olsayla bulsayı ekmişler hiç bitmiş.
ben de yorumunuzun sonuçlarından bahsediyorum kişilerin günahlarını sorgulamak Allah'ın işi bizim değil. Biz ancak eğrisini doğrusunu söyleyebiliriz, elimizden geliyorsa yardım edebiliriz. ötesi aşar aynı fanilikte olan kişiyi
verdiğiniz rivayet hadis(?)te sadece kadınların çekeceği zulümden bahsedilmiş. zinayı genel anlamda düşünüyorsak erkeklerin zina yapmasının bedelleriyle ilgili hadisleri de paylaşalım madem.
zaten yaşadıklarının vicdan azabını çeken bir insana "cehennemde kazığa oturacaksın" tarzı bir gönderme yapmak hiç hoş değil.
Allah korusun siz, ben, ayşe ya da fatma aynı şeyi yaşayabiliriz. böyle mi olmalı?
ayrıca normal olduğunu düşünsem tepki vermezdim ki yaptığım yorumlar bellidir. bu ve bunun gibi diğer konularda netim.
sadece "ben kurtulmşlardanım ve bana bir şey olmaz" düşüncesiyle bir insanı hakir görmeyi uygun bulmuyorum.
Tabikide yapabiliriz yapmayız demedim. Şu anda yazan kişinin bir bayan olduğundan bu örneği verdim. Çevremde bu durumun aynısını yaşayanlar var zaten ki ben bu kişiler ölsünde demedim yada öldürülmelide demedim sadece GÜNAH ını vurguladım. Kimin affediliceğini Rabbimden başkası bilemez. Ama burda gelipte hatadır, cahilliktir denilince cahillik denilen şeyin ne olduğunu vurguladım. Ki eminimki yorum yapan birçok kişi için bu gayet normal birşey ki olabilirde. Ama bu kız hamilede kalabilirde ve bunun sonucunda bir canada kıyabilirdi. Olan kadına olur erkeğe hiç birşey olmaz ne yazıkki kadın namussuz erkek çapkın olur böyle bir dünyada yaşıyoruzz ne yazıkki.. Sonuçlarına katlanayamıyacağımız şeyleri yaparken çok çok daha fazla düşünmek lazım. Söylediğim herşeyin arkasındayım.