İnsanlara asla çok fazla güvenme..
Kimse için , kimse ile aranı bozma.. Birgün onlar iyi olurlar, sen kötü kalırsın..
Benim için en önemlileri bunlar ve gerçeklik payı çok fazla...
hangi birini yazayım 24 yaşımda çok yük yüklendim gibi hissediyorum kendimi
1-Asla kimseye kendin kadar güvenme (bir laf vardır bi babama güvenirdim o da anamı maskara etmiş diye / kaba ise kusura bakmayın)
2-İnsanlar kıskanıyorum adı altında sizden bişeyleri yapmamanızı istiyorlarsa, kesin kendileri yiyordur bi halt ondan sizi baskı altında tutuyorlardır!
3-Kesinlikle büyük konuşmayın çok geçmiyor o lafı bi güzel hazmediyorsunuz.
4-Kimse ardından kötü laf etmeyin (o insan size kötülük etse de) gün gelip o insanla yüz yüze geliyorsunuz. Bırakın herkes yaptığından utansın.
5-Bu dünyada herkes size dost değil her yüze güleni dost sanmayın. En kötü ya da en güzel gününüzde kimin ne olduğunu çok iyi anlıyorsunuz.
6-Şu laf çok doğru ikinci bir kişinin bildiği şey sır değildir. Çok özel bir derdiniz varsa da kimseye söylemeyin (içiniz yansa da kül olsa da) millet yeminler etse de kimse sırrınızı taşıyamıyor, emanete hıyanet edilir olmuş bu devirde
7-Nerde ne laf demesini bilmeyen insandan uzak durun. Gün gelip o yılan sizi de sokuyor haberiniz ola!
daha çok varda kafamın şu karmaşasında bunlar aklıma geldi
bu güzel baslık ve tüm paylasımcı arkadaslara tesekkürler.
herkesin senin kadar insan oldunu seninde herkes kadar amaclarını umutlarını önce kendi üstüne kurup sonra imkanlarını yada istifade edebilcen baskalarının imkanlarını degerlendir ama hayatının kaptanı ol.
hayata hic birseye asla deme degisen zaman herseyin insanlar icin olup insanların degisgen oldunu gösteriyor.
ve asla ALLAHTAN umudunu keesme hic bir sart ve durumda cünki insan oglunda imkansızlık kavramı var yaradanımda yok diledimi senin asla düsünemedin sebeplerle yol alıyorsun sen bile sasırıyorsun.
herkesi sevme sevdiklerine güven ama duydugun güvenin tebbir kavramını ortadan kaldıracagı kadar degil.
yasamını iki odak koy sen ve ALLAH ve onun yarattıkları ve yaratıklarının yasama getirileri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?