Hayatımdan çıkan çıkana

Marianihal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2022
766
En iyi cevaplar
1
1.291
43
Selam arkadaşlar. Önceki konularımi bilen bilir. 1.5 senelik iliskim geçen haftalarda bitti. Nerdeyse her gün konuştuğum kişiyle artık konuşmuyorum. Ayrıca yakın arkadaş olarak gördüğüm kişiyi de hayatımdan cikardim. Onun dışında kendisine sadece iyilik yaptığım "sana ne kadar dua etsem az" laflarını dilinden düşürmeyen başka bir arkadaşımın aylarca dedikodumu yaptığını öğrendiğim için onu da hayatımdan sildim.
Peki size sormak istiyorum . Neden bizlerden iyilik dostluk merhamet aşk ve ilgi gören kişiler için değersiz görülüp acımasızca yaptıkları kötülüklerle yüzleşiyoruz. Dünyanın en iyi niyetli insanıyım kanatsız meleğim insanlar kötü temalı bir konuşma değil bu. Öyle de düşünmüyorum zaten. bazı insanları görüyorum para odaklı ilişkiler kurup çevresine köpek çekmelerine rağmen el üstünde tutulup her yerde aranan kişiler oluyorlar. Bense pozitif ve yardımsever biriyim. Ama hele ki hayatımın son bir senesinde iyiden iyiye yalnız kaldim.
Aslında çok arkadaşım vardı. Ama çoğu tayin evlilik vs gibi sebeplerle uzaklara gitti. Kalanlardan da hainlik gördüm. Eski sevgilim daha önceleri ayrılmayalım diye ağlarken artık gidersen git ben böyleyim degisemem tavırlarına büründü. Arkadaşlarım da keza oyle. Şu an yalnızım diyebilirim. Vaktimi iyi değerlendirmek için spora gidiyorum kitap okuyorum vs ama hak etmediğim halde yaşadığım bu yalnızlık bana çok koyuyor.

Bundan sonraki ilişkilerimde neler yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hayatımıza giren her insan bizlere ders verir. Ve olmanız gereken kişi olmanız için size yardım eder. O yüzden alacağınız dersi alın ve önünüze bakın insanlara bu kadar iyi ve yardımsever olmamalısınız her şey dozunda olmalı alma verme dengesini bozmayın :)

Bence bunun bir formülü yok. Bazen sadece yanlis insanlara denk geliriz, bazen belki kendimiz cok taviz verip sinir cizemeyiz.

Anlattiklarinizdan sunu sunu degistirmelisin diyemeyiz cünkü fazla detay yok, mesela tam olarak neler yasandi veya sizin davranislariniz nasildi. Bunlar da cok önemli.
Yerinizde olsam bir analiz yapmaya calisirdim, olan bitenden ders cikarmak adina. O zaman zaten yapmaniz veya degistirmeniz gerekenleri kendiniz bulursunuz.

Muhtemelen yaşınız çok genç.Hayat maalesef çok daha fazla dersler veriyor.
Benim 15 yıllık eşim çocuğumun babasi aldatti, bodandik 1 ay sonra o..pusuyla evlendi.Tum ailesi kız isteme nikah vs mutluluk icerisinde pozlar paylaşarak yaptilar.Beni bırakın kızımı hiçe saydilar.
Ailesine 14 yıl boyunca şuradan kalkip şuraya oturun demedim.Kendi oğullarının kardeşlerinin yapmadikalrini yaptım.Maddi manevi.Allah inancim var bir kulunu incitmedim.

Neden mi yazdim bunlari? Halinize hic üzülmeyin diye.1,5 yillik ilişki bitmis hic sorun değil.Ya evlenip çocuk yapip sonra farketseydiniz ne olacakti?Arkadas sandığınız kişilere daha çok güvenip daha çok sır paylassaydiniz?
Malesef insanlar kötüler hem de çok.
Üzüntünuzu anlıyorum ama hayat hepimize farkli zamanlarda farkli dersler veriyor.
Yolunuza bakin arkaniza bakmadan.Hayat karşınıza iyi insanlar çıkarsın.Sevgiler

Bazi ilişkilerin ömrü var bence. Tüketince devam etmek sadece acı verici oluyor. Konfor alanınızdan çıkıp yalnız kalmayı göze alabilmeniz çok değerli. Hem sevgili hem arkadaş kaybı insani ciddi anlamda yıpratabilecek gelişmeler çünkü. Yine de siz mutsuz olmak yerine cesaretle adım atmışsınız ve doğru olanı yapmışsınız. Bundan sonraki ilişkileriniz için tavsiyeye ihtiyaç duyacaginizi sanmiyorum. Tecrübeleriniz sizi yönlendirecek. Çünkü bizim için doğru ınsanları hicbir zaman bilemeyeceğiz. Insanları kontrol edemeyecegimize göre verdiğiniz örnekte olduğu gibi dedikodumu yapip yapmadığından emin olacağım bir yöntem de yok. Yine deneyeceğiz, bazen yanılacağız bazen iyi ki diyeceğiz. Bazen de zaman değiştirecek ilişkileri. Kimse için yüzde yüz ve sonsuza kadar güvence alamayacağız.
Bu sebeple tam da durusunuz çok değerli. Yine böyle olursa dik durur yolunuza devam edersiniz.
Ben baska formül bilmiyorum açıkçası. O bahsettiğiniz etrafına köpek çeken ama hala herkesin etrafında olduğu insanlar da hic ilgimi çekmediği için nasil yaptıklarını merak etmedim. Herhalde bazı insanların acıyı ve asagilanmayi sevmesiyle açıklanabilir.

Eskiden hayatımdaki herkesi 10puanla başlatırdım,hata yaptıkça azaltır en son 0a düşünce de sepetlerdim 😄 artık 0 puandan başlatıyorum,iyi bir şeyler yaparlarsa puanlarını yükseltiyorum ve hayatımda kalmalarına izin veriyorum. Yoksa da yine sepetliyorum 😁ben kimseye hata yapmıyorum,demek ki onlar da hatasız yaşayabilirler. Bu gruba arkadaşlarım,ailem,yakın akrabalar uzak akrabalar ve komşular da dahil bu arada. O yüzden hayatınızdan çıkanlara üzülmeyin. Yenilerine şans verin.

Selam arkadaşlar. Önceki konularımi bilen bilir. 1.5 senelik iliskim geçen haftalarda bitti. Nerdeyse her gün konuştuğum kişiyle artık konuşmuyorum. Ayrıca yakın arkadaş olarak gördüğüm kişiyi de hayatımdan cikardim. Onun dışında kendisine sadece iyilik yaptığım "sana ne kadar dua etsem az" laflarını dilinden düşürmeyen başka bir arkadaşımın aylarca dedikodumu yaptığını öğrendiğim için onu da hayatımdan sildim.
Peki size sormak istiyorum . Neden bizlerden iyilik dostluk merhamet aşk ve ilgi gören kişiler için değersiz görülüp acımasızca yaptıkları kötülüklerle yüzleşiyoruz. Dünyanın en iyi niyetli insanıyım kanatsız meleğim insanlar kötü temalı bir konuşma değil bu. Öyle de düşünmüyorum zaten. bazı insanları görüyorum para odaklı ilişkiler kurup çevresine köpek çekmelerine rağmen el üstünde tutulup her yerde aranan kişiler oluyorlar. Bense pozitif ve yardımsever biriyim. Ama hele ki hayatımın son bir senesinde iyiden iyiye yalnız kaldim.
Aslında çok arkadaşım vardı. Ama çoğu tayin evlilik vs gibi sebeplerle uzaklara gitti. Kalanlardan da hainlik gördüm. Eski sevgilim daha önceleri ayrılmayalım diye ağlarken artık gidersen git ben böyleyim degisemem tavırlarına büründü. Arkadaşlarım da keza oyle. Şu an yalnızım diyebilirim. Vaktimi iyi değerlendirmek için spora gidiyorum kitap okuyorum vs ama hak etmediğim halde yaşadığım bu yalnızlık bana çok koyuyor.

Merhaba
Doğum tarihiniz nedir? Size bazı tavsiyelerim olacak sadece ay ve yıl belirtirseniz 🌺

Hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde böyle şeyler yaşıyoruz
Hayatımda herkes her zaman var olacak diye bir şey yok
Bazen bazıları çıkar , yerine daha iyileri eklenir
Bazı şeyler yaşanması gerektiği için yaşanır.
Tek diyeceğim şey : siz iyi olmaya ve iyi kalmaya devam edin.

Yazıyı sanki ben yazmışım gibi hissettim o kadar aynı duygular içindeyiz sizinle. Ben de az önce bu konuyla ilgili bir konu açtım. Gerçekten insanlar dediğiniz gibi maddi şeylere önem veren, saygısız, umursamaz insanlara daha çok sevgi saygı besliyorlar. Bizler gibi iyi niyetli insanlar ise hayal kırıklıkları içinde köşesine çekiliyor. Allah bizlerin karşısına bizim gibi insanlar çıkarsın.

Back
X