Hayatımı mahvettiniz hala ne istiyorsunuz ablalarım!

büyük ablan evliliği ve şartlarını birebir yaşadığı için iş,güç demiş haklı tabiki.

ama tavır alması gerekmiyor.
sana yol göstermeye çalışmış,anlamadıysan kendi haline bırakmalı.
bazen ablalar kardeşlerine gösteremedileri sabrı kendi çocuklarında sınırsız kullanıyorlar.
senin büüğün olabilirler ama senin ebeveynin değiller.

sen de acele ediyorsun gerçekten.
iş bulmadan evlenmezken insanlar okuldayken evleniyorsun.
nişanlının işi var mı?

en büyükler küçükleri önemsemez,küçüklerde çocuk gibi her istedikleri hemen olsun isterler bazı ailelerde.

her zaman bizim gördüğümüz doğru gerçek doğru olmaybilir canım.

aslinda bende bukadar erken evlenecegimi düsünmezdim hiç ama dogru kisiyi bulduguma emin olduktan ve kendine güvendikten sonra kac yil bekleyelim? daha fazla beklemeyi gereksiz gördük, nisanlimin isi gücü var Allaha sükür. Beni mutlu edecegindende eminim, ailesiylede gayet iyi anlasiyoruz. ortada büyütülecek birsey yokken ablalarim çok abartip neler yaptilar buraya herseyi paylasamadim bile o yüzden baslik biraz abarti gibi görünebilir..her ne olursa olsun bi abla kardesine durduk yere sövüp el kaldirirmi? 'missplayful'unde dedigi gibi akil yasta degil bastadir neden 20 yasindaki bir kiz evlenemesinki? 30 yasina gelipte hala kendini hazir hissedemeyenler var. Birde su var..annemde üzüldü önce ama sevenleri ayiracak bi sekilde degil, babam hiç bisey demedi e ozaman ablalara ne laf düserki...

Ablalar bazen gerekenden fazla tepki verebiliyor, tamamen haksız olsalar da...
Ama bu çoğunlukla bizim fevri çıkışlarımızdan kaynaklanıyor,
Ben de dört kız kardeşin en küçüğüyüm, çoğu zaman eleştirilirim, halbuki şimdiye kadar hiç yanlış karar almamışımdır ama onlar eleştirmeyi sever.
Bir ara ciddi kopuş aşamasına bile geldik, inan ailemi kaybetmektense başka şeyleri kaybetmeyi tercih ettim.
İstediklerini yaptım, çünkü onların desteği olmadan hiçbir şey yapmak istemem, herkesin sırtını dönmesine tahammül edebilirim ama onların asla.
Bu demek değil ki her şeyi onların istekleri doğrultusunda yapıyorum,
Sadece artık şunu öğrendim, ne yaparsam yapayım, fevri hareketlerle değil aklı selim konuşarak kararlarımın doğruluğunu gösteriyorum.
Senin durumuna gelince, bence de acele etme, evlilik aceleye gelmez, bırak okulun bitsin, işinizi gücünüzü edinin, biraz tecrübe edinin hayata dair.

20 yaşında insan herşeyi yapabilir...ama biraz bekleyip 25'e doğru gelmeli o zaman bir bakmalı insan yine kendine bu kadar güveniyor mu? neyi bekleyelim demişsiniz, bence beklemeniz için çok çok önemli bir sebep var "okulunuz" ...

Çenebaz'a katılıyorum insan ailesine sırtını dönmemeli ve dönmek zorunda kalırsa bunun gerçekten çok önemli, hayati bir sebebi olmalı...

Son düzenleme:
Tabi ki 20 yaşında bir insan da evlenebilir

Ama gerek var mı buna ?

Bu kadar acele etmeye gerek yok bence.

Bir yandan okul bir yandan evlilik.

Herşeyi tadında yaşamak varken.

Zaten nişanlısınız aileler durumdan haberdar, görüşme sorununuz da yoktur sanırım.

Ee bekleyin okul bitsin.

İşe başlayın.

Sonra da evinizi kurun

Kizlar isteben nisanli ama evdeki kavga gurultuden kusluklerden dolayi bir an once evlenmek istiyor. Ona hak veriyorum eger olaylar anlattigi gibi ise oyle bir evde kim yasamak ister. Zaten konusmuyorlarmis surekli baski konusup halletmeye kalkisinca el kaldirmak sovmek..? buna kim dayanir sonucta insan psikolojisi aikeside olsa canina tak edicektir. Rahat rahat nisanlilik donemini yasamayi o da ister tabiki ama evdekiler izin vermiyor gibi bu duruma... yoksa neden erkenden okulu bile bitmemisken evlenmek istesin ki. Ablalari bu durumda kotuluk yapiyor baskici davranarak evliligi one almis herseyi inada bindirmis oluyorlar. Ayrica 18 yasini gecmis bir kiz kendisinden 2 yas buyuk ablasinin tartaklamasini haketmiyor ki. Ablasiyla arasinda hepi topu 2 yas var o nisanlanip evlenebiliyorsa o da yapabilir. Ancak belki 30 yasinda olan buyuk ablasina kulak vermeli ama o da zaten mutsuzmus kendisinden yola cikarak nasihat verecektir. Unutmayin ki her insan ayni isi yapiyor olsada farkli senaryolar yazar. Her durum ayni olacak diye birsey yok.Bu durumda madem erkenden evlenmesini istemiyorlar her genc kiz gibi adi konulmus iliskisine sahip cikip saygi duyup kizi rahat birakacaklar yapmiyorlarsa bu kizcagizda o evde ne kadar ezilsin... ailesi bile olsa?

haklisiniz her ne olursa olsun benimde en son düsünecegim sey aileme sirt çevirmek ben biryandan nisanlanmayi çok istesemde bir yandanda ailemin (heleki annemin) rizasini alipta nisanlanmak/evlenmek istedim. nisanlanabildim annemle aram iyi oda çok sevdi damadini ama ablalarimin bana karsi soguk davranmalari beni inanin çok üzüyor. bugüne kadar ben zaten onlarin istediklerini yaptim ama artik evlenmem hakkindada bukadar karisinca artik orda durun dedim ve sunu anladimki demekki bu hakki onlara ben vermisim bu güne dek hiç hakkimi aramadigim için sessiz kaldigim için.
hadi kendimi geçtimde nisanlimada soguk davraniyorlar sanki ortamda yokmus gibi ve bazen laf sokusturmalar, ben belki yillar sonra unutsamda el oglu bunlari unutmaz, hani iyiligimi düsünüyolardi bunu düsünemedilermi? el oglunun bana birgun bunlarin hepsini yüzüme vurabileceginden? zaten yeterince çok tartistik nisanlimlada huzurumuz kalmadi.
biz zaten okulumun bitmesini beklemek istiyorduk ama ben daha fazla katlanamiyorum, kendi evimde bir yemek bile yiyemiyorum inanirmisiniz. ablam evde sofra kuruyor ben gelip oturdum yiyorum diye o odasina çekiliyor yemiyor, insanda istahmi kalir? konusmasa bile oturup ayni sofrada yiyemezmi? kardesiyim ya kardesi

Zaman gerek oluruna birak bundan sonra biraz sessizlik sakinlik girsin araya büyükler bazen (Ben dahil)kücüklerin eksiklerini düsünemedikleri yada es gectikleri önemli ayrintilari gördükmü panik yapip koruma icgüdüsü ile sessimiz yada istemedigimiz konusmalar bile gecebiliyor maalesef.Büyüklerde Hata yapabilir canim,büyükse illa kücüklerden üstün düsünebilcek davranabilcek sarti yoktur degilmi?önemli olan seninde kendini yargilayip kendi hatalarini görebilmen.Nisanlini tanidikca fikirleri degisir canim eger anlatigin gibi düzgün biriyse.Ama büyüklerin karsi cikmalari dogal cünkü daha yasin 20 akil ne kadar yasda degil basdada olsa gercekci olalim Huzurun kalmadigi icin bir an önce evlenmek istiyorsun peki bu sorunu cözücekmi?Ailede sorun yasayip yada cok sevip "budur niye beklim"bir an önce evlenmek isteyen kizlar cok duyuyoruz evlendikden sonra binpisman da olabiliyorlar hatta keske Ailem mani olsaydi Zorla beni yanlarina alsaydi diyorlar.Peki Ablalarina sordunmu nerde hatta yapiyorum,sizi endiselendiren nedir sordunmu?Abla abladir hayatina karismaya hakklari senin gözünde olmayabilir ama anna babanin olmadigi yerde Kardesler vardir bunu unutma

tabiiki yarin birgun ne olacagimiz belli olmaz ve herseye ragmen yine ablalarim olacaktir bana en iyi sekilde yardim etmek isteyen ve eden...ben ablalarima sordum neden karsi çiktiklarini ve gösterdikleri gerekçeler bunlardi: meslegi varmi? ev tutacak kadar seni iyi geçindirebilecek kadar? okulunun yaninda seni çalistiracakmi? evlilige uyum saglayabilecekmiyim ve nisanlimin ailesi bana sahib çikacakmi? cevaplarimi vereyim: meslegi var maasi güzel, beni çalistirmayacak, ailesi desen beni el üstünde tutuyor ve kimsede annesinin karnindan evli dogmadi degilmi :) bende uyum saglarim elbet. kisacasi endise ettigi seylerin çogu yersiz seyler. (benim durumum farkli olsaydi yersiz olmazdi tabiiki ama niye hala inat ediyor anlamis degilim)
benim çabuk evlenmem problemi çözmeyecek belki ama enazindan yaninda huzurlu oldugum biriyle bir evi paylasirim

bu yazdiklarimi okuyan ablalarada sesleneyim buarada, kardeslerinizin her yaptigina karisip sen bilmezsin tavrinda bulunmayin bazi seyleri biraz oluruna birakin..

Son düzenleme:
hiçbir zaman hiç kimseye hiçbir konuda baskı yapmadım yapamamda
kardeşimde olsa evladımda olsa tatlılıkla güzellikle fikrimi söylerim nasihatte bulunurum ama asla baskı yapmam
zaten akıllı insan bunu yapmaz birine baskı yaptığında o insan yapma dediğini senin inadına yapar
en güzeli tatlılıkla konuşup birini ikna etmeye çalışmaktır.eğer olmuyorsa da seçimine saygı duymak gerekir
ablarının haklı sebepleri var mı bilmiyorum ama izledikleri yol yanlış.küfürle dayakla dayatmayla çözüme ulaşamaz insan
sana da şunu söylüyorum evlilik ağır sorumluluk çok acele etme canım34:

ablanların üslubu yanlış olabilir,ama amaçları senin iyiliğin,hayatımı mahvettiler çok ağır bir kelime ilerde değerlerini anlarsın bence,daha okulum var diyorsun atlı kovalamıyor sanırım değil mi?ben şu an 25 yaşındayım ben de senin yaşında aşığım ölüyorum onsuz yaşayamam dediğim biri vardı ben de üniversitede okuyordum,ama şu an dünyada bir o bir ben kalsam yine olmaz,şu an başka biriyle sözlüyüm,insanın fikirleri zamanla çok değişebiliyor,ve çok yakın bi arkadaşımın başına gelen olayı anlatayım,evlenmek istiyordu ablası karşı çıkıyordu 21 yaşındaydık o zaman,ablasını düşman gibi görmeye başladı kıskanıyor dedi,yapma dedim iyiliğini istiyor,ve kendi dediğini yapıp evlendi,ama 1 yıl sonra da boşandılar,bu olay senin başına gelecek diye bişey yok fakat yaşın küçük bence,ablanlar çok sağlıklı kararlar veremeyeceğini düşünüyorlar o da yaşından dolayı yoksa seni adam yerine koymadıkları için değil,her ne kadar üslupları hatalı olsa da amaçları doğru bence,o kadar çok seviyorsanız ayrılmazsınız zaten,okulunu da bitirmiş olursun!benden sana tavsiye biraz zaman bırak! not:insan 360 derece dönerse aynı yere gelir!180 derecedir o!

aslinda etrafimizda okadar çok örnek varki mesela benden daha küçük yasta evlenip hem okuyup hem çalisip hemde çok mutlu olanlarda var. çok yakinimdaki bu örneklerden birinde hem kiz hem erkek ikiside okuyor ve çalisiyordu, ve simdi hepside isinde gücünde. isteyen yapabiliyor ve bende bunu yapabilecegime inaniyorum. neden böyle örnekler verilmiyorda herzaman kötü sonuçlanmis örnekler veriliyor? ben daha yolun basindayken 'hmm yoksa evlenmesemmi nedeolsa birçok kismet çikacak karsima belki daha iyisini bulurum, hem bosanadabilirim' diye düsünceksek ozaman isimiz var hem ne malum bundan ayrilip bikaç yil sonra baskasiyla olsam ozamanda arkama dönüp iyiki ayrildim dedikten sonra yine bikaç sene geçip yine onun hakkindadami iyiki ayrildim diye düsünecegim?

yalnis anlamiyosunuzdur umarim bende sadece örnek gösteriyorum buarada 360 dereceyi yalnis yazmisim ama demekki Allah söyletmis, sonunda 360 derece döneceklermis :81:

bende diyorum ki her kanser hastasına aynı ilaç verilmez her üni. Okuyanada evlenme diyemeyiz o kızın olgunluğu ve mutluluğla alakalı bazıları parayı kariyeri ön planda tutar bazılarıda aşk+evlilik+kariyer+para sonra veya önce evlenmeninde aslında hiç bir garantisi yok herkes boşanabilir

Bosanilacak olduktan sonra 20-30 yillik evlligini bitiren yasini basini almis insanlar bile bosaniyor .. Kaldiki bu sans meselesi 15 yasinda evlenmiyor ki 20 yasinda olabilir ama 30 unda evlenip bosananlarda var ben erkek bu yasta olsa kucuk derdim ama kizlar daha olgun olabiliyor o yuzden olgun biri ise gayette evlenebilir.

evet..zaten benim anlamadigim durumda su, ablam benden 2 yas büyük olunca nekadar çok farkediyoki o evlenmek isteyince küçük denilmiyorda 20 yasindaki birisine küçük deniliyo?

Allahim herkezin hakkinda en hayirlisini nasib etsin..

kizlar, dahayeni annemle konusuyordum bayram hakkinda sonra birden annem dediki: 'bayramda ablanla barisin, oda çok üzülüyo bayramlasmak istiyo yani bayramda barismak istiyo, uzatmayin artik'. bende dedimki madem istiyo o bayramlassin, senden bekliyo iste dedi. ben küçügüm diye benden bekliyor anlasilan. sizce neyapsam? barismak isterim ama yinede ben ilk adimi atmak istemiyorum..
:18:

büyüklük sende kalsın git barış

bilemiyorum ya bayramlasinca sanki hersey degiscekte birden

bence değişmeyecek.3ay ne inadı ya.bak senin nasıl için yanıyor.çaare arıyorsun.onlarda böyle bir arayış var mı.evlenmene ya da en azından nişanlanmana annende babanda razı olduktan sonra onlardada bunu onaylamak düşmez mi?hem sana kendi ailemle ilgili yaşadığım benzer bi durumu anlatağım.annemle babamla evlenirken büyük dayımda istememiş baya küs kalmış annemle tabii anneannemin ve dedemin rızası var .bir süre sonra annem dayıma mektup yazmış sonrada barışmışlarhatta yengem kız mektubu kaç kere okudu demiş o aralar.barıştıktan sonra ne mi oldu şimdi büyük dayım babam hastalansın falan anneme kızar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…