• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatta iyi insanlarla karsilasmak istiyorum. Bu insanlari iyi universitelerde bulabilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi eğitimle ahlak yüzde kaç uyumlu?
Ben olayı anlamadım. İyi üniversitelerde iyi insanlar olmaz desek vaz mi geçeceksiniz iyi üniversiteye gitmekten?

Çok iyi okullarda yatılı okudum, hem lisede hem de üniversitede. Lise arkadaşlarım oldukça fazladır ve çok severim. Üniversiteden biraz daha az arkadaşım var. Ama üniversitedeki insanlar ahlaksız olduğu için değil elbette. Ben daha farklı çevrelerde ve lise arkadaşlarımla takıldığım için. Ha bu arada eşimle de üniversitede tanıştım. İyi ve düzgün bir insandır.

Önemli olan Allah'in ahlak tanimi

Ee siz Allahın ahlak tanımına her yerde uyabilirsiniz. Kendiniz gibi insanlarla da tanışabilirsiniz. Sizin deyiminizle Allahın ahlak tanımıyla baya alakasız bir yerde okudum. Ama kendi değerlerimle orada yaşadım diyebilirim. Okulları akademik yönleriyle değerlendirin. Bakış açınız oldukça alakasız.
Herhalde dereceye oynuyorsunuz okulları böyle ahlaklı ahlaksız diye seçecek kıvama geldiğinize göre:D

Ee siz Allahın ahlak tanımına her yerde uyabilirsiniz. Kendiniz gibi insanlarla da tanışabilirsiniz. Sizin deyiminizle Allahın ahlak tanımıyla baya alakasız bir yerde okudum. Ama kendi değerlerimle orada yaşadım diyebilirim. Okulları akademik yönleriyle değerlendirin. Bakış açınız oldukça alakasız.
Herhalde dereceye oynuyorsunuz okulları böyle ahlaklı ahlaksız diye seçecek kıvama geldiğinize göre:D
Neden olmasın?
Hayatta kimin ne zaman nerede olacagi hiç belli olmaz.

Bogazicinden mi mezundunuz?
Evet. Boğaziçi sizin bahsettiğiniz hem ahlak hem dini inanç anlamında her görüşten inanıştan insanın olduğu bir yer. Müslüman öğrenciler de var ateisti de var. Karakter olarak iyi olmadığını düşündüğüm insanlarla da tanıştım. Genel bakışı da budur zaten. Ben okurken suç olmadığı sürece her görüşün savunulabildiği bir ortam sağlamaya çalışıyordu.

Yoo gayet iyi anladım, boğaziçi odtüyü kazanan adamın ahlak yönünden de iyi olup olmaması ne alaka ??
Sen anladıysan bize anlat bari
Ben zaten her yerde iyi insanın da kötünün de bulunabileceğini bilecek yastayim.
Soruyu da buna göre yazdım zaten.
Ahlak ve zeka ne kadar paraleldir diye tekrardan sorayım o zaman

Neden olmasın?
Hayatta kimin ne zaman nerede olacagi hiç belli olmaz.
Hadi inşallah diyelim öyleyse.
Ama siz okulları böyle alakasız kriterlerle değerlendirip tercih yaparsanız o dereceniz boşa gider.
Olur da üniversitede de aynı başarıyı gösterir, yurtdisina master/doktoraya gitmek isterseniz de olacak. Sadece Müslüman ülkelere mi gideceksiniz?
Sizi anlıyorum ve değerlerinize saygı duyuyorum. Benim de dini hassasiyetlerim var. Ama dininizi yaşamanız kendinizi belli alanlara kapatmanıza sebep olmasın bence. Her inançtan, görüşten, yaşam tarzından insan tanımak, arkadaşlık etmek, bir arada yaşamak vizyonunuzu geliştirir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X