• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar, antidepresan kullansam kendimi daha iyi hisseder miyim? Geleceğime odaklanmam lazım :(

Birde alınganlık çağın sorunu bunu ezin kimse hadsizlik yapmasın size o ayrı fakat ota böceğe de bu kadar alıngan detaycı olmamak gerek bu aşamaya inşallah gelirsiniz olduğumuz gibi hepimiz güzeliz değişir gelisiriz olduğu kadar olanla iyi olmak lazım bardağın dolu tarafı klişe gibi geliyor aslında o kadar doğru birseyki
Ne anlamda dediniz alınganlık konusunu? Merak ettim

Ne anlamda dediniz alınganlık konusunu? Merak ettim
Alıngan olmak iyi bir huy değil insana hayatı zorlaştıran bir huy.Öyle degilmi çoğu kez alınacak birşey olmamasına rağmen bize öyle gelir .Bu düşündüklerimi zin çok azı doğrudur .Sonra içinize atariz sonra karşımızdaki insanı suçlu sayarız bir iki derken tüm dünya bana karşı sendromuna kapılıp gideriz .Bunun yerine biraz rahat olmayı denesek biraz o anda içimizi döksek her türlü sosyal ilişkimiz daha iyi ilerler bu manada dedim

Alıngan olmak iyi bir huy değil insana hayatı zorlaştıran bir huy.Öyle degilmi çoğu kez alınacak birşey olmamasına rağmen bize öyle gelir .Bu düşündüklerimi zin çok azı doğrudur .Sonra içinize atariz sonra karşımızdaki insanı suçlu sayarız bir iki derken tüm dünya bana karşı sendromuna kapılıp gideriz .Bunun yerine biraz rahat olmayı denesek biraz o anda içimizi döksek her türlü sosyal ilişkimiz daha iyi ilerler bu manada dedim
bu konu için diyorsanız öyle galiba haklısınız… bu arada özelden yazar mısınız ?

Merhabalar öncelikle, 3 seans terapi aldım devamda ediyorum.. 3. seansımda terapiste kendimi anlattığımda '' isterseniz antidepresan yazabilirim size '' demişti. Bende korktum daha önce kullanmadığım için ve reddettim biraz daha bekleyelim diyerek.. Beni daha da halsiz depresif uykulu bitkin yapar diye korktum...
Aşamadığım bir sürü düşünce ve his var. Kendim başa çıkamayacağım büyük ihtimalle ve antidepresan kullanmaya başlamak istiyorum tek çarem o galiba... Çünkü hiçbir şey yapamıyorum hiç mutlu değilim... Geçmişteki hislerimi bastıramıyorum. Suçluluk, Utanç, Değersizlik, Öfke, Özlem, Pişmanlık.... :(

Artık ailemde benden bıktı. Ne doğru dürüst iş bulabildim (girdiğimde de ya 1 ay da ya da 6 ayda çıkarıldım çeşitli nedenlerle) ne evlendim hiç bir şey yok asalak gibiyim.. Yakınlarda annemin samimi bir arkadaşının kızı (aynı yaştayız evlendi boşandı) Güzel bir yere atandı. Annemle de konuşurlar benim için o da çalışsın özel sektörde kendini heba etmesin düzgün çalışırsa olur ben çok pişman oldum neden daha önceden dişimi sıkıp çalışmadığıma falan dedi.. Annemde sürekli şu KPSS'ye gir memur ol geleceğini hiç mi düşünmüyorsun? Herkes yol aldı sen aynı yerdesin. İlişkin olur bağlanır gidersin sonra aylarca yas tutarsın hani hangisi yanında oldu vs söylendi. Bazen çok ağırda konuşuyor ama biliyorum kötü bir niyeti yok :(

Sözel bir bölümden Lisans mezunuyum.. 1 2 kere KPSS'ye girmiştim. Başlarda iyi çalışıp sonra boşladım ya da öylesine denemek için girdim tabi 63 puanda kaldım hep.
Şuan 32 yaşındayım belki de bu son şansım düzgün bir iş bulabilmem için. Kafamı toparlayıp sınava çalışmam gerekiyor birazda bu yüzden antidepresan kullanmak istiyorum. Belki sınava daha da odaklanırım umuduyla... Bir de takıntılarımdan kurtulmak istiyorum güçlü olmak istiyorum her anlamda... Beni düşünmeyen bir insanı düşünmek istemiyorum. En başta kendime değer vermek istiyorum... Öz güvenimin artmasını istiyorum. Aşk ilişkilerimde kendimi rezil etmek istemiyorum sevgi dilenmek istemiyorum küçülmek istemiyorum. İnsanların ne kadar güçsüz demelerini istemiyorum... Kafamdan bazı şeyleri atmak istiyorum. Yaşımda geçiyor psikolojim o kadar altüst oldu ki...
Sizce antidepresan kullanarak daha mutlu huzurlu hissedebilir miyim? Kendimi değiştirebilir miyim? Geçmişi unutabilir miyim?
Çevremde antidepresan kullanipta kendine iyi gelmiş kimseyi tanımıyorum ayrıca ters tepme durumları da söz konusu olabiliyor ama derdiniz anlatabileceğiniz bir psikolog la görüşebilirsiniz devlette durumunuz varsa özel de olur konuşmak duygu geçişi sağlamak hepsinden daha hakikidir ya da eskiden nasıl kendinizi rahatlattiginizi nasıl hayata uyum sağladıginizi hatırlayabilir işiniz belediyenin tahsis ettiği Halk eğitim merkezlerine katilabilirsiniz kulüplere üye olabilirsiniz. Ayrıca kendinizi hiçbir duruma dusurdugunuz yok emin olun bir çok kişi bu durumda sadece maskeleri sağlam ve rollerini iyi oynuyorlar. Sağlıcakla kalın💋

Özel bir kliniğe gidiyorum uzman psikiyatrist. Ona gün içinde neler hissettigimi anlattığımda bunlar normal çünkü siz depresyondasınız demişti isterseniz antidepresan yazabilirim ya da isterseniz birkaç seans daha yapalım yine aynı şeyleri düşünüyor olursanız kafanızdan atamadığınız şeyler olursa yazalım demişti.
Bir aydan önce etki etmez mi? 1 buçuk aydır dahada kötü hissediyorum son yaşadığım ilişkide bunu tetikledi. Oturup hedeflediğim gibi KPSS sınavına çalışmak istiyorum.
Ama aklımdan kafama takılan düşüncelerİ atamıyorum çok kötü hissediyorum gün içinde kendimi ya…
Benim gözüm bunu çok tutmadı istersen ilaç yazalım ne demek lüzum görüyorsa yazmalı ve sen de kullanmalısın. 1 aydan önce etki etmez, hatta ilk ay daha kötü hissedebilirsin ama devam etmelisin ilaç dengeyi saglayana kadar. Çok kötü olursan doktoruna danisirsin başka ilaca geçersin. Anneni şunu bunu dinleme cahil cahil konuşuyorlar. ilaçlar öcü değildir doktor lazım görürse hayat kaliten artar. Yalnızca bu kısa bir süreç değil bunu kabullenmen lazım.

Ama sana tavsiyem, ilaç kullandığını arkadaşlarina vs anlatma. Hâlâ mankafa çok insan var ampir ampir konusup canını sikmasinlar. Umarım daha iyi olursun.

Düzeltme: Sigrid Sigrid in dediklerini oku lütfen senin psikatriste gitmen lazim. O lazım görürse seni terapiye yönlendirir ilaç yazar vs. Ben teşhis koydum arkadaşım ilaç yazsın diye bir şey yok oraya gitmeyi acilen birakmalisin. Bir saçmalık olduğu belliydi o işte zaten.

Son düzenleme:
Ben 1 yıl kadar kullandım kendi tecrübemi anlatayım.
( yani etkisi en az olan ve dozu düşük bir ilaçtı)
İlk 2 ay ilaca uyumlanmakla geçiyor aslında.
Sonra beden ve zihin alışıyor.
6 aydan sonra insan kendini baya iyi hissediyor hatta ben bırakmak istemiştim devam edelim demişti doktor.
Yani böyle daha sakin relax hissettim ben öfke patlamalarım çok olmadı.
Tabi ki üzülüp ağladığım durumlar oldu gene tamamen duygusuz hissetmedim yani.
Ama beni en zorlayan kısım malesef bırakmak oldu.
Ki dozunu düşürerek doktor kontrolünde bıraktım aniden bırakmadım ona rağmen baya yoksunluk çektim.
Kaç kez gidip tekrar ilaç yazdırmak istedim eşim engel oldu.
1 ay sonra azaldı bu hisler yavaş yavaş alıştım sonra.
Ama böyle gerçek dünyaya pat diye düşmüş gibş de hissettim bir şeyleri baskılıyor ilaç.

Çevremde antidepresan kullanipta kendine iyi gelmiş kimseyi tanımıyorum ayrıca ters tepme durumları da söz konusu olabiliyor ama derdiniz anlatabileceğiniz bir psikolog la görüşebilirsiniz devlette durumunuz varsa özel de olur konuşmak duygu geçişi sağlamak hepsinden daha hakikidir ya da eskiden nasıl kendinizi rahatlattiginizi nasıl hayata uyum sağladıginizi hatırlayabilir işiniz belediyenin tahsis ettiği Halk eğitim merkezlerine katilabilirsiniz kulüplere üye olabilirsiniz. Ayrıca kendinizi hiçbir duruma dusurdugunuz yok emin olun bir çok kişi bu durumda sadece maskeleri sağlam ve rollerini iyi oynuyorlar. Sağlıcakla kalın💋
Öncelikle teşekkür ederim 🌸 ilk defa kullanacağım tabi psikiyatrist yarın karar verecek testlere vs bakıp.
Eskidende bu tip duygusal çöküntülere girip aylar sonra yine çıktım ama yine o döngüye girdim birileri yüzünden.
Bu sefer çıkamayacak gibiyim hepsi üst üste geldiği için.

Ben 1 yıl kadar kullandım kendi tecrübemi anlatayım.
( yani etkisi en az olan ve dozu düşük bir ilaçtı)
İlk 2 ay ilaca uyumlanmakla geçiyor aslında.
Sonra beden ve zihin alışıyor.
6 aydan sonra insan kendini baya iyi hissediyor hatta ben bırakmak istemiştim devam edelim demişti doktor.
Yani böyle daha sakin relax hissettim ben öfke patlamalarım çok olmadı.
Tabi ki üzülüp ağladığım durumlar oldu gene tamamen duygusuz hissetmedim yani.
Ama beni en zorlayan kısım malesef bırakmak oldu.
Ki dozunu düşürerek doktor kontrolünde bıraktım aniden bırakmadım ona rağmen baya yoksunluk çektim.
Kaç kez gidip tekrar ilaç yazdırmak istedim eşim engel oldu.
1 ay sonra azaldı bu hisler yavaş yavaş alıştım sonra.
Ama böyle gerçek dünyaya pat diye düşmüş gibş de hissettim bir şeyleri baskılıyor ilaç.
ben bir an önce etki ersin derdindeyim. Fazla ütopik düşünüyorum :)
Bilmiyorum herkeste farklıdır etkisi de uyku halsizlik falan yaptı mı?

ben bir an önce etki ersin derdindeyim. Fazla ütopik düşünüyorum :)
Bilmiyorum herkeste farklıdır etkisi de uyku halsizlik falan yaptı mı?
Yani şöyle ilk haftalar sersemlik oluyor beyin sisi oluyor.Bir şeylere odaklanmak pek mümkün olmuyor.
İlacın olumlu etkilerini görmek ise dediğim gibi 2 3 ayı bulmuştu bende.

Yeni psikiyatristten çıktım daha önce test yaptırmışlardı.. Dürtüsel kişilik bozukluğu ve anksiyetenin daha ilerisi çıktı. 🫩

Değişim 10-15 gün sonra başlıyor.Yavaş yavaş birkaç ayı buluyor iyileşme
Aynen bir değişim olmadı pek sadece uyku hali baskın ama deliksiz uyuyamıyorum. Birazda panik atak hallerim oluyor.
Bugün kontrolüm var bunları soracağım.

Back
X