siz evde kalmış muamelesi yapıyorsunuz demedim, böyle "her genç kız evlenmek ister" diye çok kesin ve genelleme içeren konuşmalar ve görüşler yüzünden densiz insanlar başkalarına evde kalmış muamelesi yapıyor. sanki herkes evlenmek zorundaymış gibi bir anlam taşıyor o cümle yani, onu demeye çalışıyorum. siz her kadının evlenmek isteyebileceğini düşünebilirsiniz o sizin görüşünüz ama "her genç kızın hayali beyaz gelinlik giymektir" demek yerine "bence her genç kız beyaz gelinlik giymek ister, hayal eder" diyebilirdiniz. çok kesin bir yargı bildirmek yerine kendi düşüncemizi bildirmenin daha hoş olduğunu düşünüyorum ben kendi adıma. sizin çevrenizdeki kadınların hayali beyaz gelinlik olabilir, benim çevremde de öylesi yok mesela. ben üniversitedeyken sınıfımızın büyük bir kısmı kız öğrenciydi, hepsi çok gençti, hemen hemen hepsiyle arkadaşlığım, sohbetim vs. olmuştur sadece 2-3 kişiden evlilik hayali, planı duydum ben onun dışında kalan 30-40 kız arkadaşımın hayali ya kpss'ye hazırlanıp eline işini almak, ya akademik kariyer yapmak, ya özel sektörde çalışmak falandı yani, benim çevremde de önceliği bunlara veriyor insanlar.