- 5 Nisan 2012
- 1.628
- 857
- 123
canım ailenin kavga etme sebebi nedir? bende üniversite sınavlarına hazırlanırken üvey annemle babam sürekli küfürlü tartışırlardı, babam içkili olurdu, bazen banada küfrederlerdi ve kovarlardı evden tek amacım şehir dışında iyi biryeri kazanmak ve burs almaktı ve gerçekleşti hayalim; şükür ki geçti o günlerim şimdi mutluyum üniyi bitiriyorum bu sene, sen de geçecek bu günler deyip sabret; babam da bana tıp yaz dedi ben doktorluk istemediğim için başka bölüm yazdım ama o da hayatımda en çok istediğim meslek değil, tiyatroyu çok severdim ama babam bizi okutmayı bile gözünde çok büyütürdü nerde kalmış tiyatro kursu falan filan, işim olunca paramı kazanınca gitmeyi düşünüyorum kurslara hobi bile olsa yapmalıyım bence içimde kalmasın, doktorlukta gerçekten zor bir meslek hani çok severek seçip sonra bırakanları da gördüm bizim bölümde vardı tıp kazanmış ama bırakıp gelmişti, gerçekten kolay değil hem okuması hem de meslek olarak, tıp kazanamasan bile hayırlısı demelisin her zaman yani mühendislik bölümleri var sayısalcısındır muhtemelen, sağlık diyorsan illaki biyoloji ve kimya okuyabilirsin ve ilaç şirketlerinde çalışabilirsin, belki birgün bir hastalığın çaresini bulabilirsin; bana doktor olmaktan daha da güzel geliyor bunlar, yani tek bir amaç koyarsan önüne olmayacak diye tabiki sürekli yıkılır sürekli stres altında olursun o kadar güzel bölümler varki öğretmenlik, polislik hepsinde insanlara faydalı olabilirsin hatta bence doktorlardan daha faydalı olursun, saplanıp kalma doktorluk fikrine asla, senin hayırlı gördüğün işte bir şer vardır bunu bilemezsin, hayırlısı olsun de Allah a sığın canım.