- 30 Haziran 2014
- 191
- 54
- 28
- Konu Sahibi Aylinaydin
-
Kalbimi mi dinlemeliyim aklımı mıElektrik,su,doğalgaz,telefon faturaları geldiğinde..
Kirayı ödemekte zorlandığınızda,aidatlarınızı geciktirdiğinizde..
Çocuk olunca çocuğun masrafları vs..
İşte o zaman anlarsınız annenizin haklılığını..
Herşey maddiyat değildir ama maddiyat önemlidir..
Evliliklerin bitme nedenlerinden biri de maddiyat..
"İki gönül bir olunca samanlık seyran olur" sözü romantik gibi görünen,gerçekçi olmayan bir sözdür günümüzde.
İnşallah sorun çıkmazöyle düşünüyorsa iyi illa ev alması gerekmez mesleği olsun düzenli bir işi olsun
ihtiyaçlarınızı karşılayabildiğiniz takdirde sorun çıkmaz
Kalbimi mi dinlemeliyim aklımı mı
Amin sağolun kendisi de universite okuyor çalışmayı da seven biri ama durum cokta iyi değil annem ne mühendisler ne doktorlar kafasında
İkisini de..Kalbimi mi dinlemeliyim aklımı mı
Evet zamanla olur ama simdiden evliliği aklına koymuş hatta ailesi de beni biliyo evlenicez diye seviniyolar ben hemen cevap vermek istemiyorum ama inandırmış buna kendiniikisini de dinlemelisin tek başına mantık yada aşk yetmez
aklına mantığına yatacak ve aynı zamanda seveceksin ki mutlu olasın
öncelikle hiç birşey için acele etmemek gerek sabır , emek ve zamanla herşey olur.
Kendisi çok aceleci hemende cevap vermek istemiyorum ama kendini hazırlamış bunaÜniversite okuyor calismayida seviyor. Durum o kadarda kötü degilki ozaman. Suan belki maddi sikintilari vardir ama ileride daha iyi yerlere gelebilir. Sende calisiyorsun sanirim. Bir ev gecindirebilecek durumunuz olunca evliligi düsünürsünüz acelesi yok ki.
Gercekten cok az bir geliri var (yada olacak) ev gecindiremez dersen ozaman iyi düsünmek lazim.
En çok korktuğum hata yapmak ve annemin bak ben demiştim demesiİkisini de..
Kalbini dinlerken mantığını da ihmal etme..
Hayaller güzeldir ama gerçekler zordur..
Ve unutma,anneler her zaman olmasa bile çoğu zaman haklı çıkıyorlar.
İyi düşün taşın..En çok korktuğum hata yapmak ve annemin bak ben demiştim demesi
Kafam çok karıştı şuanlık bunu düşünmyim ilerde bakarız diye içimden geçiriyorum ama o hevesli önümüzdeki zamanlarda ne olucağını bilmeden ümitte vermek istemiyorumİyi düşün taşın..
Sırf o istiyor diye aceleye getirme..
Geleceğin söz konusu..
En iyisi yapıyorsun..Kafam çok karıştı şuanlık bunu düşünmyim ilerde bakarız diye içimden geçiriyorum ama o hevesli önümüzdeki zamanlarda ne olucağını bilmeden ümitte vermek istemiyorum
İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor. İşin içine geçim derdi, borçlar, ödemeler ıvır zıvır girince o değer vermeler yerini kavga etmelere bile bırakabiliyor.Merhaba arkadaşlar benim içimi kemiren bir sorunum var. Benim bir süredir erkek arkadaşım var aynı yerde oturuyoruz çok iyi anlaşıyoruz bana çok değer veriyor vs. ama bir derdim var biz annemle arkadaş gibiyiz bugüne kadar herşeyimi anlattım ama bunu söyleyemiyorum sebebi ise erkek arkadaşımın benimle evlenmek istemesi ve durumunun pekte iyi olmaması. Bana göre sorun yok beni sevsin yeter ama annemin vericeği tepkiden çekiniyorum. Annem hiç lafını sakınmaz başlar ; 'o seni mutlu edemez onunla olmaz sen kariyer sahibisin çok farklısınız' diye biliyorum onu tanıyorum. Sizce hayatta herşey maddiyattan ibaret mi? Anneme hak vermeli miyim? Onu ezip geçersem yıllar sonra pişman olur muyum?
İlerde maddi durumumuz ne olur bilmiyorum ama en azından bi evimiz olsa yinede sorun yaşarmıyızİki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor. İşin içine geçim derdi, borçlar, ödemeler ıvır zıvır girince o değer vermeler yerini kavga etmelere bile bırakabiliyor.
Kuzenim bir kızcağızla evlendi. İlk nişanlandıkları dönemde nasıl el üstünde tutuyor, nasıl seviyor anlatamam. Kuzen hayırdır dedik, verdiği tek cevap "geliri iyi" oldu. Şimdi evliler bir bebekleri var o el üstünde tutan adamdan da eser yok. Bunları dikkate alın derim.
Çok kararsızım aklımla mı yoksa kalbimle mi hareket ediyim bilmiyorumarkadaşlarında dediği gibi maddiyat herşey değil ama iki gönül bir oluncada samanlık seyran olmuyor.annen kendi düşüncesine göre en iyisini isteyebilir çünkü sen onun kıymetlisisin.benim düşüncemde bi erkeğin ailesini geçindirecek kadar kazancı olması yeterli.illaki bi gayrimenkul olması şart diye düşünülürse ev,araba vs zamanla olabilecek şeyler.hepimiz genç insanlarız şu yaşımızda ev araba alınamayabilir.
beklentilerine bağlı canım.ailesini geçindirecek kadar geliri olsa ve tabi düzenli bi işi olsa bu sana yeter mi?Çok kararsızım aklımla mı yoksa kalbimle mi hareket ediyim bilmiyorum
Yeter tabiki zaten bende çalışıyorum o da çalışsa evlenince hiç sorun olmaz diye düşünüyorum :/beklentilerine bağlı canım.ailesini geçindirecek kadar geliri olsa ve tabi düzenli bi işi olsa bu sana yeter mi?
ee tamam o zaman.yaşını bilmiyorum canım ama eğer belirli bi yaşa geldiysen anneni ikna edebilirsin.bide sevgilin acele ediyormuş ya evlenmek için,kendini hazır hissetmediğin sürece evlenme.zaten daha okuyormuş.okulunu bitirsin düzenli bi işe girsin ondan sonra evlilik düşün.annen belki o zaman ikna olurYeter tabiki zaten bende çalışıyorum o da çalışsa evlenince hiç sorun olmaz diye düşünüyorum :/
Bu koşullar açısından sorun yaşamayız mutlu oluruz karakter olarak kusursuz tek kaygım ailem eğer rahat bi hayat yaşayamazsak bak biz demiştik diyecek olmalarıHerşey maddiyat değildir ama maddiyatta önemlidir tabii ki . Fakat asıl önemli olan insan olması , ahlaklı , temiz , adam gibi adam olmasıdır . Sen her zaman önceliği olacak mısın , kuracağınız aile önceliği olacak mı ? Çalışkan olması çok önemli ve tabii ki aileler de çok önemli . Aileler kurulacak yuvaya saygı duymalı ve çok müdahale etmemeli .
Bunun yanında sen de önemlisin . Ilerde daha çok kazanıyorsun diye eşinin başına kalmamalı , ezmemeli onu aşağılamamalısın . Bunlar tamamsa sevgi saygı varsa bence gerisi halledilir .
Mutlu aile için olması gereken koşullar bunlar bana göre .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?