Hayattan zevk almamak

Benimde iki cocugum var. Esim yogun calistigi icin genelde geri kalan seylerle ben ilgileniyorum. O evde oldugu zaman bana her zaman yardim eder. Normalde iyi kötü idare ediyordum, ama corona oldugumdan bu yana cok hastalandim ve su anda yine hastayim. Ruhen de degisilik isterdim, ama bu aralar hasta olmak cok daha yipratiyor. Esim de dün dedi istiyorsan iyilestikten sonra git bir hafta sonu istedigin bir sehire veya arkadaslarinla bulus diye, ama tek basima da bir yere gidesim yok. Yani önce bir iyileselim de.😅

Benzer durumdayız, benim de küçük 2,5 yaşında. Büyük anaokuluna gidiyor ve ben de çalışıyorum. Bazen sorumlulukların altında ezildiğimi hissediyorum. Ama olmazsa olmazlarım var mesela her gün 5 sayfa da olsa yatmadan önce genelde kitabımı okurum. Çocuklar uyuduktan sonra eşimle kahve keyfi ve kısa da olsa sohbet ederim. Tatiller de öğle uykularında uykum varsa ben de uyuyorum. Çamaşır bulaşık yemek mutfak ve oturma odasını süpürmek WC lavabo yıkamak ortalık toplamak. Bunlara önem veririm en geç 2 günde bir yaparım. Diğer şeyler boş vaktim ve enerjim oldukça. Sadece sıkışmışlığa odaklandığım dönemlerimde oluyor. Ama kısa tutmaya çalışıyorum. Öyle de böyle de geçiyor zaman, güzel geçirmeye bakmak lazım.
Teşekkürler önerileriniz izin. Uykusuz kalmamak adına erken yatıyordum. Biraz da olsa zaman ayirayim

Benimde iki cocugum var. Esim yogun calistigi icin genelde geri kalan seylerle ben ilgileniyorum. O evde oldugu zaman bana her zaman yardim eder. Normalde iyi kötü idare ediyordum, ama corona oldugumdan bu yana cok hastalandim ve su anda yine hastayim. Ruhen de degisilik isterdim, ama bu aralar hasta olmak cok daha yipratiyor. Esim de dün dedi istiyorsan iyilestikten sonra git bir hafta sonu istedigin bir sehire veya arkadaslarinla bulus diye, ama tek basima da bir yere gidesim yok. Yani önce bir iyileselim de.😅
Geçmiş olsun. Benim de başımı alıp gidesim yok değil çocuklar küçük olmasa.
Eşim yardimci hakkını yiyemem . Ben büyüğün ödevini yaptirirken küçüğe bakar, veya isim olduğunda ödevlerini yaptırır. O da bu döngünün içinde . Kendine ayırdığı zaman sigara isme molaları .

Şimdi söylerken fark ettim de benim hep bir isim var 😝

Geçmiş olsun. Benim de başımı alıp gidesim yok değil çocuklar küçük olmasa.
Eşim yardimci hakkını yiyemem . Ben büyüğün ödevini yaptirirken küçüğe bakar, veya isim olduğunda ödevlerini yaptırır. O da bu döngünün içinde . Kendine ayırdığı zaman sigara isme molaları .

Şimdi söylerken fark ettim de benim hep bir isim var 😝

Sagolun. Ben cocuklari ilk seneleri kendim büyütmek icin isi biraktim. Biraktigima da pisman degilim, ama insanin kendini göre birseyi olmasa da olmuyor. Mesele tek kitap okumak bile degil. Yani insanin kendine özel birsey olmali. Bende ariyorum daha. Kendi is dalimda tekrar calismayi da düsünüyorum, ama insanin ruhunu besleyecek birsey lazim. 😁

Bende çocuk emiyor diye gitmemistim . İlaç kullanamam diye. Stresli ve yorgun olduğum zamanlar göz seyirmesi başladı bende de. Sanırım vücut bu şekilde tepki veriyor
Tabi. Çok zor işiniz. Benim dediğim seçeneği bir düşünebilirsiniz. Ama tabi spor vs hobiler de bir nebze rahatlatabilir.

Sagolun. Ben cocuklari ilk seneleri kendim büyütmek icin isi biraktim. Biraktigima da pisman degilim, ama insanin kendini göre birseyi olmasa da olmuyor. Mesele tek kitap okumak bile degil. Yani insanin kendine özel birsey olmali. Bende ariyorum daha. Kendi is dalimda tekrar calismayi da düsünüyorum, ama insanin ruhunu besleyecek birsey lazim. 😁
Bazen düşünüyorum annem 4 çocuğu kafayı yemeden nasıl büyütmüş. Evimiz de pırıl pırıl olurdu. Odevlerimize de yardımcıydi. Ben mi yavaşim ya da zorluklara karşı çabuk sıkılıyorum bilmiyorum

Teşekkürler önerileriniz izin. Uykusuz kalmamak adına erken yatıyordum. Biraz da olsa zaman ayirayim
Bazen ben de çocuklarla uyuyorum ama geceler de uzadı bu sefer sabah sersemlemiş kalkıyorum. Gece de uykum sürekli bölünüyor zaten. Bi de eksik hissediyorum, kendim için bir şey yapmadığım günler. Yine de en geç 11.30 da yatıyorum açıkçası. Küçük rutinler hem zaman almıyor hem iyi hissettiriyor.

Bazen ben de çocuklarla uyuyorum ama geceler de uzadı bu sefer sabah sersemlemiş kalkıyorum. Gece de uykum sürekli bölünüyor zaten. Bi de eksik hissediyorum, kendim için bir şey yapmadığım günler. Yine de en geç 11.30 da yatıyorum açıkçası. Küçük rutinler hem zaman almıyor hem iyi hissettiriyor.
Benim de gece uykusu sürekli bölünüyor. Ondan da tam dinlenmiş uyanamiyorum.
Bugün deneyeceğim bakalım biraz çocuklar uyuyunca yarım saatte olsa zaman ayirayim kendime

33 yaşındayım. 2 çocuğum var,büyük 1. Sınıfa başladı. Küçük daha 2 buçuk yaşında. Ben sürekli onlarla uğraşmaktan ,peşlerinde koşmaktan çok yoruldugumu hissediyorum. Hayattan zevk almaz hale geldim. Büyük oğlum tam gün gidiyor okula,onu öğle arasında getirip götürmek bile bir iş oluyor bana. Gün içinde zevk alarak yaptığım hicbirsey yok. Sabah kalk ,kahvaltı ,ev temizliği,büyüğün okula git gel leri, ödevi ....Sizlerin de yapabileceği birşey yok sadece içimi dökmek için yazdim sanırım
Aynı durumdayım biri 1 aylık 2 çocuk annesiyim birinin ağlaması gaz sancıları diğerinin ilgi oyun istekleri,hayat mı bu be diye ağlarken konunuzu okudum tavsiyelere bende bakayım

Benim de gece uykusu sürekli bölünüyor. Ondan da tam dinlenmiş uyanamiyorum.
Bugün deneyeceğim bakalım biraz çocuklar uyuyunca yarım saatte olsa zaman ayirayim kendime
Bu arada şunu çok yapıyorum mesela öğlen onlara bitki çayı yapıyorum kendime de kahve. Keyif yapıyoruz birlikte. O da güzel oluyor.

Ben çalışmak zor olacak bebekle diye düşünürken, bir arkadaş yoo ben işte dinleniyorum demisti :)
Onu artik daha iyi anlıyorum.. Gerçekten zor.
Hayattan zevk almak için ekstra çaba lazim. O da enerji istiyor..
Esim.pandemi döneminde 1 ay eve gelmeden çalışıyordu. İzolasyon bozulmasın diye. Giderken zorlanıyordu . Diyordum 2 Cocukla sen evde dur yerine ben ise gideyim tatil olur bana 😊

Parolaben canim beni de ekle listeye.Delirmenin esigindeyim bende.Hic bir seye yetisemiyorum,yaptigim biseyden zrvk almiyorum.Vaktimin %80 90 i tamamen ikizler odakli.Gecicek hep boyle olmayacak diye telkin veriyorum.kendime ama cok bunaldim.

Bende sizin gibi dusunuyordum kisa zaman oncesine kadar. Sonra esim bir gun geldi. Is yerinde yasadigi bir olayi anlatti. Bosanmis bir anne ve baba 9 ve 4 yasindaki cocuklarini yurda vereceklerini bildirdiler. Esim cocuklari gormus. Dunya tatlisi iki cocuk herseyden habersiz gulup oynuyorlardi dedi. Konuyla ne alakasi var diyeceksiniz belki ama cocuklarimizin saglikli olmasi onlari anne sefkatiyla huzurlu ve sicak bir yuvada buyutuyor olabilmemiz hayattan zevk almamiz icin fazlasiyla yeterli bir sebep aslinda. Esim bana bu olayi anlattigindan beri cocuklarimla gecirdigim her anin tadini cikarmaya calisiyorum. Bazi seyler rutine baglaninca farkindaligimizi yitiriyoruz malesef. Cocuklarimizla beraber gecirdigimiz her an bizim icin buyuk bir nimet ❤

33 yaşındayım. 2 çocuğum var,büyük 1. Sınıfa başladı. Küçük daha 2 buçuk yaşında. Ben sürekli onlarla uğraşmaktan ,peşlerinde koşmaktan çok yoruldugumu hissediyorum. Hayattan zevk almaz hale geldim. Büyük oğlum tam gün gidiyor okula,onu öğle arasında getirip götürmek bile bir iş oluyor bana. Gün içinde zevk alarak yaptığım hicbirsey yok. Sabah kalk ,kahvaltı ,ev temizliği,büyüğün okula git gel leri, ödevi ....Sizlerin de yapabileceği birşey yok sadece içimi dökmek için yazdim sanırım
Arkadaşlarınızla görüşün.
Küçüğü arabaya oturtun yürüyün.
Kitap okuyunkendinizi gelistirin

Parolaben canim beni de ekle listeye.Delirmenin esigindeyim bende.Hic bir seye yetisemiyorum,yaptigim biseyden zrvk almiyorum.Vaktimin %80 90 i tamamen ikizler odakli.Gecicek hep boyle olmayacak diye telkin veriyorum.kendime ama cok bunaldim.
Chelzy senin minikler le yaşıt benim küçük. İki tane olmasını düşünemiyorum 🤦 benim iki çocuktan biri büyük oldugundan en azından biraz oynatıp oyalayabiliyor. Sana da Allah kolaylık versin

Back
X