• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayattan hiç zevk almıyorum, herşey sıkıcı olmak zorunda mı?

_purple_

:)
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
358
47
53
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi hayattan hiç zevk almıyorum. Sürekli sıkılıyorum. Sıkıntımı giderecek bir şey bulamıyorum. Her gün yaptığım şey aynı sabah kalk işe git çalış akşam eve dön, işyerinde de işim olmadığı zamanlar saatler akmak bilmiyor. İşi bile bırakmayı düşünüyorum bazen, bazen sessizce çekip gitmek geliyor içimden gidemiyorum tabi.. Hayat benim için çok tekdüze ve monoton. Oysa en heyecanlı olmam gereken zamanları yaşıyorum evlilik hazırlıkları yapıyorum ama ondan bile zevk almıyorum. Antidepresan kullanıyordum bıraktım onu da çok uyku yaptığı için lütfen bana yardım edin :5: Sizler ne durumdasınız var mı benim gibi düşünüp hisseden, bu durumdan kurtulmak için neler yapabilirim?

Ben dışarı çıkıyorum, açık hava iyi geliyor
Yeni uğraşlar buluyorum
Evde ufak tefek birşeyler bile yetiyo
Olmadı aile boyu cipsi açıp tek yiyorum :56:

Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi hayattan hiç zevk almıyorum. Sürekli sıkılıyorum. Sıkıntımı giderecek bir şey bulamıyorum. Her gün yaptığım şey aynı sabah kalk işe git çalış akşam eve dön, işyerinde de işim olmadığı zamanlar saatler akmak bilmiyor. İşi bile bırakmayı düşünüyorum bazen, bazen sessizce çekip gitmek geliyor içimden gidemiyorum tabi.. Hayat benim için çok tekdüze ve monoton. Oysa en heyecanlı olmam gereken zamanları yaşıyorum evlilik hazırlıkları yapıyorum ama ondan bile zevk almıyorum. Antidepresan kullanıyordum bıraktım onu da çok uyku yaptığı için lütfen bana yardım edin :5: Sizler ne durumdasınız var mı benim gibi düşünüp hisseden, bu durumdan kurtulmak için neler yapabilirim?

Yalnız değilsin valla aynen öyle ama inan yaparken tek rahatladığım şey namaz kılmak . Namzdan sonra Allahla dertleşmek insana huzur veriyor.
Birde antideprasanını birden mi bıraktın. Azaltarak mı?

Evlilik öncesi sendrom olabilir mi yaşadığınız acaba ?

Bir çoğumuzun hayatı iş ve ev arasında monoton bir şekilde geçiyor. O konuda çok da yalnız değilsiniz ama sende tatlı bir evlilik telaşı var. Bu aralar nasıl sıkıldığını anlamadım. İnsan evlilik zamanı heyecanlı olmazmı nişanlınla yada ailelerle bir sorun yoksa en güzel zamanlar tadını çıkarmak lazım. Esas evlendikten bir süre sonra ev işleride işin içine girince ee birde eşin gezmeyi sevmeyen biriyse o zaman çok daha sıkıcı olacak. Antidepresan kullanmayı bıraktığınada sevindim uyuşukluktan başka bir işe yaradığını düşünmüyorum. Herşeyin çözümü sende kendin kurtulacaksın bu sebepsiz sıkıntıdan yeterki inan ve güçlü ol

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben dışarı çıkıyorum, açık hava iyi geliyor
Yeni uğraşlar buluyorum
Evde ufak tefek birşeyler bile yetiyo
Olmadı aile boyu cipsi açıp tek yiyorum :56:

Ah şu kilo alma derdim olmasa ben de yerim de :27:

Yalnız değilsin valla aynen öyle ama inan yaparken tek rahatladığım şey namaz kılmak . Namzdan sonra Allahla dertleşmek insana huzur veriyor.
Birde antideprasanını birden mi bıraktın. Azaltarak mı?

Evet azaltarak bıraktım birden bırakınca yan etkileri olacağını biliyorum

Bilmiyorum :14:

Boş zamanlarınızda el isi yaparak zaman geçirebilirsiniz. Goblen falan işleyin mesela. Yada kitap alın kendinize on tane onları bitirmeye çalışın ben er fırsatta kitap okurum cok iyi geliyr

Spor yap. Acik havada yuru. Hayvan sev. Bitkilerle ugras. Bebekle oyna. Bunlar insana iyi geliyor. Ne zaman icim sıkılsa bunlari yaparim. Tavsiye ederim. :)

Arkadasin yok mu hic? Cikip gezebilecegin?
Hayatina renk katmak senin elinde. Sevdigin birsey illa ki vardir. Onu yap. Gitmedigin bir yere git, daha once denemedigin bir aktiviteyi dene. Konsere git, sinemaya, tiyatroya git.
Bir de merak ettim, hangi sehirdesin?

Sen sadece gözlerini açtığın için hayattan zevk almıyorsun. Hayat böyledir çünkü. Köle olmak böyledir kalkar para için milletin ağız kokusunu çekersin. Her gün aynı rutin devam eder heeer gün. ''Niye yaşıyoruz o zaman?'' ''Varlığım neyi değiştiriyor?'' diye düşünürsün. Bunları düşündüğün an bir hüzün kaplar işte içini. Ancak senin değer verdiğin birisi var hayatını birleştirmek istediğin birisi var. İyi veya kötü gidecek bir evliliğin var ve buna sen karar vereceksin daha doğrusu davranışların verecek. Topla kendini. Hayatla zıtlaşma çünkü ezilirsin bunun aksine hayatı kucaklamayı bütün bu düzene inat mutlu olmayı dene. :ssz:

Son düzenleme:
Arkadasin yok mu hic? Cikip gezebilecegin?
Hayatina renk katmak senin elinde. Sevdigin birsey illa ki vardir. Onu yap. Gitmedigin bir yere git, daha once denemedigin bir aktiviteyi dene. Konsere git, sinemaya, tiyatroya git.
Bir de merak ettim, hangi sehirdesin?

Eskişehirdeyim :ssz:

Sen sadece gözlerini açtığın için hayattan zevk almıyorsun. Hayat böyledir çünkü. Köle olmak böyledir kalkar para için milletin ağız kokusunu çekersin. Her gün aynı rutin devam eder heeer gün. ''Niye yaşıyoruz o zaman?'' ''Varlığım neyi değiştiriyor?'' diye düşünürsün. Bunları düşündüğün an bir hüzün kaplar işte içini. Ancak senin değer verdiğin birisi var hayatını birleştirmek istediğin birisi var. İyi veya kötü gidecek bir evliliğin var ve buna sen karar vereceksin daha doğrusu davranışların verecek. Topla kendini. Hayatla zıtlaşma çünkü ezilirsin bunun aksine hayatı kucaklamayı bütün bu düzene inat mutlu olmayı dene. :ssz:

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim:12:

Pek de yalnız sayılmazsınız hemen hemen hepimiz aynıyız sabah kalkıp işe geliyoruz sabah eve dön Allah tan yaz geldi akşamları eşim ile iş çıkış dışarıda yemek yiyoruz yada bir cafeye gidiyoruz kışın o hiç yok size bunları deneyin evleneceğiniz kişi işe iş çıkış akşamları bir yerlere gitmeyi deneyin görüceksiniz iyi gelecektir :6:

bu belirtiler bende de var :14: canım sıkılıyor sürekli :14: yatıp uyumak istiyorum. elime hiç bişey alasım gelmiyor. düğüne kaldı 1 ay bende hiç heyecan telaş yok. birisinin beni kendime getirmesi lazım :14:

Back
X