Hayatımdaki kararsızlık

nazli1991

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
138
49
318
Almanya
Merhaba Arkadaşlar, ben 3 sene önce Evlenip Almanya’dan Istanbula taşındım. 20 aylık kızım var ve ikimizde Alman vatandaşıyız. 8 yaşına kadar İstanbul’da yaşadım sonra ailemle Almanya’ya taşındık. Orada ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite bitirdim. Almanya’da yaşarkende tam anlamıyla mutlu değildim hep İstanbul hasreti çektim. Genel olarak İstanbul’u seviyorum. Son zamanlarda kızım İçin kaygılanmaya başladım. Günde saatlerce nerede yaşasak daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben burada özel bir okulda öğretmen olarak çalışıyorum. Çalıştığım okula kızımı ileride 70% indirimli aldırabiliyorum. Eşimle gelirimiz ortalama 9.000 TL. Konut kredimiz 4 sene sonra bitiyor. Eşim burada test uzmanı sıfır Almancası var ve açıkçası iş hayatında zora gelemiyor. 8 yıldır aynı yerde çalışıyor ama söylene söylene. Almanyada iş bulabilirmi bulsada uyum sağlayabileceğini sanmam. Almanya’da iş hayatı serttir. Almanya’da büyük şehirde yaşıyorum. En az 1.000 Euro kira ödemem gerekecek. Annemle Almanya’da yaşıyor. Ailemin hasretinide çekiyorum ve kendimi yalnız hissediyorum. Son zamanlarda Psikoloğa gidip kafamı dağıtmak istiyorum. Siz bana ne önerirsiniz? Sizce nasıl bir yol izleyeyim?

Uzun yıllar Almanyada kalmanıza rağmen İstanbul’u daha çok seviyorsunuz. Şartlar kızınız içinde eşiniz içinde burada daha iyi. E bu durumda elbette İstanbulda kalın.

Almanya’nın daha iyi olacağını düşündüren nedir?

Özel okula gitme şansı olsada Almamya’da Eğitim şartları çok daha iyi ve yüzme kursları gibi hobiler dahil ücretsiz. Ayrıca burada bir bayan olarak yaşamasının zor olabileceğini düşünüyorum. Kendim için endişelenmiyorum ben kendimi savunurum ama kızım İçin endişeleniyorum. Almamya’daki ortam daha sağlıklı.

Çocuğum için Almanya'yı tercih ederdim, bizim eğitim sistemimiz şu an pek parlak değil.

Türkiye'ye göre sartlariniz iyi görünüyor.
Siz türk olduğunuz için bence İstanbul'a uyum sağladı iz ama eşiniz Almanya'da istemeyerek giderse alismayabilir

İnsan nerde değilse, orada daha mutlu olacak gibi.

Almanya'da da aklınız İstanbul'da kalacak

Merhaba Arkadaşlar, ben 3 sene önce Evlenip Almanya’dan Istanbula taşındım. 20 aylık kızım var ve ikimizde Alman vatandaşıyız. 8 yaşına kadar İstanbul’da yaşadım sonra ailemle Almanya’ya taşındık. Orada ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite bitirdim. Almanya’da yaşarkende tam anlamıyla mutlu değildim hep İstanbul hasreti çektim. Genel olarak İstanbul’u seviyorum. Son zamanlarda kızım İçin kaygılanmaya başladım. Günde saatlerce nerede yaşasak daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben burada özel bir okulda öğretmen olarak çalışıyorum. Çalıştığım okula kızımı ileride 70% indirimli aldırabiliyorum. Eşimle gelirimiz ortalama 9.000 TL. Konut kredimiz 4 sene sonra bitiyor. Eşim burada test uzmanı sıfır Almancası var ve açıkçası iş hayatında zora gelemiyor. 8 yıldır aynı yerde çalışıyor ama söylene söylene. Almanyada iş bulabilirmi bulsada uyum sağlayabileceğini sanmam. Almanya’da iş hayatı serttir. Almanya’da büyük şehirde yaşıyorum. En az 1.000 Euro kira ödemem gerekecek. Annemle Almanya’da yaşıyor. Ailemin hasretinide çekiyorum ve kendimi yalnız hissediyorum. Son zamanlarda Psikoloğa gidip kafamı dağıtmak istiyorum. Siz bana ne önerirsiniz? Sizce nasıl bir yol izleyeyim?

Büyük şehirden kastınız ne bilmiyorum ama ben 1500 Euro kira ödüyorum . Bilin istedim :KK57:
Hangisi sizin için iyi /kötü bilemeyeceğim ama zaten Alman vatandaşısınız , kızınızda .. Kızınız zaten (muhtemelen) en geç 18’inde üniversite için gelir buraya :KK66:

Back
X