Hayatta herşey maddiyat mıdır?

Bu koşullar açısından sorun yaşamayız mutlu oluruz karakter olarak kusursuz tek kaygım ailem eğer rahat bi hayat yaşayamazsak bak biz demiştik diyecek olmaları

Mutlu olur ve maddi açıdan yaşadığınız sorunları aileye çok fazla yansıtmazsanız , sizin mutlu ve huzurlu olduğunuzu , değer gördüğünüzü anlarlar , gözlemlerler ise ailenizde çok fazla yorum yapmazlar sanırım .
Dediğim gibi aileleri çok karıştırmamalı ve olumsuz yorumlardan çok fazla etkilenmemeye çalışmak lazım . Yoksa her ilişki için olumsuz yorum yapacak olan birileri mutlaka olur .

Annen haklı.
Başlarda aşk olsun sevgi olsun yeter diyosun ama, taleplerin artıyor alacak durum yok. Nereden nereye geliyosun.
Baba evinde gönlünce yer içerken, terettüddüz alırken kocanın evinde durumlarda kısıtlıysa bir şeyi alırken 2 kere düşünüyosun ve yeri geliyor 5 TL'nin hesabını yapıyosun.
En yakın arkadaşımdan biliyorum. Giydiği gömlekler Fabrika markaydı. Durumu çok da iyi olmayan biriyle evlendi, sevdiği için şimdi borcun içinde ay sonunu getirmenin derdindeler.
İyi düşün.

Herşey maddiyat değil ama günümüzde çoğu şey maddiyat malesef.

Herşey maddiyat değil ama evlenince işin rengi değişiyor. Ev kirası, faturalar, mutfak masrafı vs vs... Aslında bu biraz sizin hayat standartlarınızla ilgili birşey. Kimisi var ki 1000 lirayla hem geçiniyor hem çocuk okutuyor, kimisi varki aylık 5 değil 10 bin versen yine yetmez. Ama size tavsiyem ailenizde gördüğünüzden daha aşağıda bir geçimi olan biriyle evlenmeyin. Evliliği 5 günlük 10 günlük düşünmeyin bir ömür yaşayacaksınız.

Herşey maddiyat elbette değil.
Ama birde hayatın gerçekleri var.
Kapı gibi her ay gelen faturalar,yaşamsal ihtiyaçlar,istekler,
Ve herkezin bir yaşam standartı ve yaşam şekli var.
İşte maddiyat burda neye ve kime göre değişir.

Haytın boyunca belli ölçüde yaşamak seni mutlu edermi ?
Bunu iyi düşünmelisin.

Benim ailem maddi açıdan güçlü.
Belli bir standartımız var.
İstediğimiz zaman istediğimizi almak,her sene yarıyıl tatilinde ve yaz tatillerinde 10'ar gün tatil yapmak,Her pazar dışarda yemek yemek vs.vs Bu liste böyle uzar gider.
Evlendiğim zaman aynı standartta yaşamasaydım ,gördüğümden geri kalsaydım eminim belli bir süre sonra mutsuz olurdum.
Bende çalışıyorum ,emek veriyorum bu ayrı.Hayat elbette müşterek ama ailede görülen standartın altındaki bir yaşamın insanları çok mutsuz ettiğini birebir arkadaşlarımda gördüm ben.

herşey maddiyat değil tabiki yeri geldiğinde yoklukta çekebilir insanlar ama bu sonsuza kadar gittiğinde huzursuzluk çıkar en azından şu andaki standartlarında olması lazımki mutlu olabilesin..

herkes zengin bir ailede doğmuyor, şanslı olmuyor o konuda ama çok büyük istisnalar dışında okumak, bir meslek sahibi olmak herkesin başarabileceği şeyler, hele de erkekse. eşitlik filan evet ama erkeklerin bu konuda biraz daha güçlü olmaları daha önemli sanırım.

yani özetle babasından kalma fabrikası filan olmasına gerek yok ama bir mesleği, geleceğe yönelik planları olması gerek.

her şey maddiyat değil ama;
paranın olmadığı yerde huzuru bulmak zor..
şimdi bi hevesle sana problem olmaz gibi geliyo ama evlendikten sonra sıkıntılar yaşayabilirsiniz

Bence maddiyat hiçte yabana atılacak bir konu değil. Evliliğin büyük bir kısmını kapladığını düşünüyorum.
Evli değilim fakat gözlemlerim bu yönde ve bende karşıma çıkan insanlarda buna dikkat ediyorum. Dikkat etmek zorundayım çünkü belli bir hayat standartım var. Bunun altına düşersem biliyorumki hayatımdaki insanıda huzursuz ederim. Kendimi tanıdığım için kriterlerimde oldukça nettir.
Sende kendini tanıyosundur. Her şeyi detaylı düşünmen gerek bu durumda.
Biz kendi yağımızda kavrulur giderizden ziyade daha net ve gerçekçi bakman lazım olaya.
Arkadaşlarında bahsettiği gibi evlenince düğün aşamasına kadar yapılan borçlar, ev kirası, sonu gelmeyen faturalar, hiç bitmeyen istekler, yazın tatile gitme isteği, çocuk olunca onun masrafları ki hiçte azımsanmayacak cinsten bu. Bunlar şu anda aklıma gelen maddeler.
Aman canım bizde gezmeyiz, tatile gitmeyiz, ayda bir dışarıda yemek yemeyiveririz, çocuğu dersaneye veya özel okula göndermeyiz, sık sık alışveriş yapmayız,mutfak alışverişinde bile her şeyin en ucuzunu alıp bazı şeylerden fedakarlık ederiz diyebiliyosan ve buna can-ı gönülden inanıyosan şimdiden hayırlı olsun.
Maddiyat konusunda sevgilinizin hiçbir suçu yok. Herkes daha rahat yaşamak, daha çok para kazanmak ister fakat gerçekleride görmek gerek. Allah yardımcınız olsun.

Canım yaşın kaç bilmiyorum ama çok genç bir yaşta olduğunu düşünüyorum.Bu yaşlarda insanlar duygularını çok yoğun yaşar.Canından çok sever,canından çok ilgi görür gösterir,sevince dünya kadar sıkıntı olsa üstesinden geleceğini sanır.

Beni sevsin yeter demekle olmuyor.Nice insan severek evleniyor ama sevgi yetmiyor.Evlilik kolay birşey değil.Ev bakmak,geçinmek,çocuk olunca onun bakımı eğitimi.Bir de bir taraf kariyer sahibi,diğer taraf değilse,hayat görüşleri de farklı oluyor.Evet bu zamanda maddiyat önemli.Hee gidip fabrikatör bul demiyorum ama insanlar rahat yaşamk için iyi bir statüleri olsun diye çalışıyorlar didiniyorlar okuyorlar meslke kariyer sahibi oluyorlar.Sonra 5 kurşusuz biriyle evlenince sıkıntılar başlıyor.Tabiki sadece maddiyat değil önemli olan.İnsan olması,çalışkan olması sorumluluk sahibi olması da önemli.

maddiyat olmadan sorunlar çıkıyo birilerine bazı durumlarda muhtaç kalıyosun buda insanı üzüyo sorunlar arttıkca artıyo istediğini zaman zaman alamıyosun hep bi idare durumundasın ve buarada sorunlarda çoğalıyo . bide kariyer sahibiymişsin biraz zorlanırsın şimdi mutlu olablirsin sevgilinde değer veriyo olabilir ama evlendikten sonra onlar bitiyo başka şeyler başlıyo

Tabiki herşey maddiyat değil mutluluk sağlık huzur parayla satın alınmaz fakat gel gör ki erkek milleti bir süre sonra aşağılık kompleksine girip seni ezebilir ezmeye çalışabilir ve büyük sorunlar ortaya çıkabilir.Senin maaşın daha yüksek , sen okumuş cahilsin , sen şöylesin sen böylesin vs .. Örneği çevremiz de çok. Anne konusuna gelecek olursak o çocuk seni ne kadar severse sevsin anne sevgisinin yerini tutmaz herkes gider herkes yalan söyler herkes zarar verir herkes herşeyi yapar ama anne asla ve herkesin yeri doldurulur ama annenin asla . Sana olmaz diyorsa vardır bir bildiği anneni üzme sözünü dinle . Keşke dememen dileğiyle..

Valla ask karin doyurmuyor.eger calisma sartlarida sizden kotuyse yandinis sizi psikolojik olarak ezmeye kalkar kendini guclu hissetmek icin.ewet hersey olmasada bicok sey maddiyat canm.en basitinden bi hasta olsan paran yoksa bi hicsin paran varsa o hemsiresi doktoru bile seninle kat ve kat daha iyi ilgilenir.cocugun olunca ona iyi sartlar vermek zorundasin cocuk sizin kira elektrik su bakkal pazar dertleriniz arasinda buyumemeli.daha bicok sey var ama yazamicam tahmin edersin.maddi huzursuzluk sevgisizligi getirir.eskidenmis o bi sogan bi kuru ekmek olsun ama sevgimiz olsun laflari.simdi zaman degisti hayat standartlari yukseldi.sende olmayana elbet ozeneceksin.ask= para ayrilmaz ikili bence

Çalışmayı sevip sevmediğini çalışmadan bilemezsin
Bir bekleyin okul bitsin, aceleye gerek yok
Sevgi güzel şey ancak parasız olmuyor
Sadece para da değil sorun, sürekli sorumluluk yüklenince bir süre sonra insana batıyor bir şeyler
Annelerin haklı çıkması bu yüzden
Onun için bir bekleyin, okul bitsin, düzen kurulsun sonraki duruma bakın
Bu devirde bir lokma, bir hırkayla kurulmuyor düzenler önünüzü görmeden ciddi bir işe kalkışmayın

Birbirinizi sevdiğinizin ilk imtahanını,evlenmek istediğinizi ailelere açıklamak olarak düşünün.
Bu süreçte önünüze çıkarılacak engelleri aşabileceğinize aileleri birlikte ikna edebilecek misiniz?
Yani nasıl geçineceksiniz?........ve daha birçok soru.
Bu sorulara birlikte ikna edici yanıtlar verebiliyorsanız korkacak birşey yok.
Eğer annenizi dinlemezseniz onun söylediklerini yaşayarak görürsünüz ve bu durum sizi dır dır dinlemekten daha çok yorar.

kesinlikle aşk madiyatın ve herşein önünde sen onu cidden seviyosan ve ileride parayı kendin için sorun yapmıyacaksan annene söyle konuş onunla çok mutlu olduğunu söyle ..o senin her daim mutluluğuğunu ister

Kendisi çok aceleci hemende cevap vermek istemiyorum ama kendini hazırlamış buna
Bana mantıklı bir insan gibi gelmedi sevgiliniz.
Henüz okulu var bu adamın,askerliği var ama evlenme teklifine acele cevap bekliyor.
Benim tanıdığım bu tarz adamlar önce sadece söz nişan yapalım adı olsun diye tutturur,sonra evlenelim kafamı veremiyorum diye tutturur,evlenincede anlattığı masalların hep yalan olduğunu görürsünüz.
Ben sizin anneniz olsam sırf bu aceleci tavrı için bile olmaz derdim,değil ki birde maddiyat var işin içinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…