• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatın gercekleri

Gecelerin-yargici

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
84
26
18
39
Her genç kızın hayali beyaz gelinlik giymek mutlu huzurlu yuva kurmak.
Gerçekten var mi mutlu ve huzurlu evlilik.
Ben ilk defa 18 yaşında aşık oldum. Çocukta beni seviyor ailesini gönderdi annemde daha bizim kız cok kucuk onun okullu var diye reddetti. Ailesi de bu çocuğa kız bulmuş ve nisanlanmis. Bunu öğrenince aşkımi kalbime gomdum ve hayatindan uzaklaştım. Bide bize bir evliliği yikarsan seninde evliliğin olmaz diye öğrettiler. Bende çok uzaklara gittim hem kızın yuvası yikilmasin diye hemde belki unuturum diye.

Başardım da unutmayı. Eşim çıktı karşıma yeniden kalbim kipirdiyordu. 4 yil sevgili olduk. Birgünden birgune ona yanlış yapmadım. Yan gözle kimseye bakmadım. Ben ona çok sadiktim

Sonra evlendim. Ve birde çocuk yaptım. Sonra öğrendim ki adam beni aldatıyormus is yerindeki bir kadınla.
Duyduğumda ihtimal bile vermedim. Yalandır kadindadir suç bile dedim. Sonra adam kadına gitmek icin turlu türlü bahaneler. kabullendim.
Hayalini kurduğum yuva ve sadık olmaya çalıştığım adam için yillarimi harcamisim. Degermiydi bu kadar ince düşünmeye.

Not.Şimdi ne boşanacak cesaretim var ne de devam ettirecek halim arafdayim gibi.

Ben ilk defa 18 yaşında aşık oldum. Çocukta beni seviyor ailesini gönderdi annemde daha bizim kız cok kucuk onun okullu var diye reddetti. Ailesi de bu çocuğa kız bulmuş ve nisanlanmis. Bunu öğrenince aşkımi kalbime gomdum ve hayatindan uzaklaştım. Bide bize bir evliliği yikarsan seninde evliliğin olmaz diye öğrettiler. Bende çok uzaklara gittim hem kızın yuvası yikilmasin diye hemde belki unuturum diye.

Başardım da unutmayı. Eşim çıktı karşıma yeniden kalbim kipirdiyordu. 4 yil sevgili olduk. Birgünden birgune ona yanlış yapmadım. Yan gözle kimseye bakmadım. Ben ona çok sadiktim

Sonra evlendim. Ve birde çocuk yaptım. Sonra öğrendim ki adam beni aldatıyormus is yerindeki bir kadınla.
Duyduğumda ihtimal bile vermedim. Yalandır kadindadir suç bile dedim. Sonra adam kadına gitmek icin turlu türlü bahaneler. kabullendim.
Hayalini kurduğum yuva ve sadık olmaya çalıştığım adam için yillarimi harcamisim. Degermiydi bu kadar ince düşünmeye.

Not.Şimdi ne boşanacak cesaretim var ne de devam ettirecek halim arafdayim gibi.
Iki olayın birbiriyle hiç bağlantısı yok.
Ilkinde dogru olan yapılmış
2. 'de adam doğru değilmiş zaten.

Lütfen arafta kalma.
Bir kadın "evlilik" denen su "kutsal" muesseseden çok daha değerli.
Sen bir kadınsın ve bir anne.
Güçlü ol. Ayaklarının üzerinde dur.
Aldatılmayi kabullenip de oturma.
Haberin varken dayanmak çok daha zor

Bas tekmeyi...! Soluğu mahkemede alsın.. Asıl şimdi güçlü ama çok güçlü böööyle başın yukarda aslanlar gibi durmalısın..Hakaret bile etmeden sadece davanı aç... İnan şu duruş ve kararlılık gücüne güç katar.. Sakın ağlayıp üzülme.. Hele ki onun karşısında sakın..

Iki olayın birbiriyle hiç bağlantısı yok.
Ilkinde dogru olan yapılmış
2. 'de adam doğru değilmiş zaten.

Lütfen arafta kalma.
Bir kadın "evlilik" denen su "kutsal" muesseseden çok daha değerli.
Sen bir kadınsın ve bir anne.
Güçlü ol. Ayaklarının üzerinde dur.
Aldatılmayi kabullenip de oturma.
Haberin varken dayanmak çok daha zor
Haklısın. Ayaklarının üzerinde durmam gerekli. Ben bir anneyim çocuğum için bunu yapmalıyım. Burda konu açmak yerine dilekçe hazırlamam lazımdı. Teşekkür ederim

biz toplum olarak evliliği neden yanlış anlıyoruz? cevabı bu cümlede gizli işte. neden genelleme yaptınız merak ettim. böyle saçma sapan yok her kızın hayali evlenmektir, gelinlik giymektir diye diye kızlar üzerinde psikolojik baskı yapıyorlar ondan sonra 30 yaşında hala bekar olan insanlara evde kalmış muamelesi yapıyorlar. rica ediyorum böyle genellemeleri artık bir kenara bırakalım. kızlarımızın hayali evlilik falan değil, artık onlar ikinci planda. kızlarımızın hayali artık okuyup önce meslek sahibi olmak, daha sonra hayatına istediği gibi yön vermek. ama böyle her kızın hayali yuva kurmaktır dediğiniz zaman istemeden de olsa sanki her kadın mutlaka evlenmek zorunda gibi algı yaratmış oluyorsunuz.

böyle genellemeler yapmazsak kadınlarımız mutsuz oldukları evlilikleri yürütmek zorunda hissetmezler kendilerini.

ben 24 yaşındayım hiç evlilik, beyaz gelinlik hayali falan kurmadım, ben kadın değil miyim şimdi? ya da anormal miyim acaba? karşıma doğru insan çıkarsa şartlar da uygun olursa o zaman kurarım belki.

Haklısın. Ayaklarının üzerinde durmam gerekli. Ben bir anneyim çocuğum için bunu yapmalıyım. Burda konu açmak yerine dilekçe hazırlamam lazımdı. Teşekkür ederim
Dilekce isin en kolay tarafi bence.
Burada sana düşen başta çocuğun ve senin için bir yol çizmek, geleceğini düşünmek.

Yani çalışmıyorsan bi ise gır, nafaka olaylarını düşün.
Gerekirse adam gitsin evde siz kalın size bakmak zorunda.

sizi üzmek için yazmıyorum kesinlikle
belki okuyan genç kızlar olur diye yazıyorum:
yanılıyorsunuz. "her genç kızın hayali beyaz gelinlik giymek" değil
o hayaller yüzünden genç kızlar daha kendilerini bulamadan evleniyorlar işte
18 yaşındaki kızın hayali kendi geleceği olmalı, ayakları üzerinde durduğu günler olmalı
eşinizle durumunuz ne olur bilemem, pek ayrılabilecek gibi durmuyorsunuz
ama çocuğunuz kız ise ona en değerli şeyin evlenmek değil, "kendisi" olduğunu öğretin
umarım Allah yardımcınız olur

biz toplum olarak evliliği neden yanlış anlıyoruz? cevabı bu cümlede gizli işte. neden genelleme yaptınız merak ettim. böyle saçma sapan yok her kızın hayali evlenmektir, gelinlik giymektir diye diye kızlar üzerinde psikolojik baskı yapıyorlar ondan sonra 30 yaşında hala bekar olan insanlara evde kalmış muamelesi yapıyorlar. rica ediyorum böyle genellemeleri artık bir kenara bırakalım. kızlarımızın hayali evlilik falan değil (olmamalı ama maalesef çoğu öyle), artık onlar ikinci planda (olmalı ama çoğu için değil maalesef) . kızlarımızın hayali artık okuyup önce meslek sahibi olmak (olmalı kesinlikle ama çoğunluk hala öyle değil maalesef), daha sonra hayatına istediği gibi yön vermek. ama böyle her kızın hayali yuva kurmaktır dediğiniz zaman istemeden de olsa sanki her kadın mutlaka evlenmek zorunda gibi algı yaratmış oluyorsunuz.

böyle genellemeler yapmazsak kadınlarımız mutsuz oldukları evlilikleri yürütmek zorunda hissetmezler kendilerini.

ben 24 yaşındayım hiç evlilik, beyaz gelinlik hayali falan kurmadım, ben kadın değil miyim şimdi? ya da anormal miyim acaba? karşıma doğru insan çıkarsa şartlar da uygun olursa o zaman kurarım belki.

bence de genellemeler çok yanlış
hele ki bunun normalleştirilmesi iyice yanlış

Isiniz var mi? Maddi gucunuz var mi? Aileniz yaninizda mi? Ne bileyim bir engel yoksa tabi ki basta biraz zorlanirsiniz ama bosanin.. Aldatan erkekle ayni yataga girilir mi?

Kendini bir adam için heba eden bir kadın daha .. Aldatılmayı hazmedebileceksen boşanma kal ama ne gerek var değer mi ? Mesleğin varsa işini yap boşan ayaklarının üstünde dur kardeşim ..

Her genç kızın hayali gelinlik mutlu yuva değildir. Daha yüksek idealleri olan milyonlarca genç kız var dünyada.
Bu düşünce bize toplum tarafından dayatılan ve evlilik yapmayan kadını alt statüye atan bir düşünce.
Ne yazık ki siz de böyle büyümüşsünüz.
Sizin sadakatiniz karşıdakinin sadakatini garantilemiyor maalesef. Sevginiz de sevgisini.
Adam elden çıkmış artık.
O kadınla ayrılıp evine dönebilir dönmeyebilir de ama mesele şu. Siz bu duruma katlanabilecek misiniz? Aldatılmayı unutabilecek misiniz?
Boşanma mevzusuna girdiniz diyelim
Mesleğiniz
Geliriniz var mı
Boşanmadan sonra aileniz arkanızda duracak mı
Hoş ne olursa olsun boşanmak gerekiyor ama bunlar da düşünülüp planlanması gerekn şeyler.

Her genç kızın hayali gelinlik mutlu yuva değildir. Daha yüksek idealleri olan milyonlarca genç kız var dünyada.
Bu düşünce bize toplum tarafından dayatılan ve evlilik yapmayan kadını alt statüye atan bir düşünce.
Ne yazık ki siz de böyle büyümüşsünüz.
Sizin sadakatiniz karşıdakinin sadakatini garantilemiyor maalesef. Sevginiz de sevgisini.
Adam elden çıkmış artık.
. Siz bu duruma katlanabilecek misiniz? Aldatılmayı unutabilecek misiniz?
Boşanma mevzusuna girdiniz diyelim
Mesleğiniz
Geliriniz var mı
Boşanmadan sonra aileniz arkanızda duracak mı
Hoş ne olursa olsun boşanmak gerekiyor ama bunlar da düşünülüp planlanması gerekn şeyler.
O kadınla ayrılıp evine döner mi bilmiyorum. bildiğim tek birşey evli adamlar aldatıyorsa tekrar yapar. onlar için kadını ihtiyaclarını giderecek bir obje olarak görüyorlar. evli olduğum adam içinde geçerli.
böyle düşünüp niye ayrılmıyorsun diye sorabılırsınız.

açıklayayım.
ben bu adamla tanıstığımda a grubuna hazırlanıyordum. gece gündüz çalışmama rağmen olmadı. bana dedıkı birlikte akademisyen olalım. bende yl başladım. tez aşamasında evlendim. evliliğim iki yılı cok güzel geçmişti benim için. bende tabi teze bakmadım. 3 yılımda aklım başıma geldi. TEZe odaklandım. baktım ki adam yazmayayım diye sürekli sorun çıkartıyor. ona rağmen literatürü bitirdim. sonra aldatıldığımı öğrendim. çok zor bir dönemdi benim için. ne yapacagını bilmeyen yaralı bir kuş gibiydim. 1 ay önce dedimki şu tezini bitirinceye kadar sabret. gerekirse konuşma. tezimin bitmesine 2 3 ayım kaldı. hayalini kurduğum akademisyenlik için çalışacagım.
tabi hayalimi gerçekleştirmek için maddi destege ihtiyacım var. ailemmin maddi durumu kendilerini anca yetiyor. arkamda duruyorlar ama cocugum da olunca karar veremiyorum. işte tek ümidim atanabilmek. sonra da adamı tekmeyi basmak.
bu yüzden cesaretimi toplayıp seni bosayacagım diyemiyorum.

Back
X