- Konu Sahibi simgem7137
-
ben biyografilerin insanın kararlarını birazda olsa etkileyeceğine inanıyorum.. patti smith çoluk çocuk kitabı hayatımın kitabıdır. hoşlanmayan olabilir ama bu kitabın özü mücadeledir.. yada bana öle gelmiştir..[/QUOTE
evt cnm kitap kadar insanın ufkunu genişleten..herakete geçiren bi güç yok bence..her kitap yeni bi pencere yeni bi bakış açısı..ve sadece boş zmanlara bırakılmamalı
Kitapların farkında olduğumuz veya olmadığımız pek çok etkisi vardır mutlaka üzerimizde, diye düşünenlerdenim...
Şu yaşımda halen en çok dikkat etmeye çalıştığım yönlerimi bana daha okuduğum zamanlar itibariyle (artık aklım ne kadarına erebiliyorsa o kadar olmak suretiyle) uzun hem de çok uzun yıllar önce kazandıran başlıca etkenlerin, ta çocukluğumda okuduğum Kemalettin Tuğcu kitapları olduğunu söyleyebilirim mesela...
Yine aynı şekilde, Doktor Jivago, (kitabından önce filmini izlemiştim çocuk ve genç arası bir dönemimde) daha sonraki yıllarda kitabını okuduğumda ve filmi tekrar izlediğimde, kişiliğime yansımış olan etkileri çoktur...
Şu anda halen her defasında bu yaşıma rağmen önemli kararlarımı gözden geçirmek adına ve yeni yeni kararlar vermek adına tartışmasız NUTUK mesela... Her üç beş yılda bir, çok daha farklı şeyler yakalayabiliyorum, gibi...
Merhaba, evet ben de kesinlikle katılıyorum görüşünüze ve kesinlikle -Bir Başyapıt- diyorum. Ayrıca; kaç kez okuduğumu inanın hatırlamıyorum, arada açıp kısım kısım baktıklarımı ise zaten hiç saymıyorum bile. Lakin; her baktığımda -sanki daha önce okumamışım- hissi uyandıracak kadar da çok şey anlatmış Atam bizlere ve çok kıymetli şeyler armağan etmesi yanında, ayrıca böyle muhteşem ve sıkı sıkıya sarılıp, defalarca okuyup, irdeleyip, doğru anlamaya ve algılamaya çalışmanın çok önemli olduğu bu güzel eseri de armağan etmiş... O denli şaheser ve o denli gerekli... Her Türk vatandaşının -maksimum 3 ila 5 yıl arayla- tekrar tekrar okuması gerektiğini de düşünüyorum ayrıca. Her yaşta ve her şartta, çok çok daha farklı tespitler, çok önemli öngörüler, öneriler ve düsturlar buluyor insan, bu başyapıtta...kesinlikle cnm..nutuk cumhuriyet tarihimizin başyapıtı.. atamız bizlere öyle güzel bi hediye bırakmış ki..hala okumayan varsa bende şiddetle tavsiye ederim..
Merhaba, evet ben de kesinlikle katılıyorum görüşünüze ve kesinlikle -Bir Başyapıt- diyorum. Ayrıca; kaç kez okuduğumu inanın hatırlamıyorum, arada açıp kısım kısım baktıklarımı ise zaten hiç saymıyorum bile. Lakin; her baktığımda -sanki daha önce okumamışım- hissi uyandıracak kadar da çok şey anlatmış Atam bizlere ve çok kıymetli şeyler armağan etmesi yanında, ayrıca böyle muhteşem ve sıkı sıkıya sarılıp, defalarca okuyup, irdeleyip, doğru anlamaya ve algılamaya çalışmanın çok önemli olduğu bu güzel eseri de armağan etmiş... O denli şaheser ve o denli gerekli... Her Türk vatandaşının -maksimum 3 ila 5 yıl arayla- tekrar tekrar okuması gerektiğini de düşünüyorum ayrıca. Her yaşta ve her şartta, çok çok daha farklı tespitler, çok önemli öngörüler, öneriler ve düsturlar buluyor insan, bu başyapıtta...
Estağfurullah. Sadece okumaya çalışıyorum işte bir şeyler, ara sıra... :) Anlayışınız ve güzel sözleriniz için de teşekkür ediyorum, sağ olun... Hemfikir olduğumuz için öyle gelmiştir. :) Gözlemler, doğru tespitler, hayatın her alanında önemli olduğu kadar, okuduklarımızda da önemli şeyler. Hatta ve hatta "okumak" yani -gerçek manada- okumuş olmak ve okumanın hem insanlara hem de toplumlara bir şeyler kazandırabilmesi de tamamen - asıl bu noktadaki - yeterliliklerimize bağlı... Çünkü; gerçek manasını bulamamış, gerçek manası anlaşılamamış, anlaşılmış halinden edinilen çıkarımlar hayata geçirilememiş bir okuma, taktir edersiniz ki -zaman kaybından- veya -okumuş olduğumuz kitap sayılarımızdaki artıştan- başka hiç bir anlam ifade etmez, öyle değil mi?ne kadar düzgün bi dille anlatmıssın cnm. nutuğu bize anlat deselerdi ben bu kadar yerinde ifadeler kullanamazdım belki de..gözlemlerin de gayet yerinde..hakikaten kitap kurdu olduğun buradan çok belli.. ne mutlu sana..paylaşımlarının devamı dilerim..
Alinacaklar listesine ekledimhakan günday- kinyas ve kayra
beni çok etkiledi. tekrar tekrar okudum. bazen özlüyorum o kitabı :)
LisedeAdı Aylin Ayşe Kulin ,bide Ana ödüllü kitap yazarı yabancı unuttum.Nöbet Dean RKuntz iki gecede bitirdim ,Çook daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?