• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattan biktim

Görüşmek istemezlerse istemesinler, kendini sev, değer ver. Beni istemeyenin canı cehenneme. Başkalarının düşüncelerine kendinden fazla değer vermen seni bu noktaya getirmiş.
Ben degerliyim, kim ne düşünüyorsa düşünsün, hatta salak saçma düşüncelerini, varlıklarını kendilerine ya da birbirlerine saklasınlar der geçerim. Ayrıca bir süre sonra arkadaşlıklar şakşakçılığa dönüşüyor. İnsanlar hata yapana, hatalısın diyemez hala geliyor. Ne derse ,hüloggg haklisin modundalar. Ben de bu yüzden isteyerek uzak duruyorum. Hatamı söyleyen, çekinmeyen, bana bir şeyler katan 2 kişi buldum 39 senede. Karşına çıkar düzgün insanlar ama önce kendini sev. Çıkmasa bile yine umursama, kendini sev, kendini mutlu et, hobiler edin, bir şeyler araştır, öğren, oku, izle, gez, bol bol gez yürü hatta gezemiyorum para yok diyorsan.
Bak kucağımda canım kedim, en sevdiğim dizimi tekrar izliyor, kahvemi içiyor ve burada sana yazıyorum. Bundan büyük keyif yok işte, mutluyum şuan.

Sahip olduğumuz şeylere mi odaklansak acaba ? Çocuk olmasın ne dert ? Koruyucu aile olabilirsiniz , evlat edinebilirsiniz.
Hem ben sizi kimsenin sevmediğini düşünmüyorum , eşinizle birlikte bir şeyler yapın . Bence eşiniz sizi çok seviyor.
Yetenekleriniz neler ? Örgü örmeyi bilir misiniz ? Atkı bere örüp , ihtiyaç sahibi çocuklara gönderin . Geçen yıl yangında her şeyi yanan köyler var mesela, muhtarıyla iletişime geçin onlara gönderin .
Yemek yapmayı seviyorsanız , yapın yemeklerinizi mahallenizdeki muhtaç kişilere dağıtın .
Yürüyüş yapmayı seviyorsanız alın elinize çöp poşetini , çevre temizliği yapın .
Kimseye muhtaç değilsiniz . Herkes benimle arkadaş olsun , ben onları aramasam bile onlar beni arasın , beni mutlu etsinler vs diye beklemeyin . Herkesin derdi kendine büyük. Bu kadar zorluk ve sorumluluk altında ezilirken , enerjisi kalmıyor bazen insanın arkadaşlık ilişkisi için . Herkes kendi derdinde. Sizinle alakalı değil yani .

Cocuksuzsunuz diye kendinizi bu kadar yipratmayin. Bahsettiğiniz kişiler çocukları o yaşa gelene kadar neler çekiyor bı bilseniz :) Tam tersine çocuksuz herşey daha rahat aslında ama siz kendinize bunu takıntı yaptığınız için illa çocuklu olmak gerek sanıyorsunuz. Bu düşünceyi kafanızdan atın. Sadece psikolojik rahatsızlık için değil başka diğer şeyler içinde ömür boyu ilaç kullanmak gerekebiliyo mesela alerjik grip tarzı hastalıklar içinde kullanılır onuda dert etmeyin. Kendinizi sevin,değer verin destek al demeyin dediniz ama kendinize göre bı doktoru bulana kadar vazgeçmeyin bence deneyin

Belki de doğru uzmanlarla karşılaşmadınız, ilaç kullanmadınız. Tekrar destek almayı düşünün lütfen. Bende okb var, psikiyatra giderek kontrol altına aldım ama bu hemen bir ayda olmadı. İyi bir doktor ve tedavi süreciyle çoğu probleminizde düzelme göstereceğinizi düşünüyorum.

Ablacim cocuk olsa bu seferde cocukla ilgili konu acardin insanoglu ogle neye sahip degilse ondan dert yaniyor. Bu devirde cok kalmadi oyle dostluk arkadaslik koronadan kimse kimseeyle gorusmek istemiyor cok. Kendinizi sevmeniz lazim once o zaman inanin hickimseye ihtiyaciniz kalmaz. Ben yanlizligi cok sewerim evde yanliz kalsam bayilirim. Kendinde hangi ozelligi sevmiyorsan onu degistir once. Bu dis gorunusle alakali da olabilir. Cocugunun olmasi problemlerini cozmezdi zaten dahada arttirirdi hatta cocuk isleri hicbirzaman kolaylastirmamistir. Celik gibi piskolojin olmasi lazim cocuk icinde.
Bende 34 yasima giricem yakinda. 35 yasina gelmekten cok korkuyorum mesela. Sanki 35 yasina geldigimde hayat biticek benim icin cok yaslanmis hissedicem kendimi. Piskolojik sanirim takintiliyim 35 yasa. Hedefler koydum kendime 35 yasa kadar yapmam gereken yaparsam icim rahatlar 😂

41.yaşında
Çocuksuz
Bunalımda
Senelerce ilaç kullanan
Psikolojisi yerle.bir
Psikiloglar terapiler vs birçok şeyi deneyen
Ama her çaldığım seçenekte artık ümidi kırılan bir kadınım
Oyuzden destek al demeyin boşuna aldım değişen bisey olmadı olmuyor
Sosyal fobi
Anskiyete
Depresyon
Okb
Hastasiyim
Ne çocuğum oluyor ne bu rahatsızlıklardan kurtulabiliyorum
Artık tükendim Yıldım biktim usandım
Ben kimseye gidemiyorum diye kimse de aramıyor sormuyor beni
Hayvanlar gibi evimden biyere çıkamıyorum
Düzelemiyorum.
Elimi attigim.hersey kuruyor
Kiminle dost arkadaş olmaya çalışsam biseyler oluyor bozuluyor
Güç de istek de enerji de kalmadı
Wallahi usandım
Ölmeyi bekliyorum ecelimle
Ama ölmekten de Korkuyorum
Kocamı mutlu edemiyorum

Niye mutlu olsun benimle
Kendimden igreniyorum

Bukadar insan benimle konuşmuyor görüşmüyorsa demekki b.mb.k bi insanım

Sevilecek değer verilecek hiçbi vasfim yok
Bu dünyaya fazlayım.

Biktim usandim kendimden
Demek ki bir değerin var ki eşin hala seninle.Sen sana değer vermezsen inan bana kimse vermez.Biraz önce 2 saat ağladım sonra kalktım gözyaşımi sildim geçtim yatağıma kendi kendime Allah görüyor o beni zayi etmez dedim buna sığındım.Benim çocuklarım var bir şey fark etmiyor ama bak ben de hayattan bıkkınım.Yasamam gerekeni yaşayıp vakti gelince zaten gideceğim bu hayati kendime zindan etsem elime ne geçecek?Hepimiz yalnızız inan bana o kalabalıklar sahte

Kedi sahiplenin. Kedi stresi alan bir hayvan.
Hayvanlarla aşır neşir olun. Karşılıksız sevgi ❤️ Gerçek dostlarımız onlar.

Merhabalar, inanç sahibi bir insan gibi geldiniz bana , o yüzden maneviyata yönelmenizi önereceğim , yaratana yönelin kendinizi serbest bırakın iyi gelecek iç huzuru bulacaksınızdır 🤲🏼

Ne zaman bunalsam, sıkılsam heytt yeter desem kendi kendime yoğun bakım ünitesindeki hasta yakınları gelir aklıma. Bir saniye gözünü açıp baksın, duysun, hayata dönsün diye ne dualar, ne gözyaşları, ne söylemler var şükret halime der yoluma bakarım. Bazen elimizdeki kıymetleri bilmiyoruz, nefes almak çok kolaydı ama şuan maskeyle çok zorlanıyorum, özgürlük çok güzeldi şuan herkes tedirgin bak hiç uzaga gitme iki yılda herkes alt üst oldu, herkesin düzenleri bozuldu, kim tahmin edip bilirdi kimse bu yüzden yarın ne olacağımızı bilmiyoruz onun için bugünü çok güzel yaşamalı. İster ağlar zırlar hayatı zehir edersin kendine, yada güzel başlangıçlara vesile olsun benim gb insanlara yardım etmeliyim deyip silkelenir tekrar ayağa kalkarsın. Tedavi çözüm olmadı diyorsun ama bunu tedaviyle aşan insanlar var demekki kendini sorgula, doktoru sorgula bunu yapan varsa daha iyi doktor daha çok istekli ben deyip yola çık. Buraya yazdığına göre hala ümidin var, tutun sıkı sıkı o ümide ve güzel başlangıç yapmak için ilk adımını at.

Zaten şimdiki zamanda kimsenin dostu yok diyorum ben...:işsiz:

İnsanın önce kendi kendine yetmesi gerekiyor...Kendinizi daha iyi hissettiğiniz bir kıyafetle çıkın dışarı..Mesela amaç yürüyüş yapmak olsun...Tek başına ya...Atlayın otobüse ya da vasıtanıza varsa yakınınızda bir deniz kenarı ya da yürüyüş alanı bol bol nefes alın yürüyün..Yanınızda eşiniz bile olması gerekmiyor...Dönerken de uğrayın bir markete hoşunuza giden birşeyler alın mesela bir parça %80 bitter çikolata ❤️ evinize gelin açın bir müzik kanalı...Yapın kahvenizi...Ya da eskiden sizi ne mutlu ediyorsa içinizden gelmesede bunları yapmayı denemekle başlayın...

Amaaan olanlar oldu..Taktığınız kişilerse ya da olaylarsa geçmiş bitti geçti...Kilo derdiniz varsa mesela asılın kilo vermeye..Ama iddialı olucaksınız amacınız olucak...Kitap seviyorsanız bakın netten dilediğiniz kitapları sipariş edin mesela...

Evden çıkmadıkça daha çok evde kalmak isteyeceksiniz..O yüzden bu konfor alanından uzaklasın..

Sanırım çocuk olayıyla alakalı bir durum var..Nedir ne değildir bılmıyorum ama elınızden geleni yaptıysanız artık Barış Muslu'nun dediği gibi de serbest bırakın bence...Bu gittiğiniz yerlerden sihirli değnek beklemeyin...Harekete geçin biraz..

Eşiniz tabi ki de mutsuz olur aynı sekılde esınız hayattan kopuk olsaydı bu sekılde siz ne dusunurdunuz?İsterseniz beraber bir şeyler yapmayı deneyin..Film izlemek vs.yani diyeceğim o ki size sizden başka kimse yardım edemez...:KK51:

Zaten sonsuza dek yaşamayacağız...Bu şekilde beklemenin hiç bir anlamı yok...En azından hayatı paylaştıgınız insan için illa ki sizi seven insanlar için küllerinizden doğmalısınız...:KK24:

Bir arkadasım var çocugu tıbbi nedenlerle olmuyor..Grubumuzda ılla kı cocuk muhabbetı dönüyor..Ama içimizde de en iyi parayı kazanan ve karıyer sahıbı de kendısı ve eşiyle sürekli gezıyorlar ve mutlular..(maşallah):nazar:İlerde belki evlat edinmeyi düşünebiliriz şimdi iyiyiz diyorlar ...

Dilerim Rabbim isteyen herkese nasip etsin..Ama bahane ararsak mutsuz olmak için satırlar sığdıramayız buraya inanın bana..

Kimse yüzde yüz mutlu değil ve siz kimseye benzemek zorunda değilsiniz...
Herkes gibi olmak zorunda değilsiniz..
Herkesle anlaşmak zorunda değilsiniz..
Kimse sizi sevmek zorunda değil...
Siz de kimseyi sevmek zorunda değilsiniz...:KK31:

Seçim sizin..:KK200:

41.yaşında
Çocuksuz
Bunalımda
Senelerce ilaç kullanan
Psikolojisi yerle.bir
Sosyal fobi
Anskiyete
Depresyon
Okb
Hastasiyim
Düzelemiyorum.
Wallahi usandım
Kocamı mutlu edemiyorum

Niye mutlu olsun benimle
Kendimden igreniyorum

Bu dünyaya fazlayım.

Biktim usandim kendimden
Kendinizi sevin kendinize değer verin. Eşinizşn sizi sevmesi size değer vermesi için çocuk sahibi olmanız gerekmez. Öncelik şuan sizin psikolojiniz kendinizi buna hazır hissetmeden zaten bebek size iyi gelmeyebilirdi. Birileriyle kurdugunuz arkadaşlık bozuldu diye üzülmeyin yılmayın tekrar deneyin. Herkesin başına geliyor hiçbirimiz mükemmel değiliz ki. Modunuzu düşüren size zarar veren insanları hayatınızdan çıkarın böylelerine ihtiyacınız yok çünkü

Ablacim cocuk olsa bu seferde cocukla ilgili konu acardin insanoglu ogle neye sahip degilse ondan dert yaniyor. Bu devirde cok kalmadi oyle dostluk arkadaslik koronadan kimse kimseeyle gorusmek istemiyor cok. Kendinizi sevmeniz lazim once o zaman inanin hickimseye ihtiyaciniz kalmaz. Ben yanlizligi cok sewerim evde yanliz kalsam bayilirim. Kendinde hangi ozelligi sevmiyorsan onu degistir once. Bu dis gorunusle alakali da olabilir. Cocugunun olmasi problemlerini cozmezdi zaten dahada arttirirdi hatta cocuk isleri hicbirzaman kolaylastirmamistir. Celik gibi piskolojin olmasi lazim cocuk icinde.
Bende 34 yasima giricem yakinda. 35 yasina gelmekten cok korkuyorum mesela. Sanki 35 yasina geldigimde hayat biticek benim icin cok yaslanmis hissedicem kendimi. Piskolojik sanirim takintiliyim 35 yasa. Hedefler koydum kendime 35 yasa kadar yapmam gereken yaparsam icim rahatlar 😂
Ben 35im😁
Çok güzel valla 🤭

Çocuk sahibi olmama sebebiniz ne ?

Ne sorun var ?

Çocuk için illa doğurmak zorunda değilsiniz.

Yani evlat edinmede bir seçenek

Geri kalan herşey sizin elinizde

Çalışıp bir işe başlayıp sosyalleşme sağlayabilirsiniz.

41.yaşında
Çocuksuz
Bunalımda
Senelerce ilaç kullanan
Psikolojisi yerle.bir
Sosyal fobi
Anskiyete
Depresyon
Okb
Hastasiyim
Düzelemiyorum.
Wallahi usandım
Kocamı mutlu edemiyorum

Niye mutlu olsun benimle
Kendimden igreniyorum

Bu dünyaya fazlayım.

Biktim usandim kendimden
Bir kadın tanıdım, aynı sizin yaşadıklarınızı yaşamış yıllarca ve en sınunda akıl hastanesinde yatarken birşey oluyor ve toparlanıp iyileşiyor. Birşey oluyor dediğim, kadının kendi içinde olan, düşünce tarzını, bakış açısını, değiştiren bir farkındalık. Ve şuan 80 yaşında dünyanın heryerinde seminerler veriyor 🤗 ismini haıtlayamadım bulup gönderirim size. Ha bir de Marie Rose 'u bilir misniz? 17 sene yattığı akıl hastanesine daha sonra müdür olarak atanan kadın. 17 sene akıl hastanesinde yatmak ne demek koskoca yıllar. O bile düzeldiyse herşey, herkes düzelir, iyileşir 🤗

46 yaştan bildiriyorum, endişeye gerek yok, 😂 hatta hayat 40 tan sonra öok daha ayrı oturuyor sanki. Sizin herçi ona da çook var. Bir de, yaşnadım dediği sürece yaşlanıyor insan daha 34 e girmemiiş, burda yaşlandım bıdı bıdı.😂 Tadını çıkar yahu genceciksin

41.yaşında
Çocuksuz
Bunalımda
Senelerce ilaç kullanan
Psikolojisi yerle.bir
Sosyal fobi
Anskiyete
Depresyon
Okb
Hastasiyim
Düzelemiyorum.
Wallahi usandım
Kocamı mutlu edemiyorum

Niye mutlu olsun benimle
Kendimden igreniyorum

Bu dünyaya fazlayım.

Biktim usandim kendimden
Bir çoğunu zaman zaman hepimiz hissediyoruz sanırım.
Ben tam bu cenderenein içine girmek üzereyken durduruyorum kendimi şimdi depresyona girme kim uğraşacak diye..
Kendinizi doldurmayın ve yeni bir uğraş edinmeye çalışın.
Bir takım hedefler koyun mesela bir yabancı dil öğrenmeye çalışın, resim ve ya ebru gibi hobiler edinmeye çalışın.
Hayatınızda ki boşluğu bir takım uğraşlar ile doldurmaya çalışırsanız bir şeyler değişecektir.

Sizin kendinize bakış açınız değiştikçe insanların ki de değişecektir.

bu sıkıntıların altında yanlış tutulmuş bir yas mı var? hangi kaybın yasıysa bu onu bulup bırakmanız mı lazım acaba?
Merhaba yanlış, tutulmuş yas konusunu biraz açabilme şansınız varmı. Ya d abana özel dne de yazabilirseniz çok, sevinirim. Annem öldüğünden beri yas sürecini yaşamadım. Direk kapatıp bir kutuya koydum çünkü

Bir çoğunu zaman zaman hepimiz hissediyoruz sanırım.
Ben tam bu cenderenein içine girmek üzereyken durduruyorum kendimi şimdi depresyona girme kim uğraşacak diye..
Kendinizi doldurmayın ve yeni bir uğraş edinmeye çalışın.
Bir takım hedefler koyun mesela bir yabancı dil öğrenmeye çalışın, resim ve ya ebru gibi hobiler edinmeye çalışın.
Hayatınızda ki boşluğu bir takım uğraşlar ile doldurmaya çalışırsanız bir şeyler değişecektir.

Sizin kendinize bakış açınız değiştikçe insanların ki de değişecektir.
Kesinkikle karılıtorum 👍 bu tarz dueumların tek ilacı bir hobi bir uğraş edinmektir. Soeunu, yaşayan için, başta bu öok, anlamsız gelir gücüm yok givbi düşünür ancak tek ilacı evet bu.

Back
X