• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatın gercekleri

mutlu ve hzuurlu evlilik tabı kı de var fakat doğru insanı seçmek iyice tanımadan evlenmemek gerek.

bir de şu var eğer ekonomik özgürlüğünüz varsa sizi aldatan biri ile aynı yastığa baş koymayın.

biz toplum olarak evliliği neden yanlış anlıyoruz? cevabı bu cümlede gizli işte. neden genelleme yaptınız merak ettim. böyle saçma sapan yok her kızın hayali evlenmektir, gelinlik giymektir diye diye kızlar üzerinde psikolojik baskı yapıyorlar ondan sonra 30 yaşında hala bekar olan insanlara evde kalmış muamelesi yapıyorlar. rica ediyorum böyle genellemeleri artık bir kenara bırakalım. kızlarımızın hayali evlilik falan değil, artık onlar ikinci planda. kızlarımızın hayali artık okuyup önce meslek sahibi olmak, daha sonra hayatına istediği gibi yön vermek. ama böyle her kızın hayali yuva kurmaktır dediğiniz zaman istemeden de olsa sanki her kadın mutlaka evlenmek zorunda gibi algı yaratmış oluyorsunuz.

böyle genellemeler yapmazsak kadınlarımız mutsuz oldukları evlilikleri yürütmek zorunda hissetmezler kendilerini.

ben 24 yaşındayım hiç evlilik, beyaz gelinlik hayali falan kurmadım, ben kadın değil miyim şimdi? ya da anormal miyim acaba? karşıma doğru insan çıkarsa şartlar da uygun olursa o zaman kurarım belki.
öyle demek istemedim. bende evliliği 25 yasında yaptım. 18 yasındaki kadında 60 yasındaki kadında beyaz gelinlik giyme hayaliyle yaşadığını düşünüyorum. 30 yaşındaki bekar kadını evde kalmış mumalesi yapmadım hiç. benim sevdiğim bir abla 45 yaşında evlendi. onunda hayaliydi beyaz gelinlik giymek mutlu yuvası olması.

öyle demek istemedim. bende evliliği 25 yasında yaptım. 18 yasındaki kadında 60 yasındaki kadında beyaz gelinlik giyme hayaliyle yaşadığını düşünüyorum. 30 yaşındaki bekar kadını evde kalmış mumalesi yapmadım hiç. benim sevdiğim bir abla 45 yaşında evlendi. onunda hayaliydi beyaz gelinlik giymek mutlu yuvası olması.
siz evde kalmış muamelesi yapıyorsunuz demedim, böyle "her genç kız evlenmek ister" diye çok kesin ve genelleme içeren konuşmalar ve görüşler yüzünden densiz insanlar başkalarına evde kalmış muamelesi yapıyor. sanki herkes evlenmek zorundaymış gibi bir anlam taşıyor o cümle yani, onu demeye çalışıyorum. siz her kadının evlenmek isteyebileceğini düşünebilirsiniz o sizin görüşünüz ama "her genç kızın hayali beyaz gelinlik giymektir" demek yerine "bence her genç kız beyaz gelinlik giymek ister, hayal eder" diyebilirdiniz. çok kesin bir yargı bildirmek yerine kendi düşüncemizi bildirmenin daha hoş olduğunu düşünüyorum ben kendi adıma. sizin çevrenizdeki kadınların hayali beyaz gelinlik olabilir, benim çevremde de öylesi yok mesela. ben üniversitedeyken sınıfımızın büyük bir kısmı kız öğrenciydi, hepsi çok gençti, hemen hemen hepsiyle arkadaşlığım, sohbetim vs. olmuştur sadece 2-3 kişiden evlilik hayali, planı duydum ben onun dışında kalan 30-40 kız arkadaşımın hayali ya kpss'ye hazırlanıp eline işini almak, ya akademik kariyer yapmak, ya özel sektörde çalışmak falandı yani, benim çevremde de önceliği bunlara veriyor insanlar.

siz evde kalmış muamelesi yapıyorsunuz demedim, böyle "her genç kız evlenmek ister" diye çok kesin ve genelleme içeren konuşmalar ve görüşler yüzünden densiz insanlar başkalarına evde kalmış muamelesi yapıyor. sanki herkes evlenmek zorundaymış gibi bir anlam taşıyor o cümle yani, onu demeye çalışıyorum. siz her kadının evlenmek isteyebileceğini düşünebilirsiniz o sizin görüşünüz ama "her genç kızın hayali beyaz gelinlik giymektir" demek yerine "bence her genç kız beyaz gelinlik giymek ister, hayal eder" diyebilirdiniz. çok kesin bir yargı bildirmek yerine kendi düşüncemizi bildirmenin daha hoş olduğunu düşünüyorum ben kendi adıma. sizin çevrenizdeki kadınların hayali beyaz gelinlik olabilir, benim çevremde de öylesi yok mesela. ben üniversitedeyken sınıfımızın büyük bir kısmı kız öğrenciydi, hepsi çok gençti, hemen hemen hepsiyle arkadaşlığım, sohbetim vs. olmuştur sadece 2-3 kişiden evlilik hayali, planı duydum ben onun dışında kalan 30-40 kız arkadaşımın hayali ya kpss'ye hazırlanıp eline işini almak, ya akademik kariyer yapmak, ya özel sektörde çalışmak falandı yani, benim çevremde de önceliği bunlara veriyor insanlar.
Çevre de önemli faktör. Peki sizin dediginiz gibi söylüyorum. Bence (yaşadığım çevreden gördüğüm kadarıyla ) her genç kızın hayali beyaz gelinlik giymek olabilir diye düzeltiyorum.

O kadınla ayrılıp evine döner mi bilmiyorum. bildiğim tek birşey evli adamlar aldatıyorsa tekrar yapar. onlar için kadını ihtiyaclarını giderecek bir obje olarak görüyorlar. evli olduğum adam içinde geçerli.
böyle düşünüp niye ayrılmıyorsun diye sorabılırsınız.

açıklayayım.
ben bu adamla tanıstığımda a grubuna hazırlanıyordum. gece gündüz çalışmama rağmen olmadı. bana dedıkı birlikte akademisyen olalım. bende yl başladım. tez aşamasında evlendim. evliliğim iki yılı cok güzel geçmişti benim için. bende tabi teze bakmadım. 3 yılımda aklım başıma geldi. TEZe odaklandım. baktım ki adam yazmayayım diye sürekli sorun çıkartıyor. ona rağmen literatürü bitirdim. sonra aldatıldığımı öğrendim. çok zor bir dönemdi benim için. ne yapacagını bilmeyen yaralı bir kuş gibiydim. 1 ay önce dedimki şu tezini bitirinceye kadar sabret. gerekirse konuşma. tezimin bitmesine 2 3 ayım kaldı. hayalini kurduğum akademisyenlik için çalışacagım.
tabi hayalimi gerçekleştirmek için maddi destege ihtiyacım var. ailemmin maddi durumu kendilerini anca yetiyor. arkamda duruyorlar ama cocugum da olunca karar veremiyorum. işte tek ümidim atanabilmek. sonra da adamı tekmeyi basmak.
bu yüzden cesaretimi toplayıp seni bosayacagım diyemiyorum.
Merhaba.. Hala o kadınla birliktemi? ve siz dönse pişman olsa bir şans verecek misiniz?.... Allah yardımcınız olsun, hakkınızda hayırlısı olsun inş..

Her genç kızın hayali beyaz gelinlik giymek mutlu huzurlu yuva kurmak.
Gerçekten var mi mutlu ve huzurlu evlilik.
Ben ilk defa 18 yaşında aşık oldum. Çocukta beni seviyor ailesini gönderdi annemde daha bizim kız cok kucuk onun okullu var diye reddetti. Ailesi de bu çocuğa kız bulmuş ve nisanlanmis. Bunu öğrenince aşkımi kalbime gomdum ve hayatindan uzaklaştım. Bide bize bir evliliği yikarsan seninde evliliğin olmaz diye öğrettiler. Bende çok uzaklara gittim hem kızın yuvası yikilmasin diye hemde belki unuturum diye.

Başardım da unutmayı. Eşim çıktı karşıma yeniden kalbim kipirdiyordu. 4 yil sevgili olduk. Birgünden birgune ona yanlış yapmadım. Yan gözle kimseye bakmadım. Ben ona çok sadiktim

Sonra evlendim. Ve birde çocuk yaptım. Sonra öğrendim ki adam beni aldatıyormus is yerindeki bir kadınla.
Duyduğumda ihtimal bile vermedim. Yalandır kadindadir suç bile dedim. Sonra adam kadına gitmek icin turlu türlü bahaneler. kabullendim.
Hayalini kurduğum yuva ve sadık olmaya çalıştığım adam için yillarimi harcamisim. Degermiydi bu kadar ince düşünmeye.

Not.Şimdi ne boşanacak cesaretim var ne de devam ettirecek halim arafdayim gibi.
Sorun o her genç kızın hayali diye başlayan cümlenizde. Genç kızlarımızın hayali güzel meslekler edinmek, kimseye muhtaç olmamak, kariyerlerinde bir şeyler başarmak olsa sonra kıytırık bir adam uçkuruna sahip olamadı diye bütün hayallerinin yıkıldığını düşünmezler. Evliliğin yıkılması her zaman kötüdür ama bu hayallerinizin çöküşü, hayatın sonu vs. olmamalı.

Kadın kadındır, yaşı da önemli değil mutlaka hayali evliliktir diyorsunuz yani. Akademisyen lütfen olmayın. Hep yanlış hayaller peşindesiniz. Akademisyenlik de bunlardan birisi. O meslek sizin gibi insanlara göre değil. Gidin bir koca daha bulun.

Kadın kadındır, yaşı da önemli değil mutlaka hayali evliliktir diyorsunuz yani. Akademisyen lütfen olmayın. Hep yanlış hayaller peşindesiniz. Akademisyenlik de bunlardan birisi. O meslek sizin gibi insanlara göre değil. Gidin bir koca daha bulun.
Yani siz evlilik hayali bile kurmuyorsunuz. Tebrik ederim sizi. Sizin gibi insanların cogalmasini isterim.

Sokrates bir sözü var**Her durumda evlenin. Esiniz iyi olursa mutlu olursun.Esiniz kötü olursa ise filozof olursun** Benim esten evlilikten beklentim kalmadigindan filozof olma yolunda ileriyorum

Sorun o her genç kızın hayali diye başlayan cümlenizde. Genç kızlarımızın hayali güzel meslekler edinmek, kimseye muhtaç olmamak, kariyerlerinde bir şeyler başarmak olsa sonra kıytırık bir adam uçkuruna sahip olamadı diye bütün hayallerinin yıkıldığını düşünmezler. Evliliğin yıkılması her zaman kötüdür ama bu hayallerinizin çöküşü, hayatın sonu vs. olmamalı.
Haklısın. sizin gibi düşünebilmek için acı tecrübe gerekliymis. Kiytirik insanlar için hayal kurup yikilmasini izlemem artık.

Merhaba.. Hala o kadınla birliktemi? ve siz dönse pişman olsa bir şans verecek misiniz?.... Allah yardımcınız olsun, hakkınızda hayırlısı olsun inş..
Dedigim gibi o kadın olmazsa başka bir kadın olur onunla da olmazsa başka biri bu hep böyle devam eder. Bir insan birsey yaparsa onun arkası hep gelir.

Back
X