haydi kizlar hatalisin diyin bana...

Böyle şeyler sıcağı sıcağına helede kayınvalidenin önünde tapılmaz ablacım.intikam soğuk yenen bir yemektir.orda he he der eve gelince kavgamı ederdim .kimseyle kötü olmaz eşimize bu şekilde zamanla yola getirirdim..kusura bakma biraz acemice davranmissin

Bu benzetmeyi yapmak icin krndinizi yoracaginiza bana neden inek sutu verilmemelidiri anlatsaydiniz daha makbule gecerdi. Cunku gercekten bilmiyorum ? Mamalar Inek sutunden keci sutunden yapiliyor. Ve kimsayasal islemlere maruz kalip katki maddeleriyle o hale geliyor. Peki neden sutun kendisi ise yaramiyorda islemden gecilmis hali ise yariyor ? Ve hangi islemden geciyorda inekten direknolarak cikan sutten daha faydali hale gelebiliyor.
Cok bildiginiz icin bunada guzel bir cevap verebileceginizi umuyorum. Cunku gercekten bilmiyorum. Ve bildigimi iddia etmiyorum. Benim nasil buyudugumun ornegini vveriyorum ve hep merak ettigim bir konuya yorum yapiyorum

İnek sütü zararlı demek başka, inek sütü henüz 4 aylık bir bebek için uygun değil demek başka. İnek sütünün içeriğindeki enzimlerin doğrudan mide ve bağırsaklarda sindirimi oldukça zordur ve henüz 4 aylık bebeklerin iç organları bu denli zor besinleri sindirmek konusunda yeterince gelişmemiştir. Bu noktada bebekler sıkıntı yaşayabileceğinden dolayı inek sütü önerilmez. Bizler bile sütü tükettiğimizde çoğu zaman hazımsızlık yaşamıyor muyuz?
Bebek maması sütten yapılıyor diyip durmuşsunuz ancak o mamalar sütü olduğu gibi toz haline getirip önümüze koymuyor heralde. Süt o mamaların hammaddesi evet ancak birçok işlemden daha geçiyor o mamalar ve bebeklere uygun hale getiriliyor. Bebek mamalarına yapılan temel işlemler sütü besin kaynağı, vitamin ve mineral açısından zenginleştirmektir. Çünkü inek sütü doğası gereği anne sütünün yerini asla tutmaz. Umarım anlatabilmişimdir zira hiçbir çaba harcamadım bunun için.

Son düzenleme:
baslamadim canim baslicam arti dr a danistik.yani o onerdi..
sutum yok...
Sen kuymak yap bugday ya da mısır nısanstasını suyla karıstır kaynat muhallebı gıbı olacak, kendın ye su medıne hurması (ramazanda yedıgmız) ye ayva ye onlar sut doldurup tasıyor. Onlar sut yapar cocuga bısey yedırme sımdı. Benm gorumxem bır kutu hurma yedı sabah uyandı bluzu süt olmus tasmıs hep. Denedınmı bunları bırde bol bol sıcak dus al sıcak suda goguslere süt pompalıyor

İster istemez sorguluyor insan ama buna kızılıyor maalesef, son 20 yılda gördüğüm çocukların hepsi alerjik bünyeli, hepsi antibiyotik kullanımı gerektiren ağır hastalıklara yakalanıyorlar, obezite yaşı 2 ye düştü eskiden bunlar yoktu. Pirinç unu, muhallebi gibi besin değeri olmayan şeyleri yiyen çocuklar bile gayet sağlıklıydı. Ben hazır mamaların o kadar masum olduğunu düşünmüyorum. Bebek bakımı dev bir sektör ve dünyaya daha gözünü yeni açmış yavrulara önü arkası bilinmeyen bir sürü ürün veriliyor sadece mama da değil. İnek sütünü eleştiren insanlar bir bakıyorsun bir yaşındaki bebeğe malum markanın emilerek yenen yoğurtlarını pek ala verebiliyor, sabahları bizim fırının önü kuyruk resmen minicik ilkokullu çocukların beslenmelerine poğaça alıyor anneleri ister istemez düşünüyorum bizler çok daha sağlıklı bir nesildik inek sütüne rağmen
Ben mamaya direk karsida degilim. Ama sorguluyorum ? Yani akil yurutemeyecek sotgulamayacak kadar da saf degiliz. Inek sutu yasak o zaman neden mamalar inek sutunden. Oda yorar bebegin organlarini ?? Gibi gibi. Ki bizden oncekilee inek sutu veriyormus ?

konu sahibinin 2. hesabı siz misiniz?
Sizin doktorunuz onu önerdi diye o doğru olmuyor. Bilimsel araştırmaların sonucunda belli bir tarih aralığı varken sizin istisnai durumunuzun benim gözümde hiçbir bağlayıcılığı yok.
Niye yedirdiniz de demedim ayrıca, beni bağlamaz
Sadece yaziyi okuyunca 1 saatte zar zor muhallebiyi yemeye calisan 4 aylık bebek canlandı gozumde, üzüldüm.
Size ne filan ne demek ayrica, ne kadar çirkin uslubunuz
Hayir 2.hesabi degilim 2.hesabim hic olmadi sizin var mi ?yasak diye duymuştum.

Zaten bu nesle kadar inek sütü içen bebeklerin hepsi çok hasta doğdu ve öldü :) Hepinizin anne babası devam mamaları, sütleriyle beslendi zaten, yoksa hiçbiriniz olmazdınız. Bilimsel araştırmalar, 10 sene sonra, inek sütü içmeyen bebeklerin kansere yakalanma riski daha fazla bile diyebilir. Aa geçen sene çok iyi diyorlardı, şimdi çok zararlı diyorlar dediğim çok oldu benim. Zırt pırt değişiyo bu bilimsel çalışma sonuçları. Doktor önermiş kadın uyguluyor işte.

Zaten bu nesle kadar inek sütü içen bebeklerin hepsi çok hasta doğdu ve öldü :) Hepinizin anne babası devam mamaları, sütleriyle beslendi zaten, yoksa hiçbiriniz olmazdınız. Bilimsel araştırmalar, 10 sene sonra, inek sütü içmeyen bebeklerin kansere yakalanma riski daha fazla bile diyebilir. Aa geçen sene çok iyi diyorlardı, şimdi çok zararlı diyorlar dediğim çok oldu benim. Zırt pırt değişiyo bu bilimsel çalışma sonuçları. Doktor önermiş kadın uyguluyor işte.
Son derece katılıyorum. Ben de vermezdim inek sütü çocuklarıma. AMA bu insanların sanki dünya sağlık örgütü aciklamalari veya sağlıkla ilgili bilinen her şeyi bir tabu haline getirmesi, sanki bu gerçekler hiç değişmeyecekmiş gibi yaklaşımda bulunması, bu kadar kapalı fikirli olup tek doğru kendi soyledikleriymis gibi insanları yargılamaları rahatsız edici. Biz de inek sütünün faydalarını dinleyerek büyüdük yok boy uzatır yok sağlık için... Hâlâ ki reklamlarda bu vurgu var. e şimdi noldu? Süt zararlı ya da faydasız. Ama yoğurt olabilir?!

Zeytinyağı konusunda da şimdi fikirlerde değişiklikler var. Eskiden zeytinyağı yemeklere sonradan dökülür. Kizdirilmaz denirdi. Sonradan bununla ilgili de farklı bilgiler cıktı. Tereyağ yumurta et konusunda da aynı şeyleri dinledik.

Back
X