Hayatımda ilk defa böyle bişey olacak korkuyorum :(

Öncelikle geçmiş olsun. Ben geçen sene kıl dönmesinden ameliyat oldum. Hemen sonrasında sırtımda kist çıktı. Daha iltihap aşamasında olduğu için doktorum ilaç tedavisi uyguladı ve taş gibi kesilmeden küçülüp, iyileşti çok şükür.

Onun bu tür ameliyatlarda acı hissedilmiyo. Yani en azından kıl dönmesi ameliyatında tek hissettiğim dokununca deli gibi canım yanan şişliğe uyuşturmak için iğne vurmasıydı. Ben onun acısına odaklanmışken bitti demişti doktor:25:

İze gelince estetik dikiş öneririm ama onda bile doktorun iyi olması gerek. Annem gözündeki kisti aldırmıştı özel bir hastanede... Estetik dikiş olmasına rağmen iz kaldı. Ancak sizde öyle bi'şey olacağını sanmam çünkü göz kapağı kıvrımlı vs. zor bir yapı dikiş için.

Hafif bir izi de makyajla çok güzel kapatabilirsiniz. Dert etmeyin bence... Tekrardan geçmiş olsun:42:

Bende ilk gittiğimde beze demişti doktor ve istersem aldırabileceğimi
ama aldırmasamda görüntü dışında bi sorun olmayağını söylemişti
bugün gittiğimde kist alınması gerek dedi ve aldıracağım sanırım
size de geçmiş olsun..

Teşekkür ederim.
Şunu farkettim, siz hakikaten operasyondan korkuyorsunuz, endişeleriniz bu yönde tamamıyla.
İz miz halledilir şeyler.
İnanın korkulacak hiçbir şey yok, düşünün ben iğne yaptırmayan bir insanım, o derece korkarım ama 2 kere kist ameliyatı oldum.
Benimki büyük bir ameliyat olmasına rağmen sorsanız hangisinde canın daha fazla acıdı diye kesinlikle iğne derim:9:

Ertesi gün hafif ağrısı olabilir, ama 3 gün sonraya ne acı ne bir şey...
Dikişler de alındı mı tamamdır bu mesele.
Hayatınıza hiçbir şekilde engel olmayacak.
Diş çektirmek bile daha meşakkatli daha korkulur bir şey.

Azıcık gevşeyin, son fotoğraflarınızı çekin, onlarla vedalaşın hatta seramoni yaparak eğlenceli hale getirin.
Bir arkadaşım geçirdi yakın zamanda, ona öyle yaptık.
Kırmızıya boyadık o bölgeleri, hepimiz tek tek anı fotoğrafı çektirdik:9:
Güzel düşünürseniz korkunuz kalmayacaktır.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben geçen sene kıl dönmesinden ameliyat oldum. Hemen sonrasında sırtımda kist çıktı. Daha iltihap aşamasında olduğu için doktorum ilaç tedavisi uyguladı ve taş gibi kesilmeden küçülüp, iyileşti çok şükür.

Onun bu tür ameliyatlarda acı hissedilmiyo. Yani en azından kıl dönmesi ameliyatında tek hissettiğim dokununca deli gibi canım yanan şişliğe uyuşturmak için iğne vurmasıydı. Ben onun acısına odaklanmışken bitti demişti doktor:25:

İze gelince estetik dikiş öneririm ama onda bile doktorun iyi olması gerek. Annem gözündeki kisti aldırmıştı özel bir hastanede... Estetik dikiş olmasına rağmen iz kaldı. Ancak sizde öyle bi'şey olacağını sanmam çünkü göz kapağı kıvrımlı vs. zor bir yapı dikiş için.

Hafif bir izi de makyajla çok güzel kapatabilirsiniz. Dert etmeyin bence... Tekrardan geçmiş olsun:42:

Saolun size ve annenize tekrardan geçmiş olsun, zaten az olan ize razıyım
artık fazla olmasın, bir de ameliyattan ödüm patlamıyormuş gibi 2 yerden olcam :(

Teşekkür ederim.
Şunu farkettim, siz hakikaten operasyondan korkuyorsunuz, endişeleriniz bu yönde tamamıyla.
İz miz halledilir şeyler.
İnanın korkulacak hiçbir şey yok, düşünün ben iğne yaptırmayan bir insanım, o derece korkarım ama 2 kere kist ameliyatı oldum.
Benimki büyük bir ameliyat olmasına rağmen sorsanız hangisinde canın daha fazla acıdı diye kesinlikle iğne derim:9:

Ertesi gün hafif ağrısı olabilir, ama 3 gün sonraya ne acı ne bir şey...
Dikişler de alındı mı tamamdır bu mesele.
Hayatınıza hiçbir şekilde engel olmayacak.
Diş çektirmek bile daha meşakkatli daha korkulur bir şey.

Azıcık gevşeyin, son fotoğraflarınızı çekin, onlarla vedalaşın hatta seramoni yaparak eğlenceli hale getirin.
Bir arkadaşım geçirdi yakın zamanda, ona öyle yaptık.
Kırmızıya boyadık o bölgeleri, hepimiz tek tek anı fotoğrafı çektirdik:9:
Güzel düşünürseniz korkunuz kalmayacaktır.

Evet cidden çok korkuyorum hayatımda ilk defa bişeyden ameliyat olcam
ayrıca sadece ameliyat anından korkuyorum sonraki ağrıs sızısı o kadar
önemli değil bide dikişten korkuyorum :1: yani anlayacağınız hayatımda
ameliyattı dikişti falan hiç olmadı ondan bu kadar korkuyorum galiba

Son düzenleme:
canım korkulacak bişi yok benim ablamın yanağında vardı yağ bezesi ve görüntü olarak hiç hoş durmuyordu. küçük bi operasyonla alındı ve küçücük bi iz var öyle çok abartılacak bişey değil. çok dikkatli bakılmadığı sürece görülmüyor bile.
benim alt dudağımda daman birikmesi vardı ve dudağım boydan boya kesildi 8 dikişim vardı topu temeli 15 dk sürdü operasyon.lokal anestezi oldu ve hiç birşey hissetmedim.
korkma ve bi an önce git doktora

canım korkulacak bişi yok benim ablamın yanağında vardı yağ bezesi ve görüntü olarak hiç hoş durmuyordu. küçük bi operasyonla alındı ve küçücük bi iz var öyle çok abartılacak bişey değil. çok dikkatli bakılmadığı sürece görülmüyor bile.
benim alt dudağımda daman birikmesi vardı ve dudağım boydan boya kesildi 8 dikişim vardı topu temeli 15 dk sürdü operasyon.lokal anestezi oldu ve hiç birşey hissetmedim.
korkma ve bi an önce git doktora

1 hafta 10 güne kadar cildiyeden randevu alacağım antibiyotik bitsin dedi
sağlık ocağındaki doktor, sizede geçmiş olsun tekrardan..

bence bu kadar takma kafana.yeri önemli tabi kistin.muhtemelen yağ kistidir.bu gibi durumlarda genel aneztezi almadan lokal aneztezi ile alınabiliyo.ayrıca her kist kanser değildir.bunu hekim alırken açıklamasını yapar zaten.bazen de aldıkları parçayı patolojiye gönderirler.korkma anlattığın kadarıyla basit yağ kistini düşündürdü bana.iz konusuna gelince artık estetik dikiş var hekimin elide iyiyse yok denecek kadar az kalır

bence bu kadar takma kafana.yeri önemli tabi kistin.muhtemelen yağ kistidir.bu gibi durumlarda genel aneztezi almadan lokal aneztezi ile alınabiliyo.ayrıca her kist kanser değildir.bunu hekim alırken açıklamasını yapar zaten.bazen de aldıkları parçayı patolojiye gönderirler.korkma anlattığın kadarıyla basit yağ kistini düşündürdü bana.iz konusuna gelince artık estetik dikiş var hekimin elide iyiyse yok denecek kadar az kalır

Yanağımda ve sırtımda var kist iyi doktor araştıracağım herşeyiyle iyi geçsin bitsin inşş

canım bende büyük bir ben vardı karnımda.onu aldırdım doktor aynen bana da estetik dikiş atıcam ama hiç iz kalmaz diyemem biraz kalabilir demişti.4 dikiş attı şu anda izi kaldı evet ama beyaz bir çizgi şeklinde.1 sene falan oldu sürekli iyileşiyo,bir de benimki iltihaplanmıştı falan ona rağmen çok fazla iz yok.Eğer iz kalırsa beyaz bir çizgi şeklinde kalıyor.

günaydın benim annemde de vardı yağ bezesi boyun kısımında ameliyat ile alındı ize gelince evet biraz iz kaldı yaklaşık 10 yıl oldu aslında basit bir ameliyat sadece o bölgeyi uyuşturuyorlar bir ara bende ve kardeşimde de çıkmıştı yeni başlangıçtı doktorlar küçükken geçirmiş oldugunuz bogaz iltihaplanmasının sonuçunda meydana gelen bir olay demişti krem verdi çok şükür geçti ikimizinkide yaklaşık olarak bizimkisi geçeli 5-6 yıl oldu

Kesinlikle o ilacı içmeni tavsiye etmiyorum
ve çok çok çoook iyi bir de değil birkaç uzman doktora gitmeni tavsiye ediyorum

kızımın elinde var aynı şekilde
doktorun söylediği yağ bezesi olduğu
önce ortopediye gittim kemik falan mı büyüdü diye
yağ bezesi hemen alınması lazım dedi
riske atamadım çocuk cerrahisine gittim
bu bölgede yoğun kaslar var plastik cerrahiye gitmelisin dedi
plastik cerrrahiye gittik kesinlikle ameliyat olmamasını ,alındıkça yavrulayarak yayılacağını,çok fazla büyürse sadece hacettepede bulunan bir bölümde ameliyat değil de yakma türü bir işlemle alınması gerektiğini söyledi
eğer ilk doktora uyup da hemen ameliyat ettirseydim şuanda belki bir değil birçok sorunla boğuşuyor olacaktım

ayrıca öle sağlık ocağı doktoruyla olmaz bu iş
baktılar mı inceledir mi
plastik cerrah dahi önce ultrason sonra mr çektirdi iyice inceledi her yönüyle
ancak öyle karar verdi
işi şansa bırakmamanı ve çok iyi bir uzmanla görüşmeni tavsiye ederim

iz de şu durumda en son endişelenecek şey olmalı bence

Kesinlikle o ilacı içmeni tavsiye etmiyorum
ve çok çok çoook iyi bir de değil birkaç uzman doktora gitmeni tavsiye ediyorum

kızımın elinde var aynı şekilde
doktorun söylediği yağ bezesi olduğu
önce ortopediye gittim kemik falan mı büyüdü diye
yağ bezesi hemen alınması lazım dedi
riske atamadım çocuk cerrahisine gittim
bu bölgede yoğun kaslar var plastik cerrahiye gitmelisin dedi
plastik cerrrahiye gittik kesinlikle ameliyat olmamasını ,alındıkça yavrulayarak yayılacağını,çok fazla büyürse sadece hacettepede bulunan bir bölümde ameliyat değil de yakma türü bir işlemle alınması gerektiğini söyledi
eğer ilk doktora uyup da hemen ameliyat ettirseydim şuanda belki bir değil birçok sorunla boğuşuyor olacaktım

ayrıca öle sağlık ocağı doktoruyla olmaz bu iş
baktılar mı inceledir mi
plastik cerrah dahi önce ultrason sonra mr çektirdi iyice inceledi her yönüyle
ancak öyle karar verdi
işi şansa bırakmamanı ve çok iyi bir uzmanla görüşmeni tavsiye ederim

iz de şu durumda en son endişelenecek şey olmalı bence

Zatan ilacın içinde 3 tane vardı 2 si bitti 1 tane kaldı oda bitince
cildiyeye gideceğim tabi ilacı bitirip bırakmıcam şansa bırakmayacağım
cildiyede aldırman gerek derse ordan plastik cerrahiye gideceğim

Back
X