• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayattan yorulmus bi insan?

Canim benim cok haklisin
Fakat karsi taraf aileden sorunlu bide haftanin 7 gunu calisiyor, iste sikinti, maddi sikinti filan.. .
karsinizda boyle biri olsaydi mesela siz nasil onu ayaga tutundururdunuz
cok seviyorsam.arkadas yada sevgili olarak fark etmez ve bu onun yapisi degilse donemsel bir sikinti ise konusarak yaninda olarak elimden birsey geliyorsa yaparak destek olurdum. onun da hosuna giden seyleri yapardim bir sure belki.gerci sordugunuz icin soyluyorum ben oyle biriyle gorusmezdim. hepimizin ailevi maddi manevi sorunlari olmustur ama hayattan bezmis bikmis umutsuz karamsar insanla gorusemem ben.. bazen insanin ici daralir yada isten atilmistir o donem sikintilidir yani bir donemdir tabiki destek olunur ama bu surekli boyleyse ne yaparsaniz yapin degistiremezsiniz
. ancak sohbet edip dert dinleyerek rahatlatabilirsiniz o da size yazik .

Birine yardımcı olmanın sebep ve sınırlarını iyi belirlemek lazım. Önüne seçenekleri koyarım, algılarını açarım, yardım talep ediyorsa yardım ederim, değer verdiğim biriyse ilgimi sevgimi eksik etmem. Ama tüm bunları yaparken şunu da aklımdan çıkarmam: Bir insan istediği ölçüde hayatını iyileştirebilir. Onun bu yönde bir çabası ya da talebi yoksa 'kurtarıcı' rolüne bürünmeye gerek yok.

Kimsenin kurtarıcısı değilim :anneadayı:

Ama kadınlarda malesef böyle bir durum var. Onu ben kurtarıcam, hayata ben bağlıcam. Kurtarıcısı olucam onun falan.

7 gün işe gidiyor kitap okumaktan başka dünyasına bakış açısını değiştirecek bir yol gelmıyor aklıma. Bir günü boş olsaydı kanser hastalıklarının olduğu polikliniği ziyaret etmesini hatta bir yardım kurulusu ile calısmasını önerirdim.

Yokluk varlığın krdeşi tatminkarlığı ve şükretmeyi yokluk öğretiyor. Yeterince yokluk yaşamıyor demekki. Ben mesela hep şükür halindeyim kolum için bacağım için sağlığım için eve geldiğimde ısınabildiğim için

Back
X