Hayatimi mahfeden yutamama korkusu!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimde boğazıma birkaç kere birşeyler takılmıştı,en son patates kızartması çok kötüydü, ondan sonra bir baktım yutma problemi yaşıyorum,çok sıkıntılı günlerdi bende 16 kilo vermiştim,bana da endoskopi yapıldı boğazımın dar olduğunu ama bu kadar etkilemeyeceğini hatta bir bardak süte bir yumurta kırıp içersen o seni besler demişlerdi,Elhamdulillah çok fazla sürmedi hemen toparladım yeme düzenim düzeldi sadece ilaç içerken çok sıkıntı yaşıyorum ama ilaçlarımı da içebiliyorum
Rabbim şifa versin nasıl olduğunu çok iyi bilirim insan suyu bile yutamıyor

Bide bende şey olmustu birkac sene once tükürüğumle boğuluyordum sürekli gece nefes boruma kaciyordu neler çektiğimi ben bilirim bide o anda sürekli yutkunma refleksi oluyor durmadan bu yüzden nefes alamıyordum 🥴 ben üsütmüstüm bogaz kaslarım zarar görmüs ondan oluyormus yememde birsey yoktu ama daha dikkatli yiyordum su icerken basimi asağıda tutuyordum nefes boruma kacmasın diyr hala daha öyle iciyorum eskisi gibi değil boğazım ve ondan sonrada kulak tikanma sorunu yasamaya basladim 🤷🏼‍♀️
Uyku apnesi olabilir, bendede gebelikte olmustu…bi an nefesim
Duruyo tukurukle bogulma hissi oluyor..

Buara ne dertler var Allah yardimciniz olsun..bazi seyleri belkide dusunmeden yapmak gerek, nefes almak gibi..

Merhaba hanimlar. Benim daha once adindan bile bihaber oldugum bir fobim olustu fagofobi. Yemek yerken buyuk lokma yutamiyorum herseyi yiyemiyorum cok kucuk bir tabagi bile yemem bir saat suruyor o da su ile birlikte. Sadece yutamama bogazima kacacak korkusu degil ayni zamanda ilk zamanlar yutmaya calissam bile refleksle bogazim geri itiyordu. Cok kilo verdim. Diyeceksinizki doktora git. Gitmedigim doktor kalmadi endoskopi dahil butun testlerde yapildi fiziksel hicbirsey bulunamadi. Psikolojik denildi anksiyete ilaclari kullandim uzun bir sure bir fayda goremedim. Bu durumu yasayip aşaniniz yada cevrenizde yasamis olan varmi acaba cok uzuluyorum yemek yemek iskenceye donustu artik cok zayifladim
Cok gecmis olsun. Rabbimden tez sifalar diliyorum 🌸

Merhaba hanimlar. Benim daha once adindan bile bihaber oldugum bir fobim olustu fagofobi. Yemek yerken buyuk lokma yutamiyorum herseyi yiyemiyorum cok kucuk bir tabagi bile yemem bir saat suruyor o da su ile birlikte. Sadece yutamama bogazima kacacak korkusu degil ayni zamanda ilk zamanlar yutmaya calissam bile refleksle bogazim geri itiyordu. Cok kilo verdim. Diyeceksinizki doktora git. Gitmedigim doktor kalmadi endoskopi dahil butun testlerde yapildi fiziksel hicbirsey bulunamadi. Psikolojik denildi anksiyete ilaclari kullandim uzun bir sure bir fayda goremedim. Bu durumu yasayip aşaniniz yada cevrenizde yasamis olan varmi acaba cok uzuluyorum yemek yemek iskenceye donustu artik cok zayifladim
Triodlerine baktır canım aynı sorun bendede var hele bir dışarda yemek yiyeyim yada kalabalık bir yerde asla yutmam doktor troidden dedi

Demir eksikliğinin ve glutenle beslenmenin boğazda takılma hissini arttırdığını, bir yumru varmış gibi hissettirdiğini söylemişti bir doktor.
Ve ben bunlara dikkat edince geçti, psikolojik mıdır, gerçekten onunla mi ilgilidir bilemiyorum tabi.
Ama hala antibiyotik vs buyuk ilaçlar yutamıyorum, yeme içme de sorunum geçti.

Bende aynı sorundan muzdaribim bu kadar ciddi değil yutamama korkusu takılacak falan diye değil de yutamama sorunum var çok fazla çiğniyorum bu da yavaş yememe neden oluyor yutamıyorum yoksa..küçükken de çiğner çiğner yutamazdım tavuk eti falan o zaman daha kötüydüm sonunda ağzımdan çıkarırdım sofra toplanır yarı aç kalkardım öyle öyle midede küçüldü hala çok porsiyonlar yiyemem işe başlayınca yemekhanede biraz açıldım ama zor gerçekten hapta yutamazdım evvelden sanırım çocukken annelerimizin yutamaz diye çok sıvı beslemesinden kaynaklanıyor

Merhaba bende de aynı durum malesef var ıkı aydır sızı cok ıyı anlıyorum nasıl asılacak bılemıyorum yemek yemek önceden benım ıcın büyük bı zevkken suan aynı sızın dedıgınız durumdayım bı lokmayı ağzımda sureklı sureklı döndürüp ıyce küçültüp suyla yutmaya uğraşıyorum bı yemek yemek saatı buluyor ne bırıne yemeğe gıtmek ne bırını çağırmak ıstemıyorum kilo kaybı bnde yaşadım Buda psıkolojımı de etkıledı evde doğru duZgun ıs bıle yapamıyorum kılo kaybetmemek ıcın zaten az yıyebılorum zarZor bısekılde asabıldınız mı astıysanız ne yaptınız lütfen yardımcı olun bu durumu yaşayan başkası varsada lütfen paylaşın bende kbb ye gttım kamera ıle bakıldı ılaclı yemek borusu fılmım cekıldı sukur twhlılerım temız çıktı tekrar bi psikoterapiye de gdıcem ama bu durumun nedeni ne nasıl çözülücek bılmıyorum.

Epeyi zamandir siteye girmemistim hanimlar etiketlemeyi de cok beceremedigimden konuyu takip eden varsa bu sekilde yazayim. Oncelikle iyi dileklerde dualarda bulunanlardan Allah razi olsun. Tiroidlerime bakildi demir vs aklima gelen gelmeyen herseye bakildi biryere guvenmedim farkli hastane ve doktorlarla teyit ettirdim hersey fiziksel birsey bulamadilar. Ben bu sikintiyla ilk karsilastigimda psikolojik acidan zor bir donemden geciyordum artik ikna oldum. Yemek yerken birseye uzuldunuzmu birsey dusundunuzmu onu bulmaya calisin. Sabah kalkinca mesela moralim guzel enerjim guzel sakinim yine cayimla gayet guzel kahvalti ediyordum aksama dogru sikinti artiyordu. Tabi bu asamalara kadar su bile icemeyip serumla beslendigim zamanlardan geldim. Beni sasirtan bu durumu yasayan bu kadar insan oldugunu bilmiyordum. Bir doktorumun bana soyledigi insan derdi sikintiyi kafasina takinca en zayif noktasi neresiyse oradan patlak verir baska biryerinde de olabilirdi bir hastalik senin yutma refleks kaybina korkuna neden olmus. Bir baskasi belki tansiyon hastasi olacakti vs gibi. Suan hala asabildigim soylenemez ama cok yol katettim 3 yilda. Bu insanin kendini nasil rahatlattigina bagli benim 3 yilda aldigim yolu eminim 3 gunde alabilecek insanlar vardir gozunuz korkmasin. Oncelikle eger mumkunse negatif enerjimi emen felaket tellali olan veya en kucuk seye huzursuzluk cikaran surati sebepsiz yere asik gezip bisey yok diyen insanlardan cikarabildigimi hayatimdan cikardim bakin bu en buyuk adimim. Cikaramadigim insanlara da derdimi sonuna kadar anlattim kizdiysan kizdim dedim uzulduysem beni uzdun dedim susmadim yani. Ha karsidaki de vay efendim oylemi ozur dilerim demedi ama ben icimi dokmus oldum icimde kalmadi benden cikti bogazimda yumru olmaktan cikti. Sevdigim seyleri yaptim izledim dua ettim. Stresli bir isim var mesai bittigi anda kapidan ciktigimda herseyi arkamda birakip ciktim az once kiyamet koptu diyelim ki toplantida ama gun bittiya benim icin bitmistir benden ve sagligimdan onemli degil kimsenin fikri sozleri dedim. Misafirlige veya yemege gittigimde bastan soyledim insanlara meslegi yakinligi ne olursa olsun soyledim benim sikintim var yavas yemek yiyorum haberiniz olsun diye ki yemek sonunda herkes bitirdiginde beni sen daha bitirmedinmi diye strese sokmasinlar. Soyleyince rahat rahat yedim heryerde. Evde olunca da kendimi sartlamadim hic onceden yemegi koyardim onume 1 saatte 3 lokma yemisim diye bakar bakar aglardim. Simdi koyuyorum diyorum ne kadar yediginin hic onemi yok keyfine bak 2 saatte doyacaksam 2 saat yerim kime ne kime zararim var. Ha yiyemeyeceksem de yemem. Annem uzulurdu o kadar mi yedin sunu da ye bunu da ye diye. Psikiyatr hocam dediki neden yani canin istemiyorsa zorlama yutamiyorsan zorlama yutma. Yapmam lazim dedikce kisir donguye giriyor insan cunku. Cevremlede konustum bana sakin yemek lafi etmeyin az yedin cok yedin zayifladin diye. Bugun az yerim zayiflarim yarin cok yerim alirim beni stres yapmayin. En onemlilerden biri de istah acici takviyeler aldim. Istah geldikce kurt gibi acikinca beyin hayatta kalma gudusu mu bilemiyorum artik yutma korkusunu biraz geri plana atiyor. Inanin tum bunlar ise yaradi ve ben eskiye gore suan masallah her istedigimi yiyorum uzun zamanda yiyorum ama sonucta yiyorum yeme surem her gecen gun kisaliyor. Kisalmasa ne olur o ayri mesele. Cok uzun yazdim ama son durumum bu. Baska insanlarin denedigi yontemleride merak ediyorum varsa. Ha birde hipnoz onerdiler nevzat tarhan kliniginde ama suan ona ne maddi gucum var nede zamanim bakalim..

Ben da hap yutamıyorum. Ama zorlayarak yutuyorum. Geçmiş olsun. Umarım bir an önce iyileşirsiniz.

Psikiyatriye randevu alın. Bu da bir çeşit hastalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X