• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımızdan çıkardığımız aile bireyleri

Yaşamadığınız için anlayamazsınız zaten kimse yaşamasın da..
Sadece empati kurun biraz kimse ailesiyle canıyla kanıyla böyle olmak istemez.
Yok ben de kınama anlamında yazmadım ne kadar kötü bir durum insanın böyle bir şeyin başına gelmesi en yakın ailemiz olması gerekirken demek istedim

Yatıştırma değilde daha çok beni suçlamaya onu aklamaya çalıştılar. Ona bir şey söylemeye cesaret edemez ama ben yumuşak yüzlüyüm diye nasıl olsa bir şey olmaz diye düşündü ama beni çoktan kaybetti. Aradan bir yıldan fazla geçti ben hala aynıyım. Bilmiyorum ben mi kinciyim ama biri kasıtlı olarak kötülük haksızlık yaptığında affedemiyorum. Annem babam zaten öyle değerli insanlar olsalar ablama bırakmazdım onlarda buna fırsat vermezdi. Çok iyi çokyapıcı birine benziyorsunuz güzel yorumunuz için çok tşk ederim. Allah sağlıklı olarak bebeğinizi kucağınıza almayı nasip eder inş

Teşekkür ederim, umarım en doğru kararı alırsınız.

Hep yabancılardan yakınırız ama az da olsa çok yakınlarımızda kötülük peşinde olabiliyor. Kıskançlıklar, fitneler, fesatlıklar, iftiralar, aşağılamalar, küçük düşürmeler...
Çok çok büyük olaylar yaşadım kardeşimle. Ailem haklı olanı mağdur olanı değil hep sesi daha çok çıkanı saldırgan yapıda olanı çirkef olanı tuttu göz göre göre. Kanıtlayıp gözlerine soktoğum somut olaylar için bile yok öyle değildir sen yanlış anlıyorsun sen kötü niyetlisin dediler. İnsanlar neden kötü insanların tarafında olur onları savunur hiçbir zaman anlamadım anlamicam. İftiraya uğradığımı söyleyip kanıtladığımda bile niye durduk yere yapsın vs dediler. Alaylı alaylı ne yanı seni kıskanıyor mu dediler. Çünkü evet desem sen kimsin nesin seni kıskanıcaklar diye saldırıcaklardı. Olayları hatırlayıp daha fazla canımı acıtmak istemiyorum ama gerçekten çok çok büyük olaylar. Küçüklüklükten beri çok çile çektim çocukluğumu hayatımı yaşayamadım.

Herşeye rağmen okudum bir mesleğim var. Kpss ye hazırlanıyorum. Niyetim başka şehire yerleşmek. Ama öyle nir gitmek istiyorum ki vedalaşma bile olmasın çünkü içimden bile gelmiyor. Yüzlerine bakınca midem bulanıyor. Bu kadar kötülüğe rağmen yüzde yüz haksız olanları savunmaktan başka bir şey yapmamış olan annem duygu sömürüsü yapmaya bayılıyor. Her şeyin nedenini bilmesine rağmen kendini acındırıp hayırsız evlat gibi hissettiriyor. Senelerce hep bahane buldum iyi niyetlidir dedim ama ne kadar duygusuz vicdansız biri olduğunu biliyorum. Annem olmasına rağmen annelik bile yapmamış o kadından da nefret ettim artık.

Aslında biliyorum bir an önce kurtulmaya bak diceksiniz ama çok dolduğum için yazmak istedim. Aile bireylerinden birinden ya da hepsinden uzaklaşanlar kendi yaşadıklarını yazabilir mi? Öyle bir kopmak istiyorum düğünüme cenazeme bile gelmesinler o sinsi şeytanlar

Alakasız yorumlardan sonra ek olarak yazıyorum. Kardeşim sevgilimle sabahlara kadar konuşup bana karşı doldurmuş iftiralar atmış abla ayağı yapıp çocuğa asılmaktanda geri kalmamış biri. Sevgiline bak diyenler için söyliyim anında tekmeyi bastım. Annemin suçu bütün bunları bilip ona toz kondurmaması beni kötü niyetli olmakla suçlaması. Bu sadece bir olaydı. Bunun gibi çoooooö çoook şey yaşadım
valla en güzeli.. uzak olmak iyidir..
ben bile uzagim mutluyum huzurluyum:)
hiç bile uğraşmasinlar!
kpssyi kazan çook uzaklara yaz.. bak çok mutlu olacaksin:)

Ailem iyi niyetli olmalarına rağmen o kadar psikolojik zarar verdiler ki bana. Yıllarca doktora gidip geldim, ilaç kullandım hala "düzeldim" diyemiyorum. Yeni yeni kendime geldim. Üstelik cshil insanlar falan değiller.
aynen bende öyle. İlaçlar kullanmak zorunda kaldım psikiyatristlere gittim. Çok uzun sürdü ve tedaviye tam anlamıyla cevap vermiyordum. Doktorum o evde kaldığın sürece atlatman çok zor dedi. Kendi düzenimi kurduktan sonra tekrar gidicem. Bu şekilde insanların hayatlarıyla oynayıp biz senin aileniz anayım ben ana diyorlar. Hani herkes diyor ya insanın zor gününde ailesi olur diye hiç inanmıyorum. Hayatımı elimden aldılar çocukluğum travmalarla dolu. Üstelik benimkilerde cahil değil üni mezunu herkese akıl verip çok elit gözüken insanlar. Görsen hiç tahmin etmezsin böyle insanlar olduklarını

Eğer yapabilirsen takma. Uzak dur. Evlat olmanın sorumluluğu var da. Ebeveyn olmanın yok mu. Bu kadar uyarıya rağmen kendini düzeltmeyen ebeveynlere kızıyorum
Küçüklükten beri tek amacım uzaklaşabilmek zaten. Sadece okadar sindirdikleri bu gücü kendimde bulabilir miyim peşimden beni ahlaksızlıkla namussuzlukla suçlarlar mı onu bilemiyorum. Çok eminim ki ayrıldığımda biri için gittiğimi söylicem ablam. Kulağımı kapatabilirim umarım
kesinlikle ailemin yüzünü senelerce görmek istemiyorum.

benim son konumu oku. zor anında yanında olmayan insana arkadaş denir tanıdık denir aile denmez!
Okudum çok üzüldüm. Neyseki çok iyi bir mesleğiniz var iyi bir kazancınız hayatınız olucak. Başarılı olmak da kıskanç insanları böyle çekiyor kendine
Ben evlendiğimden beri çok değiştim ailemle arama mesafe koydum daha fazla zarar görmemek için ama bu durum beniüzüyor vicdanen. Onlarınsa her zaman ki gibi umuru değil.
Eşiniz ve ailesi açısından sorun olmadı mı? Hani diyorlar ya evlenince anlarsın falan diye ondan korkuyorum bir tek. Yalnız görüp ezmeye çalışırlar diye
Ben de 1 senedir annemle görüşmüyorum...sebebi ise haksızlıklara uğradığımı düşünmem ve hicbir kötü günümde yanımda olmadığı gibi her zaman kayırdığı insanların tarafını tutması..hatalı olduklarında bile hatalarını hep bahanelerle kapatması..pişman değilim hatasını kabul edip özür dileyene kadar hicbisi değişmeyecek...eksiklik de hissetmiyorum zaten uzun süreden beri o olmadan hayatımı idame ettiriyorum...akrabalarımın çoğu ile de görüşmüyorum çoğu dedikodu torbası fesat ve kıskanç tipler...zarar vericeklerine hiç olmasınlar daha iyi...kısacası ailem yok gibi...ailemin yerine koyabilecek insanlar bulmaya çalışıyorum...ikame yeteneğim baya fazla...herkesin bi ikamesi vardır...hiç kimse vazgeçilmez değildir...
Aynen benim annemde böyle. Hep kayırdığı taraf vardır ve bunlar hep haksız olan taraftır. Neden insanlar suçlu insanı savunma aklama ihtiyacı hisseder bilmiyorum. Ben ailemin yerine birileride aramıyorum. Çok iyi olsaydı yerleri boşalmazdı aile denen şeyin bir hiç olduğunu gördüm.
kakkumi kakkumi bende benzer şeyler yaşadım kız kardeşimşe senin yaşlarındayken benim babamla aram hep iyidi hala iyi annemle koptuk onun yüzünden ama ben sadece kardeşime mesafe koydum kendimden uzak tuttum benle ilgili hiçbişey bilmedi hiçbi zaman aradan 4 yul geçti ben evlendim o da evlendi aklı başına geldi özür diledi affetmedim bütün kapılarımı açmadım ama konuşuyoruz şimdi bide çocuğu oldu biraz daha akıllandı şimdi yanımdan ayrılmak istemiyor evime yakın biyere taşındı ama ben yinede korkuyorum ilerde böyle olur
Çok yüce gönüllüymüşsünüz. Benim bu kadar midem bulanırken siz affedebilmişsiniz konuşabilmişsiniz. Gerçekten çok zor. Umarım gerçekten pişman olup değişmiştir. Her insan hata yapıyor büyük küçük. Benim ablam malesef hata değil kötü kalpliliğinden hasedinden yaptı. Değişmedi değişmezde bu saatten sonra. Onu ve onun yandaşlarını Allaha havale ettim. Yapıcak başka bir şey yok

Küçüklükten beri tek amacım uzaklaşabilmek zaten. Sadece okadar sindirdikleri bu gücü kendimde bulabilir miyim peşimden beni ahlaksızlıkla namussuzlukla suçlarlar mı onu bilemiyorum. Çok eminim ki ayrıldığımda biri için gittiğimi söylicem ablam. Kulağımı kapatabilirim umarım

Okudum çok üzüldüm. Neyseki çok iyi bir mesleğiniz var iyi bir kazancınız hayatınız olucak. Başarılı olmak da kıskanç insanları böyle çekiyor kendine

Eşiniz ve ailesi açısından sorun olmadı mı? Hani diyorlar ya evlenince anlarsın falan diye ondan korkuyorum bir tek. Yalnız görüp ezmeye çalışırlar diye

Aynen benim annemde böyle. Hep kayırdığı taraf vardır ve bunlar hep haksız olan taraftır. Neden insanlar suçlu insanı savunma aklama ihtiyacı hisseder bilmiyorum. Ben ailemin yerine birileride aramıyorum. Çok iyi olsaydı yerleri boşalmazdı aile denen şeyin bir hiç olduğunu gördüm.

Çok yüce gönüllüymüşsünüz. Benim bu kadar midem bulanırken siz affedebilmişsiniz konuşabilmişsiniz. Gerçekten çok zor. Umarım gerçekten pişman olup değişmiştir. Her insan hata yapıyor büyük küçük. Benim ablam malesef hata değil kötü kalpliliğinden hasedinden yaptı. Değişmedi değişmezde bu saatten sonra. Onu ve onun yandaşlarını Allaha havale ettim. Yapıcak başka bir şey yok

Canım onlar farkında değiller eşimin ailesi çok soğuktur çok sık görüşmeyiz.
Aramızda bir sorun yaşanmadı hiç onlarla ama resmiyet var hep
Bundan dolayı şanslıyım
Ama ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden yüzüm gülmedi.
Aile sıcaklığına hasret kaldım.

ah ah çekmiyen anlamaz...birinci dereden yakın imkanım olsa suratını bile görmek istemem böyle bir mahluk yok.. onun ayağının altındaki cennetede onada.. nefret ediyorum bu kadından...

neden böylesin ey mother !
aynı kandan iki dişi
biri kızdır biri mom i
hiç gülmez köstür sanki
bıktırdın beni vallahi

evlat değilsin diyemez
beni seviyorsun belkide
kimse bilemez
sen sevip öpmedikçe
uzaktan sevsende kesmez

neden böylesin ey mother !
aynı kandan iki dişi
biri kızdır biri mom i
hiç gülmez köstür sanki
bıktırdın beni vallahi

evlat değilsin diyemez
beni seviyorsun belkide
kimse bilemez
sen sevip öpmedikçe
uzaktan sevsende kesmez

Cok iyi yaaa:sampiyon:

herhalde bir 10 yıldır ailemle irtibatım yok, ayrılırken ne ölüye ne diriye diye ayrıldım, öyle de oldu. ölüde de diride de bir araya gelmedik. boşandıktan sonra ne ailemin soyadını, ne miras hakkımı aldım. iki şeytan kızkardeş var evlerden ırak, gölgelerine bile tahammülüm kalmadı.
bu karar aniden alınmaz, mutlaka birikimlerle alınır.
hep bir kaza oldu ve bütün ailemi o kazada kaybettim, kimsem kalmadı diye kendimi kimsesizliğe ikna ettim.

Ben de kız kardeşimle bağımı kopardım bikaç hafta önce kesin olarak bizim de yıllardır sürünmecedeydi. Hep aşağılama hep bi ezme çabası yıllaardır.
En sonki kavgamızda kesinlikle yok olmuyor dedim ve kopardım zaten farklı şehirde...
Son olayı da anlatayım benim idrar torbamla ilgili bi sıkıntı var o yüzden geldi mi hemen lavaboya gitmem gerekitor çok tutmamam gerekyior ve kardeşim bunu biliyor ki zaten doktor.Geçen bize geldiğinde ise bilerek çıkmadı tuvaletten elini yıkadı yüzünü yıkadı her şekilde oyalandı duyuyorum yani dışarıdan ben diyorum oyalanma duyuyorum diyorum.beklemeyi öğren diyor umrunda değil.rahatsızlığım var biliyorsun desem koskoca kız oldun daha çişini tutamıyorsun der adım gibi eminim.
Çünkü iki lafından biri böyle
Zamanım yoktu eve vestiyer çiz demişti annem bana güya mimar oldun bir şey çizemedin kaç yaşında kızsın şöylesin böylesin hep hep hep aşağılama...
hep zekama yönelik o çok zekidir ama hep beceriksizliklerime yönelik hep böyle
bi de itiraz edince güler kompleksin var kendi içinde çözsen böyle zoruna gitmez haha diye dalga geçer..
Ona bi siteden sürprizli kutu ayarlamıştım gitmiş çocuk şeysiymiş de komikmiş kim severmiş öyle şeyleri bi ben severmişim falan falan..
Niye bi insan ablasına bu kadar eziyet eder psikolojik olarak çok yoruyordu gerçekten anlatsam ohoo daha neler neler...en son her yerden engelledim sildim o yok artık benim için...

Son düzenleme:
Hep yabancılardan yakınırız ama az da olsa çok yakınlarımızda kötülük peşinde olabiliyor. Kıskançlıklar, fitneler, fesatlıklar, iftiralar, aşağılamalar, küçük düşürmeler...
Çok çok büyük olaylar yaşadım kardeşimle. Ailem haklı olanı mağdur olanı değil hep sesi daha çok çıkanı saldırgan yapıda olanı çirkef olanı tuttu göz göre göre. Kanıtlayıp gözlerine soktoğum somut olaylar için bile yok öyle değildir sen yanlış anlıyorsun sen kötü niyetlisin dediler. İnsanlar neden kötü insanların tarafında olur onları savunur hiçbir zaman anlamadım anlamicam. İftiraya uğradığımı söyleyip kanıtladığımda bile niye durduk yere yapsın vs dediler. Alaylı alaylı ne yanı seni kıskanıyor mu dediler. Çünkü evet desem sen kimsin nesin seni kıskanıcaklar diye saldırıcaklardı. Olayları hatırlayıp daha fazla canımı acıtmak istemiyorum ama gerçekten çok çok büyük olaylar. Küçüklüklükten beri çok çile çektim çocukluğumu hayatımı yaşayamadım.

Herşeye rağmen okudum bir mesleğim var. Kpss ye hazırlanıyorum. Niyetim başka şehire yerleşmek. Ama öyle nir gitmek istiyorum ki vedalaşma bile olmasın çünkü içimden bile gelmiyor. Yüzlerine bakınca midem bulanıyor. Bu kadar kötülüğe rağmen yüzde yüz haksız olanları savunmaktan başka bir şey yapmamış olan annem duygu sömürüsü yapmaya bayılıyor. Her şeyin nedenini bilmesine rağmen kendini acındırıp hayırsız evlat gibi hissettiriyor. Senelerce hep bahane buldum iyi niyetlidir dedim ama ne kadar duygusuz vicdansız biri olduğunu biliyorum. Annem olmasına rağmen annelik bile yapmamış o kadından da nefret ettim artık.

Aslında biliyorum bir an önce kurtulmaya bak diceksiniz ama çok dolduğum için yazmak istedim. Aile bireylerinden birinden ya da hepsinden uzaklaşanlar kendi yaşadıklarını yazabilir mi? Öyle bir kopmak istiyorum düğünüme cenazeme bile gelmesinler o sinsi şeytanlar

Alakasız yorumlardan sonra ek olarak yazıyorum. Kardeşim sevgilimle sabahlara kadar konuşup bana karşı doldurmuş iftiralar atmış abla ayağı yapıp çocuğa asılmaktanda geri kalmamış biri. Sevgiline bak diyenler için söyliyim anında tekmeyi bastım. Annemin suçu bütün bunları bilip ona toz kondurmaması beni kötü niyetli olmakla suçlaması. Bu sadece bir olaydı. Bunun gibi çoooooö çoook şey yaşadım

Sinsi şeytan! !! Lafını kardeşine de ama annene deme
Anneler de haksız olabiliyor bunu öğrendim burda:KK43:
Bence haklısın ama şöyle yaparsan onlara ders verip kendi hayatına bakabilirsin

Atanır gider arayıp sormazsin evleneceğin zaman da önceden arar isteme fln istemiyoruz der düğüne yakin düğün davetiyesi yollarsin o kadar

Dipnot. Ben de kardeşim le gorusmuyorum çok önemli değil

Ben de kız kardeşimle bağımı kopardım bikaç hafta önce kesin olarak bizim de yıllardır sürünmecedeydi. Hep aşağılama hep bi ezme çabası yıllaardır.
En sonki kavgamızda kesinlikle yok olmuyor dedim ve kopardım zaten farklı şehirde...
Son olayı da anlatayım benim idrar torbamla ilgili bi sıkıntı var o yüzden geldi mi hemen lavaboya gitmem gerekitor çok tutmamam gerekyior ve kardeşim bunu biliyor ki zaten doktor.Geçen bize geldiğinde ise bilerek çıkmadı tuvaletten elini yıkadı yüzünü yıkadı her şekilde oyalandı duyuyorum yani dışarıdan ben diyorum oyalanma duyuyorum diyorum.beklemeyi öğren diyor umrunda değil.rahatsızlığım var biliyorsun desem koskoca kız oldun daha çişini tutamıyorsun der adım gibi eminim.
Zamanım yoktu eve vestiyer çiz demişti annem bana güya mimar oldun bir şey çizemedin kaç yaşında kızsın şöylesin böylesin hep hep hep aşağılama...
bi de itiraz edince güler kompleksin var kendi içinde çözsen böyle zoruna gitmez haha diye dalga geçer..
Ona bi siteden sürprizli kutu ayarlamıştım gitmiş çocuk şeysiymiş de komikmiş kim severmiş öyle şeyleri bi ben severmişim falan falan..
Niye bi insan ablasına bu kadar eziyet eder psikolojik olarak çok yoruyordu gerçekten anlatsam ohoo daha neler neler...en son her yerden engelledim sildim o yok artık benim için...

Yaptıkları çok gi.cıkmış gerçekten ama tuvalet olayindan bitirmen bilemedim

Canım aynı şeyleri bende ortanca teyzemle yaşadım. 30 yıl sustum aman akraba aile diye. Bir gün patkladım. Eşime ve bana sözlü taciz ve iftiralarda bulundu. Tedaviler görmemize rağmen, arkamdan evlenmeye mecbur kaldı hamile kaldı acele evlendi tarzında yorumlar yaptı. Ananem hep teyzemi haklı gördü. 2 senedir teyzelerimin hic biri ile ve ananem ile görüşmüyorum. Huzurum yerinde:) sessiz sakin dertsiz bir evliliğim var ve huzurluyum. Akrabalar zarar veriyor ise onlardan uzak durmakta fayda var. İnşallah sende huzuru bulursun canım.

gülesim geldi. anlatayım sebebini.

aynı lavabo kavgasını da ben de yaşıyorum.

ablam öğretmen öğlenci, her gün farklı saatte gidiyor ve farklı saatte kalkıyor vs.

ben geç kalkıyorum hani uyanınca ilk kez bazen çok tuvaletini tutmuş olur insan gece hemen girer ya tuvalete. giriyorum ve hani oyalanmıyorum. ona rağmen evden çıkmadan son kez tuvalete girecek ya, benim ona inat o gitcek diye tuvalete girdiğimi düşünüyor, ve hani 2 dakika durmuyorum içeride, bi hastalığı da yok, üstelik evden çıkmadan girmiyor hemen, bi yarım saat falan sonra çıkıyor. anneme şikayet edip tuvaletin kapısını açıp söyleniyorlar falan :))

hani işemek bile lüks bana evde. sizinkine benzer gibi görünüyor durum ama değil aslında tam tersi.

Back
X