ezan sesini duyuyorum. Halbuki karsi taraf mutlu ve hayatina devam ediyor. Tum sosyal aktivitelerimi yapiyorum ama yok eve gelince odamda volta atiyor, kafami duvarlara vurmak istiyorum.

Aileme, arkadaslarima, kendime, eski sevgilime, herkese cok kizginim. Nasil atlatacagim?
Bende bir ayrılık sonrası böyle bir kilo vermiştim. Kusma mide ağrısı vs de vardı. Öyle yapsaydın, adam da şöyle yapsaydı buralara girmeye gerek yok. Sende girme. De ki ben kendimi tedavi etmeliyim. Ben öyle yaptım. Doktora gittim. Param da yoktu. Devlet hastanesi Pskiyatri randevusu almıştım. Antideprasan kullandım. Kesinlikle sende bir antideprasan kullanmalısın beyin kimyam bozuldu. 6 ay. Bir seratonin geri alım inhibitörü alacaksın. Bundan imtina etme gözünü seveyim. Gerisi çorap söküğü gibi gelir ben sonra evlendim boşandım. Sevgilelerim oldu. Hala var. Mutlu bir hayatım var. Hayatımın bir döneminde 6 ay kendimi iyi hissetmek için ne yapmalıyım ben iyileşebilirim dedim ve bu kararı verdim. Şu an benim için kötü bir anı olarak kaldı geçmişimde. Seninde öyle olacak. Geçecek. Kimse vazgeçilmez değil. Bulunmaz hint kumaşı da değildi inan bana :)

Güzel arkadaşım,
Kaç yaşındasın bilmiyorum...
Ama bir şey bitecekse, taş olsan da durduramazsın... Yani öyle yapsaydım olur muydu? Böyle olsaydı, devam eder miydik ? sorularının tüm cevapları HAYIR... Ondan bitmeseydi de başka bir nedenden biterdi. Öncelikle 5 tane derin nefes al ; 4 saniyede al, 4 saniye tut, 4 saniye de ver. Bunu duyguların seni iyice sıkıştırdığında yap lütfen...
30 yasindayim ama sanki 40 yil yaslanmis gibiyidim. Bu arada ne zaman kotu olsam, bu sozunuz aklima geliyor, rahatliyorum.

Ama bir şey bitecekse, taş olsan da durduramazsın...

30 yasindayim ama sanki 40 yil yaslanmis gibiyidim. Bu arada ne zaman kotu olsam, bu sozunuz aklima geliyor, rahatliyorum.

Ama bir şey bitecekse, taş olsan da durduramazsın...
Kendine yardım etmek zorundasın. Ben işim gereği her gün hasta insanlar görüyorum, aralarında küçük çocuklar, gencecik kadın ve erkekler oluyor. Pek çoğu kronik, ölümcül hastalığa sahip oluyor. Ellerinde değil, şansızlık lotosu onları vurmuş. Yaşamları için savaş veriyorlar. Bundan üç yıl önce daha 29 yaşında, bir yaşında bebeği olan gencecik bir anneyi kaybettim. Çocuğu onu hatırlasın diye yaşama tutunmuştu. İyileşmek için o kadar çaba verdi ki. Sense gerçekten değmeyecek sebeplerle kendini hasta etme peşindesin. Böyle olmaz.
Eski sevgilin dünya iyisi olsa, trajik bir biçimde ölse bu kadar üzülmene hak vereceğim ama maaş kartını alma planı yapan, ayrılır almaz yeni kollara kendini atan adam için bu kadar kendini kaybetmek... Mükemmel bir adamı veya evliliği kaybetmemişsin, bunları bulmak için şansın hala devam ediyor. Adam yeni nişanlısıyla keyfine bakıyor, sense en temel ihtiyacın olan yeme duygunu baskılıyorsun.

Beynin hasta bunu kabul et. Bir sürü zaman geçmiş 45 kiloya düşmüşsün hala son raddede ilaç kullanacağım diyosun. Daha hangi raddeyi bekliyosun anlamadım.
Beynin sana oyun oynuyo düşünüş tarzın yanlış bu yüzden verdin tepkiler aşırı ve kendine zararlı.

Ben de kullanıyorum 1 yıldır ve önceki düşünüş biçimi ve olaylara tepkim o ladar farklı ki. Kendime eziyet emişim sen de 6 ay kullandıktan sonra fark edeceksin.
Önceden kurban bilincine girer kendimi acırdım. Sürekli olumsuz düşünürdüm vs vs.

Doktora git

Cok pisman oldum. Cevremin etkisinde kaldigim icin de cok pisman oldum. Nasil bir hayatim olacakti dusundum durdum, ailesini cevresini gozlemledim uygun degildi ama fikirlerini degistirmek icin de caba gostermedim. En kucuk birseyde ayrilalim dedim. Simdi karsima cikan insanlarin hepsi laçka. Kendime cok kiziyorum.
Şu mesaja kim olsa beğenmedim atar beğenmedim emojisi niye kaldırıldı ki

Yahu siz iyi misiniz aile apartmanı diyorsun kafayı mı yedin kızım sen dünyada erkek mi kalmadı çık süslen kendine bak atlatamıyorsan terapi al gerçekten kendini dışarıdan göremiyorsun görsen şu cümleleri kurmazsın.

Hic zannetmiyorum. Ya birbirleri ile cikarlari uyumlu ya da kiz iyi idare ediyor. Ben hep dik kafaliydim. Kacmayi tercih ettim. Aslinda ayrilmak benim isteklerimi duy demekti, ama yanlis bir yol izledim. Insallah Allah bana guc kuvvet verir

Spora gidiyorum, workshoplara katiliyorum ama orada da gogusumde hep bir aci var. Sanki panik atak geciriyor gibi, nefesim sıkısıyor, ellerim titriyor, kalbim agriyor.
Kaçmayı tercih ettim diyor ya sabır kaçacaksın tabii ki kim olsa kaçar gerçekten sevseydi her şeyi oldururdu ayrıca maaş kartını istemek nedir yahu bir adama tekmeyi basmak için muazzam bir sebep gerçekten terapi al ve ne kadar saçmaladığını gör cidden böyle körü körüne nasıl seviyorsunuz 16 yıllık evliyim kocamı böyle körü körüne sevemem bir sınırı olmalı insanın

Cok pisman oldum. Cevremin etkisinde kaldigim icin de cok pisman oldum. Nasil bir hayatim olacakti dusundum durdum, ailesini cevresini gozlemledim uygun degildi ama fikirlerini degistirmek icin de caba gostermedim. En kucuk birseyde ayrilalim dedim. Simdi karsima cikan insanlarin hepsi laçka. Kendime cok kiziyorum.
Neyin pişmanlığı ya üç aşağı beş yukarı yaşayacaklarınız belliydi işte size bunları yapmicaktı çünkü size yedirceğini düşünüyordu değer vermiyordu bunları kabullenin burda gelip eşim aslında iyi biri ama öfke problemi var diyenlere de bunu anlatamıyoruz senin kocanın öfke problemi yok bunu sana yedirebildiği için sana yapıyo ben mesela o kocaların da amirine şefine herhangi birine öfke kustuğunu göremem muhtemelen siz çok taviz verip alttan aldınız adam da aile apartmanı buna çok bile kabul ediyosa diye düşünüp size bu teklifle geldi erkekler öyle çok vefa bilen insanlıktan anlayan tipler değil bir verirsin üç ister ama zeki tipler kime neyi yedirceğini de iyi bilir sorun bu sen güzel konuşsan da olmayacaktı anlatsan da olmayacaktı çünkü seni o masrafa o emeğe değer görmedi ezerim ben bunun başını dedi bunu kabullen

Ozel psikiyatriyi karsilayacak durumum yok. Elimden geldigince en iyisini yapmaya calisiyorum.
Bacım devlete gidebilirsin? Psikolog bedava mi? Önce psikiyatriye gitmelisin bence. Boyle sağdan soldan ezbere yazılmış ilaç kullanma psikologunun doktora yönlendirmesi lazımdı ilaç lazımsa... Yanlış kişilerin elindesin

Bacım devlete gidebilirsin? Psikolog bedava mi? Önce psikiyatriye gitmelisin bence. Boyle sağdan soldan ezbere yazılmış ilaç kullanma psikologunun doktora yönlendirmesi lazımdı ilaç lazımsa... Yanlış kişilerin elindesin

Kayitlara islensin istemiyorum

Neyin pişmanlığı ya üç aşağı beş yukarı yaşayacaklarınız belliydi işte size bunları yapmicaktı çünkü size yedirceğini düşünüyordu değer vermiyordu bunları kabullenin burda gelip eşim aslında iyi biri ama öfke problemi var diyenlere de bunu anlatamıyoruz senin kocanın öfke problemi yok bunu sana yedirebildiği için sana yapıyo ben mesela o kocaların da amirine şefine herhangi birine öfke kustuğunu göremem muhtemelen siz çok taviz verip alttan aldınız adam da aile apartmanı buna çok bile kabul ediyosa diye düşünüp size bu teklifle geldi erkekler öyle çok vefa bilen insanlıktan anlayan tipler değil bir verirsin üç ister ama zeki tipler kime neyi yedirceğini de iyi bilir sorun bu sen güzel konuşsan da olmayacaktı anlatsan da olmayacaktı çünkü seni o masrafa o emeğe değer görmedi ezerim ben bunun başını dedi bunu kabullen

Istemedigimi basindan beri biliyordu ama, bu konuda hic yumusak davranmadim ki

Back
X