Hayatta beceremem yapamam dediğiniz şeyler neler?

Her şeyi beceriyozda noluyor,becerme kalsın öyle aman. Fakat dün itibariyle,kin tutmayi ogrenmem gerektiğini anladım. Sıktım dişimi yüz vermedim,birisine.Bu kini icimde büyütüp bana karşı saygısız olamayacağını ogretecem ona. X dedi kostum,bundan böyle gorecek gununu.İnsallah x demez.

Doktor olamazdım. Hele cerrah asla olamam. Hastaneye gidince bile alt üst oluyorum. Ani bir şey olduğunda sakince müdahale ediyorum ama sonra offff. Annemin ameliyattan sonra dikişi açıldı, pansuman yaptım, elimi yıkamaya gittiğimde bayılacaktım.

Sanırım hayatım boyunca camın dışını silemem. Başka biri silerken bile kalp krizi geçiriyorum hissi geliyor. Onun dışında her şeyi en azından deneyebilirim.

Hiçbir sınava ya da başarı gerektiren herhangi bir duruma ben bunu yaparım diyerek başlayamadım. Genelde bir şekilde olmuştur ama çoğu akademik kariyerle ilgili başardıklarımın. Mesela her sene evde bakımlı olacak kendime dikkat edecem derim yapamam. Kilo vereceğim derim veremem. Çok konuşmayacagım biraz içimde yaşayacağım derim yapamam. Takıntılı olmayacağım hayatı kendime etrafındakilere zehir etmeyeceğim derim onu da beceremem

Kendi evimde kapıları kilitlemeden ve kontrol etmeden veya tam güvenliğinden emin olmadığım yerde (Kampta vb) mümkün değil rahatlayıp uyuyamam.

20 yasindayken bir otobus kazasi yasadim. Cok sukur sapasaglam ciktim takla atan otobusten. Sadece alnimda bir cizik vardi. O gunden beri arac fobim var. Arabamizda on koltukta bile oturamiyorum. Esim bazen benimle yolculuk yapmanin eziyet oldugunu soyler hatta 😊 Cocugun pusetini kemerle baglamama ragmen saglam oldugunu bile bile yani basinda oturup pusetini simsiki tutuyorum. 😊
Bu sebepten sanirim asla araba kullanamayacagim.

Biraz komik olabilir ama düdüklü tencere aslaaaa ve asla kullanamam cok korkuyorum:) eti fasulyeyi nohutu saatlerce hasliyorum yinede kullanmıyorum. Basima agrilar giriyo sesini duydukca.hatta bir keresinde arkadaşım benim evde yemek yapti dudukluyle ben disari cikip markette gezdim:):):)
Yaa evet onceki msjda nasil unuturum yazmayi 😅 Ben de senin gibiyim. Saatlerce haslarim yine de duduklu kullanamam. Annemin ceyizime aldigini da paketini bile acmadan ev hediyesi goturmustum bir arkadasima. Annem hala bilmez 😂

arkadaşlar selam. nasılsınız iyisinizdir inş.

bu aralar kendimi geliştirmeye odaklandım açıkçası kişiliğimle ilgili şeyler düşünüyorum. fark ettim ki her insan için iyi bir şey anlamında "o x yapamaz" denecek bir şey var. mesela trafik fobisi olan bi arkadaşım araba kullanamaz, ya da ailesine aşırı bağımlı arkadaşım tek yaşayamaz falan gibi.

kendi açımdan düşündüm biraz bişey bulamıyorum açıkçası etrafıma da sordum iyi anlamda bişey bulamadılar (böcek fobim var böcek yemem ama böcek yemek iyi bişey değil sonuçta 🤣) ben de kk ya sorayım belki kendileri için yazarlar ben de kendime geliştirecek bir şey bulurum hem belki birbirimizi gaza getiririz ben de kendimde göremediklerimi bulurum dedim.

evet sizin hayatta ben bunu yapamam beceremem dediğiniz şeyler neler?

not: çok sık giremiyorum yoğun bi dönemimdeyim tek tek alıntılayamazsam darılmayın nolur.
Evde biri varken temizlik yapamam içimden gelmez

Biber kızartamam mutlaka yanar 🤣

Haha, benden bi tane daha. Gidemem, yapamam, edemem, ay bi el atın bana demeyi o kadar çok isterken tamam ben hallederim çıkıyo hep ağzımdan.

Kavanoz açamıyorum ama ben tek beceremediğim şey olabilir. Kendimi kavanoz açma konusunda geliştirmeliyim.
Kimseye ihtiyacın olmayacak artık bu tüyomdan sonra :rolleyes:
Toplaşın hanımlar yüzyıllık sorunun çözümünü söylüyorum.
Mutfak tezgahına zarar gelmemesi için klasik lavabo önündeki bezimizi kalınca katlayıp koyuyoruz. Elimizle açamadığımızdan emin olduğumuz kavanozu iki elimizle kavrıyoruz ve 45 derecelik açıyla ne çok hafif ne çok şiddetli olacak şekilde beze doğru vuruyoruz. Esas mesele kavanozu hem eğik tutup hem de önden arkaya(yani bize doğru) çekerek vurmak. Genelde 2.seferde bir pıs sesi duyulur ve kavanozunuz artık açılabilir hale geldi.
Zorlu vakalar için ben halıyı kullanıyorum. Hem daha fazla güç hemde önden arkaya hareketini daha geniş yapma imkanı olduğu için.
Ayrıca bıçak sokup açtığınızda kapağı tekrar kullanamazken, bu yöntemle aynı kapağı sürekli kullanabilirsiniz. Tekrar kapak almanıza gerek kalmaz.
Teşekkürler :cool:

konuya yorumumu da yapayım. Aptal insanlarla aynı ortamda kalamıyorum. Zorunluysam da bir süre sonra tahammülüm kalmıyor ya laf sokuyorum ya bodoslama dalıyorum. Ortamda ölüm sessizliği oluşturuyorum.
Aptal insanlardan kastım da subjektif konularda beğenmediğim fikirleri olanlar değil yanlış anlaşılmasın. Bariz bilime ters olanlar, dünya düzdür diyenler vs gibi.

Kan görünce bilincimi açık tutamıyorum mesela :KK70: Aklıma ilk bu geldi. Çok utanırım sır gibi saklarım herkesten bu özelliğimi :KK70:

Hayır demeyi ve insanları beni rahatsız eden bir konuda uyarmayı beceremiyorum. Ne kibarca ne de baska türlü. Bunu yapabilmeyi çok isterdim.

Tatlı, pasta,börek ikramına yok demeyi. Ciddiyim çünkü zaafım var ve bazen göya irademi kullanıp yok diyeceğim desem de, söz konusu zaaflarım önüme sunulunca kendimi tutamıyorum Ve asla tutamam gibi geliyor.

Yaa evet onceki msjda nasil unuturum yazmayi 😅 Ben de senin gibiyim. Saatlerce haslarim yine de duduklu kullanamam. Annemin ceyizime aldigini da paketini bile acmadan ev hediyesi goturmustum bir arkadasima. Annem hala bilmez 😂
Bende benimkini vereym dedim kapagini kapatmadan içinde biseyler yapiyrm :) isteyen olurda seve seve veririm tencereyi:)

Sevmedigim biri varsa eğer çevremde, çevre şartlar durum her ne olursa olsun politik olamıyorum, fırtınalar esiyor bulunduğumuz yerde

Back
X