- 27 Eylül 2023
- 1.103
- -42
- 38
- Konu Sahibi falwlessone1
İyi eğitimle ahlak yüzde kaç uyumlu?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bogazicinden mi mezundunuz?Ahlaktan kastınızın ne olduğuna göre değişir. Bazı insanlara göre ülkenin en iyi üniversitesinden mezunum herkes tabii ki bir değildi. Her çeşit insan oluyor.
İyi eğitimle ahlak yüzde kaç uyumlu?Ahlaktan kastınızın ne olduğuna göre değişir. Bazı insanlara göre ülkenin en iyi üniversitesinden mezunum herkes tabii ki bir değildi. Her çeşit insan oluyor.
Önemli olan Allah'in ahlak tanimiKime göre neye göre?
Benim için başkasının malına el uzatmak ahlaksızlık mesela. Ama etrafta hırsız olup da iyi ahlaklı olduğunu iddia eden milyonlar var.
Benim ahlak tanımımla sizinki bir olmaz.
Ben olayı anlamadım. İyi üniversitelerde iyi insanlar olmaz desek vaz mi geçeceksiniz iyi üniversiteye gitmekten?İyi eğitimle ahlak yüzde kaç uyumlu?
İkisi çık başka şeyler, herkes eğitilebilir ama ahlak başka bir şey. Okumakla adam olmuyor dedikleri yani.İyi eğitimle ahlak yüzde kaç uyumlu?
Hah,biraz daha kaos diyorsunuz yani.Önemli olan Allah'in ahlak tanimi
Siz beni tam anlayamadınız.Kusura bakmayın ama üniversite seçme yaşına gelen bir insan hangi üni olursa olsun içinde iyi-kötü her türden insan olabileceğini anlayamıyorsa zaten üni okumasın bence.
Önemli olan Allah'in ahlak tanimi
Neden olmasın?Ee siz Allahın ahlak tanımına her yerde uyabilirsiniz. Kendiniz gibi insanlarla da tanışabilirsiniz. Sizin deyiminizle Allahın ahlak tanımıyla baya alakasız bir yerde okudum. Ama kendi değerlerimle orada yaşadım diyebilirim. Okulları akademik yönleriyle değerlendirin. Bakış açınız oldukça alakasız.
Herhalde dereceye oynuyorsunuz okulları böyle ahlaklı ahlaksız diye seçecek kıvama geldiğinize göre![]()
Evet. Boğaziçi sizin bahsettiğiniz hem ahlak hem dini inanç anlamında her görüşten inanıştan insanın olduğu bir yer. Müslüman öğrenciler de var ateisti de var. Karakter olarak iyi olmadığını düşündüğüm insanlarla da tanıştım. Genel bakışı da budur zaten. Ben okurken suç olmadığı sürece her görüşün savunulabildiği bir ortam sağlamaya çalışıyordu.Bogazicinden mi mezundunuz?
Siz beni tam anlayamadınız.
Ben zaten her yerde iyi insanın da kötünün de bulunabileceğini bilecek yastayim.Yoo gayet iyi anladım, boğaziçi odtüyü kazanan adamın ahlak yönünden de iyi olup olmaması ne alaka ??
Sen anladıysan bize anlat bari
Ben zaten her yerde iyi insanın da kötünün de bulunabileceğini bilecek yastayim.
Soruyu da buna göre yazdım zaten.
Ahlak ve zeka ne kadar paraleldir diye tekrardan sorayım o zaman
Hadi inşallah diyelim öyleyse.Neden olmasın?
Hayatta kimin ne zaman nerede olacagi hiç belli olmaz.