Hayatımda ikinci kez yüz felci geçiriyorum ! Moralim sıfır ...

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Merhaba herkese... Öncelikle, keyfim yok. Samimi kelimelerle yazamıyorum affola.
3-4 gündür kulak arkamda ağrı vardı. Şimdi boğazım ağrıyor.
Dün gece fark ettim ki, ıslık çalamıyorum. Bu hastalığı 5 yıl önce de geçirmiştim 16 yaşında.
MR çekildi bugün. Yüz sinirlerinden kaynaklanan yüz felci varmış, bir de beyinle alakalı varmış.
Benim gözüm kapanıyor, ama tam kapanmıyor. Gözlerimi yummaya çalışırken, solumu tam yumamıyorum mesela.
Ya dişlerimi sıkıp gösterince, dudağımın sol tarafı az hareketli.
5 yıl öncekinde, gözümü hiç kapayamıyordum.
Ağzımda yemeği tutamıyordum bile. Ve ağzım gülerken aşırı kayıyordu.
Bu sefer eskisi gibi çok belli değil.
Ama ben , moral olarak değişik bir haldeyim.
Yarın MR sonuçları ile her şey anlaşılcak.
O kadar geleceğe gittim ki , ya böyle kalırsa yüzüm ve beni asla kimse beğenmez, evlenemezsem, anne olamazsam, iş hayatımı etkilerse vs vs...
Ve asla fotoğraf çekilemezsem bir daha hayatım boyunca. Her zaman yarım kalmak istemiyorum. kötüyüm.
Sadece kötüyüm desem, anlar mısınız ?
Dualarınıza ihtiyacım var.

Son düzenleme:
ALLAH yar ve yardımcın olsun canım duarını duysun AMİN içten diledim bak ....

Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun.

umarım tez zamanda iyileşirsin.

allah yardımcın olsun.

pozitif düşünmeyi ve dua etmeyi unutma e mi.

Hepinizin içten dileyeceğini biliyorum.

Çok teşekkür ederim. Evet başarmam gereken pozitif olmak sanırım...

Allah yardımcın olsun, inşallah geçici birşeydir hiç bir hasar kalmadan geçer ve eski sağlığına kavuşursun

.

Çok geçmiş olsun
İnşallah çarçabuk iyileşirsin
Güzel haberlerini yazarsın bizlere

Genellikle, ameliyat sonucu oluşan felçlerin kalıcı olduğunu okudum. Ama yine de korkuyorum. Güzel haberlerimi burada paylaşacağım.
Hepiniz sağolun.
İnşallah bilen vardır da, kalıcı olan yüz felci, ile geçici yüz felcini biri bana açıklar.

çok çok geçmiş olsun canım, geçeceğine inan ve moralini yüksek tutmaya çalış.. bol bol da dua et, biz de dua ederiz senin için..

tanıdığım yüz felci geçiren herkes iyileşti canım. hem ameliyat sonrası olan hem de durup dururken olan tanıdım. seninki de geçecek.

ya cok bilgim yok ama için rahat etmesi acısından iki arkadaşımda da olmuştu birine ceyrandan kalmaktan demişti doktor ama ikiside cabuk gecmişti ve emınım senınde cabuk gecer inşallah

Allah şifa versin canım.
Kız kardeşim de iki kez yüz felci geçirdi. İlkinde ilk kez böyle bir şey yaşadığı için çok üzüldü. İkincisinde de artık hep böyle kalacağım diyerek çok büyük bir moral çöküşü yaşamıştı. Ama o da geçti gitti çok şükür.
Canım sen de üzme kendini lütfen, çünkü moral çok önemli. Geçip gideceğini düşün sadece olurmu.

Dualarımız seninle, Allah'ın izniyle tez vakitte sağlığına kavuşursun inşallah :)

Allah'tan biran önce şifa diliyorum bolca size.
Çok çok geçmişler olsun öncelikle.
Babam kısmi felç geçirdi, çevremizde 3 4 tanıdığımız da yüz felci geçirdi.
Sadece şunu söyleyebilirim, paniğe kapılmayın.Her şey sizin elinizde.
Doktorların düzelmez dediği babamın, şuan bizlerden farkı yok.
Bıkmadık, usanmadık hergün uğraştık.
Ona çeşitli oyun setleri aldım elleri için,sürekli sesli harfleri çalıştırdık.Mimiklerini hergün ama hergün zorlansa da 1 saat yapmasını istedik.Bunun gibi şeylerle şükürler olsun 6 ayda yüzde 98 civarında geçirdik.
Yeter ki korkmayın,umarım öyle bir şey yoktur.Yürekten diliyorum bunu.
Sonuç ne olursa olsun aşacağınıza inanın, gerisi zaten kolay.

birazdan yatacağım yatmadan önce sana da dua edeceğim.
bir de korktum :26:
benimde 1 haftadır çenem ağrıyodu 2 gün önce de boynuma indi ağrı.
genelde yüz felci stressten dolayı oluyor.
teyzem de olmuştu 1 aya geçti. arkadaşımın babası da olmuştu 1 haftaya geçti.
inşallah seninkide geçecek.
allah yardım etsin.

tanıdığım yüz felci geçiren herkes iyileşti canım. hem ameliyat sonrası olan hem de durup dururken olan tanıdım. seninki de geçecek.

Sağol canım benim. İnanıyorum geçecek .... ALLAHım bana bunu yapmayacak .

ya cok bilgim yok ama için rahat etmesi acısından iki arkadaşımda da olmuştu birine ceyrandan kalmaktan demişti doktor ama ikiside cabuk gecmişti ve emınım senınde cabuk gecer inşallah

Ben neyden olduğumu daha bilmiyorum. ALLAHın izniyle yarın MR ım temiz çıkacak inşallah...

İlkinde, hiç korkmadım ... Küçüktüm. Önemsemedim. Hiç ağlamadım. Çok serttim. Geçeceğini biliyordum sanırım.
Ama bu sefer, yaşım biraz daha büyük sanırım o yüzden korkum daha fazla. İnsanın yaşı büyüdükçe , korkuları artıyor galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…