Hayatımın En Zor Zamanları

CeminZevcesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2015
69
15
8
32
Kızlar merhaba. Başlıkta da dediğim gibi hayatımın en zor zamanlarini yaşıyorum. Finans mezunuyum ve iş bulamıyorum. 27 yaşındayım tekrar üniversite sınavına hazırlanıp özel de olsa yeniden üniversite okumayı bile düşündüm. Finanstan nefret ediyorum. Geçmişte yaptigim hatalarımın bedelini bugün ödüyorum... ailemin maddi olanaklarinin oluşu nedeniyle belki de onlar da benim iş bulamamama veya 2. Üniversite okuma dusuncemi son derece yersiz buluyorlar. sizce de yersiz mi?

Son düzenleme:

her ünv. mezununun yaşadığını yaşıyorsun, kimse kendi alanında iş bulamıyor. tabi tıp müh. vs. okumadıysanız. bu nedenle sizin yerinizde olsam 3 yıl evde oturacağıma bir sektörden girer işe başlardım. eğer sizin gibi yapsaydım şimdi 10 yıldır evde oturuyo olurdum. çok iş var, bir ucundan başlayın, kendi alanınızda iş bulunca değişiklik yaparsınız. tekrar ünv. okumak size iş kapısı açmaz, ismek kurslarına gidin, bişiler öğrenin daha iyi.

Çok iş var ama ne yazık ki ben göremiyorum. Öyle anlatmişsiniz ki bu söylediklerinizin hicbiri bu kadar kolay degil inanin. 3 yildir nerdeyse kapi kapi iş ariyorum. Ama ne bir dönüş var ne de başka bisey. Dedigim gibi gecmisim de yaptigim hatalarin bedeli bunlar hep. Bugun bile odamdan disari sadece yemek icin ciktim. Tum
Gun yataktayim cildirma asamasindayim artik

Evlendiğim insan özel üni okumamı kabul etmez evlenmem, otuz yaşında evlenmek istemem, bu şekilde evlenebilir miyim? Evlenmek evlenmek evlenmek....
Evlenmek senin için bu kadar onemliyse kendi hayatını kurmandan kariyerinden bile öncelikliyse bir an önce evlen o zaman hem böylelikle iş bulma problemin de ortadan kalkar

İlerde eşimin eline bakmak isteseydim şimdiye kadar çoktan evlenirdim ve 25 yaşımdan sonra yeniden üniversite okuma fikrini söz konusu bile etmezdim. Elbette benim için öncelik kariyer. Ama ayni şekilde zaman da ilerliyor.. Bahsettiğim şey farkli bir boyut. O süreçler aşamasın da evlilik yapmak ne kadar dogru olur veya 30 lu yaşlar da karsindaki insanin bakisi nasil olur. İnsanlar 2. Universite konusuna ne yazik ki sizin kadar hoş bakmiyorlar. Ayrıca evlen iş bulma problemin ortadan kalkar demeniz çok üzücü. Ne yazık ki beni anlayamamissiniz. Yine de tesekkur ederim.

ayrı dünyalarda yaşamıyoruz :) bahsettiğim şeyler de öyle ütopik şeyler değil. Ziraat müh. yim. kendi alanımda iş bulamayınca mesela çağrı merkezi ile başladım. şimdi çok farklı bir sektördeyim velhasıl kelam 10 yıl geçti işte. ünv. mezunu olduğum ilk dönemlerde kendi işimi yapıcam o işi yapmam vs. diye böbürleniyordum cahillik etmişim. iş isteye çok ama insanlar bir ünv. bitirdi diye de çoğu işe burun kıvırıyor. 3 yılda iş bulamamak bence bu kategoride... şimdi bir tezgahtar olarak başlasaydın bile emin ol en basitinden mağazada müdürlük yapabilir seviyeye gelmiştin. bu kadar karamsar olma

Benim biraz talihsizlikler silsilesi oldu sanirim. Az önce uluslararası ticaret kursuna yazildim :) bir yandan da 2. Uni. İcin hazirlanacagim. Eger ki kazanirsam cok mutlu olcam bitirdigim de 30 yasinda olcam belki ama cok problem edilcek bir yaş degil sanirim :) haklisiniz biraz girisken olmak gerekiyor. Hem hayallerimi hem de kendi alanimla ilgili birseyleri bu surec icinde birlikte göturebilirim diye dusunuyorum. Sevgiler

:) umarım dilediğiniz gibi olur sevgiler canım...

Merhaba,

İlla finans okudunuz diye bu alanda çalışma zorunluluğunuz olmadığını düşünüyorum.Ben de uluslararası ticaret ve finansman mezunuyum ve evet ben de finansı hiç sevmiyorum zorlu bir alan gerçi her alanın kendine göre zorlukları vardır.Ama siz çok önceden pes etmişsiniz.Yeni mezun olarak kimse sizden süper bilgi birikimi beklemez.Yaptığınız gibi kurslara eğitimlere katılıp kendinizi farklı alanlarda geliştirebilirsiniz.3 yıldır işsiz olduğunuzu söylemissiniz.Neden kendinizi özel sektörle sınırladınız ki? Bu 3 sene rahat rahat KPSS, SPK lisanslama,ALES VE YDS gibi sınavlara hazırlanabilirdiniz. Bölümlerinden çok farklı alanlarda yüksek lisans basvuruları yapanlar var. Yine sosyal bilimler enstitüsü kapsamında bir bölümden yüksek lisans yapıp akademisyen olabilirsiniz.(ikinci üniversite yerine)Hem de okurken çalışmış olurdunuz. Ben deticaret ve finansman mezunu olarak bu yolları değerlendirmeye çalışacağım.

En kötü karar kararsızlıktan iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…